Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vesna555

#76 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

Pa to, za 15 KM si kupim maskaru usput kad se budem vracala s depilacije :D
Koliko ta na carsiji uzima para za depilaciju, bikini zona + noge do koljena (nisam dlakava povis koljena :D ).
Jeste radile brazilsku? Kako to ide, kad radis u salonu? Mene stid :D
vesna555

#77 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

piupiu wrote:Ja sam isla kod Almase u Stakleni Grad, koju neko pomenu, i moram reci da u zivotu nisam srela kozmeticarku s 'laksom' rukom za depilaciju. Djevojka stvarno radi odlicno. Isla sam i u taj salon na Slatkom cosetu i kod Vedrane, razlike nema puno, ova dva salona su mnogo profesionalnije opremljena, cistoca je vrhunska, itd, ali kod Almase samo zbog lakoce! :wink:
Cijena??
Dajte zene, odmah stavljajte i cijenu, necu da odem pa da me neko oguli :)
Ma ja nisam tako osjetljiva previse kada se depiliram, mogu podnijeti bol, pogotovo kad ne radim sama to :)
because_of_you

#78 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

vesna555 wrote:Pa to, za 15 KM si kupim maskaru usput kad se budem vracala s depilacije :D
Koliko ta na carsiji uzima para za depilaciju, bikini zona + noge do koljena (nisam dlakava povis koljena :D ).
Jeste radile brazilsku? Kako to ide, kad radis u salonu? Mene stid :D

Hjoj, ja sam samo jednom se usudila na čitavu brazilsku. Ma kad je njoj svejedno, i meni je bilo (haman) :-) :-) Jedva sam čekala da se obučem :lol:

Kod ove na Čaršiji bi te pola nogu i brazilka izašle oko 10 km.
Théa

#79 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Théa »

ja depilaciju sama radim.

kako kad, ali pitali ste za ovu sa secerom.
Imam dobru frendicu koja je iz tunisa te mi je ona prvi put skuhala.

recept.
2 solje za caj secera sitnog, malo manje od pola case vode, dakle ne smije biti previse vode, mijesati dok secer dobije zlatastu boju, potom staviti pola limuna iscijedenog, sve dobro izmijesati nek sve prokljuca masa mora ostati na kasiki ili teze padati dakle ne smije biti tecna a ni zagorjela. skinuti sa sporeta i sa strane dodati 2 male kasike meda, sve to dobro izmijesati.

tu istu masu dok je topla mozete izliti na pleh, kad se malo ohladi uzmite jedan dio, kao 2 sljive, te razradite rukama, istezati, sve dok ta mase izbijeli bude vanila boje.

te na posao, masa se brzim potezom razmaze tanje, kad nestane u rukama voska brzim potezom se vraca i sve tako.
uopste nije jednostavno. ali su rezultati nevjerovatni.

ja to obicno radim kad zelim temeljno ciscenje nogu a pored sto cupa dobro dlake ne ostavlja tragove, piling je favrsen noge su glatke.
http://www.youtube.com/watch?v=rHBCtuQW ... re=related

jeste li kad probale ovu depilaciju. usne i obrve
http://www.youtube.com/watch?v=gNNPc7rg ... re=related
because_of_you

#80 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Koliko tih kuglica napraviš za recimo čitave noge? I boli li kao vosak?
bijela

#81 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

because_of_you wrote:Koliko tih kuglica napraviš za recimo čitave noge? I boli li kao vosak?
because, de napravi ovo, pa ćeš mi biti online guru dok ja to budem pravila :-D
because_of_you

#82 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Evo, kanim se, možda večeras pokušam :thumbup:
Théa

#83 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Théa »

obzirom da pravim od 2 solje secera, to vam moze biti za cijele noge bar meni moze biti. a i ako imate malo vise, to mozete ostaviti u kesici u kupatilo, moze se bez problema ostaviti za sljedeci put. samo se treba razraditi u rukama i hopp.
Théa

#84 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Théa »

cure ja imam 2 masinice da depilacoju, koristim se orijentalnom depilacijom, cak i trakicama. kako mi cejf.
Partizzanka

#85 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

ali cek ... kako onda opet razradis tu masu zar se ona ne stvrdne da bude kao slatkisi tj one lizalice ili sta vec

ja jednom probala ... i napravila super one niti kao za kolace i one kao bombone hahaha
bijela

#86 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

Partizzanka wrote: ja jednom probala ... i napravila super one niti kao za kolace i one kao bombone hahaha
:lol:

kuhaš li, @boy? :D
Théa

#87 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Théa »

Partizzanka wrote:ali cek ... kako onda opet razradis tu masu zar se ona ne stvrdne da bude kao slatkisi tj one lizalice ili sta vec

ja jednom probala ... i napravila super one niti kao za kolace i one kao bombone hahaha

vjerovatno si prepekla smijesu, jer ako je bas u tvrdom stanju kao bombona onda to nije ok, vijeruj mi smijesa i ako je hladna je razradljiva, stavila sam link sa youtube gore gdje mozete vidjeti kako izgleda hladna a mozete je i podgrijati malo prije upotrebe.
because_of_you

#88 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

bijela wrote:
Partizzanka wrote: ja jednom probala ... i napravila super one niti kao za kolace i one kao bombone hahaha
:lol:

kuhaš li, @boy? :D

Perem prozore :x :lol:

Javnut ću ja kako je prošlo, kad naiđe na red :D
vesna555

#89 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

Aaaa, hocu i ja tooo da znam napraviti :( :( Kada gledam ono na you tubeu djeluje tako profesionalno i 100% sam sigurna da ja to ne bih znala napraviti i onako uraditi.
Ja sam inače smotana za sve živo sto treba u kuci uraditi :(
Stvarno trebamo otvoriti neku temu za nas mlade domacice koje se tek ucimo brinuti o kucanstvu. Da se tema zove: Savrsena majka, supruga i lijepa žena :lol: :lol: I onda da nas starije domaćice savjetuju :D
Nista zene, odoh ja na onu temu 1001 koristan svjet :run: :lol:
Ma.Le.Na

#90 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Ma.Le.Na »

ja ne bi smjela povuc na sebi tu trakicu ma nema govora.. :lol:
inace epilator zakon :D :thumbup:
Partizzanka

#91 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

vala moram i ja da probam!

ali cu da upolovim smjesu

pa koliko dugo to radite
10min
5min
dok se ne dobije smjesa

kako cu znati koja gustoca smjese
bijela

#92 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

sigmabh wrote:Ja ev pocupala brkove :D :D extra ma kakav veet i sl. I da..dobar savjet je napuderisat mjesta koja secerite baby puderom..ide ko po loju onda ne lijepi se .
sigma, je li radiš samo sa tom šećernom masom (kao na yt gore)
ili lijepiš preko toga neke trakice pa povlačiš?
vesna555

#93 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

Zene, je li iko isao u salon Dodir na Grbavici? Ja narucena za veceras za depilaciju, pa da provjerim.
Na letku pise depilacija do koljena 10 KM, jel to znaci po nozi ili za obe noge? Reko svakakviih budala ima, ne bi me ni cudilo da je po nozi, a ja zaboravila pitati :(
saga

#94 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by saga »

Ma vjerujem da je za obje noge, vaaljda se podrazumjeva :s
Ja sam definitivno odustala od salona, dok ne nadjem neki sa secernom depilacijom. Trenutno kucna radinost, jest da se sva iskrivim i preznojim dok rijesim sve dijelove, ali em mi je jeftinije vako, em mi nista bolje ne urade u salonu.
vesna555

#95 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

saga wrote:Ma vjerujem da je za obje noge, vaaljda se podrazumjeva :s
Ja sam definitivno odustala od salona, dok ne nadjem neki sa secernom depilacijom. Trenutno kucna radinost, jest da se sva iskrivim i preznojim dok rijesim sve dijelove, ali em mi je jeftinije vako, em mi nista bolje ne urade u salonu.
Ma joj, ja radim samo depilaciju do koljena jer nisam puno dlakava, a trake me izađu 8,4 KM, a depilacija u salonu mi je 10 KM i stvarno mi je razlika mizerna u cijeni, a ja se smandrljam da to ni na sta ne lici, pa jos moram brijacem poslije.
Ali vjerujem da ti je jefinije ako sama radis depilaciju cijelog tijela. I ja bih, samo da nisam ovako smotana :(
saga

#96 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by saga »

ma lako mi je za vas bezdlakave :mrgreen:
ja kupim ovaj neki paket od 200 praznih traka za nekih *nemam pojma koliko* marki (al nije puno), i onaj vosak u patroni, koji mi moze bit za barem dvije depilacije za 2ipo-3 marke, i mirna neko vrijeme... osim kad krenu da urastaju :x Zato bih probala tu secernu, al nigdje je... Kuci sam pokusavala pravit 5-6 puta, al ako i lici na nesto, sva se uljepim, i za jednu nogu mi treba 2 sata, tako da bih to ipak u salonu, kojeg neema :(
Partizzanka

#97 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

a gdje to kupis sago???
saga

#98 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by saga »

Ima ona neka prodavnica na Dobrinji 4 (u onim "shoppingu"), pa svih tih karafeka za depilaciju
http://www.flash-beauty.com/index.html
Et, tu ima i cjenovnik (koji ja iz nekog razloga ne mogu da otvorim - ali, evo nadjo ga ovdje)
bijela

#99 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

hjoj, ja sam upravo završila sa ovom šećernom (recept od @sigmabh),
sva sam se preznojila da prostite :D
i još sam u šoku.

1. smjesa je sipala odlično, ne mogu da vjerujem da sam je uspjela napraviti i postupak mi je izgledao baš kao sa yt snimka kojeg je postavila @thea - razmeljaš, povučeš - iščupaš!
2. budući da me je negdje u sredini postupka počelo pravo boljeti, vjerovatno sam se i umorila, počela sam "preskakati" dijelove noge, ne znavši dokle sam stigla :-)
3. ne znam je li do mene i mojih nogu, ali one izgledaju mnogo tužno i crveno i iziritirano.. :( baš imaju one crvene tačkice :(
namazala sam ih losionom, nadam se da će se crvenilo smiriti :(
because_of_you

#100 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Trebala si staviti baby puder prije čupanja, onda se to lijepi samo za dlake ne i za kožu.... :)

Znači recept je ok? :)
Post Reply