Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sojka wrote:
Ima nesto u komercijalizaciji i shvatanju uspjeha, vrijednosti covjeka kroz pare. To se manifestije bas u modnim trendovima, markiranim stvarima i sl. Pocinje u vrticu.
Ti jako volis da provociras, a zaista malo znas o meni. Pokusaj to shvatiti i prihvatiti. Hvala ti.
Zbog cega se nalazis u ovom? Ko za tebe licno kaze? Si dobro?
Molim.
Crvena Tifoza wrote:
A šta ako muško hoce da pomogne zeni po kuci?
Jel' to znaci da je on manje muškarac od nekog drugog koji se samo izvali, prebaciva kanale na tv itd???
Ja ipak mislim da su ravnopravni i muškarci i zene, bez obzira na to ko donosi hljeb na sto' i ko više zaradjiva.
To je moje misljenje i ja svom muzu necu dati da radi kucne poslove. Nek' prebacuje kanale, meni se takvi svidjaju. Za one kojima se svidjaju oni koji im ciste, eto im svi ti.
Super. Ima citav zivot onda da lezim i odmaram se.
d2 wrote:
nije stvar da li bi dozvolila nego da li bi uopste imala mogucnost da dozvolis... sta ako radis stalno, dan - noc... znam o cemu govorim, ne govorim o poslu od 9-5 jer na taj nacin samo rijetki mogu biti uspjesni posebno ovdje.
Pa naravno da je to stvar dogovora izmedju dvije osobe. Ako npr radim non-stop, platicemo zenu da uradi kucne poslove. Ja se jezim od muskaraca koji su 'domacice' u kuci, neka druga to mozda voli. Nismo svi isti.
d2 wrote: da li to znaci da pijes u kaficu sky colu umjesto coca cole ili jedes klas makarone umjesto barille...
kada trazis elektricara trazis onog koji je dobar (dakle on je brand) ili vodoinstalatera... neces uzeti anonimusa...
madner wrote:
Ti znas da ja znam da ti znas da ja znam...
Nismo svi u istom filmu, za neka nadprosjecna primanja ne mora se zrtvovat kvalitet zivota.
pokazi mi to u petak kad se nadjemo i vjerovacu ti ali nemoj mi upirati prstom u Toma Cruisea, Georgea Clooneya, lokalnog dilera ili nekoga kome je babo ostavio sto milja pa je sin otvorio kafic njegovim parama.
madner wrote:
Nismo svi u istom filmu, za neka nadprosjecna primanja ne mora se zrtvovat kvalitet zivota.
pokazi mi to u petak kad se nadjemo i vjerovacu ti ali nemoj mi upirati prstom u Toma Cruisea, Georgea Clooneya, lokalnog dilera ili nekoga kome je babo ostavio sto milja pa je sin otvorio kafic njegovim parama.
A sta fali vecini raje koja se tamo sastaje?
Mozda je fol sto drugacije svatamo uspjeh i uspjesnost.
madner wrote:
cime mjeris uspjeh ?
nekome je uspjeh rucati danas, nekome je uspjeh kupiti jahtu danas...
madner wrote:
cime mjeris uspjeh ?
nekome je uspjeh rucati danas, nekome je uspjeh kupiti jahtu danas...
vidimo se, vozdra.
Subjektivno, kvalitetom zivota.
Ako imam dovoljno para da se mogu zajebavat, izac, potrosit za neku sitnicu, sebi kupit nesto ako mi se cefne zadovoljan sam.
Ne patim od jahti i nekog satro jet seta.
Bond_JaneBond wrote:
Ovo je tipican primjerak muskarca koji se ponasa po obrascu "Dok te mamim i medom te vabim, kad te namamim i hljeb ti zabranim"(ope' mudrost moje rahmetli nane)
Najgori su ovi koji se predstavljaju kao emancipirani a kasnije sitnicare i prave frku oko karmina koji je zena kupila od svoje plate..
Udajem se kad nadjem muskarca koji ce zaradjivati dovoljno za porodicu, a meni ostavljati na volju da radim sta hocu sa novcem koji zaradim. (jednostavno zato sto je preponosan da ista uzme od svoje mile zenice, bez obzira na to koliko sam uspjesna)
Uspjeh danas je ostati normalan i skroman i biti uopste u stanju voljeti ikoga.
To po staroj bosanskoj, sto je moje moje je, sto je tvoje nase je.
Vidi se neka plaho mudra nana bila, garant je nadzivjela dedu.
Bond_JaneBond wrote:
Ovo je tipican primjerak muskarca koji se ponasa po obrascu "Dok te mamim i medom te vabim, kad te namamim i hljeb ti zabranim"(ope' mudrost moje rahmetli nane)
Najgori su ovi koji se predstavljaju kao emancipirani a kasnije sitnicare i prave frku oko karmina koji je zena kupila od svoje plate..
Udajem se kad nadjem muskarca koji ce zaradjivati dovoljno za porodicu, a meni ostavljati na volju da radim sta hocu sa novcem koji zaradim. (jednostavno zato sto je preponosan da ista uzme od svoje mile zenice, bez obzira na to koliko sam uspjesna)
Bond_JaneBond wrote:
Potpisujem svaku rijec.
Danas je uspjeh imati prijatelje. Istinske prijatelje. Svojim najvećim uspjehom smatram činjenicu da uprkos svom turbulentnom načinu života
u kojem mijenjam hotelske sobe kao čarape imam ogroman krug prijatelja po cijelom svijetu. Pravih prijatelja.
Onih kod kojih se mogu pojaviti na vratima bez prebijene kinte. Ne treba mi ništa drugo, sve ostalo dođe samo od sebe.