Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Consiglieri

#76 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Consiglieri »

in33sa wrote:
don vito wrote:Sta mislite da li bi se dijasporac u svojoj novoj domovini Svedskoj usudio voziti:
1. pijan
2. brze nego propisi dozvoljavaju

Cisto sumnjam, jer da je ovo sto je napravio ovom nesretnom bracnom paru, uradio porodici Kristensen u centru Geteborga:
1. dugo bi robijao
2. kada bi najzad izasao iz hapsa, radio bi do kraja zivota samo da im placa odstetu zbog pretrpljenih fizickih i psihickih boli

Stoga mu je u podsvjesti jasno da ne smije krsiti nikakav zakon, cak ni prelaziti ulicu kao pjesak na crvenom u Svedskoj. Ali, ima taj prelijepi mjesec dolaska u domovinu kada se moze raditi sta mu je volja. Pa, i da napravi masakr u uskoj gradskoj ulici. I dijasporcu se nece nista desiti i mozemo ga ocekivati naredne godine u novoj sezoni lova na "domoroce" uz zvuke turbo-folka, brzu voznju, skripu guma. A prije toga ce, u oktobru na izborima, zaokruziti kandidata koalicije SDA/SZBiH jer mu takvi kreiraju "pravni ambijent" da jedan mjesec godisnje moze dati oduska svojim divljim hormonima.
Nebi se usudio, tamo nasi ljudi postuju zakone, ali nije to tema jer ovdje kod nas gradjane gaze i dijasporci i nedijasporci.
Ja sam siguran da ovi stranci kod nas uzivaju jer kod kuce ne smiju raditi sta ih volja. Jer tamo se zakoni postuju. Napravis prekrsaj, odgovaras. Pa da si tito.
Snipes nije platio porez, hop tri godine u zatvor. Pa se zali upravi vodovoda.

A kod nas i dalje vrijedi ono "meni badzo faca u policiji, boli me qrac, mogu raditi sta hocu".

Svemu ovome kumuje neucinkovita kriminalizirana korumpirana vlast, odnosno narod koji bira vlast. Ali kome govoriti, kad ce i na svakim sljedecim izborima prilikom glasanja glavna zvijezda vodilja biti ona "ma neka je lopov ba, daj da ja glasam za Hareta, Srbi i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". Ili "jeste lopov, ali ja cu za Dodika, Bosnjaci i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". I da ne idem na treci tor, predugacko.

U kakvoj drzavi zivimo, bolje nismo ni zasluzili. Prije par godina vracam se iz Slovenije sa par poznanika koji me pokupise usput, oni dosli iz Njemacke. Prelazimo granicu kod Gradiske, otvara se prozor i ovaj jedan baca praznu flasu kroz prozor i jos neke ostatke, kese od cipsa i slicno, sav sretan i ozaren, uz recenicu "konacno da mogu ko covjek...".

Licno poznajem Adisa Delalica od djetinstva i poznavao sam rahmetli Mirela "Chiefa" Imamovica koji je prosle sedmice poginuo na motoru u Bolnickoj ulici, zato dobro procitajte slijedece:

Na zalost cu se morati sloziti u vecini toga sto si naveo. Licno zivim u Svedskoj i znam kakvo je ponasanje nasih ljudi dok su u Svedskoj i tokom godisnjeg boravka u Bosni. Gledajuci iz saobracajne perspektive: nasi ljudi (a i velik dio sveda) na zalost voze brzo u i u Svedskoj ALI ne ponasaju se kao ovaj debil po ulicama i naseljima kao sto je manje vise svaka ulica i naselje u Sarajevu. Uglavnom u gradu gdje je npr ogranicenje 30-50 km/h prekoracenje brzine od 20-30 km/h ti garantuje sudjenje pod optuzbom grubog ugrozavanja saobracaja. Ako npr vozis 100 km/h gdje je ogranicenje 50 km/h moze se lako desiti da dobijes zatvorsku kaznu ili uslovno 2 godine. U Svedskoj cim udjete u naselje (da ne govorim o centru grada) odma vas cekaju lezeci policajci svakih 30, 50 , 100 m, pa ako ne mislis glavom morat ces novcanikom jer ces kuci sleperom a ne autom (a ako jos imas "j.backi" spusteno i napucano auto ima da ga metlom kupis po ulici ako si lak na gasu). Tu dolazimo do slijeceg problema u Sarajevu: lezecih policajaca manje vise nema u gradu, trosak za iste nije velik. Licnog sam misljenja da je 100 puta bilo pametnije uloziti novac na lezece policajce sirom grada nego sto je bilo slucaj sa dizanjem trotoara po centru grada da nebi sminkeri mogli parkirati svoja vozila. Da se razumijemo: ja gledam pozitivno na podizanje trotoara ALI smatram da je smanjivanje brzina u gradu puno vaznije jer ako bi to sacuvalo bar jedan zivot godisnje onda licno kazem: ko j.be sminkere nek se prave face po gradu al jedan manje je poginuo. Mislim da ce se vecina ljudi sloziti u tome da se ne radi o jednoj osobi manje nego o znatno vecem broju. Tu imamo jos jedan problem, naime nasi ljudi su zeljni brzine a nemaju gdje da se izive pa im ostaje da se prave sumaheri po gradskim ulicama, tj pitanje infrastrukture i puteva koji su kao sto svi znamo katastrofa.

Dolazimo do slijedece tacke: voznja pod utjecajem alkohola. U Svedskoj je granica 0.2 promila, u Bosni je koliko se sjecam 0.5 (slobodno me ispravite ako nisam u pravu). Ako predjete granicu od 0,2 promila automatski ostajete bez vozacke na licu mjesta, kuci dolazi debela novcana kazna i zabrana voznje koja zavisi o pripitosti. A ako "napusete" 1 promil onda ste "na konju". Preko 1 promil ide automatski tuziocu i ceka vas zakonska kazna pa vi bujrum ako se usudjujete. I sto je najvaznije: NEMA IZUZETAKA sto se tice kaznjavanja, nema stela i ostalih gluposti. Tu dolazimo do sindroma dijaspore : u svedskoj se rijetko ko usudi sjesti pijan za volan jer zna sta ga ceka i sta sve moze izgubiti, dok je u Bosni jos uvjek prisutan mentalitet "stela" i mita, i sto je najtuznije u 99% slucaja im "upali". I ono sto se meni najvise svidja u svedskoj sto se tice voznje u pripitom stanju: Ako je vozac osoba X, ostali putnici u vozilu osoba Y i Z SVI su odgovorni za voznju u pripitom stanju, znaci nije samo vozac kriv. Cak i ako vozite biciklo pod utjecajem alkohola ostajete bez vozacke (NIJE SALA). Ali vazno je napomenuti i slijedece: u Bosni je saobracajni mentalitet takav da je manje vise socijalno prihvaceno da se vozi pod utjecajem alkohola i dijaspora se tu "uklopi" (ne pravdam ni jedne ni druge). Tu se pod hitno mora nesto uciniti i na mentalitetu a i na pravosudju i policiji. Saobracajna policija bi trebala uloziti puno vise vremena na alko testiranje vozaca nego sto ulaze na pisanje "glupih" kazni za popisana svjetla po danu ili svjetla na tablicama (cisto primjera radi) a da ne govorim o standardnom pregledu pomocne opreme (sijalice, prva pomoc, lanci po zimi itd).

Adisu i njegovoj supruzi zelim sve najbolje sto moze izaci iz ove situacije a tom majmunu sto je ovo pocinio dugu robiju.

R.I.P. Mirel "Chief" Imamovic '83-'08
Peppers

#77 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Peppers »

Hadjo nabavio auto iz Sve'ske (mozda je i dijasporac), malo popio, jbg. subota je, i ubijedio sebe da je Nelson Piquet. Svakom se moze desiti :roll:

Cinjenica koja mene najvise nervira u ovakvom i slicnim slucajevima jeste nas pravosudni sistem koji ce sigurno dati preblagu kaznu za ovog idiota. Ovaj slucaj me vratio nekoliko godina unazad kada je tadasnji voditelj TV Hayat i sin vlasnika Metropolisa udario autom covjeka na sred tramvajske kod Predsjednistva, nakon cega je covjek podlegao. Epilog svega toga - nista. Mislim da doticna osoba nije niti jedan dan provela u zatvoru. Bojim se da ce ovdje biti slicna situacija.
edin_Basket

#78 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by edin_Basket »

Ovaj slucaj me vratio nekoliko godina unazad kada je tadasnji voditelj TV Hayat i sin vlasnika Metropolisa udario autom covjeka na sred tramvajske kod Predsjednistva, nakon cega je covjek podlegao. Epilog svega toga - nista. Mislim da doticna osoba nije niti jedan dan provela u zatvoru. Bojim se da ce ovdje biti slicna situacija.[/quote]

vidio sam tog idiota u gradu prije mjesec 100m od mjesta nesrece, ne znam kako moze hodat po gradu
Peppers

#79 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Peppers »

edin_Basket wrote:Ovaj slucaj me vratio nekoliko godina unazad kada je tadasnji voditelj TV Hayat i sin vlasnika Metropolisa udario autom covjeka na sred tramvajske kod Predsjednistva, nakon cega je covjek podlegao. Epilog svega toga - nista. Mislim da doticna osoba nije niti jedan dan provela u zatvoru. Bojim se da ce ovdje biti slicna situacija.
vidio sam tog idiota u gradu prije mjesec 100m od mjesta nesrece, ne znam kako moze hodat po gradu[/quote]

Ja doticnu osobu vidjam redovno, onako nasmijan, veseo, mirne savjesti i ciste duse. Pitam se da li se i porodica unesrecenog tako osjeca...ili mozda nadlezni sudija za prekrsaje koji ga nije osudio :roll:
chuchumbamayumbe

#80 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by chuchumbamayumbe »

Peppers wrote:
edin_Basket wrote:Ovaj slucaj me vratio nekoliko godina unazad kada je tadasnji voditelj TV Hayat i sin vlasnika Metropolisa udario autom covjeka na sred tramvajske kod Predsjednistva, nakon cega je covjek podlegao. Epilog svega toga - nista. Mislim da doticna osoba nije niti jedan dan provela u zatvoru. Bojim se da ce ovdje biti slicna situacija.
vidio sam tog idiota u gradu prije mjesec 100m od mjesta nesrece, ne znam kako moze hodat po gradu
Ja doticnu osobu vidjam redovno, onako nasmijan, veseo, mirne savjesti i ciste duse. Pitam se da li se i porodica unesrecenog tako osjeca...ili mozda nadlezni sudija za prekrsaje koji ga nije osudio :roll:[/quote]
Pa, je li lik oslobodjen, ili se odlaze sudjenje?
Mislim, zar porodica nije poganjala da se to vec jednom rijesi???
Peppers

#81 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Peppers »

Cinjenica je da je od trenutka nesrece pa do danas on na slobodi. Mislim da ne postoje zakonske mogucnosti ili otezavajuce okolnosti u slucaju da bi se on toliko otegao. Jedini normalan zakljucak jeste da od slucaja nema nista.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#82 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Admir_1984 »

Peppers wrote:Cinjenica je da je od trenutka nesrece pa do danas on na slobodi. Mislim da ne postoje zakonske mogucnosti ili otezavajuce okolnosti u slucaju da bi se on toliko otegao. Jedini normalan zakljucak jeste da od slucaja nema nista.
Ne mogu da vjerujem majke mi :? :? :? :? Znaci vozis brzo, ubijes covjeka na trotoaru i kao da nishta nije bilo. Ne mogu da zamislim kako bi se osjecao da je tako moj neko nastradao......
sesalmir

#83 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by sesalmir »

Admir_1984 wrote:
Peppers wrote:Cinjenica je da je od trenutka nesrece pa do danas on na slobodi. Mislim da ne postoje zakonske mogucnosti ili otezavajuce okolnosti u slucaju da bi se on toliko otegao. Jedini normalan zakljucak jeste da od slucaja nema nista.
Ne mogu da vjerujem majke mi :? :? :? :? Znaci vozis brzo, ubijes covjeka na trotoaru i kao da nishta nije bilo. Ne mogu da zamislim kako bi se osjecao da je tako moj neko nastradao......
Pa zamisli samo to da djeca i unucad od tog dede sada vidjaju tog istog lika po gradu i to kako vozi auto, barem sam ja cuo takvu informaciju da je vidjen prije neki dan za volanom :shock:. Ja nisam mogao da vjerujem, pa nije lezao u zatvoru i cak mu nije ni vozacka oduzeta, kakva to mora biti drzava da se tako nesta desi. A kakva tek osoba moras biti i kakvo je njegovo stanje svijesti da nema ni trunke srama ili kajanja zbog onog sto je napravio cim je opet sjeo za volan. :?
nelo

#84 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by nelo »

ovo treba rijesit demokratski:
uvesti smrtnu kaznu!
Ammmi

#85 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Ammmi »

Licno se slazem sa "Consiglieri-em" u vezi brze vozne u dijaspori i nasoj dragoj Bosni i Hercegovini.
Sa suzama u ocima citam i pisem, jer licno poznajem i Adisa Delalica i, rahmetli, Mirela Imamovica (R.I.P. 1983-2008). U roku od manje od 10 dana desavaju se dvije velike tragedije, tj. dvije teske saobracajne nesrece, manje vise ca. 500m jedna od druge.

Pod prvo:
-Zakoni[u]moraju[/u] postati ostriji. Tj. nasi politicki lideri se moraju pod hitno aktivirati i neke smjere poduzeti.

Pod drugo:
- Moraju se poceti postavljati lezeci policajci da bi se obustavila brza voznja po gradskim ulicama i naseljima.

Pod trece:
- U osnovnim i srednjim skolama uvesti casove ponasanja u saobracaju i od malih nogu obavjestavati o opasnostima. Pozitivnom propagandom "plasiti" ucenike sa teskim saobracajnim slucajevima i slikama.

Pod cetvrto:
- Uvesti sistem gdje policija direktno moze da upise kazne u racunare koji se mogu instalirati u automobile. Na taj nacin otezavamo stele i mita.

Adisu, njegovoj supruzi Alsini i njihovim porodicama i familijama zelim sve najbolje sto se moze izvuci iz ove situacije.

Rahmetli Mirelovoj familiji takodjer.

Molim vas nemoj te tom pijanom kretenu dati da se izvuce tako lahko.

Mirel Imamovic, R.I.P. 1983-2008. Nikad zaboravljen!!!

[quote="Consiglieri"][quote="in33sa"][quote="don vito"]Sta mislite da li bi se dijasporac u svojoj novoj domovini Svedskoj usudio voziti:
1. pijan

Cisto sumnjam, jer da je ovo sto je napravio ovom nesretnom bracnom paru, uradio porodici Kristensen u centru Geteborga:
1. dugo bi robijao
2. kada bi najzad izasao iz hapsa, radio bi do kraja zivota samo da im placa odstetu zbog pretrpljenih fizickih i psihickih boli

Stoga mu je u podsvjesti jasno da ne smije krsiti nikakav zakon, cak ni prelaziti ulicu kao pjesak na crvenom u Svedskoj. Ali, ima taj prelijepi mjesec dolaska u domovinu kada se moze raditi sta mu je volja. Pa, i da napravi masakr u uskoj gradskoj ulici. I dijasporcu se nece nista desiti i mozemo ga ocekivati naredne godine u novoj sezoni lova na "domoroce" uz zvuke turbo-folka, brzu voznju, skripu guma. A prije toga ce, u oktobru na izborima, zaokruziti kandidata koalicije SDA/SZBiH jer mu takvi kreiraju "pravni ambijent" da jedan mjesec godisnje moze dati oduska svojim divljim hormonima.[/quote]

Nebi se usudio, tamo nasi ljudi postuju zakone, ali nije to tema jer ovdje kod nas gradjane gaze i dijasporci i nedijasporci.
Ja sam siguran da ovi stranci kod nas uzivaju jer kod kuce ne smiju raditi sta ih volja. Jer tamo se zakoni postuju. Napravis prekrsaj, odgovaras. Pa da si tito.
Snipes nije platio porez, hop tri godine u zatvor. Pa se zali upravi vodovoda.

A kod nas i dalje vrijedi ono "meni badzo faca u policiji, boli me qrac, mogu raditi sta hocu".

Svemu ovome kumuje neucinkovita kriminalizirana korumpirana vlast, odnosno narod koji bira vlast. Ali kome govoriti, kad ce i na svakim sljedecim izborima prilikom glasanja glavna zvijezda vodilja biti ona "ma neka je lopov ba, daj da ja glasam za Hareta, Srbi i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". Ili "jeste lopov, ali ja cu za Dodika, Bosnjaci i Hrvati ce za svoje, i ja cu za svoje". I da ne idem na treci tor, predugacko.

U kakvoj drzavi zivimo, bolje nismo ni zasluzili. Prije par godina vracam se iz Slovenije sa par poznanika koji me pokupise usput, oni dosli iz Njemacke. Prelazimo granicu kod Gradiske, otvara se prozor i ovaj jedan baca praznu flasu kroz prozor i jos neke ostatke, kese od cipsa i slicno, sav sretan i ozaren, uz recenicu "konacno da mogu ko covjek...".[/quote]

Licno poznajem Adisa Delalica od djetinstva i poznavao sam rahmetli Mirela "Chiefa" Imamovica koji je prosle sedmice poginuo na motoru u Bolnickoj ulici, zato dobro procitajte slijedece:

Na zalost cu se morati sloziti u vecini toga sto si naveo. Licno zivim u Svedskoj i znam kakvo je ponasanje nasih ljudi dok su u Svedskoj i tokom godisnjeg boravka u Bosni. Gledajuci iz saobracajne perspektive: nasi ljudi (a i velik dio sveda) na zalost voze brzo u i u Svedskoj ALI ne ponasaju se kao ovaj debil po ulicama i naseljima kao sto je manje vise svaka ulica i naselje u Sarajevu. Uglavnom u gradu gdje je npr ogranicenje 30-50 km/h prekoracenje brzine od 20-30 km/h ti garantuje sudjenje pod optuzbom grubog ugrozavanja saobracaja. Ako npr vozis 100 km/h gdje je ogranicenje 50 km/h moze se lako desiti da dobijes zatvorsku kaznu ili uslovno 2 godine. U Svedskoj cim udjete u naselje (da ne govorim o centru grada) odma vas cekaju lezeci policajci svakih 30, 50 , 100 m, pa ako ne mislis glavom morat ces novcanikom jer ces kuci sleperom a ne autom (a ako jos imas "j.backi" spusteno i napucano auto ima da ga metlom kupis po ulici ako si lak na gasu). Tu dolazimo do slijeceg problema u Sarajevu: lezecih policajaca manje vise nema u gradu, trosak za iste nije velik. Licnog sam misljenja da je 100 puta bilo pametnije uloziti novac na lezece policajce sirom grada nego sto je bilo slucaj sa dizanjem trotoara po centru grada da nebi sminkeri mogli parkirati svoja vozila. Da se razumijemo: ja gledam pozitivno na podizanje trotoara ALI smatram da je smanjivanje brzina u gradu puno vaznije jer ako bi to sacuvalo bar jedan zivot godisnje onda licno kazem: ko j.be sminkere nek se prave face po gradu al jedan manje je poginuo. Mislim da ce se vecina ljudi sloziti u tome da se ne radi o jednoj osobi manje nego o znatno vecem broju. Tu imamo jos jedan problem, naime nasi ljudi su zeljni brzine a nemaju gdje da se izive pa im ostaje da se prave sumaheri po gradskim ulicama, tj pitanje infrastrukture i puteva koji su kao sto svi znamo katastrofa.

Dolazimo do slijedece tacke: voznja pod utjecajem alkohola. U Svedskoj je granica 0.2 promila, u Bosni je koliko se sjecam 0.5 (slobodno me ispravite ako nisam u pravu). Ako predjete granicu od 0,2 promila automatski ostajete bez vozacke na licu mjesta, kuci dolazi debela novcana kazna i zabrana voznje koja zavisi o pripitosti. A ako "napusete" 1 promil onda ste "na konju". Preko 1 promil ide automatski tuziocu i ceka vas zakonska kazna pa vi bujrum ako se usudjujete. I sto je najvaznije: NEMA IZUZETAKA sto se tice kaznjavanja, nema stela i ostalih gluposti. Tu dolazimo do sindroma dijaspore : u svedskoj se rijetko ko usudi sjesti pijan za volan jer zna sta ga ceka i sta sve moze izgubiti, dok je u Bosni jos uvjek prisutan mentalitet "stela" i mita, i sto je najtuznije u 99% slucaja im "upali". I ono sto se meni najvise svidja u svedskoj sto se tice voznje u pripitom stanju: Ako je vozac osoba X, ostali putnici u vozilu osoba Y i Z SVI su odgovorni za voznju u pripitom stanju, znaci nije samo vozac kriv. Cak i ako vozite biciklo pod utjecajem alkohola ostajete bez vozacke (NIJE SALA). Ali vazno je napomenuti i slijedece: u Bosni je saobracajni mentalitet takav da je manje vise socijalno prihvaceno da se vozi pod utjecajem alkohola i dijaspora se tu "uklopi" (ne pravdam ni jedne ni druge). Tu se pod hitno mora nesto uciniti i na mentalitetu a i na pravosudju i policiji. Saobracajna policija bi trebala uloziti puno vise vremena na alko testiranje vozaca nego sto ulaze na pisanje "glupih" kazni za popisana svjetla po danu ili svjetla na tablicama (cisto primjera radi) a da ne govorim o standardnom pregledu pomocne opreme (sijalice, prva pomoc, lanci po zimi itd).

Adisu i njegovoj supruzi zelim sve najbolje sto moze izaci iz ove situacije a tom majmunu sto je ovo pocinio dugu robiju.

R.I.P. Mirel "Chief" Imamovic '83-'08[/quote]
Atrus

#86 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Atrus »

Neuk i primitivan narod i kod kuce i u dijaspori. Narod polutana, narod bez identiteta. Zakoni rastegljivi i individualno prilagodljivi, sudstvo korumpirano da bi, ne samo oslobodilo Ratka Mladica u slucaju hapsenja istoga, vec bi natjeralo majke Srebrenice da istome plate odstetu i hemijsko ciscenje uniforme. Nema veze da li je dijaspora ili ne, kako god da okrenes, to ti je primitivni bosanski balvan, prerusen u humanoida. Nego baciti nekoliko atomskih bombi na cijeli Balkan, pa poslije asfaltirati i napraviti parking za arogantne i nesimpaticne zapadne evropljane. A, dijasporu nogirati iz svih zemalja i strpat je ispod kakvog aktivnog vulkana.
Judge_Dread

#87 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Judge_Dread »

[/quote] Ne zatvora nego prisilnog rada. Tim frustriranim idiotima bi to najteze palo. Kao u USA - drustveno koristan rad.[/quote]

E da bas to, onako ga u nesto narandzasto model Gvantanamo i zavisi sta si napravio to i ispravljaj. Od saranja fasada pa do ozbiljnijih stvari. Dovest im TV pa da ih mahala vidi. Mislim da bi ovo uz zatvor i drkaonske novcane kazne bio dobar pencilin. Za ovakve stvari ja bi i auta oduzimao. A garant je kakav uhljup koji je Mecku uzeo na Rent a Car da ga mahala vidi.
Sta god ovdje bilo treba ga tuziti u Svedskoj. Govorim iz iskustva doduse ticalo se istog takvog lika ali iz Svicarske. Mislim da mu je vec godinama registrovat auto isto kao Bil Gatesu registrovat Space Shuttle. Trajalo je al se isplatilo ..naravno ne financijski nego stoka pati!!!!Malo sam zajebo u proceduri pa ga nisu deportirali nazad u BiH pa si to jos nisam oprostio.
Comrad

#88 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Comrad »

Ma uzme se i kod nas vozacka (na 2-3 mjeseca), dobije se i kojekakva kazna. Problem je sto oni kojima je uzeta vozacka, opet vozaju, jer sta im se moze jos desiti, nista, dobiti ce opet kakvu kaznicu i to je to.

Ja bih predlozio da se pojedinim kretenima uzme i automobil i vozacka i saobracajna na određeno vrijeme, kad ne znas fino, onda neces nikako. I pratim ove vijesti, o pucnjavama, ovim saobracajnim nesrecama i primjecujem da UVIJEK, UVIJEK ucestvuju lica koja su "od ranije poznata policiji". Dakle, zna se ko su ti problematicni likovi i opet se nista ne poduzima da se sprijece, nego se ceka da se nesto desi. :? :x
Judge_Dread

#89 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Judge_Dread »

vidio sam tog idiota u gradu prije mjesec 100m od mjesta nesrece, ne znam kako moze hodat po gradu[/quote]
Ma ko je taj lik moze li ime????
amrica

#90 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by amrica »

Mozda malo off topic, radi se o tekstu iz Slobodne Dalmacije, covjek pise o zapustenom Sidnejskom parku, punom smeca... kad se jednog dana pojavljuju radnici -"hortikulturisti"

"A rješenje se ponudilo u nedjeljnim trač novinarima. Općina Parramatta organizirala je, naime, u dogovoru s lokalnim vlastima vikend-zatvorenike u posebne radne programe, tako da uštedi na njihovu uzdržavanju. Iz članka se razabiralo da je riječ o zatvorenicima koji su zbog prometnih i drugih manjih prekršaja osuđeni na vikend-boravak u zatvoru.

Dečki, naime, normalno rade svoje poslove, a vikende provode u zatvoru. Do toga je došlo jer opetovano nisu plaćali razne više prometne i druge kazne, a nije im se imalo što u odgovarajućoj protuvrijednosti zaplijeniti. U zatvor se javljaju rano u subotu ujutro. Zadužuju zeleni kombinezon, bijelu potkošulju, te neko od oruđa: štipaljku za skupljanje smeća, lopatu, kosilicu.

U policijskim ih kombijima dvojica zatvorskih čuvara prevoze do gradilišta ili zone za čišćenje. Tamo rade od devet do pet i trideset svake subote i nedjelje. Sve do odsluženja kazne. Bez obzira peče li sunce ili kiši. Ova grupa o kojoj je riječ u novinama u iduća će dva mjeseca probiti dva i pol kilometra dugi put uz rijeku od bolnice do regionalnog parka, očistiti okoliš, postaviti kante za smeće i dvadeset i pet klupa. Novac je osigurao lokalni Rotary klub, alat Općina, a radnu snagu – lokalni zatvor."

Zamislite nekog tatinog sina koji voza vozilicu od 150 tisuca km kako u narandzastom kombinezonu skuplja smece, kopa rupe... ili, kao sto neko napisa, mete Ferhadiju.... i to 10-ak vikenda zaredom, od jutra do mraka, po mogucnosti u periodu decembar februar, zbog uobicajenog ponasanja, prolazak kroz crveno, prebrza voznja (cca 80 km vise od ogranicenja), oduzimanje prednosti, letanje iz trake u traku....
Za takve nista placanje kazni, drito u kombinezon
bpsang

#91 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by bpsang »

in33sa wrote:Pijani dijasporac ce nazad u Svedsku, sve sa mercedesom, zeni nova noga nece narasti, idemo dalje.

Pitanje je samo, ko je sljedeci.
pijanom dijasporcu treba zviznuti 15 godina strogog zatvora u Zenici+po odsluzenju kazne trajnu zabranu ulaska u BOSNU
bosn.om

#92 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by bosn.om »

Jebo sve svoje, necel' ga neko demokratski dobro iskasapit' u zatvoru, p... li mu materina zvaljava!
A ti svjetski covjek sto nam lekcije djelis i pravis se pametan, zajebi to, cjelu Evropu sam obisao autom i nigdje nisam vidio vecih budala, vece nepismenosti vozacke, vecih bjednika za volanom, vece napaznje, nekulture, brutalnosti i krkanluka kao u Sarajevu, BiH i Crnoj Gori. Tako da taj argument mozes slobodno macku o neku stvar; ima trkaca i u drugim zemljama, da, al' su manjina i ne rade to masovno po centru grada u sred bjela dana u najgore sate i u proporciji od preko 60% ljudi za volanom, ovdje postaje ludnica. A jos kad se dijaspora pojavi sa svojim makinama, da se covjeku srz sledi na pomisao da mora u auto sjesti.
Nadam se da je makar dobro osiguran ovaj bjednik nad bjednicima, da se makar sta spasi od zivota ovih jadnih ljudi...
laf_sa_foruma

#93 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by laf_sa_foruma »

mene zanima ime ili slika , kad je vec bio na TV-u , tog voditelja! trebalo bi sliku svakog tog kretena postavit ovde...
d2

#94 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by d2 »

Atrus wrote:Neuk i primitivan narod i kod kuce i u dijaspori. Narod polutana, narod bez identiteta. Zakoni rastegljivi i individualno prilagodljivi, sudstvo korumpirano da bi, ne samo oslobodilo Ratka Mladica u slucaju hapsenja istoga, vec bi natjeralo majke Srebrenice da istome plate odstetu i hemijsko ciscenje uniforme. Nema veze da li je dijaspora ili ne, kako god da okrenes, to ti je primitivni bosanski balvan, prerusen u humanoida. Nego baciti nekoliko atomskih bombi na cijeli Balkan, pa poslije asfaltirati i napraviti parking za arogantne i nesimpaticne zapadne evropljane. A, dijasporu nogirati iz svih zemalja i strpat je ispod kakvog aktivnog vulkana.
i tebe i identitet - znas vec.
aidaa_princess90

#95 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by aidaa_princess90 »

Ja licno imam utisak da se neki dijasporci ovdje pravdaju...kakav je zakon u Svedskoj mene prosto ne zanima jer ja postujem zakone Bosne i Hercegovine,jer sam drzavljanka ove zemlje i zivim u ovoj zemlji.Kada odem(ako odem ikada, u sta iskreno sumnjam, da cu otici u Svedsku) pridrzavat cu se zakonima Svedske.Nazalost covjek koji je upravljao mercedesom ne znamo jeli dijasporac ili ne ,sto je najmanje i bitno,je vozio sa 3 i vise promila alkohola u krvi.
A velika vecina ljudi koji zive u zemljama EU i svijeta bas ne postuju zakone BiH.Naravno i velika vecina Bosnaca i Hercegovaca takodjer nepostuju zakone nase zemlje.Zato me ne cudi sto stradamo samo...Ko je sljedeci-to je pitanje???? I svi moramo malooo vise cijeniti nasu zemlju,zivjeli u njoj il van nje,postovati zakone(ama bas svi),da bi pokrenuli dobro i da se ne bi ponovo ne bi desilo sto se desilo :( :(

p.s. a sbe ne smatrama niti neukom niti primitivnom
Comrad

#96 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Comrad »

laf_sa_foruma wrote:mene zanima ime ili slika , kad je vec bio na TV-u , tog voditelja! trebalo bi sliku svakog tog kretena postavit ovde...
Sjecam se da je bila tema na ovom forumu o toj nesreci kad je voditelj ubio nekog covjeka ispred predsjednistva, vozio kreten sinama i izletio sa sina i udario covjeka.
MA DAJ...

#97 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by MA DAJ... »

don vito wrote:Sta mislite da li bi se dijasporac u svojoj novoj domovini Svedskoj usudio voziti:
1. pijan

1. dugo bi robijao

Stoga mu je u podsvjesti jasno da ne smije krsiti nikakav zakon, cak ni prelaziti ulicu kao pjesak na crvenom u Svedskoj. Ali, ima taj prelijepi mjesec dolaska u domovinu kada se moze raditi sta mu je volja. Pa, i da napravi masakr u uskoj gradskoj ulici. I dijasporcu se nece nista desiti i mozemo ga ocekivati naredne godine u novoj sezoni lova na "domoroce" uz zvuke turbo-folka, brzu voznju, skripu guma. A prije toga ce, u oktobru na izborima, zaokruziti kandidata koalicije SDA/SZBiH jer mu takvi kreiraju "pravni ambijent" da jedan mjesec godisnje moze dati oduska svojim divljim hormonima.
Da ga malo ne pretjera sa konstatacijama svojim vezano za dijasporu!?Ovaj slucaj mi ne izlazi izglave,kako se moglo da desi,u ovakvoj ulici i da neko to uradi iz dijaspore sa ovakvim autom...vezano za auto,mercedes E klase vecinom voze ozbiljniji ljudi u dijaspori,a da se ovako nesto desi u toj klasi,...neznam,malo sam zbunjen i nije mi bas jasna situacija...
zandar

#98 ORGANIZUJTE PROTESTE

Post by zandar »

ma mozete ovde danima presipati iz supljeg u prazno, ali to nicemu ne vodi.

zasto fino ne organizujete proteste, ionako je to vec postalo praksa u sarajevu...

ili cemo mi izaci ko u nadrealistima :mrgreen:
MA DAJ...

#99 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by MA DAJ... »

chuchumbamayumbe wrote:
jagode wrote:jel dijaspora kriva za ovakvo stanje kakvo jeste u bosni tj krade,ubistva,premlacivanje,lopovluk,korupciju,siromastvo itd itd
za pojedince glava sluzi samo za sisanje
Pa krivi su kada ne nauce nista u SveCkoj nego dodju ovdje i prosipaju svoje seljacke manire koje su ponijeli sa sobom kada su napustili svoj zaseok.
Umjesto da dodju k'o gospoda i da i mi nesto pozitivno od njih naucimo, uglavnom se sve svodi na negativnosti i animozitet prema doticnima.
Evo ti gore primjera, od gazenja pjesaka, do bacanja smeca kroz prozor.
Cast izuzetcima, a ako se neko nasao prozvanim, to mi zaista nije bila namjera.
Cuj cast izuzetcima koji tako nesto nerade...

pa covjece,nadam se da si mislo obrnuto,da takvi slucajevi su izuzetci i da rade takve svinjarije na putu

velika vecina dijaspore nikad to nece uradit,siguran budi,bez obzira gdje su,ali ima krkana koji ce to ucinit bez obzira gdje se nalaze...

krkan je krkan,i ima ih u svakom narodu da tako nesto rade
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#100 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by hrasno38 »

Na zalost stanovnika ovoga grada jos jedan slucaj od mnogih koji se ponavljaju iz dana u dan. Ovaj put se desilo da je to napravio neko sa stranim tablicama i vjerovatno nasega porijekla sto uopste ne mora da znaci da je dijasporac. Od 100 zadnjih nesreca ovo je vjerovatno prva koju je napravio mozda neko ko je iz dijaspore. Nije problem ovoga grada dijaspora nego oni koji svakim bozijim danom a jos vise noci voze glavnim saobracajnicama trke smrti, koji u po bijela dana i pred nosevima policije voze cik-cak izmedju automobila ogromnim brzinama, oni koji svakodnevno prolijecu kroz crvena svijetla na semaforu, oni isfrustrirani mamini i tatini sinovi koji stave trebu u auto otvore prozore, pojacaju muziku do daske a onda gaze i gas do daske, ona korumpirana policija i sudstvo u st asam se licno uvjerio kako radi focanska linija u policiji u reziji dajdzica i amidzica.
Jednostavno ova zemlja, ovaj entitet i ovaj grad nema zakona i nema pravih i bolnih kazni a i one koje postoje se ne primjenjuju u najvecem obliku nego samo minorno. Svaki boziji dan na ulici leti svjetlo-plavi golf 2 i cuda pravi i nista. To nije dijasporac!!!! Motoristi sa svojim skupim azbahama znaju proletiti kao mlazni avioni i opet nista. Krupni debeli motorista sa kosom svezanom u rep vozi kako hoce i onako hadzijski bez kacige i opet nista.
Nisu tu krivi dijasporci nego mi sami jer ne mozemo nista da uradimo po ni jednom pitanju jer smo toliko slabi a oni koji nas vode i sve odlucuju su toliko jaki i prepuni para tako da mogu da kupe koga hoce i kada hoce. Nigdje vise nismo sigurni, ni na ulici, ni na trotoaru, ni u setnji ni u praku ni svojoj kuci. Jebi ga, samo mozemo pjevati "suti i trpi".
A ako vec spominjete Evropu npr. u Austriji ako u gradu upotrujebis sirenu oderu ti guzove i svi propisi vaze isto i za diplomatska vozila, ako u Holandiji na autoputu predjes 120 i uhvate te najebo si ko zuti, Svicarsku bolje ne spominjati jedino jos donekle u Italiji mozes dati oduska ali ako te zaustave ne moze ti pomoci ni Berluskoni. Za ovakvo nedjelo u 99% Evrope (u USA se za ovakav slucaj dugo ne izlazi iz zatvora) nema dileme da se radi u ubistvu pogotovo ako je u pitanju Skandinavija gdje i kraljevi placaju zestoke kazne.
Locked