Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

d2

#76 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by d2 »

upravnik wrote:
d2 wrote:ipak cini mi se da se stvari mijenjaju, dosta vremena sam na biciklu, jako je rijetko zadnjih godinu, dvije da kada prelazis na zeleno na semaforu vozac ne pusti da predjes kao i da recimo gdje se prelazi na mjestima bez semafora i pjesackog (prelazi na grbavici te u hrasnom) vozaci ne puste pjesake i bicikliste...
govoriš o ženevi ili sarajevu??? :?
sarajevu
upravnik

#77 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by upravnik »

d2 wrote:
upravnik wrote:
d2 wrote:ipak cini mi se da se stvari mijenjaju, dosta vremena sam na biciklu, jako je rijetko zadnjih godinu, dvije da kada prelazis na zeleno na semaforu vozac ne pusti da predjes kao i da recimo gdje se prelazi na mjestima bez semafora i pjesackog (prelazi na grbavici te u hrasnom) vozaci ne puste pjesake i bicikliste...
govoriš o ženevi ili sarajevu??? :?
sarajevu
a biće da onda postoje 2 sarajeva... u mom niko ne staje pješacima, bicikliste bi najradije tukli, hoće da se ubije ako promaši lokvu a tako te fino mogao okupati...
tranquil

#78 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by tranquil »

upravnik wrote:
d2 wrote:
upravnik wrote:govoriš o ženevi ili sarajevu??? :?
sarajevu
a biće da onda postoje 2 sarajeva... u mom niko ne staje pješacima, bicikliste bi najradije tukli, hoće da se ubije ako promaši lokvu a tako te fino mogao okupati...
Zapravo moram priznati da sam i ja primjetio da se kultura vozača popravila nabolje u Sarajevu. Neprimjetno, ali skoro svaki dan (a dosta pješačim u zadnje vrijeme) desi mi se ovakvih slučajeva (stajanje vozača na pješačkom, normalnije ponašanje prema biciklistima i sl.).

Ne bih da prerano oglasim sa prevelikim optimizmom, ali možda se kultura ipak vraća u ovaj grad ?
kockica_kockica

#79 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by kockica_kockica »

Moju prijateljicu udarilo auto jer je nije vidio :shock: bilo zeleno i njoj i njemu na skretanju .... :sad: cak se nije udostojao izaci iz auta vec je htio nastaviti dalje kao da se nista nije desilo.. sreca pa tu prolazio na motoru policajac koji ga odmah odveo u stranu... :oops: dala je izjavu i to je to... nikom nista...

Danas na cesti djevojka sa cliom umalo nije napravila sudar jer je valjda igrala play station kuci pa misli da tako treba i na cesti voziti... sreca pa sam na vrijeme zakocila a auto ispred nje ubrzao voznju ... uzas... i jos mi se smije u retrovizor... da mi nije bilo zao mog auta tacno bi joj se postavila ispred nje da me udari pa da plati stetu i kaznu :x :x :x :x
Nabildana_Baba

#80 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by Nabildana_Baba »

danas u zenici,na dijelu magistralnog puta m-17 koji prolazi kroz grad radovi na cesti,kolone vozila,iza 16 sati stvarno velika gužva,vozila se naizmjenično puštaju iz oba pravca.
i kao što uvijek ima idiota koji ne mogu čekati,pojedinci krenu obilaziti kolonu vozila ,po 10-20 vozila koja stoje i čekaju.
šta reći,nego idiotizam,takvima se ne sklanjam po cijenu sudara.
GandalfSivi

#81 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by GandalfSivi »

Mene opalio lik na skretanju (ja bio na pjesackom, a on skretao), nista puno, ali me nasadio na haubu i ja ga zatjerao u neku stvar, on izletio iz auta sa nakvom metalnom palijom, u lakat me opalio, rupa cenat ostala (to sam stitio glavu laktom). Samo se malo zajebao jer je to bilo tacno ispred kafane gdje smo svi sjedili (ja isao cigara kupiti), tako da je na kraju na CUMu zaglavio. Ali to je davno bilo, ima i 5 godina. Mozda su se u medjuvremenu popravili vozaci...
callmethebreeeze

#82 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by callmethebreeeze »

GandalfSivi wrote:Mene opalio lik na skretanju (ja bio na pjesackom, a on skretao), nista puno, ali me nasadio na haubu i ja ga zatjerao u neku stvar, on izletio iz auta sa nakvom metalnom palijom, u lakat me opalio, rupa cenat ostala (to sam stitio glavu laktom). Samo se malo zajebao jer je to bilo tacno ispred kafane gdje smo svi sjedili (ja isao cigara kupiti), tako da je na kraju na CUMu zaglavio. Ali to je davno bilo, ima i 5 godina. Mozda su se u medjuvremenu popravili vozaci...
zamisli ti njegov mentlni sklop kad on ima spremnu paliju u autu. nije se onda cuditi sto ne postuje saobracajna pravila.
:-)
campa_xxx

#83 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by campa_xxx »

I sve ovo sto vi ovdje pisete je Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS ... :-)
fixer

#84 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by fixer »

GandalfSivi wrote:Mene opalio lik na skretanju (ja bio na pjesackom, a on skretao), nista puno, ali me nasadio na haubu i ja ga zatjerao u neku stvar, on izletio iz auta sa nakvom metalnom palijom, u lakat me opalio, rupa cenat ostala (to sam stitio glavu laktom). Samo se malo zajebao jer je to bilo tacno ispred kafane gdje smo svi sjedili (ja isao cigara kupiti), tako da je na kraju na CUMu zaglavio. Ali to je davno bilo, ima i 5 godina. Mozda su se u medjuvremenu popravili vozaci...
detalji? volim likovati kad dobro pobjedi zlo, pa me interesuju detalji. :D
foreigndude

#85 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by foreigndude »

Tako i treba. Aferim.
strong69

#86 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by strong69 »

Nema veze sa temom ali moram spomenuti.

Danas vozim zadnjom desnom trakom za pravo na Pofalicima prema Socijalnom a desno je odvajanje za Pofalice prema FDS. Iz te trake neki debilcic sa Audijem ulijece s moje desne strane i pretice me ne racunajuci valjda da Citroen C4 nije nimalo lose auto i da ima snage za povuci pa to ulijetanje zavrsi dobro jer ga na vrijeme primjetih i izmakoh se u traku do mene lijevo u kojoj SRECOM nije bilo nikoga.

Zapisah mu tablice ali kontam koga da zovem kad ovo i da su vidjeli ne bi nista uradili. Jebo ovaj grad i vozace. I najmanji prestup treba kaznjavati zestoko a kamoli preticanje s desne strane preko pune linije iz trake sa obaveznim skretanjem desno. Hebo te, debil me natjera da mu pozelim brzu i sigurnu smrt :x
fixer

#87 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS

Post by fixer »

ovakve stvari sam dozivio i u sloveniji, cak :D
Post Reply