OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#76 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

homo_sapiens wrote: A ciji si ti PR ? Kumbarica ili Hajradinovica ?
jeste li vi ljudi pri sebi?

ja sam samo realan ne mlatim praznu slamu zato što mi nešto bode oči dok šetam cuku ili frajera

objekat je predmet spora pred sudom i nema diranja dok se sve ne okonča

sve činjenice dostupne javnosti su na priloženom linku

možemo palamudit mi godinama te ružno te grad ovo, te gradonačelnica ono a stajaće ruševina na mjestu olomanke još dugo i to je činjenica

pa eto vi mlatite
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#77 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:ko kaže da ju je grad srušio?
Hajd dobro, da ponovim pitanje posto volim bit informisana, KO JU JE I ZASTO SRUSIO?
*mima*

#78 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by *mima* »

DaysleepeR wrote:

ja sam samo realan ne mlatim praznu slamu zato što mi nešto bode oči dok šetam cuku ili frajera

možemo palamudit mi godinama te ružno te grad ovo, te gradonačelnica ono a stajaće ruševina na mjestu olomanke još dugo i to je činjenica

pa eto vi mlatite

Ovo si u pravu.
d2

#79 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by d2 »

mima wrote:
DaysleepeR wrote:

pa eto vi mlatite

Ovo si u pravu.
normalno da je u pravu, covjek realno prica.
karanana

#80 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

posto ce se ono ionako iovako nekad rusiti i cistiti, moze ovo fino ocistiti grad na svoj racun, pa onda fino ispostaviti racun vecem kriminalcu, odnosno onome ko dobije prostor.
DaysleepeR

#81 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
Hajd dobro, da ponovim pitanje posto volim bit informisana, KO JU JE I ZASTO SRUSIO?
ja dadoh link na kojem pise sve

Elvis Hajradinović kao vlasnik na papiru je dobio gradjevinsku dozvolu za rekonstrukciju Olomanke od strane opstine centar potpisana od strane nacelnika dr. Igor Gaon (SDA kadar) te srusio Kinemu kao i ostatak zgrade u svrhu valjda rekonstrukcije

u po frke Kabaš pokrene spor pred sudom kao njegova je zgrada i to se sad otegloooooo

eto:D nisam mogao kraće
DaysleepeR

#82 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:posto ce se ono ionako iovako nekad rusiti i cistiti, moze ovo fino ocistiti grad na svoj racun, pa onda fino ispostaviti racun vecem kriminalcu, odnosno onome ko dobije prostor.
sta ima

nema racuna bez naloga

ko daje nalog on placa racun

takav tvoj fiktivni racun bi opet platio grad

nikad sud nebi nalozio vlasniku da plati racun za radove za koje je nalog dao grad
karanana

#83 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

DaysleepeR wrote:
karanana wrote:posto ce se ono ionako iovako nekad rusiti i cistiti, moze ovo fino ocistiti grad na svoj racun, pa onda fino ispostaviti racun vecem kriminalcu, odnosno onome ko dobije prostor.
sta ima

nema racuna bez naloga

nikad sud nebi nalozio vlasniku da plati racun za radove za koje je nalog dao grad
a grad u tom slucaju novom vlasniku ne dozvoli nikakvu gradnju na tom mjestu dok ne podmiri obaveze i to je to, nova pat pozicija ali je barem lokacija cista.
mIRCerka

#84 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:
mIRCerka wrote:
ja dadoh link na kojem pise sve

Elvis Hajradinović kao vlasnik na papiru je dobio gradjevinsku dozvolu za rekonstrukciju Olomanke od strane opstine centar potpisana od strane nacelnika dr. Igor Gaon (SDA kadar) te srusio Kinemu kao i ostatak zgrade u svrhu valjda rekonstrukcije

u po frke Kabaš pokrene spor pred sudom kao njegova je zgrada i to se sad otegloooooo

eto:D nisam mogao kraće
Hvala ti sto me poznajes i sto postujes moje DAJ U KRATKIM CRTAMA.

Ja te pitah i pobjegoh na pauzu, krenula sam do OHR ali sam ispred svoje kancelarije gledala lika kako nogama u glavu suta svog psa (pitbula) i pozlilo mi je..tako da nit sam tosila do OHR nit sam vidjela link. Do mene je...
DaysleepeR

#85 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:
DaysleepeR wrote:
sta ima

nema racuna bez naloga

a grad u tom slucaju novom vlasniku ne dozvoli nikakvu gradnju na tom mjestu dok ne podmiri obaveze i to je to, nova pat pozicija ali je barem lokacija cista.
momak, ovlastenja i vlast grada prestaje na sudu. sud je iznad grada. a ja ti kazem da bi sud oborio takav racun te nalozio gradu da podmiri troskove koje je SAM napravio

malo reale, kretanja medju ljudima nije na odmet, manje ce biti ovakvih "ideja"
karanana

#86 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

oooo, pa kako ste gospodine karkine. duboka naklonost, nisam vas prepozno.
vjerujte mi gospodine karkine, sve se moze kad se hoce. moze grad i sad pokrenuti i regulisati ovo na sudu da sud donese odluku da se u cilju koristi za grad ovo ocisti te da se troskovi ciscenja prenesu na buduceg vlasnika ovisno o sudskoj presudi u toj parnici. jesam li bar sad ubo u krug pikado table gospodine karkinu?
DaysleepeR

#87 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:oooo, pa kako ste gospodine karkine. duboka naklonost, nisam vas prepozno.
vjerujte mi gospodine karkine, sve se moze kad se hoce. moze grad i sad pokrenuti i regulisati ovo na sudu da sud donese odluku da se u cilju koristi za grad ovo ocisti te da se troskovi ciscenja prenesu na buduceg vlasnika ovisno o sudskoj presudi u toj parnici. jesam li bar sad ubo u krug pikado table gospodine karkinu?
tako si ubo da ako malo protljaš oči vidjećeš da je Olomanka tamo gdje jeste i takva kakva jeste već godinama a razlog zašto je tako kako jeste sam ja pojasnio

ti meni ovdje lupetaš SF a ja tebi objašnjavam zašto je REALNO stanje onakvo kakvo jest

i ne moram ja ništa više pisati, svakim danom dok je Olomanka u ovakvom stanju ja sam u pravu a ti mantraj da se to promijeni po nekoj od tvojih SF ideja koji si izgleda samo ti jedini dovoljno pametan da ih se sjetiš

da može davno bi se to regulisalo, ako niko onda "Zlaja i boljševici" :D dok su bili vlast a na Olomanki osvanulo "ovo ruglo je ogledalo SDPa" tako nešto

misliš da Zlaja nebi po kratkom postupku od Olomanke napravio naljepši dio Titove da se MOGLO?

haj malo razmisli sad o tome
karanana

#88 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

jeli ikad iko (sdp, sda, srs dr. v.seselj....nebitno) rekao: probali smo rascistiti ovo. uradili smo to i to, predlozili smo to i to. pravno nije moguce uraditi nista. ako jeste onda su moje ideje SF. ja nisam cuo da je neko nesto probao. mozda samo nisam cuo, mozda se probalo. ako jeste, sta su probali?
DaysleepeR

#89 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

kako nije SF

sutra znači Grad ima puno pravo da uđe tebi u stan i skine ti zavjese jer su ružne?

privatno vlasništvo je svetinja, grad nikad neće biti nadležan za privatno vlasništvo samo po sebi kako god ono IZGLEDALO

onog momenta kad cigla ili nešto sa Olomanke nekoga ozlijedi tada grad nastupa sve dok se to ne desi mogu je samo gledat

hajd skontaj vec jednom i odustani
karanana

#90 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

DaysleepeR wrote:kako nije SF

sutra znači Grad ima puno pravo da uđe tebi u stan i skine ti zavjese jer su ružne?

privatno vlasništvo je svetinja, grad nikad neće biti nadležan za privatno vlasništvo samo po sebi kako god ono IZGLEDALO

onog momenta kad cigla ili nešto sa Olomanke nekoga ozlijedi tada grad nastupa sve dok se to ne desi mogu je samo gledat

Odgovor: Ima.
Grad Zagreb ima kazne i preko 1.000 kuna za one stanove gdje imaju satelitski tanjiri i klima uredjaji koji kapaju na ulicu. u mnogim gradovima je zabranjeno sterati ves na balkone. I semiha je najavila slicne stvari za satelitske tanjire i klime. znaci to se moze uraditi cak i sa stanovima u stambenim naseljima a sto ne bi u srcu grada sa onolikim ruglom?
DaysleepeR

#91 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:

Grad Zagreb ima kazne i preko 1.000 kuna za one stanove gdje imaju satelitski tanjiri i klima uredjaji koji kapaju na ulicu. u mnogim gradovima je zabranjeno sterati ves na balkone. I semiha je najavila slicne stvari za satelitske tanjire i klime. znaci to se moze uraditi cak i sa stanovima u stambenim naseljima a sto ne bi u srcu grada sa onolikim ruglom?
to je totalno druga stvar, a i sam si rekao da kapa na ulicu, satelitski tanjir može pasti na nekoga i sl.

i ja sam rekao dok sa Olomanke ne padne cigla ili daska grad tu nemoze nista

ja stvarno nemogu da vjerujem. pravo ne poznaje estetiku samo nadleznosti. ne postoji ministarstvo za estetiku niti se pravno moze braniti i dokazati sta je ruzno a sta ne. samo pravne cinjenice. pravna je cinjenica da je Olomanka privatno vlastnistvo i da Grad tu nema nikakvih nadleznosti. da ima nesto bi uradio kao sto i radi (sporo ali radi) sa javnim dobrima kao sto su ceste, parkovi, trotoari, itd.

odustani
Last edited by DaysleepeR on 10/06/2008 14:24, edited 1 time in total.
mIRCerka

#92 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by mIRCerka »

karanana wrote:

S tim da to ruglo nije presisalo gabarite iz urbanisticke/gradjevinske dozvole, i dokle god ne ide po trotuaru, moze da cuci i prdi onako sablasno...
*mima*

#93 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by *mima* »

karanana wrote:

Cak su i uveli kazne za takva rugla.....tj. zapocete gradjevine koje stoje godinama.
d2

#94 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by d2 »

nedavno sam pricao sa opstinom novo sarajevo - ti koji tamo rade nikada nisu culi da navodno postoji zakon koji brani postavljanje klime na zgradu.
karanana

#95 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

pa kako onda mogu kaznjavati za satelitske tanjire na balkonima stanova koji su takodjer privatno vlasnistvo?
DaysleepeR

#96 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

mima wrote:
karanana wrote:

Cak su i uveli kazne za takva rugla.....tj. zapocete gradjevine koje stoje godinama.
ja neznam kako mozete ucestvovati u diskusijama ako ne citate sta se pise

ja napisah da je to opcija

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p1914139

treba samo procitat
DaysleepeR

#97 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:pa kako onda mogu kaznjavati za satelitske tanjire na balkonima stanova koji su takodjer privatno vlasnistvo?
rekla ti je mirci

satelitska antena je izasla iz gabarita privatnog vlasnistva, isto kao i klima
homo_sapiens

#98 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by homo_sapiens »

sutra znači Grad ima puno pravo da uđe tebi u stan i skine ti zavjese jer su ružne?privatno vlasništvo je svetinja, grad nikad neće biti nadležan za privatno vlasništvo samo po sebi kako god ono IZGLEDALO

Tako je ! Grad treba da ima pravo da ti udje u stan i skine ruzne zavjese !
To je i smisao urbanizma. Danas imamo situaciju i da gradi kako ko hoce, ali i da rusi kako ko hoce, i da mu fasada izgleda kako mu se svidja, bez obzira sto i izgledom i bojom strsi i ruzno izgleda. Ili da, pod opravdanjem privatne imovine, na svom posjedu, a koji je otvoren pogledu javnosti, radi uredjenje kako on misli da treba biti. Niko ne postuje pravila, propise.
Ponavljam ideju da Skupstina KS donese zakon o visini i placanju takse za neizgradjeno gradjevinsko zemljiste, pa ko moze izdrzati naknadu - nek drzi rusevine !
DaysleepeR

#99 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by DaysleepeR »

homo_sapiens wrote:

sutra znači Grad ima puno pravo da uđe tebi u stan i skine ti zavjese jer su ružne?privatno vlasništvo je svetinja, grad nikad neće biti nadležan za privatno vlasništvo samo po sebi kako god ono IZGLEDALO

Tako je ! Grad treba da ima pravo da ti udje u stan i skine ruzne zavjese !
To je i smisao urbanizma. Danas imamo situaciju i da gradi kako ko hoce, ali i da rusi kako ko hoce, i da mu fasada izgleda kako mu se svidja, bez obzira sto i izgledom i bojom strsi i ruzno izgleda. Ili da, pod opravdanjem privatne imovine, na svom posjedu, a koji je otvoren pogledu javnosti, radi uredjenje kako on misli da treba biti. Niko ne postuje pravila, propise.
Ponavljam ideju da Skupstina KS donese zakon o visini i placanju takse za neizgradjeno gradjevinsko zemljiste, pa ko moze izdrzati naknadu - nek drzi rusevine !
jeste živjela narodna revolucija!

daj ba

boju fasade nikad, zavjese nikad

grad moze samo da propiše maksimalnu visinu, širinu objekata u odredjenom naselju a nikad njihovu boju niti da se uplice u kreativni rad arhitekata i pravo vlasnika i investitora da grade objekat kakav zele u zakonski propisanim gabaritima

nemoj lupat svega ti

druga je prica sto ljudi na zapadu imaju vise ukusa
karanana

#100 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada

Post by karanana »

ja znam da je prije i bilo da u zgradi nisi smio mjenjati prozore da odudaraju od prozora koje svi imaju. pogledajte danas prozore, dvokrilni, trokrilni, bijeli, smedji, alu, pvc....ja cak mislim da i danas postoji neko pravilo u kucnim redovima gdje se ovo mora postovati a vidimo koliko se postuje.

znaci vi meni govorite da vlasnik privatnog stana u titovoj sada moze uzeti drechavo zelenu boju i ofarbati vanjsku fasadu svoga stana tom bojom - mislim, stan je njegovo vlasnistvo i ne izlazi iz gabarita?

aj dont tink so, odmah bi se podigli i rekli, to je stara austrougarska fasada, ne smije se farbati tom drechavom bojom, bla bla
Post Reply