sesalmir wrote:Energični leptir wrote:
To niko nije rekao. Ali da vidimo kako će se pokret DOSTA obračunati sa svima. Djeleći letke i raspuštajući proteste kada postaju najžešći? Vjećno se ograđujući radi vlastitog interesa? Hheheeh...

Ma ne branim ja ni ove iz DOSTA nit mislim da imaju dovoljno snage za ovu borbu, jer ih vecina, pa tako i ja sam smatra gomilom djecurlije koja ubija vrijeme ovim aktivnostima. Ali mi je stvarno presmjesno koliko su se sdp-ovci upalili sto se i njih smatra kriminalnom organizacijom.
Iskreno ni jednom nisam izasao na izbore, ali sto se kriminalne aktivnosti tice mislim da sdp ni najmanje ne zaostaje za ostalim nabrojanim strankama.
Pa eto imali su i one jedne izbore kad su pobijedili, kad je zlatko bio ministar vanjskih lopovluka ili tako nesta, pa se narod i u njih razocarao jer su vidjeli da su sve to ista govna, samo drugacije obojena. Pa na kraju u biti glasate za to koje boje hocete govno na vlasti, zelene, crvene, plave, s kockastim dezenom itd. Iako nisam hrvatske nacionalnosti i ovo me stid priznati, ali za mene politicar koji je najveci patriota ove zemlje i koji se i najvise bori za ovu zemlju je stipe mesic, stvarno zalosno.
Spomenu ti da kod nas ima budala, al ne reče da si nam ti lider. Nego lideru, da ti nešto objasnim. Svojim neglasanjem, pomažeš i svesrdno guraš te mrske lopove.Prag ulaska u parlament je 5%, u BIH se računa 5% od ukupne izlaznosti na izbore.Ako je "milion" glasača izašlo na izbore, x stranci je potrebno minimalno 50.000 glasova da uđe u parlament.Ali pošto lideri ne izlaze na izbore i kad izlaznost bude cca 45% , odnosno 450.000 glasača, 5% je 22.500 glasača(omanje seoce)

Desničari i nacionalisti su najstabilnije i najvjernije glasačko tijelo koje konstantno izlazi na izbore.Umjesto da razlika bude mala ili da je nema nikako, kod nas je drastična jer 50-55% kao što si ti ne izlaze na izbore, poslije kukaju kako se loše živi i kako su svi lopovi a veze nemaju o čemu pričaju.
Pričaš o narodu, koji je glup do bola i koji razmišlja slično tebi- politički nepismeno, izjednačavanjem i čitanjem Havaza.
SDP mora da zaostaje u krađi, bez obzira šta ti mislio, a vidi se kako "pametno misliš" iz navedenog posta, jer su OPOZICIJA a ne POZICIJA.Al džaba ja to tebi pričam

Ako neko može izjednačiti 13 godina vlasti i 2 godine vlasti, i misliti da je pametan

Jbg onda, što se čudimo što nas smatraju glupanima, kada to svakodnevno potvđujemo.