Hitno!Nashao bolesno mache!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

vjesticanametli

#76 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by vjesticanametli »

nek se zove Gorčin :D :lol: pljiz
super maca :thumbup:
vjesticanametli

#77 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

i :sad:

jel Gorčin :D
Eborg

#78 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

A kako ce se maca zvati Gorchin...A Gorchina i nije bash prikladno... :D
vjesticanametli

#79 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

ma moze hajdeeeeeeeeeee :) pa cu donijet vrecu hrane za macu :lol: hocu stvarno al nek se zove Gorčin
madner

#80 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by madner »

Neka se zove mac mac :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#81 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

Eborg wrote:Moje izvinjenje forumashima na chekanju,nakon mnogo peripetija i kombinacija uspio sam nekako prebaciti slike...I ne,Vista nije popustila,ni sekunde! ;-) Nadam se da cu izbjeci ban iako je istekao rok,vidim i raketni bacachi se spremali... ;-)

Image

Image

Image

Image

Image
pepa cam pepa, namucena i iscrpljena, i treba mi cika Gladan da vidi imam li parazitice :D

A jel moze da se zove Bebica? :D
Eborg

#82 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

@vjesticanametli vishe placa! :D

Euhm,nego,odoh ja da je nahranim! ;-)
jedna

#83 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by jedna »

hej, ovaj lici na mog macora. i on je bio ovoliki kada smo ga dovukli :D
ah, a normalno je da mace drhti. ovom je tuklo srce 100 na sat. vjerovatno se jos plasi ljudi, jos ako je na kakve divljake naletio... doduse, ovaj moj nije bio bas letargican. vise je trko ko mali zeko. :-)
mIRCerka

#84 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

jedna wrote:hej, ovaj lici na mog macora. i on je bio ovoliki kada smo ga dovukli :D
ah, a normalno je da mace drhti. ovom je tuklo srce 100 na sat. vjerovatno se jos plasi ljudi, jos ako je na kakve divljake naletio... doduse, ovaj moj nije bio bas letargican. vise je trko ko mali zeko. :-)
meni ova letargija i trzanje kad je ceski po stomaku lici na parazite, sto se rjesava JEDNIM POTEZOM...
Eborg

#85 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

mIRCerka wrote:
jedna wrote:hej, ovaj lici na mog macora. i on je bio ovoliki kada smo ga dovukli :D
meni ova letargija i trzanje kad je ceski po stomaku lici na parazite, sto se rjesava JEDNIM POTEZOM...
Pochne da se trese kada je okrenem na stomak,bez ikakvog kontakta,prije bih rekao da je strah ili muka od baja koje pochnu da bjezhe uokolo kao lude...Izbjegava cheshalj,nikako da je uhvatim...Sada je eno u hladu,posmatra pchelu i drijema... ;-)

Pokushat cu joj danas malo podvaliti onu tabletu s mlijekom.BTW,imam osjecaj da ona ampula nije djelovala,da ja nju ipak zaprashim? :?
mIRCerka

#86 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

Eborg wrote:
mIRCerka wrote:
Pochne da se trese kada je okrenem na stomak,bez ikakvog kontakta,prije bih rekao da je strah ili muka od baja koje pochnu da bjezhe uokolo kao lude...Izbjegava cheshalj,nikako da je uhvatim...Sada je eno u hladu,posmatra pchelu i drijema... ;-)

Pokushat cu joj danas malo podvaliti onu tabletu s mlijekom.BTW,imam osjecaj da ona ampula nije djelovala,da ja nju ipak zaprashim? :?
Koju ONU TABLETU? i sacekaj, ampula nema INSTANT djelovanje...pogledaj maci vrat, ramena i stomacic...ima prenapuhan stomacic...KAKVO JOJ JE GOVNO EBORGE? Jel svijetlo smedje, gnjecavo i ima bijele fleke? Maca 99% ima parazite, tj. gliste. NEMOJ ZAPRASIVAT MACKU OTROVACES JE.

Joj.
Eborg

#87 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

mIRCerka wrote:Koju ONU TABLETU? i sacekaj, ampula nema INSTANT djelovanje...pogledaj maci vrat, ramena i stomacic...ima prenapuhan stomacic...KAKVO JOJ JE GOVNO EBORGE? Jel svijetlo smedje, gnjecavo i ima bijele fleke? Maca 99% ima parazite, tj. gliste. NEMOJ ZAPRASIVAT MACKU OTROVACES JE.

Joj.
Tabletu mi je dao prodavach u prodavnici za kucne ljubimce i kada sam mu objasnio starost i sve to rekao je da joj dam chetvrtinu.Poshto to jucher nije ishlo odluchio sam poslushati tvoj savjet pa pomijeshati s mlijekom i probati kasnije...Govance je svijetlo smedje i gnjecavo no nisam primijetio nikakve fleke...

Shto se tiche buhica nisam detaljno pregledao danas no po uputstvu prodavacha trebalo je biti djelovanje u roku od 24h... :shock: Elem,sestra mi reche da se maca cheshala pa po tome kontam...Shta mi je onda chiniti?
vjesticanametli

#88 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

cuvaj Gorčina fino i dobices hranu :D
mIRCerka

#89 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

Eborg wrote:
mIRCerka wrote:Koju ONU TABLETU? i sacekaj, ampula nema INSTANT djelovanje...pogledaj maci vrat, ramena i stomacic...ima prenapuhan stomacic...KAKVO JOJ JE GOVNO EBORGE? Jel svijetlo smedje, gnjecavo i ima bijele fleke? Maca 99% ima parazite, tj. gliste. NEMOJ ZAPRASIVAT MACKU OTROVACES JE.

Joj.
Tabletu mi je dao prodavach u prodavnici za kucne ljubimce i kada sam mu objasnio starost i sve to rekao je da joj dam chetvrtinu.Poshto to jucher nije ishlo odluchio sam poslushati tvoj savjet pa pomijeshati s mlijekom i probati kasnije...Govance je svijetlo smedje i gnjecavo no nisam primijetio nikakve fleke...

Shto se tiche buhica nisam detaljno pregledao danas no po uputstvu prodavacha trebalo je biti djelovanje u roku od 24h... :shock: Elem,sestra mi reche da se maca cheshala pa po tome kontam...Shta mi je onda chiniti?
to je tableta protiv parazita, daj joj kako znas i umijes (ide cijela tableta na 10 kila tezine ) :D posto je govance presvijetlo :D ima parazitice od kojih je boli tiba :D

A sto se ampula tice, kome ces vjerovati, onome sto prodaje ili onome sto koristi?

:D
Eborg

#90 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

vjesticanametli wrote:cuvaj Gorčina fino i dobices hranu :D
Nas dvoje ima da haos pravimo po komshiluku! :D
Eborg

#91 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

mIRCerka wrote:
Eborg wrote:

Joj.

to je tableta protiv parazita, daj joj kako znas i umijes (ide cijela tableta na 10 kila tezine ) :D posto je govance presvijetlo :D ima parazitice od kojih je boli tiba :D

A sto se ampula tice, kome ces vjerovati, onome sto prodaje ili onome sto koristi?

:D
To je ta tableta za parazite,da...Pa ti reche jucher da joj ne smijem dati tabletu direktno a sad... :? Stavim joj je na kraj jezika i zatvorim njuskicu blago...Maca pochne da se trga,grebe i na kraju je moram pustiti i ona je ispljune...Pokushao sam rastvoreno u vodi ali ni pod razno nece,mislim da je i povratila tih par mililitara koje sam uspio dati odmah tu...

Za ampule vjerujem tebi medjutim koliko da chekam onda? :D BTW,prodavach je bio pravo fin,vidim da se i on bavi udomljavanjem i lijechenjem jadnih zhivotinjica... ;-)
mIRCerka

#92 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

Eborg wrote:
To je ta tableta za parazite,da...Pa ti reche jucher da joj ne smijem dati tabletu direktno a sad... :? Stavim joj je na kraj jezika i zatvorim njuskicu blago...Maca pochne da se trga,grebe i na kraju je moram pustiti i ona je ispljune...Pokushao sam rastvoreno u vodi ali ni pod razno nece,mislim da je i povratila tih par mililitara koje sam uspio dati odmah tu...

Za ampule vjerujem tebi medjutim koliko da chekam onda? :D BTW,prodavach je bio pravo fin,vidim da se i on bavi udomljavanjem i lijechenjem jadnih zhivotinjica... ;-)
ti rece SICUSNO MACE ja kontala fakat bebica sicusna, a ovo vec macence.
Sprica je TITO I PARTIJA za te stvari, nijedna macka nece da primi tabletu oralno.

Posto ti macka spava vani, svakako te ne trebaju sekirati buhice koje maci smetaju, ali ne toliko da je sva slomljena i iscrpljena, kako znaju paraziti slomiti macku.
Ti fino izdrobi tabletu, tj cetvrtinu, i uspricaj joj direkt u grlo. nek pljune pola, isto ponovi za par dana. Iz dva puta ce primit dovoljnu dozu. Ovoj maci vec mozes davati malo jacu hranu, ako budes davao tunu, dobro tunu iz konzerve isperi od onog sosa.
mIRCerka

#93 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by mIRCerka »

I jos nesto, ljudi koji prodaju stvari cesto ne koriste te stvari, pa recimo na uputama za pijesak za mace stoji "uspite pijesak do pola visine posude i moze trajati i 14 dana, a vi cistite samo ukakano"...hau jes nou...
Eborg

#94 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

Mali update...Nisam danas nishta radio oko mace,vidim fino joj je,spava u hladu pa je nisam htio bihuzuriti.Spucala je ono tune shto sam joj donio pa sutra mozhda krenem sa medikamentima... ;-)
dalmatinka

#95 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by dalmatinka »

Znači, maca udomljena. :D :thumbup:
Eborg

#96 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

dalmatinka wrote:Znači, maca udomljena. :D :thumbup:
Pa ne josh,glavni cilj je da je izlijechimo a shta dalje vec vidimo... ;-)
dalmatinka

#97 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by dalmatinka »

Eborg wrote:
dalmatinka wrote:Znači, maca udomljena. :D :thumbup:
Pa ne josh,glavni cilj je da je izlijechimo a shta dalje vec vidimo... ;-)
Ma to ti samo misliš, već si zaražen mačkatitisom a da toga nisi ni svjestan. :D
vjesticanametli

#98 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

kako je Gorčin danas :)
Eborg

#99 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

Post by Eborg »

vjesticanametli wrote:kako je Gorčin danas :)
Borim mu se za ime,kazhe sestra:"Gdje ce se maca zvati Gorchin,da je machak pa hajde!" :lol: A ja pokushavam da joj objasnim da pojma nema te da meni to sve prepusti ali jok... :D

Elem,jucher smo imali prijatelje sa malim shtenetom.Niti se maca boji pasa niti psi nje.Zapravo,psic je prishao,pomirisao maci njushku koja ga je gledala i pobjegao...Haman meni nece trebati pas chuvar... :D

Danas cu skontati neki nachin da joj uvalim tabletu.Vidim da su buhe josh uvijek tu,manite ove ampule.Je li maca premalena za shampon protiv buha? :?
vjesticanametli

#100 Re: Hitno!Nashao bolesno mache!

bude li Gorčin dolazim u posjetu i nosim hediju u vreci za macu :D je li ono Zenica u pitanju :lol:
Post Reply