karanana wrote:jeli ovo bio oruzani dvoboj ili je samo ubica imao pistolj?
ma meni se cini da su imali pistolje, ali ne u isto vrijeme.
A sada jedna prica iz rata: bio jednom jedan momak koji je bio svima simpatican, a uz to je bio bog i batina u jednom nasem prigradskom naselju.Svi su ga se bojali i postovali ga, ali on to nije pretjerano zloupotrebljavao.Imao je svoje mafijase i oni su bili ukratko receno - glavni!
U lokalnoj kafani se znalo njegovo mjesto, svi su znali njegov auto, svi su znali da je on - on!
I tako jednog danu udje u lokalnu kafanu sam, isti Gari Kuper, sve je licilo na san...Na njegovom mjestu je sjedio umorni borac koji se upravo vratio sa Treskavice i pio zasluzenu kafu.
Nas lokalni junak pridje i posto je bio, kako ono rekoh glavni, morao je da opravda status i obratio se novom liku sa poznatom recenicom, "ustaj, to je moje mjesto!"
Umorni borac, koji nije imao zelje da puno prica, jer put sa Treskavice je dug i naporan, je samo izvadio pistolj i ukinuo glavnog.Nakon toga je dovrsio kafu, platio i vratio se u svoj rodni grad....I tako je glavni otisao u legendu...
Eto uraganu Svedski, ne znam sta ce to biti, da se slozimo, no ne sekiraj se, nece to dugo trajati

Ja imam masinu i garazu, a ti to jos nisi nabavio, sta ces

To se zove klasna razlika

Pa ti zivi u dijaspori - nisam mislio da te uvrijedim, moramo se u ova doba i nasaliti