Koje novine citate?
Moderator: anex
-
nikad_izvini
#76 Re: Koje novine citate?
Start, Bosna i Dani.Ponekad Oslobođenje.Ostatak vijesti pratim preko portala 
- Neelix
#77 Re: Koje novine citate?
PC Play 
-
d2
#78 Re: Koje novine citate?
prestao sam citati sve novine, eventualno prelistam oslobodjenje u kaficu gdje obicno pijem kafu i mogu konstatovati da se promijenilo na bolje, nekako mi je kvalitetnije nego prije
- amrica
#79 Re: Koje novine citate?
[quote="Nur40"]Ma šta je ovo? Niko ne smije priznati da čita Avaz. Zar je to tako strašno? Razumljivo je da je najčitaniji, najbliži je vlasti i onda zna šta se i dešava. Tako je uvijek bilo u BiH, a i u Yu. Ko je najbliži vlasti, taj je i najbolje informisan i od šire publike najčitaniji. Tako je bilo i sa Oslobođenjem. Doduše, davno, prije 1990.godine. Čovjek treba čitati, samo treba sve provjeriti, nevjerovati na prvu ne samo bilo kojim novinama, nego ni medijima općenito.
Eva mišljenja dva čovjeka, po meni relevantna, o današnjim medijima.
/quote]
Nije najcitaniji sto je najblizi vlasti, nego sto donosi najvise bezveznih vijesti iz ruralnih sredina, tipa otelila krava 3 teleta u selu bogu iza nogu, i onda citav taj kraj kupuje novine. Pa plus zuta stampa, jet-set, pa tracevi, a imaju i najvise smrtvonica.
Eva mišljenja dva čovjeka, po meni relevantna, o današnjim medijima.
/quote]
Nije najcitaniji sto je najblizi vlasti, nego sto donosi najvise bezveznih vijesti iz ruralnih sredina, tipa otelila krava 3 teleta u selu bogu iza nogu, i onda citav taj kraj kupuje novine. Pa plus zuta stampa, jet-set, pa tracevi, a imaju i najvise smrtvonica.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#80 Re: Koje novine citate?
Avaz,Oslobođenje,Start,za utakmice koristim Dane,a za toalet Slobodnu Bosnu,kad nestane,donesem Oslobođenje zbog njihove aktualnosti i svježine informacija,te nepristrasnosti ravne Avazovoj i Senad P.Dana.Toliko o nebulozi razlike između pojedinih medija,i svrstavanju u pro et contra tabore.Gola taština.
"der Spiegel" zbog obimnosti i raznolikosti žurnalističkih uradaka,te temeljitosti uredničkog tima."Stern" čitam jer me podsjeća na Slobodnu Bosnu i ljubav prema propaloj ljevici(propala je i u BiH i u Njemačkoj).NYT čitam da ne zaboravim engleski
.
Portali--X.Com zbog foruma,Avaz jer imam njihovu pdf verziju i listam Forum također(komentari na portalu i komentari na Forumu nisu isto,ne mješajte kruške i jabuke).B92,Index.hr itd..
"der Spiegel" zbog obimnosti i raznolikosti žurnalističkih uradaka,te temeljitosti uredničkog tima."Stern" čitam jer me podsjeća na Slobodnu Bosnu i ljubav prema propaloj ljevici(propala je i u BiH i u Njemačkoj).NYT čitam da ne zaboravim engleski
Portali--X.Com zbog foruma,Avaz jer imam njihovu pdf verziju i listam Forum također(komentari na portalu i komentari na Forumu nisu isto,ne mješajte kruške i jabuke).B92,Index.hr itd..
-
pesak
#81 Re: Koje novine citate?
e-novine.com
republika
slobodna evropa
ovaj forum
sad nesto i ne citam vise.
republika
slobodna evropa
ovaj forum
sad nesto i ne citam vise.
- Amela
#82 Re: Koje novine citate?
Uglavnom citam sve sto mogu naci preko neta, a da ne platim, naravno.
Volim citati portale gradova BiH, ali kada vidim da neki od njih se sturise objavljujuci tudje vijesti, e onda odustanem.
To mi nikako nije jasno kod nas, kako razni portali mogu objavljivati vijesti recimo Avaza, da li imaju pismenu dozvolu, ili je to onako?
To mi nikako nije jasno kod nas, kako razni portali mogu objavljivati vijesti recimo Avaza, da li imaju pismenu dozvolu, ili je to onako?
-
Nabildana_Baba
#83 Re: Koje novine citate?
jeste li neki dan u asu vidjeli naslovnicu "lagumdžija u prljavim farmerkama",može li se niže pasti od asa,odnosno avaza
- fa84
#84 Re: Koje novine citate?
meni je jos gore bilo kada su napisali da lagumdzija nije obrezanNabildana_Baba wrote:jeste li neki dan u asu vidjeli naslovnicu "lagumdžija u prljavim farmerkama",može li se niže pasti od asa,odnosno avaza
odron
- sheilak
#85 Re: Koje novine citate?
Od njih se ne moze nize pasti, ali , doduse, oni uvijek nadju neko novo dno da se spuste. U tome su prilicno inventivni.
- fa84
#86 Re: Koje novine citate?
najbolje citati 24 sata
tamo nema politike
pustis mozak na pasu i citas gluposti hehhehe
a imaju i dobrih krizaljki lol
tamo nema politike
pustis mozak na pasu i citas gluposti hehhehe
a imaju i dobrih krizaljki lol
-
Nabildana_Baba
#87 Re: Koje novine citate?
znaš li koji je političar prije 10-tak godina to rekao,istina ne tako brutalno i nisko,nego da ima papire u kojima piše da lagumdžija nije bio sunećenfa84 wrote:meni je jos gore bilo kada su napisali da lagumdzija nije obrezanNabildana_Baba wrote:jeste li neki dan u asu vidjeli naslovnicu "lagumdžija u prljavim farmerkama",može li se niže pasti od asa,odnosno avaza
odron
- fa84
#88 Re: Koje novine citate?
e mozes li reci
stvarno ne znam
ali ovo kada sam procitao u avazu nisam mogao da vjerujem o cemu oni pisu majko draga
stvarno ne znam
ali ovo kada sam procitao u avazu nisam mogao da vjerujem o cemu oni pisu majko draga
-
Nabildana_Baba
#89 Re: Koje novine citate?
fa84 wrote:e mozes li reci
stvarno ne znam
a. izetbegović
- fa84
#90 Re: Koje novine citate?
odron odron odron
-
LAIBACH KUNST
#91 Re: Koje novine citate?
VOLIM BOSNU!!!

MRZIM AVAZ!!!

MRZIM AVAZ!!!
- fa84
#92 Re: Koje novine citate?
pa vjeruj da i neki ljudi sa kojima sam pricao koji rade u avazu se jeze na vecinu stvari koje se objavljuju u toj novini ali naravno nemaju uticaja na to
-
♥ Julianna ♥
#93 Re: Koje novine citate?
A napisaše li šta je u kesama nosio, biftek ili ramstek ili batakeNabildana_Baba wrote:jeste li neki dan u asu vidjeli naslovnicu "lagumdžija u prljavim farmerkama",može li se niže pasti od asa,odnosno avaza
- scooter21ba
#94 Re: Koje novine citate?
ali naravno nemaju muda se usprotiviti jer bi bili izbaceni s posla a u novinama bi vjerovatno bilo taj i taj pronevjerio slagao itd pa je zbog toga izbacenfa84 wrote:pa vjeruj da i neki ljudi sa kojima sam pricao koji rade u avazu se jeze na vecinu stvari koje se objavljuju u toj novini ali naravno nemaju uticaja na to
jebem ti ovaj mentalitet kad niko ne smije se usprotiviti sefu jer se boji
- scooter21ba
#95 Re: Koje novine citate?
iskreno najvise citam jutarnji list jer imaju finih tekstova nevezanih za dnevnu i lokalnu politiku ostale pregledam zanimljivosti sport i to je to
-
strujnik
#96 Re: Koje novine citate?
ljudi ima li iko danasnje (29septembar) Oslobodjenje u elektronskom formatu, danas nije stilgo u moju i susjedne dvije carsije, znam da nema ovo veze sa temom, ali nisam znao gdje upisati a da nekog zainteresira.
-
Hladan_Kao_Led32
#97 Re: Koje novine citate?
Hm, kada svi citate "Oslobodjenje" zasto onda ta novina nema barem pristojan tiraz!? Ili, da obrnemo, kada svi ne citate "Dnevni avaz", utkud onda toj novini toliki tiraz!?
Kakav god da je, "Dnevni avaz" je, ipak, najbolja novina u BiH. Pismenih i nepismenih novinara ima u svim novinama i na svim televizijama i nije to nikakav "Avazov" izum.
Kakav god da je, "Dnevni avaz" je, ipak, najbolja novina u BiH. Pismenih i nepismenih novinara ima u svim novinama i na svim televizijama i nije to nikakav "Avazov" izum.
-
d2
#98 Re: Koje novine citate?
od kako se avaz postao vrlo demokratski u vezi queer festa prestao sam ga citati u potpunosti, trebao sam to davno uraditi nakon svih gnjusoba upucenim kojekakvim tiopvima sa avazove liste za odstrjel al jebiga, bolje ikad nego nikad...
- Cholina_Lokica
#99 Re: Koje novine citate?
ni jedne 
uopce ne kupujem
uopce ne kupujem
- tranquil
#100 Re: Koje novine citate?
Ja bih radije rekao da je, u konkurenciji jako loših novina, Avaz ipak ubjedljivo najgori. Ogadili su mi pojam novinarstva. Ostali su loši ali njima pripada monumentalno prvo mjesto.
Ne kupujem ništa, a ponekad mi nije mrsko pročitati "Oslobođenje" (nađe se na poslu) a Avaz vrlo vrlo rijetko pročitam čak i kada imam priliku da pročitam tuđi primjerak. Onda se opet prevarim, pa svakih mjesec-dva prelistam neki koij mi dođe pod ruke, i potsjetim se zašto ih ne mogu.
Nije mi bilo mrsko iskopati svoj skoro godinu dana star post o Avazu, čisto da opet ne kucam:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p1679894
Ne kupujem ništa, a ponekad mi nije mrsko pročitati "Oslobođenje" (nađe se na poslu) a Avaz vrlo vrlo rijetko pročitam čak i kada imam priliku da pročitam tuđi primjerak. Onda se opet prevarim, pa svakih mjesec-dva prelistam neki koij mi dođe pod ruke, i potsjetim se zašto ih ne mogu.
Nije mi bilo mrsko iskopati svoj skoro godinu dana star post o Avazu, čisto da opet ne kucam:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p1679894