Dabogda crko BHT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

piskerernest

#76 Re: Dabogda crko BHT

Post by piskerernest »

[<--[/quote]

ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]

Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi[/quote]

ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više,u prenosima engleske lige,za razliku od bht.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.
Last edited by piskerernest on 17/05/2008 21:51, edited 1 time in total.
campa_xxx

#77 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Rottweiler wrote: Nisam rekao ja da je on slagao, ali covjek definitivno je ili se zajebavao ili se je provalio do bola, trecega nema.
HRT ne emituje signal u HD tehnologiji, a kada i budu emitovali signal u HD budi uvjeren da ga neces moci gledati tek tako preko kablovske, jer ti je za HD sliku potrban dekoder i TV koji moze da prikaze HD rezoluciju.
Malo edukacije nebi skodilo.
E da ja tebe malo educiram...
HRT HD odavno postoji....evo dokaz
Image

drugo...oni primaju sliku u HD rezoluciji koju sa svojom digitalnom opremom prenose i na HRT1 ili 2, pa je zato slika 16:9, uprati malo eurosong (na kojem sam i sam bio pa znam kako se radi) ,ljudi salju "HD signal" koji nase TV kuce koje nisu u mogucnosti da emituju pa ga dekodiraju u " obicni signal" pa se gubi na kvaliteti...eto ukratko, pa ako te jos interesuje jos malo da te educiram javi se na pm...
Last edited by campa_xxx on 17/05/2008 22:00, edited 1 time in total.
Doda37

#78 Re: Dabogda crko BHT

Post by Doda37 »

piskerernest wrote:[<--
ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]

Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi[/quote]

ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.[/quote]

Pa to ti i govorim, mogu je i na HRT razvuci , ali gubila bi se kvaliteta slike, ono sto ti fali zbog crnih traka ionako ne vidis na 4:3
piskerernest

#79 Re: Dabogda crko BHT

Post by piskerernest »

Doda37 wrote:
piskerernest wrote:[<--
ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.

ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.[/quote]

Pa to ti i govorim, mogu je i na HRT razvuci , ali gubila bi se kvaliteta slike, ono sto ti fali zbog crnih traka ionako ne vidis na 4:3[/quote]

ok
Rottweiler

#80 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.
Ali bez obzira kojim putem da gledas HRT HD treba ti uredjaj za MPEG4
A jos dugo ce potrajati da ti taj signal dodje putem nasih kablovskih operatera.
Malo edukacije nekima nebi bilo na odmet.

poz

<--
campa_xxx

#81 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Rottweiler wrote:Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.
A jos dugo ce potrajati da ti taj signal dodje putem nasih kablovskih operatera.

poz

<--
Procitaj ti pasa moj par postova iznad i ja nisam rekao da je ono moj TV :wink:
Rottweiler

#82 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

campa_xxx wrote:
b@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.

High Definition :thumbup:
Nisi rekao da je tvoj.
Ali mi onda objasni sto je to 16:9 slika znak da se radi o HD slici
Sorry ali mjesas kruske i jabuke
campa_xxx

#83 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Rottweiler wrote:
campa_xxx wrote:
b@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.
High Definition :thumbup:
Nisi rekao da je tvoj.
Ali mi onda objasni sto je to 16:9 slika znak da se radi o HD slici
Sorry ali mjesas kruske i jabuke
1+1 =2

Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni materijal ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se :thumbup:
Last edited by campa_xxx on 17/05/2008 22:25, edited 1 time in total.
b@tto

#84 Re: Dabogda crko BHT

Post by b@tto »

Rottweiler wrote:Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.

poz

<--
prvo kažeš da 100% nisu sa njegovog tv a onda da možda i jesu.
ja sam u zenici gledao englesku ligu zadnjih par mjeseci otkad su na hrt počeli prenosi i uvijek je ,da laički kažem,slika manja na hrt nego na bht.
nisam stručnjak i zato sam pitao da li su i drugi to primijetili.
Rottweiler

#85 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

[/quote]

1+1 =2

Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i taj materijal sto si snimio exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se :thumbup:[/quote]
po tvojo racunici 1+1=3 a ne 2
Covjek je pitao zasto je to na HRT slika u 16:9 formatu, a tvoj odgovor je bio High Definition.
I samo sam te u toj tacci zelio ispraviti jer nisi u pravu.
A neko je vec pojasnio ovdje zato HRT sliku prikazuje u 16:9 formatu da nerazglabam sada.
A ako neko bas i zeli recimo da EP gleda u HD tehnici sto je moram priznati gust gledati ja bih mu premporucio da kupi IPbox 9000HD ili Kathrein UFS910 i putem digitalne SAT gleda EP u HD tehnici doduse na nekim stranim kanalima koji ce cjelo EP da emituju u HD.

poz

<--
campa_xxx

#86 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

b@tto wrote: prvo kažeš da 100% nisu sa njegovog tv a onda da možda i jesu.
ja sam u zenici gledao englesku ligu zadnjih par mjeseci otkad su na hrt počeli prenosi i uvijek je ,da laički kažem,slika manja na hrt nego na bht.
nisam stručnjak i zato sam pitao da li su i drugi to primijetili.
Ma pusti ga, znaci fol je u tome sto oni (HRT2) primaju HD signal ali na tom kanalu nemaju mogucnost da ga emituju kao takvog pa ti onda slika bude 16:9, pozdrav
campa_xxx

#87 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Rottweiler wrote:
1+1 =2

Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i taj materijal sto si snimio exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se :thumbup:[/quote]
po tvojo racunici 1+1=3 a ne 2
Covjek je pitao zasto je to na HRT slika u 16:9 formatu, a tvoj odgovor je bio High Definition.
I samo sam te u toj tacci zelio ispraviti jer nisi u pravu.
A neko je vec pojasnio ovdje zato HRT sliku prikazuje u 16:9 formatu da nerazglabam sada.
A ako neko bas i zeli recimo da EP gleda u HD tehnici sto je moram priznati gust gledati ja bih mu premporucio da kupi IPbox 9000HD ili Kathrein UFS910 i putem digitalne SAT gleda EP u HD tehnici doduse na nekim stranim kanalima koji ce cjelo EP da emituju u HD.

poz

<--[/quote]

Pa i jeste High definition samo nisam mogao da obrazlazem na detalje...
Rottweiler

#88 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

Da slucajno nebi otisli u nedogled.
Znaci HRT HD emituje sliku u HD samo putem DVBT, a svi mi ostali gledamo SD sliku.

poz

<--
groar

#89 Re: Dabogda crko BHT

Post by groar »

Samo da osvjezim temu :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Edin H.

#90 Re: Dabogda crko BHT

Post by Edin H. »

Zali se Austrijancima :oops:

Nema slike ni na BBC-ju - pustaju komentar sa radija na televiziji.
dnaxy

#91 Re: Dabogda crko BHT

Post by dnaxy »

sto??

PS: svicarcima..u baselu igraju..nema slike ni na zdf-u
shadow

#92 Re: Dabogda crko BHT

Post by shadow »

ista stvar i preko bare...evo slushamo prenos
Edin H.

#93 Re: Dabogda crko BHT

Post by Edin H. »

Isprika - da zalite se Svicarcima.

Zivio BHT :D
Doda37

#94 Re: Dabogda crko BHT

Post by Doda37 »

Isla je slika na svicarskim kanalima na satelitu kad je na ostalim bio mrak
Edin H.

#95 Re: Dabogda crko BHT

Post by Edin H. »

Ovi Svicarci su stvarno nesposobni.

Oluja navodno.

Sto ne unajme nase strucnjake :oops:
palestinka

#96 Re: Dabogda crko BHT

Post by palestinka »

A
Last edited by palestinka on 22/04/2015 16:09, edited 1 time in total.
strong69

#97 Re: Dabogda crko BHT

Post by strong69 »

Edin H. wrote:Ovi Svicarci su stvarno nesposobni.

Oluja navodno.

Sto ne unajme nase strucnjake :oops:
Nek´ je i Svica jednom zakazala. Kod nas isao prenos Vrbanjuse u sred zime na NTV99 bez problema :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#98 Re: Dabogda crko BHT

Post by grunt »

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
vinnie_jones

#99 Re: Dabogda crko BHT

Post by vinnie_jones »

kaze Baho :"10 minuta sam prenosio u prazno" :lol: :lol: :lol:
ernest

#100 Re: Dabogda crko BHT

Post by ernest »

ovo da se nama desilo, nametnuli bi nam jos jednog visokog predstavnika :x
Post Reply