Bojim se, da je nasilje nad nemocnim, bilo, ostalo, i da ce jos dugo u buducnosti biti dio nasih zivota. Bolje receno: onih koji uspijevaju prezivljavati.
Sporadicna reagiranja malog broja ljudi, svjesnih tragedije u kojoj se nalazimo, na trenutak uzburka dio javnosti i onda se nastavlia sve po starom.
Ako se vratimo jednu godinu unazad i prelistamo o cemu se, samo na ovom forumu govorilo, vidjet cemo u kakvom smo kalu.
Kratkog smo daha, brzo zaboravljamo ili bjezimo od stvarnosti, ocekujuci da neko drugi, nekada, opere sav nas prljavi ves.
Nece moci. Sve je do nas.
Kada ce ovo vise prestati!!!
Moderator: anex
-
LANANA
#77 Re: Kada ce ovo vise prestati!!!
Ja sam zanijemila od šoka.Strasno.Ponoviću riječi od nekih prethodnika.Šta će ta djeca raditi kada odrastu?Zna se šta spada u dječije nestašluke a šta je jezivo i da uradi odrasla osoba.Takvi nemaju duše,milosti,ljudskosti ....ništa plemenito u sebi.Za takve treba uvesti oštar zakon pa da se bar boje zakona i kazne kad nemože drugačije.Oni znaju jedino za strah.Nije da sam nešto sujevjerna(možda malo)ali svaka stara žena će vam reći da nema većeg grijeha nego udariti mačku,a ja lično znam 2-3 ljudi koji su doživjeli vrlo loše stvari poslije maltretiranja mačke.
Izgubljene duše-to su ta djeca.
Možda nisam najbolje uspjela da nađem riječi da napišem šta sam htjela.Izgubila sam vjeru u ljude ali
drago mi je da još ima divnih ljudi ,vidi se po ovim postovima.
Izgubljene duše-to su ta djeca.
Možda nisam najbolje uspjela da nađem riječi da napišem šta sam htjela.Izgubila sam vjeru u ljude ali
drago mi je da još ima divnih ljudi ,vidi se po ovim postovima.