Air Ramiz wrote:Da se razumijemo, Bakir nije prostak u 60 minuta zato da bi stekao imidz zestokog momka, prostak je zato sto ne zna argumentirano da dokaze ono sto zeli. Taj argument ad hominem, je poznat od kada je svijeta i vijeka. Ako ne mozes da fino poslozis niz argumenata, ako ti zafali koji argument, igraj na populizam, pljuvanje, uvrede itd. Njegovi izrazi: kabadahija, manijak, kriminalac, lopov su jezik ulice i nisu primjereni na javnom servisu ma o kome da je rijec. On mora stvari argumentovat, bez vrijedjanja.
Sto se tice SDP-a, mene uopste ne smeta zato sto preferira SDP, smeta mi sto laze. A njegove lazi se ticu drzave BiH. Lagao je o tome da je drzava BiH, na celu sa Alijom Izetbegovicem, napravila teroristicki kamp Pogorelicu, lagao je da je drzava BiH spremala atentat na Fikreta Abdica, lagao je da je Fuad Kasumovic ukrao pare za stan, lagao je ce Sefer Halilovic dobit zatvorsku kaznu u Hagu, lagao je da nasi generali odgovaraju za zlocine mudzahedina...Pomenuo sam samo neke lazi koje su oborene sudskim putem, da krenem redom: Sve sudske instance sve do Vrhovnog suda su dokazale da je Pogorelica medijska izmisljotina i nista vise, sud u Zenici je dokazao da Fuad Kasumovic nije nezakonito radio odnosno nije povrijedo zakonske odredbe vezano za nesavjestan rad, Sefer Halilovic je totalno oslobodjen u Hagu, a Enver Hadzihasanovic i Asim Kubura su oslobodjeni svih tacaka optuznice koji su se ticali mudzahedina, i osudjeni su samo za nekaznjavanje manjih propusta kao sto je pljacka u slucaju Kubure i neprocesuiranje jednog ubistva u slucaju Hadzihasanovica. Ta Bakirova iracionalna mrznja prema Izetbegovicu, islamu i Bosni i Herecegovini odnosno Armiji BiH i borcima koji nisu po opredjeljenju komunisti prelazi u psihosomatski poremecaj jer normalan covjek ne moze dvije godine dana forsirat pricu o 10-ak vehabija iz sela kod Kalesije kojem ne mozes pric ni kozijim stazama. On ima kompleks islama i to je naprosto fakat. Iskrivljavao je cinjenice o mudzahedinima kao sto radi vec citavu deceniju srpska i hrvatska propaganda sa raznim Dijanama Culjak, Vecerenjim listom, RTRS-om itd, a sada se poslije konacne presude Hadzihasanovicu to se jasno vidi, sto je Bakir presutio i nije zakljucke iz presude ni spomenuo. U presudi crno na bijelo stoji da Armija BiH nije kontrolisala mudzahedine i da ih je jedino mogla stavit pod kontrolu da je oruzano napala Arape, a Arapi i onakvi kakvi su bili nisu ni izbliza pocinili zlocine kao sto su to uradili cetnici i ustase (pobili oko 35.000 civila), jer se u principu radi o dva dogadjaja o streljanju 20-ak bojovnika i 60 vojnika VRS-a uz dva-tri ritualna ubistva. Prikazivanje snimke rova na Vozuci u kojoj su poginuli cetnici je upravo propaganda koju je kreiralo hrvatsko-srpsko medijsko smece, jer halo ljudi, vojnik je vojnik, ne moze se vojna zrtva u nekoj bitci ili neposredno poslije rovovske bitke poredit sa ubistvima civila, a to su Bakir i Damir Kaletovic pokusali prisiti Armiji BiH, hvala Bogu da postoji Hag i da konacno istina lagano izlazi na svjetlo dana.
I konacno, kako neko ko je ugoscavao Jadranka Prlica i kome se uvlacio u paksu i kojeg je predstavljao kao manekena i divio se njegovoj kosulji plavoj i na uvce mu pevao o kosulji plavoj, moze bilo kome moralisat?! Sta je sljedece, Stojan Zupljanin i Fashion Week?!
Da ti nisi zivota ti iz reisovog kabineta. Cim se spomene neko od bosnjaka za kriminal ili za bilo sta drugo sto ne valja odmah je ugrozen islam i odmah je u pitanju mrzitelj islama. Shvatas li ti koje nebuloze pises. Jel tebi poznato da je najveci samar Armiji BiH upravo dosao radi onoga sto su cinili posteni mudzahedini. Je li ti znas da je sa njihovim sranjima ta nasa casna Armija malte ne svrstana u isti kos kao i agresorska. Jel ti znas da je nasa Armija na pocetku rata bila prava multietnicka partizanska Armija da bi kasnije bila totalno islamizirana upravo zahvaljujuci Aliji Izetbegovicu i Rasimu Delicu. Tko je trebao da vodi racuna o tim jedinicima, mozda vas trn u oku, Zlatko Lagumdzija. Tko je onda po tvome kontrolisao mudzahedine i tko ih je doveo na nase prostore i pod cijim aminom su pravili sva sranja i ne -bosnjacima a boga mi i bosnjacima. Tvoja prica o Vozuci je identicna prici medija RS-a o nasem samogranatiranju Markala, Vase Miskina i Tuzlanske kapije. Pogorelicu nije "izmislio" Bakir nego amerikanci jer kad se pojavila Pogorelica Bakira i 60 minuta nije bilo ni na mapi. Nego ko je po tebi spremao atentat na Fikreta Abdica????? Tvoja logika je "stitim islam i bosnjake pa makar i jedno i drugo bilo van svih pravila". I onda nek neko kaze da mi nemamo Dodika i Dodika u Federaciji.
Uzgred da ti ispricam jednu kratku pricicu zastitnice islama i onog na srecu manjeg dijela kvarnih dijelova bosnjackog naroda. Ja sam se vodio kao ratni veteran i 94 godine Merhamet je djelio pakete upravo veteranima. Dosao sam u Merhamet na stakama i lijepo mi je receno da ja ne mogu dobiti paket jer nisam musliman. Inace Merhamet je jedna od sigurnih Reisovih sehara a trebalo bi da ima i status humanitarne organizacije. To je bas onako casno po islamskom tabijatu. E upravo taj Merhamet je iznjedrio jedno more posljeratnih tajkuna i kriminalaca koje upravo samo taj Bakir s vremena na vrijeme spomene casni Bosnjace.
Dalje, ti kazes Hag nije utvrdio to i to i ok ali ako cemo tako tumaciti haske presude sta ces onda reci za presudu BiH protiv Srbije jer po tvojoj logici Srbija nije kriva za zlocine jer je tako presudio Hag mada i ti i ja znamo da jeste.
Spominjes recimo Dodika i Tihica. Dodik u ratu i Dodik u miru su dva covjeka. Dodik u ratu je dolaziio u Sarajevo i nikada se nije deklarisao kao onaj koji podrzava krvave pirove Karadzicevih hordi. I naravno zasto bi ga neko tada napadao. Sada vise nije tako i normalno da ce ga napadati. Tihic jeste sklapao nezakonske i mutne brakove u Njemackoj za sta postoje i pismeni dokazi i to jeste za kritike ali se zato sada Tihic pokazao kao jedini politicar koji je imao obraz. Ljudi se mijenjaju u oba smjera i savim je normalno da kad nevaljaju da se kritikuju a kada valaju da se hvale ali ne zaboravi da ni jedan ni drugi nisu okrvavili ruke i ne mozes ih nikada porediti sa ratnim zlocincima. Emisija 60 minuta je javno odnjela 10 kg dokaznog materijala u sud BiH protiv kriminalaca i to za tebe ocito ne valja jer su u pitanju Bosnjaci. Pocni da posmatras ljude kao one koji valjaju i oni koji ne vljaju a ne kao Bosnjake, Srbe i Hrvate pa mozda onda i dodjes tobe moj Air Ramize.