slovenija-ta zemlja otrova

Post Reply
Stari

#76 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Stari »

Slozio bih se sa ovim zadnjim komnetarom korisnika sa nickom "pjo"...mene su na ovom forumu neki ubrajali u Jugonostaligcare ... premda sam ja licno , za razliku od nekih reprezentativaca jugonostalgicarskog tabora, vazda tvrdio da sam ja u stvari nostalgican za vlastitom mladoscu ...za jednim vremenom koje je proslo i nema ga vise...a za jugoslavijom ...hm the ...tek tu i tamo.

Dakle ...to sto zelim reci...mada me smatraju jugonostalgicarom...je da je uvazeni pjo vecinom u pravu kad pise da je narod isao u potrazi za boljim zivotom ...vecinom u prevcu s jugoistoka - prema sjeverozapadu...i da je obrnuto bio vrlo rijedak slucaj.

To medjutim ne cini ovaj slovenacki potez sa vinjetama manje losim ... imam ovdje (u svedskoj) radnih kolega koji su bili planirali provesti jedan dio godisnjeg odmora na jadranskoj obali....i ljudima stvarno nije jasno ... tolike pare (da se razumijemo 35 eura za putovanje od sa(ha)t vremena je puno ...svugdje na ovoj kugli zemaljskoj ...pa i u Sloveniji ) niko od ovih arijevaca s kojima sam imao priliku razgovarati nije bio u stanju razumjeti ...a kamoli na bilo koji nacin odobriti.
pjo

#77 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

seln wrote: To su bile cisto ekonomske migracije, ljudi su iz slabo razvijenih republike isli u Hrvatsku i Sloveniju raditi. Moj ujak je radni vijek proveo u Zagrebu, zaradio penziju bez da je ikada vidio more ili nesto drugo od Hrvatske osim onoliko koliko je mogao vidjeti iz vlaka. Za njega je najljepse mjesto na svijetu bila njegova selendra, a Hrvatsku niti je volio niti mrzio: bila je samo radno mjesto. A da se masa Hercegovaca naselila u Hr (na veliko odusevljenje domicilnog stanovnistva)...tu si u pravu.

Tvoj ujak je jedan tip, drugi tip su oni koji po Peljescu, Dubrovniku, Makarskoj i ostalim mjestima imaju svoje kuce. Uostalom, do prije 60 godina u Hrvatskoj nije bilo ni jedne dzamije a sad ih je par i nekoliko planirano za gradnju...

U isto vrijeme ne poznam niti jednog Hrvata koji je izgradio kucu na Zlatiboru, Sar-planini ili slicno...

Sta ce tamo ? Ljudi i nisu losi, ali drugaciji mentalitet i bioritam zivota, nezaposlenost veca nego u Hrvatskoj, sta ima toliko dobro u toj Jugoslaviji ?
pjo

#78 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

kijameta wrote:HAHAHAHAHA :mrgreen: :D HAHAHA :D Ti si poludija,skroz :D :D
Ja sam jugonostalgicar,jer volim svoju juznoslovensku bracu(Srbe,Hrvate,Slovence,Crnogorce,Makedonce) i svo ljudsko i kulturno bogatstvo koje ti ljudi posjeduju.Osjecam se kuci i u Sloveniji i u Vojvodini i u Hrvatskoj(posebno Zagrebu,Istri).svugdje se osjecam kao kod kuce(osim u Hercegovini i rs-u).
Jer smo udruzeni,sto nam je btw opet sudbina,nepojmljivo,mocni,silni i nepobjedivi.Jer ja ta Jugoslavija,svima nama davala prava posjedovanja i vlastite drzave i jedne mnoge vece,lijepe i mocne zajednice.
Svako moze i danas istresti pare i kupiti,sta hoce u Hrvatskoj i prije su mogli ali su jugosloveni bili u povoljnijem polozaju.Sto ce Hrvatskoj donijeti samo to da ce sve pokupovati Rusi a od toga Hrvatska nece nista imati,mada to je globalizacija,to je iznad bilo-cijih moci.
Samo da te naucim necemu o Hrvatima.Hrvati zive u Hrvatskoj,BiH,Srbiji,Sloveniji i bili su tamo kao punopravni gradzani a sada su po svim tim zemljama nacionalne manjine ili omrznute manjine.

Prijatelju, tu si u pravu, jedini problem je sto od silnog "globalizma" nitko nece doci i kupiti nesto u tom tvom ostatku "Jugoslavije".
seln

#79 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by seln »

pjo wrote:
seln wrote: To su bile cisto ekonomske migracije, ljudi su iz slabo razvijenih republike isli u Hrvatsku i Sloveniju raditi. Moj ujak je radni vijek proveo u Zagrebu, zaradio penziju bez da je ikada vidio more ili nesto drugo od Hrvatske osim onoliko koliko je mogao vidjeti iz vlaka. Za njega je najljepse mjesto na svijetu bila njegova selendra, a Hrvatsku niti je volio niti mrzio: bila je samo radno mjesto. A da se masa Hercegovaca naselila u Hr (na veliko odusevljenje domicilnog stanovnistva)...tu si u pravu.

Tvoj ujak je jedan tip, drugi tip su oni koji po Peljescu, Dubrovniku, Makarskoj i ostalim mjestima imaju svoje kuce. Uostalom, do prije 60 godina u Hrvatskoj nije bilo ni jedne dzamije a sad ih je par i nekoliko planirano za gradnju...

U isto vrijeme ne poznam niti jednog Hrvata koji je izgradio kucu na Zlatiboru, Sar-planini ili slicno...

Sta ce tamo ? Ljudi i nisu losi, ali drugaciji mentalitet i bioritam zivota, nezaposlenost veca nego u Hrvatskoj, sta ima toliko dobro u toj Jugoslaviji ?
Mislis, moj ujak je jedan tip a skutori su drugi....
ne poznam ni jednog "kontinentalnog" Bosanca koji ima kucu na spomenutim lokacijama. Neki su imali vikendice koje su kasnije prodali jer im se ne isplati.
Nema ni Luxemburg more, pa nisu zbog toga preselili u Hrvatsku.
pjo

#80 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

seln wrote: Tvoj ujak je jedan tip, drugi tip su oni koji po Peljescu, Dubrovniku, Makarskoj i ostalim mjestima imaju svoje kuce. Uostalom, do prije 60 godina u Hrvatskoj nije bilo ni jedne dzamije a sad ih je par i nekoliko planirano za gradnju...

---

ne poznam ni jednog "kontinentalnog" Bosanca koji ima kucu na spomenutim lokacijama. Neki su imali vikendice koje su kasnije prodali jer im se ne isplati.

Nema problema, evo ja cu ti dati kontakt podatke o jednima: http://www.market.ba/oglas/132381
seln

#81 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by seln »

pjo wrote:
seln wrote: Tvoj ujak je jedan tip, drugi tip su oni koji po Peljescu, Dubrovniku, Makarskoj i ostalim mjestima imaju svoje kuce. Uostalom, do prije 60 godina u Hrvatskoj nije bilo ni jedne dzamije a sad ih je par i nekoliko planirano za gradnju...

---

Nema problema, evo ja cu ti dati kontakt podatke o jednima: http://www.market.ba/oglas/132381
Eto, bas me pravo zajeba...aaaaa....mea culpa.
I? Imas jednog, mozda ces naci jos par. I?
Izdaje apartmane. Zivi li tamo? Ili je adresa u Sarajevu?
Razumijem da volis Hrvatsku, ali to vec postaje sovinizam. Ljudi tamo zive jer su tamo rodjeni. Hercegovci tamo zive jer bjeze iz onih pustara.
Ostali idu tamo na par nedelja godisnje. A tvoj pokusaj da Hrvatsku predstavis kao Arkadiju, a butum Bosnu kao stampedo koje samo nastoji preci u Hrvatsku...to je smijesno. I kompleksaski.
goran5

#82 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by goran5 »

Svetlana wrote:kada se covel losvrne na period od 1995 pa na ovamo, mislim da je i pticama na grani jasno koliko je Slovenija ta mala zemlja naniijela ekonomske štete prije svega BiH,pa i velikim delom i Hrvatskoj i Srbiji.jednostavno koristeći svoj geo položaj i naklonost Eu imamo da danas SLovenija je eksluzivni zaastupnik za sve moguće proizvode za područje Balkana od auta, mašina, informatičke opreme i svega sto se prodaje.ta mala zemlja od cca 2 miliona stanovnika drži u ekonomskom obruču celi region i svi to vide i tolerišu.
da ne spominjemo genocid koji je SLovenija učinila nad štedišama od cca 400 miliona maraka pokradenih novaca iz Bosne, maltretiranje naših građana, iznda i ucjena,pogotovo sveta koji tamo živi poreklom iz Bosne i ostlaih zemalja.
unapred žalim sve one koji gore žive i za male novce rade za te slovence kao i u njihovim firmama koje imaju širom BiH,
teška je ta pogača koje se jede radeći z anjih, a mi smo krivi za to,samo mi i niko drugi.
dragi moj narode, progledaj

Slazem se s tobom u potpunosti osim sto olako koristis krive termine kao genocid...
Svaka zemlja se ekonomski razvila izvozeci u druge zemlje jer na taj nacin prodaju na desetke puta vise nego sto mogu na vlastitom trzistu pa tako imaju i deset pute vise novca.
Tako da je Slovenski ekonomski kolonijalizam najnormalnija stvar i svaka zamlja treba teziti ka tome .
Puno je slovenskih proizvoda koji su iole kvalitetniji od nasih ili za koje nemamo substitute .
Nislucajno ne treba uvest zabranu na bilo cije proizvode nego ekonomske barijere u obliku kvota ili taksi jer bi se u suprotnom samoizolirali
A prije svega toga nasi poduzetnici trebaju investirati u tehnologije koje podizu kavalitet proizvoda na europski nivo i osiguravaju vecu rentabilnost proizvodnje.

Tako da DA, mi smo krivi za to , ko pojedinci smo OK ali nam je timski rad apsolutna nula na bilo kojem eko.polju
Fair Life

#83 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Fair Life »

zlatiborka wrote:I da zakljucim....

Slovenija je dezela, drzava bez morala i ljudkosti, samo novac tu ima neku snagu, ko plati vise, dobija vise!

Nema osjecanja za nemocne, nema samilosti za pregazene...
Image
Janez

#84 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Janez »

pirmin wrote:Spomenu li ko u BiH onu katastrofu koja se zamalo desi ovih dana u Krskom?

Cijela Evropa im sve po spisku sastavlja a kod nas se mahalise sta su dodik ,lajcak i ekipa radili i jeli ovih dana.
ajde objasni nam kakva bi se to katastrofa mogla desiti u Krškom ? :-D Mislim ... ne mogu vjerovati tome šta čitam po raznim forumovima o nekoj katastofi, koja bi sem mogla desiti. A pošto sam dolazim iz Slovenije, mogu vas pomiriti sa činjenicom, da to šta se je dešavalo u Krškom nije ni N od nesreče,nego posljedica manjeg kvara, kojeme je uzrokovalo slabo vrijeme ovih dana.

Nemojte mi tako negativno pisat o Sloveniji... :lol:
gulas

#85 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by gulas »

Janez wrote: Nemojte mi tako negativno pisat o Sloveniji... :lol:
E janez ni ja ne mogu da se nacudim koliko negativnosti prema Sloveniji ????
Povremeno posjecujem "dezelu" (zbog posla) i nikad nisam dozivio niti jednu jedinu neprijatnost, naprotiv...
A da ne pominjem izjave tipa "genocid nad stedisama" hahahhahha, jos jedna sjajna provala...nova u nizu, za antologiju gluposti na Sa-X forumu. :lol:
Pa sve i da jesmo osteceni za tu stednju - ko nam je kriv sto nismo istjerali pravdu na sunce pred nekim medjunarodnim sudom??? Ko nam je kriv sto pustamo Slovence tek tako na nase trziste, a ne trazimo zauzvrat istovjetan polozaj na njihovom trzistu???
Ma nama je svako kriv, osim nas samih naravno, a samo zato da ne bi morali prstom mrdnuti jer eto - "nije do nas".... :-)
krivorijek

Post by krivorijek »

Re: slovenija-ta zemlja otrova

Ma pazi ti to ko je kome kriv ovdje!? Pa vidi ti koliko otrova je tu, jebemu, oni stvarno najgori, zato sto imaju standard o kojem ljudi malo juznije mogu samo sanjati!?

Sta ste se toliko napalili na Slovence, kakvo je sad pljuvanje po njima? Mogli su oni i jos bolje uradit, nego neko ih vuce jos uvijek na dole.
zrikavac48

#87 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by zrikavac48 »

seln wrote:
pjo wrote:
seln wrote: jarane, na skali ufuranosti napredujes ko raketa. Tvoju rvacku obalu uveliko kupuju debeloguzi nijemci uz zdusno asistiranje "zna se" partije.
to sto si ti u dusi provincijalac pa nisi mrdnuo od kuce, tvoj problem, tako da ti je prica nula....ispricavam se...nistica.

Stagod... Dozvolit ces meni izjavu da ne znam sta ima u toj Jugoslaviji ?

Nije da to sve skupa nema neku svoju ljepotu. Svaka zemlje je na svoj nacin lijepa.

Istina je isto tako da Hrvati i/ili Slovenci se nikad nisu htjeli naseljevati u druge dijelove Jugoslavije dok je obrnuto to itekako bio slucaj...

Nije da nema pokoji izdvojeni slucaj, znam da grubo zvuci ali me zanima sta sam ja to netocno napisao ?
To su bile cisto ekonomske migracije, ljudi su iz slabo razvijenih republike isli u Hrvatsku i Sloveniju raditi. Moj ujak je radni vijek proveo u Zagrebu, zaradio penziju bez da je ikada vidio more ili nesto drugo od Hrvatske osim onoliko koliko je mogao vidjeti iz vlaka. Za njega je najljepse mjesto na svijetu bila njegova selendra, a Hrvatsku niti je volio niti mrzio: bila je samo radno mjesto. A da se masa Hercegovaca naselila u Hr (na veliko odusevljenje domicilnog stanovnistva)...tu si u pravu.

To je bila realnost a sve ostalo su prepucavanja sa niskim udarcima.
Vodenjak

#88 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Vodenjak »

pjo wrote:
Nisi li ti potvrdno odgovorio da si jugonostalgicar ?

Ti si dakle jugonostalgicar, ja nisam. Valjda sad shvacas koji su "mi" a koji "oni".

Dok nisam otisao u vojsku ja nikad nisam bio u Srbiji, Kosovu. Kroz Bosnu sam prolazio autom, u druge dijelove Jugoslavije me ne nesto ne privlaci tamo, pa ne vidim za cim trebam zaliti. Sa druge strane svi sukupovali zemlju, vikendice i ostali u Hrvatskoj.

Stice se dojam kako vi ustvari zalite sto ne mozete vise kupovati u Hrvatskoj ali pod drugim nazivom - Jugoslavija.
Evo ga ko izlog...
A u izlogu dilde... :oops:
Tip nije vidio dalje od sopstvenog nosa, bori se junacina za ulazak u Evropu i usput drzi pridike kako u Jugoslaviji nije valjalo jer o njoj pojma nije imao! :-) :-)
Pokrij se po ushima, shuti i samo odgovaraj kad te neko nesto pita!
Kad skontam da su mi takvi kao ti sudbinu krojili, iz koze bih iskocio!!! :x
pjo

#89 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

Vodenjak wrote:
pjo wrote:

Ti si dakle jugonostalgicar, ja nisam. Valjda sad shvacas koji su "mi" a koji "oni".

Dok nisam otisao u vojsku ja nikad nisam bio u Srbiji, Kosovu. Kroz Bosnu sam prolazio autom, u druge dijelove Jugoslavije me ne nesto ne privlaci tamo, pa ne vidim za cim trebam zaliti. Sa druge strane svi sukupovali zemlju, vikendice i ostali u Hrvatskoj.

Stice se dojam kako vi ustvari zalite sto ne mozete vise kupovati u Hrvatskoj ali pod drugim nazivom - Jugoslavija.
Evo ga ko izlog...
Tip nije vidio dalje od sopstvenog nosa, bori se junacina za ulazak u Evropu i usput drzi pridike kako u Jugoslaviji nije valjalo jer o njoj pojma nije imao! :-) :-)

Kad sam to ja tebi krojio sudbinu ? Ajde, hvala Bogu da si se izborio da ti sada pravi kroje sudbinu...

:lol:
Last edited by pjo on 10/06/2008 22:52, edited 1 time in total.
pjo

#90 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

seln wrote:
Eto, bas me pravo zajeba...aaaaa....mea culpa.
I? Imas jednog, mozda ces naci jos par. I?

Ti ne znas surfat ?

Izdaje apartmane. Zivi li tamo? Ili je adresa u Sarajevu?
Ti ne znas citati ?

Razumijem da volis Hrvatsku, ali to vec postaje sovinizam.

Zasto ?

Ljudi tamo zive jer su tamo rodjeni.
A kako ti znas da su tamo rodjeni ?
Hercegovci tamo zive jer bjeze iz onih pustara.
To nije ono sto sam ja cuo o Hercegovini. A cuo sam za hercegovacka vina, smokve prsut, lubenice...

Svega toga nema u "pustari".

Ostali idu tamo na par nedelja godisnje. A tvoj pokusaj da Hrvatsku predstavis kao Arkadiju, a butum Bosnu kao stampedo koje samo nastoji preci u Hrvatsku...to je smijesno. I kompleksaski.

Nisam napisao o stampedu, ali da migracije idu u smjeru zapada i sjeverozapada imas potvrdu i od covjeka koji je za razliku od tebe - realan.

Ti hoces Jugoslaviju iz tebi poznatih razloga - ja necu.

Ne zato sto sam sovinist, nego iz jednostavnog razloga - ne znam sta to ima tamo ?

Evo, dajem ti priliku da mi predstavis sve najbolje iz te Jugoslavije, mozda ju i ja zavolim nakon toga.
mofo33

#91 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by mofo33 »

@pjo, ne moze ti se predstaviti nesto sto nikada nisi dozivio ili sto jednostavno nisi htio dozivjeti...
ogranicenost je mnogo ruzan schtrumpf,
ne ide se u svijet sa ocima u dupetu :razz:
kijameta

#92 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by kijameta »

Vodenjak wrote:
pjo wrote:

Evo ga ko izlog...
Ee moj @ Vodenjak ovakvi su krivi za svo zlo koje smo imali 90-ih.Koliko sam upratio njegove postove @pjo ti mrzi;Bosnjake,muslimane,Srbe,Slovence a i Hrvate kao sto su Mesic. A sam priznaje da te ljude nije nikada ni vidio,nego ih mrzi samo onako,jer mu je to domoljubna duznost.
Samo da dodam jos ovo; Slovenija,moja dezela :D :D :D
mire - ložač

#93 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by mire - ložač »

Ne bi se složio sa naslovom , zato što ne stoji.

Ja bi rekao "Slovenija - ta zemlja pameti" jer znaju da iskoriste apsolutno sve da bi poboljšali vlastiti život.
Slovenci su jako brzo (sreća :? mi u BiH ne znamo šta je to ) završili sa ex YU, a činjenica je da su oduvijek odudarali od ostatka ex YU naroda po radničkom mentalitetu- vrijedan narod.

Kada su se svi borili u BiH da djecu prije 50 godina opismene ( jer moraju- ubi murija), Slovenci su slali svoju na fakultete i to deficitarna zanimanja( moglo se u školu do mile volje), kada su svi gledali da prekopavaju i vade sve što se može prodati iz prirode - Slovenci prave parkove prirode, i tako dalje i tako dalje.... Mogu do besvijesti navoditi primjere pametnog razmišljanja i pametnih poteza koji svima čine dobro. 8)

Štediše u BiH su oštećene, ma naravno, ljudi promijene Ustav da ne bi vraćali dugove koje nisu napravili i to preko noći, i da bi zadržali sve što se može zadržati, a nek " glupi bosanci " kukaju dok mi sebi rješavamo sve što nam treba. :-)

Kad su svi bježali od privrede BiH, Slovenci ulaze i prodaju svoje proizvode, ulaze agresivno u bankarski sektor svake ex -yu republikice......i td ..isl... :lol:

Sad se javlja osjećaj iskorištenosti, pa naravno, to Vam je dragi moji osjećaj onog koji se sam namjesti da mu ga neko **** , pa kad se završi sve, onda ajoooooj šta mi uradi....hmmmm. :shock:

Slovenci su jako pametni ljudi, i treba pratiti njihov primjer u razvoju koliko god je moguće, a sve ostalo je LJUBOMORA!!!
pjo

#94 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

mofo33 wrote:@pjo, ne moze ti se predstaviti nesto sto nikada nisi dozivio ili sto jednostavno nisi htio dozivjeti...
ogranicenost je mnogo ruzan schtrumpf,
ne ide se u svijet sa ocima u dupetu :razz:

Ti si to najbolje iskusio, pa ti hvala sto svoja iskustva prenosis drugima... :lol:
pjo

#95 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

kijameta wrote: Ee moj @ Vodenjak ovakvi su krivi za svo zlo koje smo imali 90-ih.

Dobro je momci, bitno da je sada puno bolje...

Koliko sam upratio njegove postove @pjo ti mrzi;Bosnjake,muslimane,Srbe,Slovence a i Hrvate kao sto su Mesic.
Meni je mrznja nepoznata rijec. To sto je vama neslaganje i kritika nekoga = mrznja, to ipak vise govori o vama samima a ne o meni. Isto tako govori o stupnju dijaloga kojeg ste razvili u BiH.

Uglavnom, ko se ne slaze sa vama, taj je neprijatelj naroda, mrzitelj svega, fasistai baca nejac lavovima...

A sam priznaje da te ljude nije nikada ni vidio,nego ih mrzi samo onako,jer mu je to domoljubna duznost.
Samo da dodam jos ovo; Slovenija,moja dezela :D :D :D

"Sam priznaje da ljude nije vidio"... ajme genija !!

GE-NI-JE !
GE-NI-JE !
GE-NI-JE !

:dance:

Procitaj jos jednom, mozda imas problema sa latinicom, lijepo sam napisao da sam bio tamo u vojsci i da su ljudi uglavnom OK, ali da tamo nema nista a nezaposlenost veca nego kod nas, pa ne vidim nikakav razloga zasto bi trebala postojati Jugosalvija ?
saibaba

#96 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by saibaba »

pjo wrote:

Pjo halo ! ma sta ti pričaš ba ?
Hrvatska treba da bude najviše zahvalna Jugoslaviji dobili su dijelove primorja koji im nikada nisu pripadali a pripadali si italiji i austriji.. Da nije Tite to nikad nebi ni bilo vaše..
a to što se tiče kupovine nekretnina, niko ne kupuje nekretnine u varaždinu i osijeku, sto je takodje hrvatska nego u primorju a to nema veze sa hrvatskom državom nego sa slanom vodom. Niste vi izmisilili more šta vam je ?
To čime se ti kurčiš je spletom sretnih okolnosti vaše, isto kao što spetom okolnosti neće biti vaše kad vam rusi sve pokupuju..
pjo

#97 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

saibaba wrote:
pjo wrote: U isto vrijeme ne poznam niti jednog Hrvata koji je izgradio kucu na Zlatiboru, Sar-planini ili slicno...

Pjo halo ! ma sta ti pričaš ba ?
Hrvatska treba da bude najviše zahvalna Jugoslaviji dobili su dijelove primorja koji im nikada nisu pripadali a pripadali si italiji i austriji.. Da nije Tite to nikad nebi ni bilo vaše..

Austrija nije nikada imala more, a da talijani nisu sami koalirali sa Nijemcima nikakav Tito ne bi mogao "vratiti" nista, svejedno na tom prostoru zive ljudi koji se nacionalno izjasnjavaju tako kako se izjasnjavaju, pa nikakav Titov prodor ne bi bio moguc bez toga.

a to što se tiče kupovine nekretnina, niko ne kupuje nekretnine u varaždinu i osijeku, sto je takodje hrvatska nego u primorju a to nema veze sa hrvatskom državom nego sa slanom vodom. Niste vi izmisilili more šta vam je ?

To i ja kazem. Zato Jugoslaviju treba raditi bez Hrvatske.

To čime se ti kurčiš je spletom sretnih okolnosti vaše, isto kao što spetom okolnosti neće biti vaše kad vam rusi sve pokupuju..

Splet sretnih okolnosti se ne moze nazvati cinjenica da na cijelom tom prostoru zive ljudi koji se nacionalno izjasnjavaju tako kako se izjasnjavaju.

A inace, nek Rusi dolaze i kupuju, tu ima skoro 1000 kilometara, bas me zanima sta ce prije enstati, njima novaca ili ovdje mora.
Vodenjak

#98 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Vodenjak »

pjo wrote:
Vodenjak wrote:
pjo wrote:

Evo ga ko izlog...

Kad sam to ja tebi krojio sudbinu ? Ajde, hvala Bogu da si se izborio da ti sada pravi kroje sudbinu...

Prvo, ne galami na mene! Rekao sam ti kako ima da se ponasas i nemoj da se mangupishes!
Drugo, napisah da su mi takvi kao ti krojili sudbinu i to po automatizmu ne mora da znaci da si i ti to radio.
Ali, ako si imao dovoljno godina da pishas uz banderu, onda sasvim sigurno jesi i ti! :x

A to za sta sam se ja borio i izborio sasvim sigurno nisi ti niti bilo ko tebi slican nadlezan da mu predocavam!

A sad u cosak i stidi se pet minuta!

8-)
pjo

#99 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by pjo »

Vodenjak wrote:
pjo wrote: Kad sam to ja tebi krojio sudbinu ? Ajde, hvala Bogu da si se izborio da ti sada pravi kroje sudbinu...
Prvo, ne galami na mene! Rekao sam ti kako ima da se ponasas i nemoj da se mangupishes!
Drugo, napisah da su mi takvi kao ti krojili sudbinu i to po automatizmu ne mora da znaci da si i ti to radio.
Ali, ako si imao dovoljno godina da pishas uz banderu, onda sasvim sigurno jesi i ti! :x
Imao sam dovoljno godina i dok su mi tvoji govorili kako ce "Alija dobiti drzavu bez ispaljenog metka" ja sam im u uniformi govorio da bih to bas volio vidjeti.

Inace, da ja tebi krojim sudbinu ? Tvoje pretpostavke su tocne koliko i ova Alijina.

Daleko vam lijepa kuca, nemam pametnijeg posla nego da tebi i takvima "krojim sudbinu". Takvi mozgovi sami sebi kroje sudbinu najbolje i bez icije pomoci...
tufnica7

#100 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tufnica7 »

Hajde predjite na pp ili otvorite novu temu prepucavanja o jugoslaviji, hrvatskoj...o cemu vec se bezze prepucavate,dosadni ste....
Post Reply