Dabogda crko BHT
Moderator: anex
-
piskerernest
#76 Re: Dabogda crko BHT
[<--[/quote]
ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]
Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi[/quote]
ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više,u prenosima engleske lige,za razliku od bht.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.
ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]
Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi[/quote]
ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više,u prenosima engleske lige,za razliku od bht.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.
Last edited by piskerernest on 17/05/2008 21:51, edited 1 time in total.
- campa_xxx
#77 Re: Dabogda crko BHT
E da ja tebe malo educiram...Rottweiler wrote: Nisam rekao ja da je on slagao, ali covjek definitivno je ili se zajebavao ili se je provalio do bola, trecega nema.
HRT ne emituje signal u HD tehnologiji, a kada i budu emitovali signal u HD budi uvjeren da ga neces moci gledati tek tako preko kablovske, jer ti je za HD sliku potrban dekoder i TV koji moze da prikaze HD rezoluciju.
Malo edukacije nebi skodilo.
HRT HD odavno postoji....evo dokaz
drugo...oni primaju sliku u HD rezoluciji koju sa svojom digitalnom opremom prenose i na HRT1 ili 2, pa je zato slika 16:9, uprati malo eurosong (na kojem sam i sam bio pa znam kako se radi) ,ljudi salju "HD signal" koji nase TV kuce koje nisu u mogucnosti da emituju pa ga dekodiraju u " obicni signal" pa se gubi na kvaliteti...eto ukratko, pa ako te jos interesuje jos malo da te educiram javi se na pm...
Last edited by campa_xxx on 17/05/2008 22:00, edited 1 time in total.
- Doda37
#78 Re: Dabogda crko BHT
ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]piskerernest wrote:[<--
ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.[/quote]
Pa to ti i govorim, mogu je i na HRT razvuci , ali gubila bi se kvaliteta slike, ono sto ti fali zbog crnih traka ionako ne vidis na 4:3
-
piskerernest
#79 Re: Dabogda crko BHT
Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi[/quote]Doda37 wrote:ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.piskerernest wrote:[<--
ja sam samo rekao da je na hrt slika manja sa gornje i doje strane,ništa više.
ja sam vjerovatno još manje stručan,ali znam šta sam vidio.[/quote]
Pa to ti i govorim, mogu je i na HRT razvuci , ali gubila bi se kvaliteta slike, ono sto ti fali zbog crnih traka ionako ne vidis na 4:3[/quote]
ok
-
Rottweiler
#80 Re: Dabogda crko BHT
Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.
Ali bez obzira kojim putem da gledas HRT HD treba ti uredjaj za MPEG4
A jos dugo ce potrajati da ti taj signal dodje putem nasih kablovskih operatera.
Malo edukacije nekima nebi bilo na odmet.
poz
<--
A jos dugo ce potrajati da ti taj signal dodje putem nasih kablovskih operatera.
poz
<--
- campa_xxx
#81 Re: Dabogda crko BHT
Procitaj ti pasa moj par postova iznad i ja nisam rekao da je ono moj TVRottweiler wrote:Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.
poz
<--
-
Rottweiler
#82 Re: Dabogda crko BHT
Nisi rekao da je tvoj.campa_xxx wrote:b@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.
High Definition
Ali mi onda objasni sto je to 16:9 slika znak da se radi o HD slici
Sorry ali mjesas kruske i jabuke
- campa_xxx
#83 Re: Dabogda crko BHT
1+1 =2Rottweiler wrote:Nisi rekao da je tvoj.campa_xxx wrote:High Definitionb@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.
Ali mi onda objasni sto je to 16:9 slika znak da se radi o HD slici
Sorry ali mjesas kruske i jabuke
Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni materijal ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se
Last edited by campa_xxx on 17/05/2008 22:25, edited 1 time in total.
-
b@tto
#84 Re: Dabogda crko BHT
prvo kažeš da 100% nisu sa njegovog tv a onda da možda i jesu.Rottweiler wrote:Kolega sto nas edukujes, te slike koje si postavio 100% nisu sa tvog TV ekrana, slike si preuzeo sa nekog drugog foruma ili zivis mozda u Zagrebu, jer HRT HD salje testni signal putem DVBT, ali i za taj jebeni DVBT ti treba receiver koji ce da ti produktuje sliku u HD. HRT HD ce u pocetku da emitira signal samo putem DVBT za vrijeme EP, a planiraju signal da pucaju i putem satelita.
poz
<--
ja sam u zenici gledao englesku ligu zadnjih par mjeseci otkad su na hrt počeli prenosi i uvijek je ,da laički kažem,slika manja na hrt nego na bht.
nisam stručnjak i zato sam pitao da li su i drugi to primijetili.
-
Rottweiler
#85 Re: Dabogda crko BHT
[/quote]
1+1 =2
Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i taj materijal sto si snimio exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se
[/quote]
po tvojo racunici 1+1=3 a ne 2
Covjek je pitao zasto je to na HRT slika u 16:9 formatu, a tvoj odgovor je bio High Definition.
I samo sam te u toj tacci zelio ispraviti jer nisi u pravu.
A neko je vec pojasnio ovdje zato HRT sliku prikazuje u 16:9 formatu da nerazglabam sada.
A ako neko bas i zeli recimo da EP gleda u HD tehnici sto je moram priznati gust gledati ja bih mu premporucio da kupi IPbox 9000HD ili Kathrein UFS910 i putem digitalne SAT gleda EP u HD tehnici doduse na nekim stranim kanalima koji ce cjelo EP da emituju u HD.
poz
<--
1+1 =2
Kad vec hoces evo...Recimo snimas HD kamerom u HD formatu na kasetu, snimljeni ubacis u obicnu digitalnu ( DV ) masinu i taj materijal sto si snimio exportujes u racunar...slika koju si dobio je 16:9...ako te jos nesto interesuje javi se
Covjek je pitao zasto je to na HRT slika u 16:9 formatu, a tvoj odgovor je bio High Definition.
A neko je vec pojasnio ovdje zato HRT sliku prikazuje u 16:9 formatu da nerazglabam sada.
A ako neko bas i zeli recimo da EP gleda u HD tehnici sto je moram priznati gust gledati ja bih mu premporucio da kupi IPbox 9000HD ili Kathrein UFS910 i putem digitalne SAT gleda EP u HD tehnici doduse na nekim stranim kanalima koji ce cjelo EP da emituju u HD.
poz
<--
- campa_xxx
#86 Re: Dabogda crko BHT
Ma pusti ga, znaci fol je u tome sto oni (HRT2) primaju HD signal ali na tom kanalu nemaju mogucnost da ga emituju kao takvog pa ti onda slika bude 16:9, pozdravb@tto wrote: prvo kažeš da 100% nisu sa njegovog tv a onda da možda i jesu.
ja sam u zenici gledao englesku ligu zadnjih par mjeseci otkad su na hrt počeli prenosi i uvijek je ,da laički kažem,slika manja na hrt nego na bht.
nisam stručnjak i zato sam pitao da li su i drugi to primijetili.
- campa_xxx
#87 Re: Dabogda crko BHT
1+1 =2Rottweiler wrote:
poz
<--[/quote]
Pa i jeste High definition samo nisam mogao da obrazlazem na detalje...
-
Rottweiler
#88 Re: Dabogda crko BHT
Da slucajno nebi otisli u nedogled.
Znaci HRT HD emituje sliku u HD samo putem DVBT, a svi mi ostali gledamo SD sliku.
poz
<--
Znaci HRT HD emituje sliku u HD samo putem DVBT, a svi mi ostali gledamo SD sliku.
poz
<--
- groar
#89 Re: Dabogda crko BHT
Samo da osvjezim temu

- Edin H.
#90 Re: Dabogda crko BHT
Zali se Austrijancima
Nema slike ni na BBC-ju - pustaju komentar sa radija na televiziji.
Nema slike ni na BBC-ju - pustaju komentar sa radija na televiziji.
-
dnaxy
#91 Re: Dabogda crko BHT
sto??
PS: svicarcima..u baselu igraju..nema slike ni na zdf-u
PS: svicarcima..u baselu igraju..nema slike ni na zdf-u
-
shadow
#92 Re: Dabogda crko BHT
ista stvar i preko bare...evo slushamo prenos
- Edin H.
#93 Re: Dabogda crko BHT
Isprika - da zalite se Svicarcima.
Zivio BHT
Zivio BHT
- Doda37
#94 Re: Dabogda crko BHT
Isla je slika na svicarskim kanalima na satelitu kad je na ostalim bio mrak
- Edin H.
#95 Re: Dabogda crko BHT
Ovi Svicarci su stvarno nesposobni.
Oluja navodno.
Sto ne unajme nase strucnjake
Oluja navodno.
-
palestinka
- strong69
#97 Re: Dabogda crko BHT
Nek´ je i Svica jednom zakazala. Kod nas isao prenos Vrbanjuse u sred zime na NTV99 bez problemaEdin H. wrote:Ovi Svicarci su stvarno nesposobni.
Oluja navodno.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
- vinnie_jones
#99 Re: Dabogda crko BHT
kaze Baho :"10 minuta sam prenosio u prazno"

-
ernest
#100 Re: Dabogda crko BHT
ovo da se nama desilo, nametnuli bi nam jos jednog visokog predstavnika