Pietje_Bel wrote:Znas li ti kakvu i koliku podrsku iza sebe treba da ima jedan F35B da bi bio operativan? Daj ba, ili nastavi loziti lozionicare ovom pricom, ili daj da normalno razgovaramo sta bi bilo najbolje da se uradi (kako se odbraniti) od eventualne ponovne agresije ili napada izvana
da , to je odlicno pitanje,
jedna raketa zrak zrak stoji $350 000,00 ali ta raketa korektno ispaljena sigurno obara letilicu od par stotina hiljada do vise miliona dolara. Ali ratovi nisu stvar troskova vec stvar vremena, i oni koji se ranije pravilno organiziraju ti dobijaju rat.
zavisno od ugovora uz F35 se moze dobiti mnogo rezervne opreme pa i obuka za odrzavanje aviona.
A ko bi nas eventualno mogao napasti pa da se mi branimo? Albanci, Crnogorci...? Eto ti sada rece da Srbija ima 5 Mig-ova, za njih bi sasvim dovoljna bila malo jaca PVO i to je to. Vjerujem i da Hrvati nisu nista jaci od njih, prema tome?
E hajde mi jos samo odgovori kako popadashe onoliki NATO-ovi avioni iznad Srbije u toku bombardovanja, a padali su i kod nas u toku rata?
Obarali ih Srbi sa F35B ili?
Uostalom, javi se ef.Cengicu, on ima aerodrom, siguran sam da ima i para za takve nebuloze, mozda kaparishe 5-6 komada za republiku Visoko, jos ako ga oslobode PDV-a i carine kod uvoza, mozda uzme i cijelih 10 komada, sa sve raketama!
Joj, paratrooper-u, fakat si furach zeschi![/quote]
Ja fakat. Srbi oborili Stealth bomardera B92 ili kako se vec zove. Oborili im najmoderniji avion koji amerika ima sa starim Sovjetskim odbrambenim sistemima kopno- zrak..

[/quote]
Ma ja, pao sam, tehnicka greska... I jos poneki pao, sve same tehnicke greske...
Najlakse se smijati.