joj kad kazes nesto na fazon: ja sam jedna od rijetkih koje kazu istinu...
prije toga smo zakljucili da je malo sretnih brakova.
prije toga smo primijetili da se svako malo pojave ovakve teme.
prije toga smo zakljucili da su ljudi postali pravo sebicni i da se vise ni najmanje ne libe-tragajuci za svojom srecom, unesreciti druge.
-----
zasto svako malo izgovaras recenice koje vuku na sazaljenje-
"ma jest da si k...va, ali imas srce"? sta ce ti to?
sta je cilj tvoje price na forumu? kao da ti treba da te neko stigmatizira,pa da ti bude lakse? i da ti oproste jer si ,eto,"svjesna".
do tebe je. to je tvoj problem.
ako proceprkas po forumu-naci ces bezbroj primjera oba spola sa ovakvim temama-pa mozete otvoriti self-help grupu...
ako vam neko kaze nesto kontra(bez bacanja drvlja i kamenja)-to je zato sto moralisemo,sto nemamo pojma...
a "nama" se cini da se pojavila epidemija ovih u braku-koji "trpaju" tatrane. gdje se god okrenes-neka je u dilemi,brak u krizi,njoj treba utjeha,ona (on) su neshvaceni,zapostavljeni.
------
vas "rijetkih koji govorite istinu" ima na svakom cosku.
------
i ne razumijem ove koji joj govore da sacuva vec razjeban brak. previse je zena koje svakodnevno
pred djecom govore-"ma da mi nije djece-sad bih otisla!"
prestanite lagati,prestanite traziti izgovor.nisu vas djeca natjerala da se udajete/zenite. nemate prava djecu ubijati u pojam vasim ,nazovi, zrtvovanjem. to mi je vrhunski bezobrazluk. imala sam takvih "pozrtvovanih" zena u porodici, i imam ih vec (nazalost) medju prijateljicama...imati dijete od 1,5 godine i vec pocinjati sa pricom-
da mi nje nije(kcerke), sad bih se razvela...je ne znam se drugacije izraziti-nego kretenizam svoje vrste.
sad se sjetih-imam jos jednu-ona NEMA djece, ali je ostala u braku zato sto:"
ah,sta ce sad,kasno je...(sa 30 i nesto)...
ah,sta ce sad,kasno je...(40 i nesto)...
ah sta ce sad,kasno je ( ima 51 godinu)...i sad kaze-
kako ja?! svi se kurvaju-kako sam ja mogla izdrzati?!"
sad ta zena ima "uzoran" 25-ogodisnji brak...a sa svojim brakom i krizama je davila rodbinu,prijatelje,sestre od prve godine.ja bih radije tih 25 godina bila u zatvoru.
i ovi sto joj govore da misli na djecu (pa vec govori o zrtvovanju),i oni sto joj govore da je
bolji vrabac u ruci nego golub na grani.
to je konformizam.to je sebicnost i kukavicluk u jednom. mozda taj vas vrabac ima zapisano za nekog drugog biti lastavica?! a vama je vrabac, jer niste imali muda za goluba? kad bih znala da me neko gleda kao vrapca...ili se uhvatila-da mislim o svom partneru-ma hajde, bicu ja s njim, kakvih ima-on je jos dobar...pa ne znam...danas covjek/zena moze i za kruh zaraditi i doci do sexa...ma vibrator kupiti na kraju krajeva?! ili je svima stalo do toga da drugi kazu-vidi, on SVE ima?! solidnu kucu,solidan posao,solidnu zenu,solidnu djecu...
daleko je to od srece...
------
nisam sektas...ali kad citam ove price- reinkarnacija mi dodje savrseno logicna...neki se moraju jos mnogo puta roditi .
---
ako ste ikad imali priliku putovati autobusima-bilo po bosni, bilo baustelskim autobusima iz bosne-u njem.ili at...svaki-ali bas svaki put ce do vas sjediti neko ko se nekoliko puta zenio/udavala...i ko ti prica svoj zivot dok iz zvucnika usi miluje turbo-folk...i ti kontas,ili ovaj prepricava pjesmu-ili pjesma njega /nju opisuje...kriza...
----
ova zena,sto tuguje na plazi...stvarno mi se cini kao da veze sa zivotom nema...ono-u sta si ti godine sprdila

ali...hajde...barem vidis da nije zlato sve sto sija...
prilicno sam sigurna da ces pogrijesiti sta god da odaberes. vlastitog muza ili tudjeg...nesto si mnogo sklona idealiziranju...niti je tvoj muz toliko los,niti je taj drugi toliko dobar (imati izvanbracnu aferu bas i nije dobra karakterna osobina)...ali znas kako kazu-treca sreca