ranjena osoba kod Vijećnice

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

#76 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by chuchumbamayumbe »

mIRCerka wrote:To stoji, ali ja pricam o tome kako se od JADNI MLADIC dodje do NEK SU GA....
Ja slabo primijetih da je neko napisao JADNI MLADIC, mnogo je vise bilo postova tipa "sta je trazio to je i dobio" i slicno.
Ovi drugi su bili u apsolutnoj vecini, od samog pocetka teme pa evo i sada.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#77 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Mislim da je Meshtar primjetio za ime. Ali opet kazem, iako nikome nije prijatno kad se puca i ubija po gradu u 7 navecer ili u podne, opet kazem da mi nimalo ne odudaramo niti smo gori od nekih drugih mjesta. I opet kazem, ok Denis je u tramvaju bio nevin, starica ona sto su je zapalili bila je nevina, ali sva ostala ubista, bombe, tuche....sve je imalo neku pozadinu i neke nezakonite radnje. Ako ne ucestvujes u njima vrlo su male sanse da ces kao nevina osoba platiti.
Osim ako nisi krenuo u grad na cevape, pa izasao iz trole na okretaljci i krenuo put careve dzamije, pored inat kuce.
O tome pricam.
fantom slobode

#78 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by fantom slobode »

karanana wrote:jeli ovo bio oruzani dvoboj ili je samo ubica imao pistolj?
ma meni se cini da su imali pistolje, ali ne u isto vrijeme.

A sada jedna prica iz rata: bio jednom jedan momak koji je bio svima simpatican, a uz to je bio bog i batina u jednom nasem prigradskom naselju.Svi su ga se bojali i postovali ga, ali on to nije pretjerano zloupotrebljavao.Imao je svoje mafijase i oni su bili ukratko receno - glavni!
U lokalnoj kafani se znalo njegovo mjesto, svi su znali njegov auto, svi su znali da je on - on!
I tako jednog danu udje u lokalnu kafanu sam, isti Gari Kuper, sve je licilo na san...Na njegovom mjestu je sjedio umorni borac koji se upravo vratio sa Treskavice i pio zasluzenu kafu.
Nas lokalni junak pridje i posto je bio, kako ono rekoh glavni, morao je da opravda status i obratio se novom liku sa poznatom recenicom, "ustaj, to je moje mjesto!"
Umorni borac, koji nije imao zelje da puno prica, jer put sa Treskavice je dug i naporan, je samo izvadio pistolj i ukinuo glavnog.Nakon toga je dovrsio kafu, platio i vratio se u svoj rodni grad....I tako je glavni otisao u legendu...

Eto uraganu Svedski, ne znam sta ce to biti, da se slozimo, no ne sekiraj se, nece to dugo trajati :) Ja imam masinu i garazu, a ti to jos nisi nabavio, sta ces :) To se zove klasna razlika :) Pa ti zivi u dijaspori - nisam mislio da te uvrijedim, moramo se u ova doba i nasaliti :)
fantom slobode

#79 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by fantom slobode »

chuchumbamayumbe wrote:
mIRCerka wrote:To stoji, ali ja pricam o tome kako se od JADNI MLADIC dodje do NEK SU GA....
Ja slabo primijetih da je neko napisao JADNI MLADIC, mnogo je vise bilo postova tipa "sta je trazio to je i dobio" i slicno.
Ovi drugi su bili u apsolutnoj vecini, od samog pocetka teme pa evo i sada.
pa znas, s obzirom na hobi kojim se bavio, (otudjivanje auto radija i slicnih sitnica - mobitela i tako to) nesto ne znam da mu se ne bi desilo bez obzira sto je ovaj put isao "na sigurno" , iako je "ubo na coravo" frajera koji inace puca(neinformisanost) i koji ce ga upucati.
Sve u svemu, sjetih se jednom kada mi obise auto kod vise pedagoske, da sam zatekao iste, demoliranje bi bilo bez obzira na broj prisutnih...
callmethebreeeze

#80 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by callmethebreeeze »

fantom slobode wrote:

Eto uraganu Svedski, ne znam sta ce to biti, da se slozimo, no ne sekiraj se, nece to dugo trajati :) Ja imam masinu i garazu, a ti to jos nisi nabavio, sta ces :) To se zove klasna razlika :) Pa ti zivi u dijaspori - nisam mislio da te uvrijedim, moramo se u ova doba i nasaliti :)
sala nam je jedino ostala u ova tmurna vremena. ja imam garazu, u zgradi ( ovo je ozbljna zemlja) ali nemam ni vozacke, a kamoli auta.. :D
karanana

#81 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by karanana »

callmethebreeeze wrote:
fantom slobode wrote:

sala nam je jedino ostala u ova tmurna vremena. ja imam garazu, u zgradi ( ovo je ozbljna zemlja) ali nemam ni vozacke, a kamoli auta.. :D
Ko je u Svedskoj?
aha, callmethebreeze.
Last edited by karanana on 12/06/2008 20:09, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#82 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

p.s ako je neka utjeha i u slobodarskoj svedskoj se ovakve stvari desavaju. ovdje u malmeu gdje ja zivim se znalo desiti da se hairlije porokaju na pijaci - obracun suprotstavljenih clanova jedne velike libanske porodice.
ubistvo "naseg" lika u centru grada 2005, u sred bijela dana, pred masom ocevidaca. ubica se hladno odsetao s mjesta.
eksploziv i bombe pred vratima stanova i lokala, auta koja svako malo gore, a da ne pricamo o svim pljackama i kradjama i slicnim sranjima koje djeca rodjena poslije 1990 cine.
:-)
callmethebreeeze

#83 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

karanana wrote:
Ko je u Svedskoj?
ja.
:D
fantom slobode

#84 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by fantom slobode »

callmethebreeeze wrote:
karanana wrote:
Ko je u Svedskoj?
ja.
:D
vihor skandinavski...
H16

#85 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by H16 »

momak je bio za 10 i uvijek ce biti vrijedan spomena, prema tome losim komentarima ovdje nema mjesta !!
R.I.P. <3
Eddie_Sa

#86 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Eddie_Sa »

Kad su nam takvi likovi za 10 blago nama
AmeeeL

#87 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by AmeeeL »

chuchumbamayumbe wrote:
AmeeeL wrote:Deniz jeste bio u toj nekoj bandi ali je jedini on bio extra momak. jedini se on zalagao da nama u skoli ne dolaze mangupi i oduzimaju vrijedne stvari . jedini on je stajao nekad s nama i pricao .
I nadje se neki bilder od 30 godina i upuca ga , ako je evc bilder sto ga nije slomio , nego je lakse za pistolj i tup u ledja picka ona jedna
'oces da kazes da je zivio za fajt?
E drug moj, on se jedini zalagao da vam mangupi ne dolaze u skolu i ne otimaju vrijedne stvari?
Pa, ima li iko od vas roditelje BA, pa da se oni malo zalazu za vas, da razbiju te mangupe sto vas diraju ili je rahmetli Deniz morao da vas brani???
znas li citat ili ???? bas sam suprotno rekao od tog tvog
dimu

#88 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by dimu »

hahah cuj napali ceskog ambasadora ( i ko da gledam nisu proveli sata u pritvoru, o zatvoru da ne pricam ), pa mene cudi zasto jos uvijek imamo prijateljske odnose sa tom zemljom...

nek se samo rokaju ovako medjusobno, samo bez nevinih zrtava... bas su cool i zajebani itd hahaha treba mu spomenik sad dici
H16

#89 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by H16 »

Eddie_Sa wrote:Kad su nam takvi likovi za 10 blago nama

a koji ti imas problem sa "takvim likovima" ?! Ccc
karanana

#90 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by karanana »

ako je krao kasetofone iz auta, mobitele i slicne stvari, ja imam problem s takvim likovima jer sam i sam zrtva takvih likova. na kojim je lokacijama operiro? jeli na potezu od parkinga kod pozorista preko delikatesa do drvenije? da znam da opet mogu tamo auto ostavit a ne da mi ga razbije i da me pokrade kao sto mi se to vec desilo
Eddie_Sa

#91 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Eddie_Sa »

H16 wrote:
Eddie_Sa wrote:Kad su nam takvi likovi za 10 blago nama

a koji ti imas problem sa "takvim likovima" ?! Ccc
Sto manje takvih likova manje problema. Nikad mi nece biti zao ni sitnog ni krupnog kriminalca svaki metak koji dobiju posluzio je svojoj svrsi najbolje moguce.
ksi

#92 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by ksi »

vecina vas koji pricate "neka su ga" i "dobio je sta je trazio", ne poznajete ni lika nit znate sta se tacno desilo i takvi komentari jednostavno nisu humani... zivot je zivot! i da je bilo osnova, nije...
pocelo je konfliktom izmedju te grupe sitnih lopova i kabadahija i sina ovog alica koji je dobio batine, a otac je sa svojim bratom krenuo u osvetu... dosli su po osvetu i dobili batine kod OPSTINE STARI GRAD i nakon toga su krenuli po jos jednu osvetu i zatekli su deniza, a vjerovatno bi se isto desilo da su zatekli bilo koga od ostalih... poceo je bjezati i dobio metak u ledja... jako ruzno
daleko od toga da opravdavam i jedne i druge... ali kako mozete reci neka su ga?? da su uhvatili svakog od njih i iscipelali i mozda i poslali na mjesec dana cuma, ok... ali ovo!
mozda decko nije imao izbora nego obijati auta, krasti kasetofone, prodavati ih i od toga ziviti!?!? naravno da je i rizikovao i milion puta i dobio degeneka zbog toga... i nije zbog toga ubijen, ali da ce ga ubiti neciji stari, zato sto mu je sin dobio batine u tuci... ? ne... da se nekom drugom od njih to desilo, mozda ne bih ovo pisao, jer ostali iz te klape ugl. tako' nesta stvarno i traze... ali on definitivno nije trazio!
za ove stvari je krivo i samo drustvo i sredina... kao sto neko rece, to pocinje od kraja osnovne i pocetka srednje... tada ih neko i moze opametiti, tada jos nisu bili izmakli kontroli... niko nije reagovao! a kad eskalira, pomagaj!
kako god... on je podlegao... zna se ko i zasto ga je ubio i treba zbog toga odgovarati... da ce se ostatak ekipe opametiti... sumnjam, mozda na kratko!
nek mu je rahmet u dusi...
hali gali halid

#93 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by hali gali halid »

Sta sad pobijete se s nekim, vi odete do auta, kuce, jarana po pistolj, pusku i ubijete ga, je li to to? Pa primi batine pi*** jedna. Sta sad vi ste svi bili tu znate sta se desilo i znate sta je bilo "nek je", "nek su ga", "zasluzio je"... zasluzio je smrt je li to hocete da kazete? Pa uvedimo onda smrtnu kaznu jebi ga....Izvinjavam se svima ko pogresno shvati moj post...
Ripicipi

#94 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Ripicipi »

hali gali halid wrote:Sta sad pobijete se s nekim, vi odete do auta, kuce, jarana po pistolj, pusku i ubijete ga, je li to to? Pa primi batine pi*** jedna. Sta sad vi ste svi bili tu znate sta se desilo i znate sta je bilo "nek je", "nek su ga", "zasluzio je"... zasluzio je smrt je li to hocete da kazete? Pa uvedimo onda smrtnu kaznu jebi ga....Izvinjavam se svima ko pogresno shvati moj post...
Ja bih vrlo rado...
nebojeplavo

#95 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by nebojeplavo »

ksi wrote:vecina vas koji pricate "neka su ga" i "dobio je sta je trazio", ne poznajete ni lika nit znate sta se tacno desilo i takvi komentari jednostavno nisu humani... zivot je zivot! i da je bilo osnova, nije...
pocelo je konfliktom izmedju te grupe sitnih lopova i kabadahija i sina ovog alica koji je dobio batine, a otac je sa svojim bratom krenuo u osvetu... dosli su po osvetu i dobili batine kod OPSTINE STARI GRAD i nakon toga su krenuli po jos jednu osvetu i zatekli su deniza, a vjerovatno bi se isto desilo da su zatekli bilo koga od ostalih... poceo je bjezati i dobio metak u ledja... jako ruzno
daleko od toga da opravdavam i jedne i druge... ali kako mozete reci neka su ga?? da su uhvatili svakog od njih i iscipelali i mozda i poslali na mjesec dana cuma, ok... ali ovo!
mozda decko nije imao izbora nego obijati auta, krasti kasetofone, prodavati ih i od toga ziviti!?!? naravno da je i rizikovao i milion puta i dobio degeneka zbog toga... i nije zbog toga ubijen, ali da ce ga ubiti neciji stari, zato sto mu je sin dobio batine u tuci... ? ne... da se nekom drugom od njih to desilo, mozda ne bih ovo pisao, jer ostali iz te klape ugl. tako' nesta stvarno i traze... ali on definitivno nije trazio!
za ove stvari je krivo i samo drustvo i sredina... kao sto neko rece, to pocinje od kraja osnovne i pocetka srednje... tada ih neko i moze opametiti, tada jos nisu bili izmakli kontroli... niko nije reagovao! a kad eskalira, pomagaj!
kako god... on je podlegao... zna se ko i zasto ga je ubio i treba zbog toga odgovarati... da ce se ostatak ekipe opametiti... sumnjam, mozda na kratko!
nek mu je rahmet u dusi...
Pa sta reci na ovo :roll: odoh i ja sad napustiti posao i poceti krasti, jer nemam od cega zivjeti :roll: :x
Asana

#96 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Asana »

Po svoj ovoj prici, momak je vec bio na stranputici, i mozda je trazio vraga i zasluzio degeneka ali - i divlji zapad je imao svoja pravila! Pucanj u ledja se uvijek smatrao hinjalukom i kukaviclukom. Kakva je to psiha "hrabrog borca" koji smatra da ima pravo pucati u nekoga (i to jos u ledja) ko mu je mlatio brata? To je beskrupulozni i bahati ubica kojeg treba najstrozije kazniti.
Bojim se samo da ce biti po onome - svako cudo za tri dana, pa kad javnost zaboravi onda - nedostatak dokaza i uslovno pustanje na slobodu, za primjer slijedecoj generaciji...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#97 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Big Boy »

Pitam se po kojim to karakternim osobinama taj nastradali mladic ima ocjenu 10 i da se sad ne smije ni pomisliti nista lose o njemu !?

Nije problem u pojedincima... problem je u citavom drustvu.

Zavrnimo jedan krug... mlad momak ne vidi buducnost i niko ne obraca paznju na njega i on bira put, ja cu da otimam od drugih i od toga cu da zivim. Uvijek sam se pitao kako takvi ljudi uopste spavaju, kako to oni vide sebe da im je OK nekome ukrasti i sebi to prisvojiti. Cuo sam nebrojeno puta od tih osoba "sumnjivog morala" da je u redu ukrasti od nekog ko ima previse... pitam se koliko to treba biti da je nekom previse. Eto, upitaj se koliko za sebe mislis da bi trebao da imas i kad bi ti neko nesto ukrao da ti na to kazes, neka... nema veze, ja i tako vec imam previse.

Ako vec kradem koliko mi je to potrebno da zivim ? Kako da zivim... koliko mi treba dnevno ? Jel' to zivot da svaku noc castim citavu birtiju ili idem kuci pogledati neki dobar film uz svoju djevojku i kokice.

I onda te ukradene stvari... gori od lopova su samo ljudi koji kupuju od lopova. Kako se to popularno kaze... roba sumnjivog porijekla koji obicno prodaju ljudi sumnjivog morala. Dok ima ljudi koji hoce da imaju nesto a da plate 20% od stvarne vrijednosti imat cemo potraznju a time i ponudu a time i male sitne lopove. I uz to obicno ide i nasilje, opijanja i nazalost droga. Kao sto postoji najstariji "zanat" na svijetu... i obicno nije najveci problem u ponudi vec u silnoj potraznji koju vecina najcesce totalno zanemari da uopste postoji.

Vecina takvih se obicno pravdaju sa, nisam ja znao... iako nisam ni pitao jer na kraju krajeva nije me ni zanimalo kako nesto kosta duplo jeftinije od stvarne vrijednosti. Odakle ta silna nestrpljivost kod ljudi... jeze me oglasi tipa hitno kupujem/prodajem.

Mislim da nije poenta u pojedincima koji su se "osilili"... veci je problem u drustvu koje okrece glavu od toga uz recenicu, nek' se popucaju... odmah je mirnije. Dal' samo meni sve to zvuci malo nerealno, da ne kazem i nadrealno.

Mi smo kao drustvo postali zavidni, ljubomorni... nestpljivi. Karakterne osobine tipa posten, stpljiv, pravedan su danas postale predmet podsmjeha.

Gledao sam nedavno na TVu jednu djevojcicu u srednjoj skoli koja je izjavila da ona zna praviti pite i kolace. Bila je ismijana od komplet razreda... da bi se na kraju vadila sa, samo sam se salila. Tuzno... zar ne !?
valterbranisarajevo

#98 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by valterbranisarajevo »

ovo je malo zastarjelo, ali ima podataka..

U bolnicu primljen bez pulsa i svijesti

Albina Sorguč 11.06.2008 21:18

SARAJEVO - Devetnaestogodišnji Deniz Camić teško je ranjen juče u pucnjavi u Sarajevu, potvrđeno je u policiji.

Prema prvim informacijama, Camića je oko 12.30 u blizini Inat kuće iz pištolja ranio Nahid Alić. U vrijeme zaključenja ovog broja "Nezavisnih", bila je u toku kriminalistička obrada deset osoba koje su učestvovale u tuči koja je prethodila pucnjavi.
Kako saznajemo u policiji, privedeni su Tarik Zejnilović, Armin i Asim Efendić, Mustafa Bukva, Nahid i Vahid Alić, Ismir Nokto, a Hikmet Karačić, Hasan Dolovac i Mirvad Zenuni su se sami predali policiji.
Prema policijskim informacijama, motiv tuče su neraščišćeni računi Zejnilovića i braće Alić.
S jedne strane u tuči, koja je počela u blizi opštine Stari grad, učestvovali su Zejnilović, braća Efendić, Bukva i teško povrijeđeni Camić, a u drugoj grupi bila su braća Alić, Nokto, Karačić, Dolovac i Zenuni. Inače, Camić i nekoliko njegovih drugova odranije su poznati policiji po krađama i razbojništvima, te uživanju narkotičkih sredstava.
"Prema prvim podacima, Nahid Alić je Camića ranio u Ulici novi most, nakon čega su se on i njegov brat, te Ismar Nokto odvezli džipom kojim su prethodno i ganjali Camića i njegove drugove", kazali su u policiji.
Nakon ranjavanja Camića, svi učesnici su pobjegli s lica mjesta, a devetnaestogodišnjak je prevezen u bolnicu "Koševo".
"On ima prostrelnu ranu u predjelu trbuha i oštećena mu je trbušna aorta. Dovezen je bez svijesti i pulsa, te je odmah prebačen u operacionu salu", kazala je portparol bolnice Biljana Jandrić.
Nekoliko osumnjičenih uhapšeni su u blizini kafane u naselju Bistrik, čiji su vlasnici braća Alić, inače pripadnici Udruženja "Zelene beretke".

Nezavisne novine
Atrus

#99 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Atrus »

Decko je rastao bez roditelja. Ovdje nije greska pojedinca, vec drustva. Dok se drustvo ne promijeni, bit ce i bandi i ubistava. Sto toga nema u Norveskoj, npr.? Meni ga je zao. Nije lako rasti bez roditelja. A, vi bi odmah na linc. To pokazuje nivo tolerancije ovoga grada. I sam sam otac i brinem se za svoje dijete i za njenu sigurnost. Tako da me kriminal zabrinjava i naoruzane osobe, ali rijesenje nije u tome da se "porokaju izmedju sebe", nego da vlast preduzme potrebne mjere i da pohapsi i OSUDI kriminalce. Sada sto su u vlasti hohstampleri, oportunisti i lopovi, drugi je padez. Opet, da bi se oni skinuli, potrebno je imati nivo gradjanske svijesti i izaci na ulice. Bojim se da Sarajevo nije spremno na to. Bosanski mentalitet je "bas me briga", a to opet odslikava nezrelost i narcisoidnost cijelog naroda.
vjesticanametli

#100 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by vjesticanametli »

atrus vidjeo si da nema nista od izlaska na ulicu :roll: narodu je fino i nek crkne
Locked