discovery channel

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

neprilagodjena

#76 Re: discovery channel

Post by neprilagodjena »

ja sam gledala slicno.

Pokazuje kako da prezivis u sumi ili pustinji,kako da dodjes do svjeta.

To sto jede zivotinje mi je ok ali kad se ispisao u svoju flasu za vodu i poceo to da pije :roll: :roll:

Meni je bilo zanimljivo,to da li je pravo ili ne neznam.
neprilagodjena

#77 Re: discovery channel

Post by neprilagodjena »

Znam jaguar.

Kad bi se nasla negdje bogu iza nogu a nema zive duse sem mene onda bi pojela i glistu ako ce mi to pomoci da prezivim.

Meni se program svidja,korisno je.
kanada71

#78 Re: discovery channel

Post by kanada71 »

A-R-N-I wrote:
A sta ste jeli?? Konzerve?? :D :D , JNA je poznata po teoriji da je domicilno stanovnistvo prijateljski i revulcijonalno raspolozeno pa ste se se u prvom selu olesili od pite i kajmaka,, gdje ces bolan uporedjivati prezivljavnje kod nas i Saharu ili Ande :roll: :roll: nidje veze....[/quote]

Kad si vec duhovit, nismo konzerve, sjetili smo se Carlija Caplina i njegovog recepta skuhane cizme pa smo zderali kuhane cizme ko ludi, a pertle ti dodju ko poslastica. U pustinji ces prije naici na datule kojih ti treba samo saka da ides 48 sati, nego na mrtvu kamilu (a tek zivu koje onako bezglavo furaju pustinjom a?) Sta jesti u Andama? Kako ti se cini bilje i korijeni za pocetak? Uostalom, za one koji misle svojom glavom opet....www.trackerschool.com

Nego da te pitam, sta ako je kamila zenka, koje testise ces tada pojesti? :lol: Najnepismeniji beduin ce ti reci ako nabasas na kamilu u pustinji, sanse su da je oaza blizu jer se kamile uglavnom vrte oko oaza. Gdje je oaza tu su palme, gdje su palme tu su i datule. Al' zato ti cim vidis kamilu odma je udri po glavi, sanse da je muzjak i da ces se osladiti testisima su 50/50, sto nije lose :lol: Sta sve raja nece povjerovat samo ako je na TV-u!
Skyfox

#79 Re: discovery channel

Post by Skyfox »

Chmoljo wrote:
Skyfox wrote:
prvi post pa mene ispravljas ccc :evil:
demokratija paša, demokratija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :sax:

hallo ba prvo malo pure papat pa onda doc :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:50, edited 2 times in total.
Comrad

#81 Re: discovery channel

Post by Comrad »

jOFLA wrote:
Comrad wrote:Opet i da glumi, valja odglumiti jedenje testisa kamile
A što bi glumio ? Kad mi možemo jesti jagnjeće bijele bubrege sa roštilja što je mnogim gurmanima specijalitet bez premca, isti klinac pojesti i kamilje.
Pa koliko me sjecanje sluzi nije pojeo bubrege kamile, nego testise. :? Ja nesto ne znam da je kod nas specijalitet ovnovi testisi i slicno, uostalom ako je tebi pojest zivu zmiju, zivu ribu, kornjacu normalno i ako su to gurmanima specijaliteti, onda ok - my bad. :)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:52, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83 Re: discovery channel

Post by Chmoljo »

jOFLA wrote:
Comrad wrote:
jOFLA wrote: A što bi glumio ? Kad mi možemo jesti jagnjeće bijele bubrege sa roštilja što je mnogim gurmanima specijalitet bez premca, isti klinac pojesti i kamilje.
Pa koliko me sjecanje sluzi nije pojeo bubrege kamile, nego testise. :? Ja nesto ne znam da je kod nas specijalitet ovnovi testisi i slicno, uostalom ako je tebi pojest zivu zmiju, zivu ribu, kornjacu normalno i ako su to gurmanima specijaliteti, onda ok - my bad. :)
Jagnjeći testisi kod nas u BiH se u kulinarstvu nazivaju "bijeli bubrezi". Muda jagnjeća.
:lol: :lol: :lol:
Ismet Horo - prva bračna noć...
"Uhvati mene žena slučajno za... ono.
- Uhhhhh šta ti je to?
- Maaaa bubreg!
- Ja što ti je tvrd. K'o da imaš kamen u njemu."

rajvosa^

#84 Re: discovery channel

Post by rajvosa^ »

Chmoljo wrote:
jOFLA wrote:
Comrad wrote:
Jagnjeći testisi kod nas u BiH se u kulinarstvu nazivaju "bijeli bubrezi". Muda jagnjeća.
- Uhhhhh šta ti je to?
- Maaaa bubreg!

:lol: :lol: Do kolko je on kaseta doguro. Davno sam cini mi se slusao desetu. :-)
Chmoljo

#85 Re: discovery channel

Post by Chmoljo »

rajvosa^ wrote:
Chmoljo wrote:
jOFLA wrote: :lol: :lol: :lol:
- Uhhhhh šta ti je to?
- Maaaa bubreg!

:lol: :lol: Do kolko je on kaseta doguro. Davno sam cini mi se slusao desetu. :-)
nemam pojma. burazer nekad davno donio kasetu. bilo je dobrih fora...
Ado88

#86 Re: discovery channel

Post by Ado88 »

Image

Ultimate Survival - Kina
Download
dezurni_ucenik

#87 Re: discovery channel

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 21:18, edited 1 time in total.
nellington

#88 Re: discovery channel

Post by nellington »

Jesam li ja jedini koji bi ljude u domaćim ispostavama DC i NG zamolio da prestanu titlovati ako ne znaju prevoditi kako Bog zapovijeda?
Cholina_Lokica

#89 Re: discovery channel

Post by Cholina_Lokica »

nellington wrote:Jesam li ja jedini koji bi ljude u domaćim ispostavama DC i NG zamolio da prestanu titlovati ako ne znaju prevoditi kako Bog zapovijeda?
nisi :mrgreen:
Skyfox

#90 Re: discovery channel

Post by Skyfox »

sad je super kako je bilo prije
Chmoljo

#91 Re: discovery channel

Post by Chmoljo »

Skyfox wrote:sad je super kako je bilo prije
...i kako je na OBN-u :mrgreen: još kad uzmeš u obzir da je dosta teže prevoditi one zezancije na Discovery-ju, kad pođe nabrajati dijelove mašina... kažem, još su i dobri :-D
Skyfox

#92 Re: discovery channel

Post by Skyfox »

fakat me nekad iznenade na A. planetu sa nazivima onih bolescina kao profesionalni su ba... znam prije samo preskoce ili kazu cuku boli noga :D
Cholina_Lokica

#93 Re: discovery channel

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:fakat me nekad iznenade na A. planetu sa nazivima onih bolescina kao profesionalni su ba... znam prije samo preskoce ili kazu cuku boli noga :D
doduse, sto jest' jest' :lol: :lol: :lol:
prije su svako malo, citavu recenicu preskoce :lol:
Ado88

#94 Re: discovery channel

Post by Ado88 »

Image
Ultimate Survival - Ekvador
Download
alibaba_i_30_godina

#95 Re: discovery channel

Post by alibaba_i_30_godina »

Chmoljo wrote:
Skyfox wrote:sad je super kako je bilo prije
...i kako je na OBN-u :mrgreen: još kad uzmeš u obzir da je dosta teže prevoditi one zezancije na Discovery-ju, kad pođe nabrajati dijelove mašina... kažem, još su i dobri :-D
Ko jos gleda OBN?! :lol: :lol:

A slazem se i ja da je sada bolje kako je bilo prije ... meni titl doduse i ne treba, samo kad su u pitanju neke strucne rijeci, nazivi masina i slicno ali to svakako ni oni ne prevode. :lol:
exliberal

#96 Re: discovery channel

Post by exliberal »

Neki dan je ovdje tako bila frka ...nestao covjek, trenirao je za ta ekstremna prezivljavanja....kasnije ga nasli mrtvog u nekoj vukojebini....izasao murijas na tv i moli ljude da se nefuravaju na te survivor price jer malo, malo moraju nekog da traze....a sve vise ih dolaze nazad u crnim vrecama
fakat

#97 Re: discovery channel

Post by fakat »

xfacktor wrote:Emisija se zove Survivorman sa Les Stroud-om i emitira se na science discovery kanalu nije na obicnom
Ovog kanadjanina sam cesto gledao. Volio sam to da gledam jer sam uzivao u prirodi i predjelima, ali uvijek sam bio skeptican da je stvarno tako bespomocan. Naime ostave ga negdje u divljini da sedam dana prezivi. Sam sebe snima. Moze ih pozvati u pomoc. Nema jedenja testisa, ali jeste przio skorpione. Mokracu nije pio vec je fino objasnio da je to opasno. Ustvari je navodno skupljao kondens od mokrace. Nema nekih budalastina, prizori divljine su super, ali ipak ja sam uvijek sumnjao da uz sebe ima recimo pistolj u ruksaku, ili da je njegov tim njemu ipak puno blizi nego nam se prikaze. Najbolje epizode su mi bile po Kanadi i Aljasci.
Post Reply