Još jedna tragedija u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlatiborka

#76 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zlatiborka »

Alfons Kauders wrote:krivi su i mladi i mlada i svi koji su tolerisali takvo ponasanje... svi imaju krv na svojim rukama, ne zato jer im je to bila namjera, vec zato jer su stoka...

dokle ba treba zatvarat oci i samo gledat pojedinca koji je direktno odgovoran u nekom konkretnom slucaju? jebem ja to, kod mene se na dernecima ne puca, ne kolje, a nikad nisam bio na svadbi na kojoj se pucalo... krivi su svi koji su na bilo koji nacin mogli utjecati da to toga ne dodje, tj. oni koji su organizovali svadbu...

na kraju ce bezbeli ispast da je pucao kum, punac, svekar ili "neko od raje" mladozenjine, zato su i krivi i mladenci i njihovi roditelji... i da se mene pita proveli bi medeni mjesec u pritvoru... stoka primitivna...
Potpisujem svaku tvoju rijec, svi su krivi, neko manje a neko vise, zalim to dijete koje je stradalo zbog necijeg krkanluka i bijesa, sram ih bilo sve i neka su prokleti!
amrica

#77 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by amrica »

javili na tv da je metak velikog kalibra 7,62 iz automatske, poluautomatske puske ili lovackog karabina. Izgleda da nisu oni sa svadbe iz Amerikanca, ali ce biti kaznjeni zbog narusavanja reda i mira i ostalog. Pozivaju svakoga ko je juce cuo ili vidio pucanje na Alipasinom, Vojnickom i okolo Boljakovog... da se javi policiji.
valterbranisarajevo

#78 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

amrica wrote:javili na tv da je metak velikog kalibra 7,62 iz automatske, poluautomatske puske ili lovackog karabina. Izgleda da nisu oni sa svadbe iz Amerikanca, ali ce biti kaznjeni zbog narusavanja reda i mira i ostalog. Pozivaju svakoga ko je juce cuo ili vidio pucanje na Alipasinom, Vojnickom i okolo Boljakovog... da se javi policiji.
Dječak je inače još uvijek u teškom stanju. Ljekari će ga sutra pokušati probuditi iz kome. Za ovo zlodjelo je predviđena kazna 1 - 10 godina. Ako nije pucano sa svadbe.. Ne daj bože da bude tako, ali onda se otvara mogućnost i da je neko namjerno pucao u dječaka. Ne smijem ni pomisliti...
zlatiborka

#79 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zlatiborka »

valterbranisarajevo wrote:
amrica wrote:javili na tv da je metak velikog kalibra 7,62 iz automatske, poluautomatske puske ili lovackog karabina. Izgleda da nisu oni sa svadbe iz Amerikanca, ali ce biti kaznjeni zbog narusavanja reda i mira i ostalog. Pozivaju svakoga ko je juce cuo ili vidio pucanje na Alipasinom, Vojnickom i okolo Boljakovog... da se javi policiji.
Dječak je inače još uvijek u teškom stanju. Ljekari će ga sutra pokušati probuditi iz kome. Za ovo zlodjelo je predviđena kazna 1 - 10 godina. Ako nije pucano sa svadbe.. Ne daj bože da bude tako, ali onda se otvara mogućnost i da je neko namjerno pucao u dječaka. Ne smijem ni pomisliti...
Ne smijem ni ja pomisliti da je neko namjerno pucao u dijete. Prikazase mali plasticni kamion-igracku i krv na njemu. I jadnu nesretnu majku djeteta.

Zeno saosjecam sa tobom u tvojoj boli!

A vi bajni policajci, pod hitno da nadjete krivca!
Last edited by zlatiborka on 18/05/2008 21:17, edited 1 time in total.
pitt

#80 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by pitt »

i ne samo naci, vec da ce sudstvo obaviti posao i kazniti ga (ili njih) strogo, a jok da izadje uz prijekor :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Truba »

meni nije jasno radi li ta policija šta...
ili samo pozivaju građane da pomognu

pa dajte dio plate onome ko pomogne da se uhvati počinitelj

odakle je mogao metak doletjeti?

koliki je domet tog metka...
povući liniju najdaljeg moguceg mjesta odakle se pucalo
napraviti kruznicu

obilaziti sve kuće i ispitivati ima li se oružja i dozvole
ispitati sve fešte u to doba

pretresti sve obližne kuće.... :roll:

evo reću vam svoju misao...

jel moguće da je neki dječak donio pušku da se hvali i slučajno opalio... ne bi bilo prvi put da djeca imaju oružje na dohvat ruke :cry: :cry: :cry:
zandar

#82 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zandar »

komi wrote:meni nije jasno radi li ta policija šta...
ili samo pozivaju građane da pomognu

pa dajte dio plate onome ko pomogne da se uhvati počinitelj

odakle je mogao metak doletjeti?

koliki je domet tog metka...
povući liniju najdaljeg moguceg mjesta odakle se pucalo
napraviti kruznicu

obilaziti sve kuće i ispitivati ima li se oružja i dozvole
ispitati sve fešte u to doba

pretresti sve obližne kuće.... :roll:

evo reću vam svoju misao...

jel moguće da je neki dječak donio pušku da se hvali i slučajno opalio... ne bi bilo prvi put da djeca imaju oružje na dohvat ruke :cry: :cry: :cry:

e, a da malo ne pretjerujes?

znas li ti uopste koliki je domet puscanog zrna? uopste se ne zna u kojem polozaju je bilo dijete kad ga je zrno pogodilo, prema tome moguci izvrsioc je mogao ispaliti metak sa bilo kog mjesta u precniku najmanje 3km...
nazalost, jedini nacin da se pocinioc pronađe je da neko od savjesnih građana prijavi bilo kakav pucanj koji je cuo...

btw, cuo sam da je djetetu malo bolje, ali nemojte mi vjerovati...
amrica

#83 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by amrica »

Ovo su lokacije koje je policija navela kao moguce mjesto odakle je metak dosao
zandar

#84 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zandar »

amrica wrote:

Ovo su lokacije koje je policija navela kao moguce mjesto odakle je metak dosao

e pa eto, to znaci da je prosto nemoguce naci pocionioca ako niko ne prijavi da je cuo pucanj...

e sad, pitanje je savjest nasih građana, tj. koliko su spremni da pomognu, jer ja vjerujem da ima ljudi koji su culi kobni pucanj, a ne zele da se petljaju... ovo govorim iz iskustva

pa sjetimo se ubistva denisa mrnjavca... :-?
rajvosa^

#85 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by rajvosa^ »

I trcite brate pred rudu. Jos nije ni dokazano da je zbog pucnjave na svadbi dijete pogodjeno. Na stranu to da pucanje po svadbama je jedan veci krkanluk, ali i te kletve protiv svakog na toj svadbi su fakak pretjerane. Jos se ne zna odakle se pucalo, al vidim da se trci protiv mladenacam kumova itd... Stanite na loptu, i nadajmo se da ce policija nesto uraditi. Ne zna se odakle je metak dosao...

Za dijete - ko i za sina svog zelim/hocu nista drugo osim oporavka.
valterbranisarajevo

#86 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

Novinari su tu prvi "izletili", odnosno zaključili istragu... :run:
Chopper_Horrace

#87 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Chopper_Horrace »

zivila policija 100 godina, cuje pucnjeve,subotom, pa kaze ono ljudski, nek se ljudi vesele, pa svadba je, zaboga....drugim rjecima gdje je ta policija da reaguje na prvi pucanj ili bilo sta sto lici na isti :zzzz: ...
campa_xxx

#88 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by campa_xxx »

Comrad wrote:Meni samo nije jasno kako je taj jadov pogodio dijete. Nije se dijete u zraku igralo. Kuda je ovaj pucao, oko sebe se zado lola, pa koga zakaci. :?
Svaki metak, pa i onaj koji se puca u zrak, mora negdje pasti...
Chopper_Horrace

#89 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Chopper_Horrace »

campa_xxx wrote:
Comrad wrote:Meni samo nije jasno kako je taj jadov pogodio dijete. Nije se dijete u zraku igralo. Kuda je ovaj pucao, oko sebe se zado lola, pa koga zakaci. :?
Svaki metak, pa i onaj koji se puca u zrak, mora negdje pasti...
nek se ljudi vesele...koiko su veseli bili nek pisu mediji...
uvjek dobar gost

#90 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by uvjek dobar gost »

ko je sljedeći.... ?
shuriken

#91 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

zandar wrote:
znas li ti uopste koliki je domet puscanog zrna? uopste se ne zna u kojem polozaju je bilo dijete kad ga je zrno pogodilo, prema tome moguci izvrsioc je mogao ispaliti metak sa bilo kog mjesta u precniku najmanje 3km...
nazalost, jedini nacin da se pocinioc pronađe je da neko od savjesnih građana prijavi bilo kakav pucanj koji je cuo...
ne bi se slozio sa tom teorijom
djeca na drugom mjestu su cula fijukanje metka
to smanjuje 360 stupnjeva na manje od 90
morao je proci izmedju nekih kuca
prema ulaznoj rani se moze izracunati koju snagu je imao tj je li pucano izbliza ili sa srednje udaljenosti ili skroz iz daleka

samo lakse je cekat da posteni gradjani jave

a posteni gradjani ako jave
onda slijedi teror, svjedocenje, suocavanje, nije niko lud

nek raspisu nagradu za informaciju
Fair Life

#92 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Fair Life »

Cuj.. nek raspisu nagradu za informaciju.

Smatra li tebe okolina normalnim covjekom ??
shuriken

#93 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

ne znam jel bi bilo moguce i u skladu sa zakonom
da se u slucaju pucanja na svadbi
hapse organizatori svadbe
dakle mladenci i njihovi roditelji

to bi mozda mogla biti mjera odvracanja

( ne mislite valjda da nije bila neka svadba nego je neko vjezbao gadjanje iz puske u subotu popodne u gradu)
shuriken

#94 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

Fair Life wrote:Cuj.. nek raspisu nagradu za informaciju.

Smatra li tebe okolina normalnim covjekom ??
naravno da ne
okolina je fatalisticka i smatra da je to sudbina tako htjela
a ja pizdim na forumu

bilo je vec slucajeva raspisivanja nagrada

jel mislis da ne bi bilo efekta?

sta nam znas reci o svom mentalnom statusu?
Fair Life

#95 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Fair Life »

shuriken wrote:...
sta nam znas reci o svom mentalnom statusu?
Ja imam sharu sa neuropsihijatrije da sam 'hopleeeeeee', ali nisam opasan po okolinu...
delightful

#96 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by delightful »

nadam se da ste razmijenili dijagnoze, i da ce na tom i ostati :oops:
Luce

#97 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Luce »

Ja se najiskrenije nadam da ce pronaci tog idiota koji je pucao, ali bogami s obzirom gde zivimo nisam veliki optimista. Poslije Denisa, mislila sam da se ne moze nista gore desiti, ali ocito moze...svaki dan sve gore i gore. Ne znam sta da se radi, da se naoruzavamo svi pa onda da uzmemo pravdu u svoje ruke ili sta...?ja ne mogu biti pametna. Zao mi je stvarno djeteta, dusica mala...nadam se da ce se izvuci
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#98 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Povrijeđeni četverogodišnjak će ostati vještački uspavan još dva dana

Vitalni parametri četverogodišnjeg Elmedina S. koji je prije dva dana ranjen u glavu metkom iz automatske puške dok se igrao ispred porodične kuće su stabilni, izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Ovo je utvrđeno nakon jutrošnje vizite, a doktori su odlučili da dječaka ostave vještački uspavanog još dva dana, nakon čega će pokušati da ga probude. Ranije buđenje za ovog dječaka bi bilo previše bolno, rekla je Jandrić.

Elmedin je po dolasku u bolnicu podvrgnut operaciji kojom mu je iz glave izvađeno puščano zrno i od tada se nalazi na intenzivnoj njezi.

MUP Kantona Sarajevo zajedno sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo nastavilo je istragu o ovom slučaju. Počinilac još nije pronađen, a policija i dalje apeluje na građane koji imaju bilo kakve informacije o upotrebi vatrenog oružja u blizini ovog lokaliteta da to prijave na brojeve telefona 122, 206-666, 207-777 ili policajcima na terenu i policijskim stanicama.

Pretpostavlja se da je dječak povrijeđen od zalutalog metka ispaljenog iz automatske puške na jednoj od petnaestak svadbi koje su se tog dana održavale u općini Novi Grad, a nesreća se desila u subotu oko 15.30 sati u ulici Derviša Fevzi Mostarca u sarajevskom naselju Boljakov potok dok se Elmedin sa još jednim dječakom igrao u bašti.

Objavljeno 19.05.2008. u 09:48

(Sarajevo-x.com)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#99 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Apel gradonačelnice Sarajeva protiv upotrebe vatrenog oružja

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac apeluje na građane Sarajeva da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja na svadbama i drugim proslavama jer na taj način ugrožavaju živote Sarajlija, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Teško ranjavanje četverogodišnjeg djeteta u sarajevskom naselju Boljakov potok je posljednja opomena da se prekine s tom, najblaže rečeno, primitivnom praksom, koja je u konkretnom slučaju ugrozila život nedužnog djeteta.

Gradonačelnica Sarajeva očekuje od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju osobu koja je skrivila ranjavanje djeteta i da se primijeni zakonski najoštrija kazna.

Objavljeno 19.05.2008. u 12:57

(FENA)
uvjek dobar gost

#100 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by uvjek dobar gost »

mIRCerka wrote:Apel gradonačelnice Sarajeva protiv upotrebe vatrenog oružja

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac apeluje na građane Sarajeva da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja na svadbama i drugim proslavama jer na taj način ugrožavaju živote Sarajlija, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Teško ranjavanje četverogodišnjeg djeteta u sarajevskom naselju Boljakov potok je posljednja opomena da se prekine s tom, najblaže rečeno, primitivnom praksom, koja je u konkretnom slučaju ugrozila život nedužnog djeteta.

Gradonačelnica Sarajeva očekuje od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju osobu koja je skrivila ranjavanje djeteta i da se primijeni zakonski najoštrija kazna.

Objavljeno 19.05.2008. u 12:57

(FENA)

Zar gospođo Borovac ne kontate da je kasno? Zar još naših građana treba da strada da bi Vi onda uvidjeli šta i kako ?
Vi ne radite svoj posao, ne radi ga ni premijer kantonalni, kao ni komplet tužilaštvo. Pitanje je vremena kada će Vam neko morati nacrtati dijagram i slikovito objasniti sav Vaš nerad. Nije posao gradonačelnice da reaguje kada se nešto tragično već desi, to je tada posao policije i nadležnog tužilaštva, Vaš posao je da preventivno djelujete, da se poistovjetite sa populacijom koja živi u gradu, da obilazite kvartove i naselja i uvidite da Sarajevo nije samo sjaj, u mom gradu gospođo Borovac ima i bijede ima i nemoćnih, iznemoglih, bolesnih, kokuza ima gospođo, dilera.... prostitutki na ulazu u grad ima...
Vi gospođo Borovac ste uvjereni da radite prave stvari, da obavljate sve kako treba... možda su Vam loši savjetnici, možda Vas neko od kolega šatrira.... vjerujjte mi da ne radite ni 30% posla koji bi trebali raditi....

Totalno sam raspizdio jer ne vidim više način jer Vi i Vama slični ne čujete, ne vidite... nećete to... nisam pametan kako Vama onda bilo šta objasniti jer definitivno nam je svima jasno da Vi živite u svom svijetu koji uopšte ne liči na ovaj grad i na neki naš svakodnevni život...

trebali ste zamoliti građane da koriste samo mali kalibar i to iza svojih kuća, samo nikako ne sa prozora....

Ostavke..... bando, banditska...

Ko je sljedeći ???
Post Reply