sta vas najvise nervira kod policajaca?
- vjesticanametli
#76 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
na pogresnoj strani pogresni ljudi kao sve i uvijek u ovoj zemlji.....
Last edited by vjesticanametli on 23/05/2008 16:17, edited 1 time in total.
-
Gray
#77 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Pa vjerovatno su došli preko mosta, bolje i tu neko nikako.
- xfacktor
#78 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Tema bi bila zanimljivija kad bi bila sta vas ne nervira kod drotova btw.
Nekontam sto su drotovi toliki papani, filozofija im je da im treba dati ovlasti da tuku sve do mile volje i onda bi sve doslo na svoje. E onda nebi smjeli izaci od njih na ulicu zato sto kod njih interno ima fazon bolji si drot ako ubijes u nekome hljeb itd. (ne svakoga naravno ljudima koji nemaju ledja).
Profesionalizam?? To je nidje veze kod nas. Kad te drot upita jesil to mangup???!?!?!? Jesam li mangup AAAAAAAAAAAAAAAAAa. To nema veze svezom. Ko ulicari, carsijaneri kakvi. Sta sutra zavrsim za policajca skolu i samaram djecu po parkovima "nidje veze" lol
. Volio bi jednog dana vidjeti profesionalnu policiju koja radi svoj poso pa da su zato i dobro placeni. Uvjek ce biti onih koji su "nedodirljivi" za policiju ali volio bi jednog dana da se ti isti kriminalci boje te policije i da se ne druze po kafanama sa istim.
Nekontam sto su drotovi toliki papani, filozofija im je da im treba dati ovlasti da tuku sve do mile volje i onda bi sve doslo na svoje. E onda nebi smjeli izaci od njih na ulicu zato sto kod njih interno ima fazon bolji si drot ako ubijes u nekome hljeb itd. (ne svakoga naravno ljudima koji nemaju ledja).
Profesionalizam?? To je nidje veze kod nas. Kad te drot upita jesil to mangup???!?!?!? Jesam li mangup AAAAAAAAAAAAAAAAAa. To nema veze svezom. Ko ulicari, carsijaneri kakvi. Sta sutra zavrsim za policajca skolu i samaram djecu po parkovima "nidje veze" lol
-
sarajevo63
#79 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Divna je izjava Zornića, na radiju, kaže čovjek: šta će pomisliti turisti koji su danas vidjeli proteste...
Kako li se bože osjećaju turisti u Parizu kad se sve pali? Pitanje nije postavio Zornić. Doduše on nije obični policajac...
Ne nerviraju me uopšte. Takvi su kakvi su.
Kako li se bože osjećaju turisti u Parizu kad se sve pali? Pitanje nije postavio Zornić. Doduše on nije obični policajac...
-
45cents
#80 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Odlična poruka: Ne protestvujte više! Remetite nam turističku ponudu, smanjujete prihode, krnjite ugled grada i države u očima turista. Pustite nas da vršljamo, zanemarujemo javne poslove i krčmimo budžet... Ko nas bude uznemiravao, imaće posla sa kornjačama.....sarajevo63 wrote:Divna je izjava Zornića, na radiju, kaže čovjek: šta će pomisliti turisti koji su danas vidjeli proteste...
-
ulpinian
#81 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Najmrže mi je kad mi kaže: "Znate li razlog zaustavljanja ?"
Drotovi u RS-u su daleko profesionalniji, bar ono kad te zaustavi... uljudniji su nego ovi "naši" u Federaciji. (i dosta jeftiniji btw
)
Drotovi u RS-u su daleko profesionalniji, bar ono kad te zaustavi... uljudniji su nego ovi "naši" u Federaciji. (i dosta jeftiniji btw
- Bosanac in Lederhosen
#82 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
sta me najvise nervira kod policajaca... ?

- edin_Basket
#83 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
zivim blizu policijske stanice, nerviraju me svaki dan. Dolaze na neke sastanke i p.zdarije, parkiraju mi se ispred garaze, svađaju se, STO BI SE JA BRINO MOZES LI TI IZACI ZBOG MOG AUTA...j.bat ga, naviko sam, nego juce vidim zenu policajca-sve ok s tim, vecina njih su sposobnije i veci autorite od muskaraca i svaka cast na tome al ova...sapka samo sto joj ne spadne s glave, isto ko kod kolega-zubi...i onda zakljucis da dođu na poso, jedva cekaju da se provozaju golfovima, naplate koju kaznu, odigraju kladionicu i ne sretnu komandira stanice,PITAM SE STO NAM JE OVAKO 
-
aidaa_princess90
#84 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
SRAMOTA STA SU POLICAJCI NA PROTESTIMA URADILI..STIDIM IH SE...KAO DA ONI NECE DA ONE AZDAHE BUDU NA CELU NASEG SAVEZA. sramotaaa
- TareSA
#85 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nervira me sto su jadni ko balerine, tj nikom nista nece.....osim naravno obicnim gradjanima gdje majmunisu i glume veliku policiju, cim je neka frka i cim je neki veci konj od njih odmah se usute i odu svojim poslom, kao nisu nista vidjeli.....strasno
- sunčan dan
#86 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Gospon Žandar molim odgovor.
Ubice su puštene na slobodu sa pojačanim nadzorom. Šta znači pojačan nadzor?
-
vemus
#87 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
to sto se izivljavate na neduznim i nemocinim a drhtite pred mangupima...zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...
sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
i sto generalno imate nizak nivo inteligencije, pristojnosti i kulture...
-
fgr
#88 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
pa to sto ste drotovi!!!zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...
sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
-
PITARKA_SA
#89 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
kad primitivcu das malo vlasti u ruke dobijes drota.
kerovi klasicni.
kerovi klasicni.
-
downtoearth
#90 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Da sumiramo:
- neadekvatan i neuredan izgled
- nedostatak kondicije i fizičke spremnosti
- nedostatak autoriteta
- korumpiranost
- nedostatak znanja i kvalifikacija
- nepravičan i neusaglašen odnos prema prekršiocima
Ima li još? Kojim redoslijedom?
- neadekvatan i neuredan izgled
- nedostatak kondicije i fizičke spremnosti
- nedostatak autoriteta
- korumpiranost
- nedostatak znanja i kvalifikacija
- nepravičan i neusaglašen odnos prema prekršiocima
Ima li još? Kojim redoslijedom?
-
kijameta
#91 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Apsolutno tacno,prije rata su u Sarajevu drotovi bili 10 puta gori od danasnjih.Izgled-katastrofa,obrazovanost-katastrofa,tukli su neselektivno kako su koga stigli,naravno djecu od guzonja nisu tukli.Talili su se sa kriminalcima.Sluzbeno su stitili nase kriminalce koji su krali i ubijali po zapadnoj evropi i sluzbeno ih primali u svoje redove(primjer Arkan) u Sarajevu je bilo hiljadu malih Arkana(babo moj prvi).Uzimali reket,od svakoga od kojega su mogli za sve zivo,licno sam im ga placao,na sedmicnoj bazi(ono uracunati trosak u poslu).popajic wrote:Postao/la zandar dana 22/05/2008 11:12
Nisam vrlo mlad i bez namjere da vrijedjam- u Sarajevu se drotovi nikad nisu smatrali gospodom.popajic je napisao/la:
sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
Bolje bi pitanje bilo:sta uraditi da se stvori povjerenje gradjana u policiju,jer ja se ne sjecam da ga je ikad bilo.Vjerovatno s razlogom.
onda si ti vrlo mlad...
ja se sjecam da je prije rata bila druga prica, policajac je bio dingospo...
Zbog toga je i bilo mali milion viceva na njihov racun.
Malo se je policija normalizovala dok su bili pod jakom kontrolom EUPM-a,kako ovi slabe kontrolu,tako se policija vraca na prijeatne staze.Elem odron zesci su bili i jesu(osim perioda 98-04).
My peace,fuck police.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#92 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Gospodin zandar ce vam odgovoriti tek u cetvrtak, obzirom da je dobio banana split! Uzaludno je bilo upozoravanje od strane administracije, islo se offtopic konstantno.sunčan dan wrote:Gospon Žandar molim odgovor.
Gospodine zandar, jedan prijedlog za Vas: Ako vec zelite raditi istrazivanje o misljenju naroda o policiji, potrudite se da napravite smislen upitnik kako biste dobili iskrene i validne odgovore. Ovako, sa nemusto postavljenim pitanjem i sanerskom komunikacijom, dobijate samo revolt od ljudi.
U slucaju da Vam treba pomoc oko formulacije teksta, slobodno mi se obratite na [email protected], drage volje cu pomoci, jer vidim da ste jedan nebrusheni dijamant, jabuka zelena, koji sve ne klishe nezrelosti
Lijep pozdrav,
mIRCerka
- uvjek dobar gost
#93 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Idem od početka... milicija se možda i nije volila, ali se svakako poštovala. nekako mi se čini da je tada uniformisano lice bilo malo više u službi običnih ljudi-građana, jesu štitili su poredak i red... ali tada je sigurnost običnog čovjeka nekako bila očiglednija...zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
Policija kada je došla i ova demokratija... odnosno po okončanju agresije... svi smo uvidjeli da su policajci politički i nacionalno podobni, da strahuju zbog posla pa se pasaju pendreka, da strahuju od decertifikacije pa se opet pasaju pendreka.
Slijepo služe mafijaško-vjersko-jaranskom sistemu koji je na sceni, u službi ste mešetarima, lopovima, stranačkim ljudima koji pokradoše sve i pojedope kao skakavci... zašto recimo policija nije reagovala kada su tajo i mama (Semiha i Samir) optužili istu da je kriva zbog pogoršanja situacije po pitanju sigurnosti, zašto policija u zadnje četri godine koliko se priča o reformi policije nije niti jednom upozorila političare (svoje stranačke kolege) da je ovo kino neodrživo.
zašto nikada policija nije stala iza naroda... nego uvijek i svuda samo taba ljude koji protestvuju i štrajkuju... imate li Vi kolege policajci želju da namarate poslanike u skupštini nekog od kantona, tročlano prdsjedništvo il komplet vijeće ministara....=?????'
Ja imam i vjerujte mi doći će vrijeme da se sretnemo... mi željni maranja njih, a vi ćete ih kao braniti... slia će biti sa nama.... vjerujte mi..
P.S
Živio sam na Alipašinom dugo... nikad Vas nije bilo tu kad je frka neka u naselju bila.. kad pucanje prestane i prođe nekih 20. minuta prva uniformisana lica dođu....
- Zox
#94 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Malo sam "okasnio" kao i obicno u zadnje vrijeme.
Moram, ipak, reci da mene kod drotova NE NERVIRA APSOLUTNO NISTA. Silom prilika imao sam posla s njima nedavno, i bili su nevjerovatno fer i korektni, svi do jednog (u Italiji mi je raja za to isto sto se meni desilo redovno dobivala batina).
Zaista vam generalizacije nisu na mjestu. Ima ih korumpiranih i NE korumpiranih, njihov "seljakluk" je u istim ili manjim procentima kao i onaj prisutan u cijelom BH stanovnistvu. Sta ocekujete od zemlje u kojoj zivi 90 posto "seljaka", da svih onih 10 posto "gradjana" potrazi posao u policiji?
Moram, ipak, reci da mene kod drotova NE NERVIRA APSOLUTNO NISTA. Silom prilika imao sam posla s njima nedavno, i bili su nevjerovatno fer i korektni, svi do jednog (u Italiji mi je raja za to isto sto se meni desilo redovno dobivala batina).
Zaista vam generalizacije nisu na mjestu. Ima ih korumpiranih i NE korumpiranih, njihov "seljakluk" je u istim ili manjim procentima kao i onaj prisutan u cijelom BH stanovnistvu. Sta ocekujete od zemlje u kojoj zivi 90 posto "seljaka", da svih onih 10 posto "gradjana" potrazi posao u policiji?
-
nikad_izvini
#95 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nervira me slijedeće.Desio se udes.Ništa ozbiljno, ljudi se kucnuli.Patrola prolazi i ........prolazi,kontaš sad će da stanu
Neće.Slijedeća, opet isto.Na kraju dođu za 10-30 minuta.Niđe veze.Nisam jednom ovo vidio odnosno, dva puta mi se dogodilo.
Jednom kriv, jednom nisam
Nervira me nedostatak kulture(doduše, omjer je 50-50).Obraćaju se ko da smo ovce čuvali zajedno. Nervira me to što zaustavljaju jadnike kod Casa Grandea(zabrana) dok im hameri i skupa vozila bez problema prolaze(nije samo njihova greška,al me svejedno nervira).
Nerviraju me saobraćajni policajci.Kaže crveno, nas dvoje u autu, kažem "vidimo se na sudu","piši svjedoka". Odmah se prešaltava priča na to da nisam vezan
Nerviraju me zbog radara, kaže "išli ste 95 Km prije Zenice,njihova oaza
Niđe veze,"nisam","jesi","nisam","jesi"."Može li cener"? Ah
Štaš ti tu.Valja kredit otplatiti. Što je najgore, nisam išao tako brzo:-) Kad zaserem, ne pravdam se.Odmah nudim mito
Al znam da mogu.Što me ne prijavi i isključi iz saobraćaja
Ne bi mi više palo na pamet to da radim.
Sve u svemu,nije samo do policajaca, ima do naroda, al im policajci daju povoda
Nervira me nedostatak kulture(doduše, omjer je 50-50).Obraćaju se ko da smo ovce čuvali zajedno. Nervira me to što zaustavljaju jadnike kod Casa Grandea(zabrana) dok im hameri i skupa vozila bez problema prolaze(nije samo njihova greška,al me svejedno nervira).
Nerviraju me saobraćajni policajci.Kaže crveno, nas dvoje u autu, kažem "vidimo se na sudu","piši svjedoka". Odmah se prešaltava priča na to da nisam vezan
Sve u svemu,nije samo do policajaca, ima do naroda, al im policajci daju povoda
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#96 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Drot= Pogrdni narodni naziv za glupog policajca.
Penziju sam zaradio u MUP-u, ali nisam bio u uniformi.
Ne koristim izraz drot iz poštovanja prema bivšim kolegama od kojih su većina, gro, izuzetni ovlašteni radnici-policajci, ali svako pravilo ima izuzetak. Ne bi bilo pravilo da nema izuzetka.
Jedno od pitanja prilikom polaganja Državnog ispita mi je bilo: Šta bih radio ako naiđem pored kafane u kojoj je upravo izbila tuča? Ispravan odgovor bi imao početak: Sačekao da se ''frtutma'' smiri, pa onda,.... Tako je bilo prije rata, u miliciji.
U udžbeniku iz kojeg sam pripremao Državni ispit pisalo je da milicija štiti SVE zakone, a ovlaštena lica (milicioneri) moraju poštovati SVE zakone kao i ostali građani.
Moj kolega, bivši,...sada moj komšija nadogr(a)đeni,...policajac u civilu, krim. inspektor u Novom gradu, NE POŠTUJE ZAKON O ODRŽAVANJU ZAJEDNIČKIH DIJELOVA ZGRADE, ne plaća upraviteljninu, te time mene dovodi u neravnopravan položaj prilikom korištenja moje privatne imovine u zgradi koja je zajedničko vlasništvo 1/11.
Ispočetka mu je bila priča, preko supruge, da ONI, KOJI SU KUPILI STANOVE, NE MORAJU PLAĆATI, A MI KOJI SMO DOBILI(!?) STANOVE, MORAMO PLAĆATI UPRAVITELJNINU. Kasnije, priča mu je bila, kao šta njega, tj. (tobe jarabi) MENE briga što on ne plaća upraviteljninu. E, JESTE ME BRIGA,...ENO MU ZAKON KANTONALNI O ODRŽAVANJU I UPRAVLJANJU ZAJ. DIJELOVA ZGRADA!(Manje love za održavanje=>lošije se zgrada održava=>manja vrijednost moga stana)
@žandare,...Kome da se žalim u policiji (Paralelno, ovo i sve ostalo u vezi sa upravljanjem i održavanjem zgrade rješavam i u nadležnom ministarstvu Kantona) da moj komšija, egzamplar glupog policajca, u narodu zvanog DROT, krši zakon koji ostali građani moraju poštovati, te time kalja ugled policije i baca ljagu na ostale koji pošteno rade u policiji bez obzira što su im plate mizerne.
Dakle, pridružujem se onima koji su izjavili da današnja policija ne poštuje zakone koji važe za ostale građane i to me nervira.
P.S.
Svakih desetak dana pred zgradu dovuče neko novo polovno auto i vikendom dolaze kupci,...nije da nema para, pa ne može platiti ono što svi ostali redovno plaćaju.
Ne koristim izraz drot iz poštovanja prema bivšim kolegama od kojih su većina, gro, izuzetni ovlašteni radnici-policajci, ali svako pravilo ima izuzetak. Ne bi bilo pravilo da nema izuzetka.
Jedno od pitanja prilikom polaganja Državnog ispita mi je bilo: Šta bih radio ako naiđem pored kafane u kojoj je upravo izbila tuča? Ispravan odgovor bi imao početak: Sačekao da se ''frtutma'' smiri, pa onda,.... Tako je bilo prije rata, u miliciji.
U udžbeniku iz kojeg sam pripremao Državni ispit pisalo je da milicija štiti SVE zakone, a ovlaštena lica (milicioneri) moraju poštovati SVE zakone kao i ostali građani.
Moj kolega, bivši,...sada moj komšija nadogr(a)đeni,...policajac u civilu, krim. inspektor u Novom gradu, NE POŠTUJE ZAKON O ODRŽAVANJU ZAJEDNIČKIH DIJELOVA ZGRADE, ne plaća upraviteljninu, te time mene dovodi u neravnopravan položaj prilikom korištenja moje privatne imovine u zgradi koja je zajedničko vlasništvo 1/11.
Ispočetka mu je bila priča, preko supruge, da ONI, KOJI SU KUPILI STANOVE, NE MORAJU PLAĆATI, A MI KOJI SMO DOBILI(!?) STANOVE, MORAMO PLAĆATI UPRAVITELJNINU. Kasnije, priča mu je bila, kao šta njega, tj. (tobe jarabi) MENE briga što on ne plaća upraviteljninu. E, JESTE ME BRIGA,...ENO MU ZAKON KANTONALNI O ODRŽAVANJU I UPRAVLJANJU ZAJ. DIJELOVA ZGRADA!(Manje love za održavanje=>lošije se zgrada održava=>manja vrijednost moga stana)
@žandare,...Kome da se žalim u policiji (Paralelno, ovo i sve ostalo u vezi sa upravljanjem i održavanjem zgrade rješavam i u nadležnom ministarstvu Kantona) da moj komšija, egzamplar glupog policajca, u narodu zvanog DROT, krši zakon koji ostali građani moraju poštovati, te time kalja ugled policije i baca ljagu na ostale koji pošteno rade u policiji bez obzira što su im plate mizerne.
Dakle, pridružujem se onima koji su izjavili da današnja policija ne poštuje zakone koji važe za ostale građane i to me nervira.
P.S.
Svakih desetak dana pred zgradu dovuče neko novo polovno auto i vikendom dolaze kupci,...nije da nema para, pa ne može platiti ono što svi ostali redovno plaćaju.
-
aidaa_princess90
#97 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
zaista mi je smijesno sto je zandar banovan do cetvrtka.I mislim da momak nije uopste nije htio raditi istrazivanja kako Vi Micerka kazete da napravi smislen upitnik,pa da dobije iskrene i validne odgovore,vec da cuje misljenje svojih SUGRADJANA!!mIRCerka wrote:Gospodin zandar ce vam odgovoriti tek u cetvrtak, obzirom da je dobio banana split! Uzaludno je bilo upozoravanje od strane administracije, islo se offtopic konstantno.sunčan dan wrote:Gospon Žandar molim odgovor.
Gospodine zandar, jedan prijedlog za Vas: Ako vec zelite raditi istrazivanje o misljenju naroda o policiji, potrudite se da napravite smislen upitnik kako biste dobili iskrene i validne odgovore. Ovako, sa nemusto postavljenim pitanjem i sanerskom komunikacijom, dobijate samo revolt od ljudi.
U slucaju da Vam treba pomoc oko formulacije teksta, slobodno mi se obratite na [email protected], drage volje cu pomoci, jer vidim da ste jedan nebrusheni dijamant, jabuka zelena, koji sve ne klishe nezrelosti
Lijep pozdrav,
mIRCerka
zaista hrabro od njega,ali posto je velika vecina iskoristila i zloupotrijebila sve nikakve koristi od svega!!!Samo jedna zalost od svega toga sto cemo mi forumasi biti uskraceni za misljenje jednog gospodina
sorry ako sam malo otisla sa teme ,ali morala sam
-
Šole
#98 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Ja sam policajac, nerviraju me kolege koje su "zalutale" ali baš "zalutale" u policiju. Kulturu svi nosimo iz svojih porodica, mada sve i jedan policajac je upoznat sa "hiljadu" načela....od ponašanja, izgleda......i svega drugog. Mi smo ipak tu samo servis građana, što nažalost poneki i zaborave pa onda građani gledaju policiju kroz tu prizmu. Dovoljno sam bio samokritičan, ali vjerujte da je to jedan fantastičan poziv.
- River_isle
#99 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
...sto misle da su najpametniji i da sve znaju i da su uvijek upravu
a nisu 
-
Šole
#100 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Brate žali se EUPM-u i odjeljenju unutrašnje kontrole policijske agencije kojoj dotični pripada. Ne zezam se, ozbiljan sam, sve što MILICIONAR nije smio raditi u "onom" sistemu ne smije ni POLICAJAC u ovom. Ni danas uniforma ne smije u kafanu, kladionicu, čak niti smeča nositi u uniformi a kamoli piti kafu sa krimogenim licima i sva druga neprilična ponašanja kako u javnosti tako i u krugu svoje porodice. Ne nosim uniformu (mada je imam), ali gajim poštovanje prema istoj kao i prema službi.PipiDugaDevetka wrote:Drot= Pogrdni narodni naziv za glupog policajca.
P.S.