colt wrote:To i meni uvijek padne na pamet. To su sebicni ljudi.Mi ih ovdje ne diramo i tretiramo ih ravnopravne a oni se tamo sile sa svima koji nisu Albanci. Naslusao sam se ja prica sta rade nasim ljudima. Ni u prodavnici ne smijes nista zatraziti na Bosanskom jer te sleduje noz u ledja (nedavni slucaj u Peci- iz cista mira noz od komsije)
A ti callmethebreeeze, to su ipak Sandžaklije-Bosnjaci a ne iz Bosne Bosnjaci.Pitaj svoje kako je njima sa komsijama Albancima. Hebiga, ako tebi nije zao tvojih Sandža, meni jest !!!
ma daleko od toga da sam ja rekao da je nealbancima bajno na kosovu. da je situacija dobra ne bi vojska naoruzna do zuba cuvala srpske manastire. (one koji nisu spaljeni 2004.) isto tako znam kako je bosnjacima i sam proveo dosta vremena u izbjeglicikim kampovima gdje bilo puno albanca i cuo sam pricu o tome kako smo mi "svi srbi". ali isto tako je zanimljivo cuti sto albanci tako misle.
i bosanci su, u sklopu vojske i policije, isli na kosovo da ih tuku, a nesto ne znam da se bosanska javnost digla protiv tlacanja albanaca na kosovu. opet, ovo sve ne opravdava noz u ledja zbog bosanskog, ali kod nas je sve komplexno i slojevito, tako da ne valja kompletne narode pogrdnim imenima nazivati.[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jel hoces time reci da nase tuku jer smo mi njih tukli. Pa i sam si rekao Bosanci a ja govorim o Bosnjacima-Sandžaklijama.Nekad je dole zivjelo 100 000 Bosnjaka a sad je jedva 50 000. Takvo stanje je zbog Albanaca koje ih jebu svaki danom . . Kad imas obzira sa Albance, onda imaj i za svoje . .[/quote]
---- a smijesna covjeka. necu reci da nas tuku jer smo mi njih tukli, ali nakon toliko godina diskriminacije sad albanci osjecaju da je doslo njihovih "pet minuta" i odlucili su da se svete svima. opet kazem, za to nema opravdanja, ali surova stvarnost kod nas je uvijek drugacija od "idealnog" rijesenja. na balkanu se jos nije rodio mandela. jebi ga.