SRETAN ZUBANDAN!
Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#76 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Fascinantno je da na svakoj temi o Želji ima više komentara pitara...
SRETAN ZUBANDAN!
SRETAN ZUBANDAN!
-
The 51st State
#77 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
bla, bla, podmetanje i slicna suplja, naviknut sam na to...nisi u stanju hladne glave pisati. mrznja prema Zelji ti ne dozvoljava.
procitaj komentare nazad. "Holiday Inn i momci na linijama". gdje su tu navedeni igraci Zelje? samo komparacija begovskog odnosa i tretmana za igrace Sarajeva.
pa onda spominjem red za vodu i konacno nemoguce uslove pod kojima su trenirali igraci Zelje.
nije ti istinita ta prica za zemljiste. zapravo je pronadjen citav kompleks podzemnih bunkera ispod sljake na kojima je nekadasnja JNA poducavala Vijetkong kako ce ih praviti.
vasem preseravanju nema kraja.
istina, istina, mora da boli a? hoces da odemo do koldze i pitamo ga koliko mu je nudio po kvadratu?
-
Utokkha
#78 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
preostalo nam je da napisemo "bla, bla..."
ili cemo kod Koldze da ga pitamo zasto ne odobri ostatak novca, jer je Kanton svoj dio odobrio?
nazalost, nemamo ljude od moci kao FK Delta.
ili cemo kod Koldze da ga pitamo zasto ne odobri ostatak novca, jer je Kanton svoj dio odobrio?
-
The 51st State
#79 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
pa sta da ti kazem, na svaki moj argument ti spinujes i izvrces, a pocelo je tvojom tvrdnjom da su biscevic i muharemovic bili haman narodni heroji, kada je ukazano da to nije istina onda su krenule tvoje hans kristijan anderson price, tako da bla bla jedino sto je adekvatno za tebe.Utokkha wrote:preostalo nam je da napisemo "bla, bla..."
evo zadnji put, posto glupom fanatiku ne vrijedi objasavati, projekat dva pomocna terena za zeljeznicar i sarajevo vodi grad, na cijem je celu omiljena strumfovka semiha, kakve delte i gluposti. sad sto vas karameha kara vasa je bruka.
-
Utokkha
#80 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
ne podmeciThe 51st State wrote:pa sta da ti kazem, na svaki moj argument ti spinujes i izvrces, a pocelo je tvojom tvrdnjom da su biscevic i muharemovic bili haman narodni heroji, kada je ukazano da to nije istina onda su krenule tvoje hans kristijan anderson price, tako da bla bla jedino sto je adekvatno za tebe.Utokkha wrote:preostalo nam je da napisemo "bla, bla..."
evo zadnji put, posto glupom fanatiku ne vrijedi objasavati, projekat dva pomocna terena za zeljeznicar i sarajevo vodi grad, na cijem je celu omiljena strumfovka semiha, kakve delte i gluposti. sad sto vas karameha kara vasa je bruka.
za to glupi fanatik - prijedlog moderatorima za bananu.
jednostavno, licno te vrijedjao nisam ni sekunde.
znas dobro na sta mislim pod FK Delta... jednom Torpedo, nekad SK Sarajevo, nekad OIO Sarajevo, pa sad malo FK Delta. klub bez identiteta. kratko-jasno.
izlijecit ces sve komplekse kad prestanes pratiti situaciju u tudjem dvoristu. ocigledno te zanima, jer se raspitujes kod svojih istomisljenika sta se desava. medjutim, od samog starta i price da grad vodi projekat zivite u zabludi.
nastavite biti u njoj.
-
elSaik
#81 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Ovdje?Utokkha wrote:ne podmeciThe 51st State wrote:pa sta da ti kazem, na svaki moj argument ti spinujes i izvrces, a pocelo je tvojom tvrdnjom da su biscevic i muharemovic bili haman narodni heroji, kada je ukazano da to nije istina onda su krenule tvoje hans kristijan anderson price, tako da bla bla jedino sto je adekvatno za tebe.Utokkha wrote:preostalo nam je da napisemo "bla, bla..."
evo zadnji put, posto glupom fanatiku ne vrijedi objasavati, projekat dva pomocna terena za zeljeznicar i sarajevo vodi grad, na cijem je celu omiljena strumfovka semiha, kakve delte i gluposti. sad sto vas karameha kara vasa je bruka.![]()

- zgembo_sa
#82 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Ugledas sudijin osmjeh i to ti odmah popravi dan 
-
Utokkha
#83 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
pojede je Dedic pogledom 
-
The 51st State
#84 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
ne podmeci![]()
znas dobro na sta mislim pod FK Delta... jednom Torpedo, nekad SK Sarajevo, nekad OIO Sarajevo, pa sad malo FK Delta. klub bez identiteta. kratko-jasno.
izlijecit ces sve komplekse kad prestanes pratiti situaciju u tudjem dvoristu. ocigledno te zanima, jer se raspitujes kod svojih istomisljenika sta se desava. medjutim, od samog starta i price da grad vodi projekat zivite u zabludi.
nastavite biti u njoj.
pa ako si se indentifikovao stim terminom, be my guest...
i to mi kaze lik ciji je klub par godina fk, pa par godina nk...
ne pratim nego sam slucajno sazno preko ljudi koji su involvirani u taj projekat i rekose mi sto je zapelo oko projekta glede vas, a inace projekat vodi vatikan i cia
- ProbuseniDolar
#85 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Koja je to tekma bila ... Pun stadion ko sibica, Zeljo i sarajevo nikad jaci ... A danas livadari iz Sumske prvaci ... fujjj ...
-
Utokkha
#86 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
jao, jao... kako se mi furamo da znamo suknut, kako mi samo imamo smisao za humor ccc...The 51st State wrote:ne podmeci![]()
nastavite biti u njoj.
ne pratim nego sam slucajno sazno preko ljudi koji su involvirani u taj projekat i rekose mi sto je zapelo oko projekta glede vas, a inace projekat vodi vatikan i cia
znas, mi smo uvijek po statutu bili FK.
medjutim, u srcu uvijek NK. bas zbog onog vaseg skandiranja. majstori u osmisljavanju pakosti
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#87 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Legendarno je to.
FKS svoje pomocne terene - izgubi da se ljudi mogu gdje sahranti u ratu, a borci iz brigade FK Zeljo - nisu linije mogli pomaknuti 200 metara na Grbavici - ne bi li ne morali one Srebrenicane zavaliti da bi vi dosli do svojih reflektora kao i do navijaca jer znamo kakav je omjer doslja u ovaj grad po pitanju ko je Zeljovac a ko Sarajlic.
Pa onda price o tome - kako su dzalnuli igraci FKS iz grada, Sarajevo je izgubilo skoro polovinu svojih stanovnika - u ratu - ali eto, treba naglasiti da koji potencijalni fudbaler nije htjeo da izgubio ruku, nogu, glavu ili da ga ko ubije u ratu. Takodje treba naglasiti posto je fudbal malo vise seljacki sport, da i onako i ovako vecina pripadnika FK Sarajevo, nije iz Sarajeva, sta su trebali ljudi? Biti na linijama dok pola grada ima izmisljenu "radnu obavezu". Nije mi jasno kako vam onda nisu Salihamidizic i Barbarez - krivicni prestupnici jer su obojica dezerteri koji se nisu odazvali na generalni poziv za regrutaciju. Jer iko npr. od HZ raspitivao se za to gdje je Amar Osim u ratu bio i sto se nije vratio 1992, a ne 1996 u BiH ? Pa to niko normalan nikada - nebi covjeku poturao, ali eto...
Sto ne kazete da ko je god onda doselio u Sarajevo, a u Sarajevu danas zivi 1 od 7 stanovnika BiH - da je bio Zeljin navijac. Sjetimo se samo - vasih sezonskih navijaca kad ide i gura se za titulu. Pa to je fenomen bogati ljubim bio. A cim se spadne na ispod treceg mjesta na tabli - ni'ta.
Isticete kako ste vlasnici stadiona - kao da ste ga svojim rukama bogati zidali, a ne ukrlai od one drzave u kojoj je sve bilo drzavno, kao sto su drugi neki uzeli stanove za certifikate bez da su platili pfeninga, ili zivjeli u njima duze od par godina, a na isti nacin ljudi su dosli i do fabrika, pogona i svega onog sto vrijedi u nasoj zemlji. Ako ste sposobni izgraditi - dete nesto vise od plasticnih stolica i pomocne tribine - dete napravite kompleks - kao sto Partizan u Srbiji ima? Okle sine, u dugovima do guse. Pa ko se zaduzio da vi budete sampioni - a onda - kapak. Umjesto da se busate u prsa, trebali bi malo to istraziti. Ne kazem da je situacija drukcija kod FKS-a, ali zna se sta je FKS prezivjelo i u administraciji od SDA-ovica i na tribini. Sabani uzeli sve, pa kad su odveli pola tima u Djerzelez Zenicu ili kad je frfljo sa svojom bracom - vrsio presing da je on autoritet - placenik Usanovica, i njegov veliki guzni haver s kojim se nalazi po kafana u Holliday Innu. Usanovic Munib, nekadasnji fotograf FKS. Ahmed Pasalic takodje "menadjer FKS" - gdje je to ugnjezdio se poslje repke? To je jedino za sta imam Zelji reci rispekt, jesu ovi zadni protesti, da su Manijaci bili prvi da su ga najavili, dok je stav Hz-a izostao, iako se zna sta je stav prosjecnog Hz-ovca. Ali uprkos toga - gdje su legende Zelje - da dodju i podrze te iste Manijake?
Pricate da ste formirani 1920 i neke - a od Zelje stariji klubovi su meni se cini Jedinstvo i Leotar. Oba tima - drugoligasi nekadasnje Juge. Svi proligasi - one Juge su timovi koji su formirani 1945-tih - ili ste mislili da je postojao klub JNA pod nazivom Partizan, klub partije komunisticke pod imenom C.Zvezda, klub purgerski Dinamo, da su postojali prije 1945-te?
S kim ste to igrali 20 godina bogati, u kojoj ligi, pa da ste eto tako, veliki klub, umjesto ono cim su se bavili Zeljeznicari - koji su sve bili djeca iz grada - od - do u slobodno vrijeme. Sto ne kazete da je Zeljo bio represiran jer je bio klub ustasa. NK Zeljeznicki. Zna se da je NDH u Sarajevu bila do 1944 meni se cini. Kad su dosli partijevci i komunjare - s brda - normalno da su uzeli ljudi i napravili tim. I normalno da su vam dosli i uzeli igrace. Normalno - jer oni koji se nisu s puskom sastavili u 2 svjetskom ratu ili su bili na nekoj drugoj strani ili su bili "nezavisni" - su morali izgubiti nesto tj. morala se sloboda naplatiti nekako. Zeljina tradicija iz tog vremena je minimalna ako je uopste i postojala - da bi je neko uopste bolan branio,ili jos gore "da bi nekom smetala", tu se je radilo o nekim vecim stvarima i konstelacijama odnosa - ali ako cemo i o tome - da vam je ucinjena nepravda nebi nikad ni bili prvo-ligas, zasto zato sto je Sarajevo jedini grad s 2 prvoligasa u Jugi, pored Beograda. Sto to Zagreb nije imao 2 prvoligasa, Split ili Novi Sad? Mozda je i mogao - al' npr. trebalo je Dinamo napraviti od tri razlicita kluba. Kako vam nije jasno - da je Zeljo mogao davno jos 1945-tih zavrsiti kao "jos jedan od onih klubova....", jer neki jesu. U poredenju s tim - vi ste prosli - puna saka brade. Ni druga liga, ni remont.
Sjetim se onda ideologije Drzava Zeljo, i slicno - pa kad su dolazili BBB-ovci u Rajvosa primali vas ljudi na sake, kad ste otisli u Banjaluku prvi put niste znali hocete li se zivi vratiti, i slicno. A vi kontali da ste njima malo blizi od prosjecnog Bosnje. Sad ste malo ispuhali tu filozofiju - kao, vi ste iznad Bosanske reale i zbilje. Bogami da se je reala i zbilja nasa i sa vama zabavila, dokaz je da slavite ovaj dan. Ja sam mislio da ima veliki klub kao Zeljo nesto bolje proslaviti, od dana kad nije zasluzio da pobjedi, a pobjedio je? Ono, ako ste neki sportasi, a ne papananija. Ali eto - to je dokle sezu horizonti nekih od Zeljovaca, ne kajem svih, nego nekih. Licno - ja mogu samo slaviti pobjedu nad Zeljom onda kad se desi i - zivot nastavi ici svojim tokom. Ima 30 kola. Nema vise nakaradnog play-off sistema. Bitnije je pobjediti Laktase u gostima nego Zelju na domacem terenu. Zasto, jer zna se koji su istinski i pravi rezimski klubovi - Modrica, Laktasi, "drugi mostarski prvoligas" i "treci sarajevski". Sto - njima mjeru ne uzmete?
FKS svoje pomocne terene - izgubi da se ljudi mogu gdje sahranti u ratu, a borci iz brigade FK Zeljo - nisu linije mogli pomaknuti 200 metara na Grbavici - ne bi li ne morali one Srebrenicane zavaliti da bi vi dosli do svojih reflektora kao i do navijaca jer znamo kakav je omjer doslja u ovaj grad po pitanju ko je Zeljovac a ko Sarajlic.
Pa onda price o tome - kako su dzalnuli igraci FKS iz grada, Sarajevo je izgubilo skoro polovinu svojih stanovnika - u ratu - ali eto, treba naglasiti da koji potencijalni fudbaler nije htjeo da izgubio ruku, nogu, glavu ili da ga ko ubije u ratu. Takodje treba naglasiti posto je fudbal malo vise seljacki sport, da i onako i ovako vecina pripadnika FK Sarajevo, nije iz Sarajeva, sta su trebali ljudi? Biti na linijama dok pola grada ima izmisljenu "radnu obavezu". Nije mi jasno kako vam onda nisu Salihamidizic i Barbarez - krivicni prestupnici jer su obojica dezerteri koji se nisu odazvali na generalni poziv za regrutaciju. Jer iko npr. od HZ raspitivao se za to gdje je Amar Osim u ratu bio i sto se nije vratio 1992, a ne 1996 u BiH ? Pa to niko normalan nikada - nebi covjeku poturao, ali eto...
Sto ne kazete da ko je god onda doselio u Sarajevo, a u Sarajevu danas zivi 1 od 7 stanovnika BiH - da je bio Zeljin navijac. Sjetimo se samo - vasih sezonskih navijaca kad ide i gura se za titulu. Pa to je fenomen bogati ljubim bio. A cim se spadne na ispod treceg mjesta na tabli - ni'ta.
Isticete kako ste vlasnici stadiona - kao da ste ga svojim rukama bogati zidali, a ne ukrlai od one drzave u kojoj je sve bilo drzavno, kao sto su drugi neki uzeli stanove za certifikate bez da su platili pfeninga, ili zivjeli u njima duze od par godina, a na isti nacin ljudi su dosli i do fabrika, pogona i svega onog sto vrijedi u nasoj zemlji. Ako ste sposobni izgraditi - dete nesto vise od plasticnih stolica i pomocne tribine - dete napravite kompleks - kao sto Partizan u Srbiji ima? Okle sine, u dugovima do guse. Pa ko se zaduzio da vi budete sampioni - a onda - kapak. Umjesto da se busate u prsa, trebali bi malo to istraziti. Ne kazem da je situacija drukcija kod FKS-a, ali zna se sta je FKS prezivjelo i u administraciji od SDA-ovica i na tribini. Sabani uzeli sve, pa kad su odveli pola tima u Djerzelez Zenicu ili kad je frfljo sa svojom bracom - vrsio presing da je on autoritet - placenik Usanovica, i njegov veliki guzni haver s kojim se nalazi po kafana u Holliday Innu. Usanovic Munib, nekadasnji fotograf FKS. Ahmed Pasalic takodje "menadjer FKS" - gdje je to ugnjezdio se poslje repke? To je jedino za sta imam Zelji reci rispekt, jesu ovi zadni protesti, da su Manijaci bili prvi da su ga najavili, dok je stav Hz-a izostao, iako se zna sta je stav prosjecnog Hz-ovca. Ali uprkos toga - gdje su legende Zelje - da dodju i podrze te iste Manijake?
Pricate da ste formirani 1920 i neke - a od Zelje stariji klubovi su meni se cini Jedinstvo i Leotar. Oba tima - drugoligasi nekadasnje Juge. Svi proligasi - one Juge su timovi koji su formirani 1945-tih - ili ste mislili da je postojao klub JNA pod nazivom Partizan, klub partije komunisticke pod imenom C.Zvezda, klub purgerski Dinamo, da su postojali prije 1945-te?
S kim ste to igrali 20 godina bogati, u kojoj ligi, pa da ste eto tako, veliki klub, umjesto ono cim su se bavili Zeljeznicari - koji su sve bili djeca iz grada - od - do u slobodno vrijeme. Sto ne kazete da je Zeljo bio represiran jer je bio klub ustasa. NK Zeljeznicki. Zna se da je NDH u Sarajevu bila do 1944 meni se cini. Kad su dosli partijevci i komunjare - s brda - normalno da su uzeli ljudi i napravili tim. I normalno da su vam dosli i uzeli igrace. Normalno - jer oni koji se nisu s puskom sastavili u 2 svjetskom ratu ili su bili na nekoj drugoj strani ili su bili "nezavisni" - su morali izgubiti nesto tj. morala se sloboda naplatiti nekako. Zeljina tradicija iz tog vremena je minimalna ako je uopste i postojala - da bi je neko uopste bolan branio,ili jos gore "da bi nekom smetala", tu se je radilo o nekim vecim stvarima i konstelacijama odnosa - ali ako cemo i o tome - da vam je ucinjena nepravda nebi nikad ni bili prvo-ligas, zasto zato sto je Sarajevo jedini grad s 2 prvoligasa u Jugi, pored Beograda. Sto to Zagreb nije imao 2 prvoligasa, Split ili Novi Sad? Mozda je i mogao - al' npr. trebalo je Dinamo napraviti od tri razlicita kluba. Kako vam nije jasno - da je Zeljo mogao davno jos 1945-tih zavrsiti kao "jos jedan od onih klubova....", jer neki jesu. U poredenju s tim - vi ste prosli - puna saka brade. Ni druga liga, ni remont.
Sjetim se onda ideologije Drzava Zeljo, i slicno - pa kad su dolazili BBB-ovci u Rajvosa primali vas ljudi na sake, kad ste otisli u Banjaluku prvi put niste znali hocete li se zivi vratiti, i slicno. A vi kontali da ste njima malo blizi od prosjecnog Bosnje. Sad ste malo ispuhali tu filozofiju - kao, vi ste iznad Bosanske reale i zbilje. Bogami da se je reala i zbilja nasa i sa vama zabavila, dokaz je da slavite ovaj dan. Ja sam mislio da ima veliki klub kao Zeljo nesto bolje proslaviti, od dana kad nije zasluzio da pobjedi, a pobjedio je? Ono, ako ste neki sportasi, a ne papananija. Ali eto - to je dokle sezu horizonti nekih od Zeljovaca, ne kajem svih, nego nekih. Licno - ja mogu samo slaviti pobjedu nad Zeljom onda kad se desi i - zivot nastavi ici svojim tokom. Ima 30 kola. Nema vise nakaradnog play-off sistema. Bitnije je pobjediti Laktase u gostima nego Zelju na domacem terenu. Zasto, jer zna se koji su istinski i pravi rezimski klubovi - Modrica, Laktasi, "drugi mostarski prvoligas" i "treci sarajevski". Sto - njima mjeru ne uzmete?
-
testament
#88 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
E baš mi je drago da je jedan štrumf napokon rekao istinu,znači vama je u srcu NK,a kad se u Sarajevu govorilo nogomet??Utokkha wrote:jao, jao... kako se mi furamo da znamo suknut, kako mi samo imamo smisao za humor ccc...The 51st State wrote:ne podmeci![]()
nastavite biti u njoj.
znas, mi smo uvijek po statutu bili FK.
medjutim, u srcu uvijek NK. bas zbog onog vaseg skandiranja. majstori u osmisljavanju pakosti
Znači apsolutno je tačno da su vas osnovali kondukteri,ložioničari i vozotočkolupači iz kiseljaka,fojnice,kreševa,konjica a koji su govorili nogomet,kutopuc itd..
Napokon JEDAN koji se usudio da kaže istinu,aferim paša
- interpunkcija
#89 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
e ovo je stvarno vrhMisirlija wrote:SVIMA MANIJACIM SIROM SVIJETA SRETAN ZUBANDAN, PRAZNIK EPSKIH PROPORCIJA!
pa zar ste toliko napaceni?
jaoooooo
tek sad covjek moze da vidi koliko je velik FK Sarajevo
- dino84
#90 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Kao i uvijek.elSaik wrote:Fascinantno je da na svakoj temi o Želji ima više komentara pitara...![]()
Nemojte granati sa njima,skupilo ih se par onih koji zele temu razvodniti i ugasiti je,zar ne vidite da je to cilj.Stavite ih na ignore,i ja sam.Pa ako treba sutra nastavite.
SRETAN ZUBANDAN !!!
- kofi anan
#91 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
JEBO VAS ZUBANDAN

- zgembo_sa
#92 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Gledaj dedinog pogleda preko ramena

-
belissima
#93 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Bravo strumficiiiiii...slavite....uzivajte...opet ne mozete bez nas nista slaviti
...jadni ste vi...
....to vam je jedino ostalo,mozes misliti koliko ste iskompleksirani....
HVALA BOGU DRAGOM PA VOLIM FUDBALSKI KLUB SARAJEVO!!!!!!!!!
....to vam je jedino ostalo,mozes misliti koliko ste iskompleksirani....
HVALA BOGU DRAGOM PA VOLIM FUDBALSKI KLUB SARAJEVO!!!!!!!!!
-
shadow
#94 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
dino84 wrote: @shadow
Opa,ko nam se to javio...Mislio sam da smo zavrsili nakon onih brojki iz proslosti,sjetices se vjerujem 1976-1997 i nase nepobjedivosti u Dolini cupova,kada sam te malo upoznao i sa tim brojkama...
Ako se dobro sjecam ti si pokusao prodati neki supljak s tim brojkama pa ti se morala skrenuti paznja. Razumijem te ja, samo si pogresno kopirao ali se ja srecom nekih stvari sjecam i bez knjiga.
Tanak sam sa selima, priznajem. Siguran sam da tebe to bolje ide.dino84 wrote:Za ovaj drugi dio,
1.navedi bar dva sela van grada Sarajeva gdje imate navijace
Svaka se nepravda kad-tad odbije o glavu. Uzeli ste nas na guzove pa vam se dogodio nufc pa je trio brkovic-osim-valter sahranio klub i vise nikad se vratiti necete. Postoje neke memorije, zato i otvarate ovakve teme, jos su vam samo one ostale.dino84 wrote: 2.jeste bilo nepravedno,ali zato je ta pobjeda jos draza,a tvoj bol jos veci
ne razmisljam, otvorio temu da vidim da strumfovi nisu na foru napravili praznik, radi li se taj dan i to?dino84 wrote: 3.tvoj post na ovoj temi govori ko o kome razmislja
dino84 wrote:Ako ces cestitati bujrum,pridruzi se cestitkama,ako neces,nemoj kvariti temu zdravlja ti.
haha, sta cu ti bona cestitati?
- DicaTM
#95 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
evo kontranapada... evo velike prilike... stopostotna sansa... 1:0 VODI ZELJEZNICAR!!! DEVEDESETI MINUT SUSRETA... ZELJO VODI 1:0... EKSPLODIRAO JE SADA OLIMPIJSKI STADION KOSEVO...
ZUBAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
ZUBANBARCULA
ZUBAN SE RODI

ZUBAAAAAAAAAAAAAAN 90.MINUT
ZUBAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
ZUBANBARCULA
ZUBAN SE RODI

ZUBAAAAAAAAAAAAAAN 90.MINUT
-
hali gali halid
#96 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
U vezi ovog ponistenog gola Sarajeva, nidje ofsajda...
- DicaTM
#97 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
hali gali halid wrote:U vezi ovog ponistenog gola Sarajeva, nidje ofsajda...
Avdićeve prve riječi nakon što se sutradan probudio: "Nije bio ofsajd.."
- zgembo_sa
#98 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Zuban je dao gol nakon preticanja Dedica, a nije ni vozacku imao. Prevara!!! 
-
iverson75
#99 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
dobro jarane sad si otisao daleko, ne moras ponavljati, skuzili smo da si ti fino u americi i da toliko volis fks da si stavio amblem detroit redwingsa....ovo je tema Zubandan koju slavi mladja Zeljina raja kojoj tvoji savjeti iz St Louisa da se ustaje rano i zavrsava skole nisu potrebni, to je mnogima bio i ostao najljepsi dan u zivotu jer se tog dana njihov tim definitivno digao iz pepela i nestanka koji su mu mnogi vec predvidjali...ta titula je vise bila simbol opstanka nego neka sportska pobjeda jer mi smo vama redovno i prije rata pucali klempe na tom kosevu....Nosferatu wrote:Sine dragi, ti kad zaradis prvu platu - misleci, onda ce te neko pitati sta mislis. Do tada, ljezi ranije malo, ne bili se negdje zaposlio ili kakve skole zavrsio, a ostavi malo starijim da ti neke stvari kazu. Ti pricati svoje gluposti o Videotonu - mozes samo onima kojima je danas 13-14 godina bas kao tebi sto je bilo 1996-1997 godine.dino84 wrote:Mislio sam na BiH,znam da te boli.Inace,hvala na psovkama.
Usput,dan poslije,6.juna smo isli na more,u Konjicu preko cijele glavne raskrsnice transparent
"ZELJO SAMPION!"
To je nesto sto ti nikad neces dozivjeti,laku noc.
Nego ono sto ti nikad neces dozivjeti - je da u Saint Louisu - koji je u Americi sine, hodas ulicom i vidis covjeka - kojeg nikad nisi vidjeo - s tetovazom Horde Zla. Od Sarajeva 8000km daleko.
ja pripadam malo starijoj generaciji i znam vrlo dobro da su moji bordo jarani rodjeni negdje pocetkom ili sredinom 70-ih prosli i vrtic i osnovnu skolu, gimnaziju, fakultet ili vojsku jednu i drugu, neki se ozenili i dobili djecu ali ne docekase da vide pobjedu na grbavici, 1997 ili 2005 to je vec bilo neko drugo vrijeme.....za cijelo to vrijeme zivio si u frustraciji sto je ime tvoga grada kad se prica o sportu i fudbalu bilo vezano za samo jedno ime sa cetiri slova, koji je bio popularan na svim ex-yu stadionima, igrao najljepsi fudbal i koji je navijace imao u svim djelovima zemlje....mi iz tog doba bar imamo tu evropsku epopeju, polufinale, videoton, a vi nemate apsolutno nista....
...sad se vrati pranju tanjira....
-
Fordas
#100 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08
Vidi, komsije opet 'slave' svoju najvecu pobjedu u historiji, nije mala stvar pobjediti Sarajevo, shvatam
P.S. ocito vam nista drugo nije ni preostalo

P.S. ocito vam nista drugo nije ni preostalo