Da li ste znali o Izraelu?
- Luke Perry
#76 Re: Da li ste znali o Izraelu?
I sve to na teritoriji manjoj od pola Bosne
za nasih zivota mira na bliskom istoku nece biti.
-
breviar
#77 Re: Da li ste znali o Izraelu?
dzemmo wrote:gledo... odlican filmomar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
http://www.imdb.com/title/tt0391857/
odlicno i jednostavno prikazana situacija i polozaj Palestinaca.
posebno kada se poceo dizati zid, pa kako su ih ponizavali
na kisi, na granicama, vracali ih...
ali ko je radio sve to?
http://www.youtube.com/watch?v=jYsZhF5ciGQ
-
breviar
-
callmethebreeeze
#79 Re: Da li ste znali o Izraelu?
mudzahedinko...danas wrote:omar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
najebala si sad, ovim si sad na ovom forumu sebe proglasila mudzahedinkom
jel' ovo film gdje se zena poradja na ccekpointu jer izraelci nece da je puste da prodju. gledao sam nedavno film o zenam u izraleskoj vojsci i jadu i cemeru iz njihove perspektive. a ovdje sad reklamiraju neki dokumentarac o tome kako veliki broj izraelske omladine, nakon odsluzenja vojnog roka idu na goa u indiji i tamo se drogiraju samo tako...
- pitt
#80 Re: Da li ste znali o Izraelu?
moj jew crew su par momaka koji su pobjegli u ameriku da ne bi sluzili vojsku, i zenili se za papire.callmethebreeeze wrote:mudzahedinko...danas wrote:omar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
![]()
jel' ovo film gdje se zena poradja na ccekpointu jer izraelci nece da je puste da prodju. gledao sam nedavno film o zenam u izraleskoj vojsci i jadu i cemeru iz njihove perspektive. a ovdje sad reklamiraju neki dokumentarac o tome kako veliki broj izraelske omladine, nakon odsluzenja vojnog roka idu na goa u indiji i tamo se drogiraju samo tako...
-
callmethebreeeze
#81 Re: Da li ste znali o Izraelu?
lijepe im zene...

- pitt
#82 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ma ovi su neke amerikanke pofatali radi papira. Momci su pravi izraelci, mada je jedan indijskog porjekla ali rodjen u izraleu. jeze se od izraelaca ruskog porijeklacallmethebreeeze wrote:lijepe im zene...
-
callmethebreeeze
#83 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ne znam je li vic, ali sam cuo da je grupa "ruskih jevreja" sagradila pravoslavnu crkvu negdje u izraelu.
kad sam bio u usa nedavno gledao sam neki program gdje skupljaju donacije da bi se ruski jevreji mogli prebaciti u izrael, cini mi se da je i pat robertson podrzavao to, ja htio uplatiti, ali nisam imao sitno.

kad sam bio u usa nedavno gledao sam neki program gdje skupljaju donacije da bi se ruski jevreji mogli prebaciti u izrael, cini mi se da je i pat robertson podrzavao to, ja htio uplatiti, ali nisam imao sitno.
- zambaklija
#84 Re: Da li ste znali o Izraelu?
hmmm,ti rusi su izgleda svugdje mora,evo i ovdje u švabiji isti slučaj 
-
breviar
#85 Re: Da li ste znali o Izraelu?
pitt wrote:ma ovi su neke amerikanke pofatali radi papira. Momci su pravi izraelci, mada je jedan indijskog porjekla ali rodjen u izraleu. jeze se od izraelaca ruskog porijeklacallmethebreeeze wrote:lijepe im zene...
i ja se jezim od njih, tih ruskog porijekla - mada mi je najbolja prijateljica iz Sibira, a prijatelj iz Bjelorusije.
jednom mi je pukao film, pa je iz mojih usta izlazilo tako nesto protiv onih sto su stigli iz Rusije, samo pogorsavaju
stvar i da su neobrazovani, da su ovo i ono...
nisu mi zamjerili.
razumjeli su me. ali, ovo dvije su bombonice.
ona je nedavno bila u Becu na izlozbi o Palestincima i govorila o njihovom polozaju.
ovaj je malo... tek nedavno mi je priznao kako je imao neki otpor naspram Arapa (mada ja ovdje njih
uvijek zovem Palestincima, i nemaju veze sa Arapima). nije mi rekao pravi razlog, ali i mogu
ga razumjeti.
i mene su nedavno nahushkali i oslovljavali cifutom.
-
omar little
#86 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ma znam, al' neshto mislim ako se ti dublje ukljucis u diskusiju i ti ces mi se pridruzit'danas wrote:omar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
- pitt
#87 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ma nisu svi ni ruskog porjekla losi. Znam ih i ja ekoliko jako finih. Samo po ovim mojim, najveci fundamentalisti su ti jevreji iz bivseg istocnog bloka. Ipak je komunizam za sve kriv

-
breviar
#88 Re: Da li ste znali o Izraelu?
omar little wrote:ma znam, al' neshto mislim ako se ti dublje ukljucis u diskusiju i ti ces mi se pridruzit'danas wrote:omar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
najebala si sad, ovim si sad na ovom forumu sebe proglasila mudzahedinkom![]()
pa moRemo mudzahedinat u timu
cak i u shali... nije fer tako govoriti.
Palestinci su uvijek Palestinci.
nemaju veze sa ovima oko njih.
oni su svojstveni.
nisu Arapi niti ce ikada biti.
samo sto se mnogi mnogi ne drze te teorije.
i neko ih je ovdje oslovio 'bracom'. to ne moze biti ikada.
-
omar little
#89 Re: Da li ste znali o Izraelu?
callmethebreeeze wrote:mudzahedinko...danas wrote:omar little wrote:Svima koji su zainteresirani preporucujem dokumentarni film "Checkpoint" ili u orginalu "Machssomim" iz 2003, Izraelskog reditelja Yoav Shamir-a. Cisto onako da se vidi kako izgleda jedan aspekt zivota u Palestini.
![]()
Ne sjecam se nesto trudnice, podavno sam gledala film, mozda je bilo ali covjek je bez rijeci i komentara napravio film, samo postavio kamere na prelazu i snimao kako se izivljavaju...
Sjecas li se kako se zove taj film o zenama u vojsci, pogledala bih to...
-
breviar
#90 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ako mi je pravo suditi, Izraelci se najvise ibrete nad Rumunima.pitt wrote:ma nisu svi ni ruskog porjekla losi. Znam ih i ja ekoliko jako finih. Samo po ovim mojim, najveci fundamentalisti su ti jevreji iz bivseg istocnog bloka. Ipak je komunizam za sve kriv![]()
![]()
![]()
a ovi ponosno salju djecu u vojsku, i svi su sretni kada dodje taj dan.
decko moje prijateljice je zbunio vojsku, jer je trebao polagati
'zakletvu' i pred njim su stavili Toru, Bibliju i Kur'an.
on je rekao da nije religiozan i da ga se to ne tice.
ovi su objasnili 'da mora'...
stao je, razmisljao je i rekao: ok! hocu onda...
i polozio ruku na Kur'an i napravio pometnju.
inace je pijanista i trazio je sve moguce nacine da zbrise
iz vojske, i na kraju je pronasao. pa je izasao dvije godine ranije.
-
omar little
#91 Re: Da li ste znali o Izraelu?
Sta nije fer u shali govoriti? Nije fer ismijavati iskljucivosti, i neosnovano trpanje ljudi u kategorije? Ne razumijem te...breviar wrote:
cak i u shali... nije fer tako govoriti.
Palestinci su uvijek Palestinci.
nemaju veze sa ovima oko njih.
oni su svojstveni.
nisu Arapi niti ce ikada biti.
samo sto se mnogi mnogi ne drze te teorije.
i neko ih je ovdje oslovio 'bracom'. to ne moze biti ikada.
Ja jos nisam niti jedan komentar na temu ostavila, osim preporuke za film, tako da ne znam zasto mi ovo govoris. Bila je nedavno tema o Izraelu i ja sam iznijela svoje misljenje tako da se vjerovatno u ovu diskusiju necu ukljucivati.
- pitt
#92 Re: Da li ste znali o Izraelu?
ovi moji su svi odreda nakon regrutacije udarali starjesine d aih posalju u zatvor i na savjetovanje. Naravno odmah su zbrisali iz zemlje nakon toga.
-
breviar
#93 Re: Da li ste znali o Izraelu?
mislim da su samo trebali poloziti ruku na Kur'an, i stvar bi bila rijesena.pitt wrote:ovi moji su svi odreda nakon regrutacije udarali starjesine d aih posalju u zatvor i na savjetovanje. Naravno odmah su zbrisali iz zemlje nakon toga.
omar little, zato sto zbog toga imaju problema. da im braca Muslimani, pardon Arapi i pomazu,
pa bi i bilo pravo da ih tako zovu, ali...
oni samo nesto prijete, izvode, pojavi se Osama sa necim sto lici na mitraljez i podignutim kaziprstom,
pa upozorava Izrael da ce dobiti po nosu.
ti ljudi apsolutno nemaju nikoga da ih stiti. jedino im, kao Njihova Braca, Jordan daje isprave, da mogu biti kako tako identificrani.
zato govorim, ni u shali.
oni pripadaju samo sebi.
-
omar little
#94 Re: Da li ste znali o Izraelu?
Nisi razumio ni mene ni @danas. Mi smo se shprdale na racun iskljucivosti na forumu. Komentari nikakve veze nemaju sa Palestincima.breviar wrote:mislim da su samo trebali poloziti ruku na Kur'an, i stvar bi bila rijesena.pitt wrote:ovi moji su svi odreda nakon regrutacije udarali starjesine d aih posalju u zatvor i na savjetovanje. Naravno odmah su zbrisali iz zemlje nakon toga.
omar little, zato sto zbog toga imaju problema. da im braca Muslimani, pardon Arapi i pomazu,
oni samo nesto prijete, izvode, pojavi se Osama sa necim sto lici na mitraljez i podignutim kaziprstom,
ti ljudi apsolutno nemaju nikoga da ih stiti. jedino im, kao Njihova Braca, Jordan daje isprave, da mogu biti kako tako identificrani.
oni pripadaju samo sebi.
Sve sto ti govoris, ja, kao i vecina ljudi, znam. I evo uvukao si me u razgovor. Rekla sam na onoj temi da uredno idem sa Palestincima na sve proteste i javne skupove u gradu u kojem zivim, uredno doniram pare programima za pomoc Palestinskoj djeci, i uredno se informiram o situaciji u Palestini. Vrlo sam svjesna sta je Palestina, kakav odraz situacije u svijetu Palestina zapravo jeste i koliko su ti ljudi napusteni i ostavljeni od strane zemaljske kugle. Toliko od mene, jer ako nastavim ne samo da cu biti mudzahedinka, nego kao sto @Umjetnik rece, bicu i antisemit. A oko toga mi se ne da raspravljati.
- zulfikkar
#95 Re: Da li ste znali o Izraelu?
faire life skokni do lake u beograd ,mozda da casti sa jednim cheeesburgerom sa vlasickim siromFair Life wrote:WizzardFromBOZ wrote:sad sve znamo, osim sto ne znamo odakle ti to znas...![]()
![]()
Direktno sa vrela mudrosti...
http://--- NO LINKS ---/index.php?opti ... &Itemid=96

-
breviar
#96 Re: Da li ste znali o Izraelu?
omar little wrote:Nisi razumio ni mene ni @danas. Mi smo se shprdale na racun iskljucivosti na forumu. Komentari nikakve veze nemaju sa Palestincima.breviar wrote:mislim da su samo trebali poloziti ruku na Kur'an, i stvar bi bila rijesena.pitt wrote:ovi moji su svi odreda nakon regrutacije udarali starjesine d aih posalju u zatvor i na savjetovanje. Naravno odmah su zbrisali iz zemlje nakon toga.
oni pripadaju samo sebi.
Sve sto ti govoris, ja, kao i vecina ljudi, znam. I evo uvukao si me u razgovor. Rekla sam na onoj temi da uredno idem sa Palestincima na sve proteste i javne skupove u gradu u kojem zivim, uredno doniram pare programima za pomoc Palestinskoj djeci, i uredno se informiram o situaciji u Palestini. Vrlo sam svjesna sta je Palestina, kakav odraz situacije u svijetu Palestina zapravo jeste i koliko su ti ljudi napusteni i ostavljeni od strane zemaljske kugle. Toliko od mene, jer ako nastavim ne samo da cu biti mudzahedinka, nego kao sto @Umjetnik rece, bicu i antisemit. A oko toga mi se ne da raspravljati.
ne, ne bi bila svrstana medju mudzehedine.
ustavri, nije se ni na tebe odnosilo. vec sam pojam mudzehedini stvara osip po tijelu.
isti su moj narod osujetili, pa sada i kada se u shali spomenu, ili kada ih povezuju i sa Palestincima,
da su bar i braca... ali ne...
ne.
razumijem da je to bio smisao za shalu, ironiju - ali neka znaju da nisu takvi, sa takvim stavovima,
pozeljni ni u mojoj zemlji. na samu spomen njihovu, klasificiram kao na pomen o Hitleru u Njemackoj
naspram Zidova.
- pitt
#97 Re: Da li ste znali o Izraelu?
joj koje su to nebuloze.....mene frajer u sarajevu pokusava ubjediti kako koka kola daje pola profita izraelu.....kaze zna on sigurno (cuo na hutbi)

Last edited by pitt on 23/05/2008 17:38, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#98 Re: Da li ste znali o Izraelu?
izraelci tuku palestince koji gađaju kamenjem tenkove i vozila
bosanski specijalci i policija tuku djecu koja gadja kamenjem i petardama NS BIH
ima li korelacije
bosanski specijalci i policija tuku djecu koja gadja kamenjem i petardama NS BIH
ima li korelacije
- DiplomataSaSela
#99 Re: Da li ste znali o Izraelu?
A je li nesto nije tacno u onom textu pa tebi taj"izvor" presmijesan...Fair Life wrote:Izvoru!Citizen-X wrote:Ja ne znam cemu se ti smijes matere mi.
Od izvora dva putica... vode na tri strane.Uradio sam sve sto sam smatrao za potrebno... svjedocio u Hagu...Citizen-X wrote:Pogotovo uzevsi u obzir da si i sam bio zrtva gotovo iste nacifasistoidne politike koja te je trpala u kazamate, mucila i ponizavala zbog apsolutno istog razloga.
I sta bih sad po tebi ja jos trebao uraditi... ??
!
BTW...vec godinama si na toj stranici svaki dan mora da si uvijek nasmijan...
Nadam se da si u Hagu objasnio ko je kriv za sve...
- zulfikkar
#100 Re: Da li ste znali o Izraelu?
paa je li te frajer ubjediopitt wrote:joj koje su to nebuloze.....mene frajer u sarajevu pokusava ubjediti kako koka kola daje pola profita izraelu.....kaze zna on sigurno (cuo na hutbi)![]()
![]()