PS.
Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
-
Stari
#76 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Cekajte malo dame i gospodo...nema nikakve potrebe za pravljenjem frke...tema je bas zanimljiva ....Ja sam misljenja da se sa vlastima nije zezati ...odluce li oni da se to srednjoskolcima zabrani ...onda ce bezbeli tako i biti. Ali to jos uvijek ne znaci da se grupno putovanje nemoze organizovati u privantom aranzmanu ...za one koji imaju para...a po dosasdasnjem toku diskusije uvidjam (ne bez licnog pozitivnog iznenadjenja) da je takvih nezanemariv broj ...pa onda molim lijepo.
PS.
ako smijem ... mirtzie..."ko fishek" ??!??....
...jel onaj od sladoleda ili onaj za (ko)spice od misirace ?
PS.
-
skorpija1S
#77 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Pa kad mi budemo placali tudjoj djeci onda cemo odlucivati gdje ce ici,hvala bogu rekoh,veliko dijete ce ipak u Spaniju,a ni malom niko nece zabraniti,jer ide u skolu koja bas ne mora slusati Kesu.sarajovasi wrote:I ne treba da se idu djeca na ekskurziju vani.Pola nase djece nezna sta ima u BiH ,ali za druge zemlje zna!Ja sam isao po Yugi a nisam bio vani.Bio na Sutjesi 7 dana
- chuchumbamayumbe
#78 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Oni nisu krivi za proteklih 20 godina sranja, ali ce svakako biti krivi ako klocevima u vlasti prodje ova zamisao/odluka. Izadjite svi, pa ako treba ne ici 7 dana u skolu, pa neka vam svima podijele po 5x6=30 neopravdanih i vise ako treba, neka vas sve izbace iz skole (a to nikada nece moci uraditi).Lesli Eldridž wrote:Ka i za sve što se desilo u zadnjih 20 godina, i za ovako bijedan život.chuchumbamayumbe wrote:Pa djaci dragi, eto vam prilike da izadjete na ulice (kao i vasi vrsnjaci u Hrvatskoj) i izrazite svoje nezadovoljstvo ovakvom odlukom.
Bojkot nastave, demonstracije pred ministarstvom/kantonom, a ako ovako ostane sami ste sebi krivi!
Protesti i to je to, nema nista od igranja plejstejsna i mobitelanja.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#79 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Da li se to pitas ti, ministar ili pak 200 maturanata po skoli i njihovi roditelji koji to isto placaju?sarajovasi wrote:I ne treba da se idu djeca na ekskurziju vani.Pola nase djece nezna sta ima u BiH ,ali za druge zemlje zna!Ja sam isao po Yugi a nisam bio vani.Bio na Sutjesi 7 dana
-
skorpija1S
#80 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Maloprije si kukala koja je odgovornost voditi 80-oro djece,sta je sad.....mIRCerka wrote:Da li se to pitas ti, ministar ili pak 200 maturanata po skoli i njihovi roditelji koji to isto placaju?sarajovasi wrote:I ne treba da se idu djeca na ekskurziju vani.Pola nase djece nezna sta ima u BiH ,ali za druge zemlje zna!Ja sam isao po Yugi a nisam bio vani.Bio na Sutjesi 7 dana
- vjesticanametli
#81 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
pita se onaj ko zna
a ko zna njemu 2
ko ce da peva bre
-
mIRCerka
#82 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
I opet kazem, da li se to pita on, ministar ili RODITELJI KOJI PLACAJU?skorpija1S wrote:Maloprije si kukala koja je odgovornost voditi 80-oro djece,sta je sad.....mIRCerka wrote:Da li se to pitas ti, ministar ili pak 200 maturanata po skoli i njihovi roditelji koji to isto placaju?sarajovasi wrote:I ne treba da se idu djeca na ekskurziju vani.Pola nase djece nezna sta ima u BiH ,ali za druge zemlje zna!Ja sam isao po Yugi a nisam bio vani.Bio na Sutjesi 7 dana
-
Lesli Eldridž
#83 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Ma jašta radi, za totalitarizam, sranja i gluposti su novinari krivi...mIRCerka wrote:Ovakav komentar skorpijo.
Dabogda ti vodila 80 tudje djece negdje na izlet pa znala koja je to odgovornost.skorpija1S wrote: Kako znas da zavrsava treci,da zavrsava treci ,i IB je smjer i idu u junu,i vecina ce sad u junu,a znas zasto,i to je politika ove dzamahirijske drzave,zato sto je RAmazan u septembru,pa bajni profesori i djeca ne bi mogli postiti u inozemstvu i klanjati kako bog zapovijeda. Joj,ne vuci me za rijec,gdje mi djeca rastu,majko moja mila.....
Pride, napisah ti vec, shvatamo svi da nema veceg titoljuba od teb, ali TITA TI JOVANKE I MISE BROZA NEMOJ VISE.
Hvala.
Popajic, kad nesto ne znam, ja nazovem i provjerim. Tako provjerih ovo odmah telefonom. Zato i rekoh na prethodnoj strani NADJITE MI NEKOG NORMALNOG NOVINARA koji nece izvrnuti tudje rijeci.
Preporuka udruzenja geografa KS i PPZ nije isto ko NAREDBA MINISTARSTVA.
Last edited by Lesli Eldridž on 08/05/2008 15:30, edited 1 time in total.
-
skorpija1S
#84 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Nazalost,ni ti ni ja,nego Keso,ali ima i iznad Kese Keso,nisu sve skole u njegovoj ovlasti......
- vjesticanametli
#85 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
keso bosnu treso 
-
skorpija1S
#86 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Luda si....vjesticanametli wrote:keso bosnu treso
-
mIRCerka
#87 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
OBRAZOVANJE JE POD KANTONALNOM JURISDIKCIJOM, ZNACI SKOLE KANTONA SARAJEVO JESU POD NJEGOVOM SHAPOM.skorpija1S wrote:Nazalost,ni ti ni ja,nego Keso,ali ima i iznad Kese Keso,nisu sve skole u njegovoj ovlasti......
Sto nije bitno, ja te opet pitam, da neko organizuje ekskurziju u skoli tvog djeteta i da trebas platiti recimo 400 KM, a da se ide u Miljevinu, da li bi ti pustila dijete da ide?
Ako smatras da nije dobro za njega, naravno da ne bi. Ako smatras da bi tvoj mali pionir mogao naci minu u travi, naravno da ne bi. I ne moze nijedan Kesho odluciti i tebe natjerati da posaljes to dijete.
- Meshtar
#88 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Nemojte biti budale, i dalje će klinci ići tamo gdje je njima ćeif. Uz svo dožno poštovanje kad klincima ponudite Boračko jezero i Lloret de Mar ili Grčku stvari postanu odmah jasne. Uostalom obići BIH je lako i u privatnom aranžmanu, nek idu klinci vani i nek se zabavljaju, uostalom i ja sam. A što se tiče čuvanja 80 djece i slično. Koliko se sjećam zadnja tragedija na školskoj ekskurziji desila se u Neumu, tako da i to pada u vodu, neoprezan se može biti i na Ilidži i u Istanbulu...potpuno svejedno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#89 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
pa pretpostavila sam jer su sada ovi koji zavrsavaju 4. isli u sept.skorpija1S wrote:Kako znas da zavrsava treci,da zavrsava treci ,i IB je smjer i idu u junu,i vecina ce sad u junu,a znas zasto,i to je politika ove dzamahirijske drzave,zato sto je RAmazan u septembru,pa bajni profesori i djeca ne bi mogli postiti u inozemstvu i klanjati kako bog zapovijeda. Joj,ne vuci me za rijec,gdje mi djeca rastu,majko moja mila.....ladyblue18 wrote:Odkud u junu exkurzijaskorpija1S wrote: Dijete mi je u Drugoj i treba sad u junu na ekskurziju,svaka cast Aidi ako istraje.![]()
zavrsava sada treci?
pravo funny
A kada smo mi isli prije dvije god u septembru isto nas je zakacio Ramazan bio...to neke nove politike
-
mIRCerka
#90 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Nije bilo tragedije ali je bilo problema sa karabinjerima u Italiji, kada se jedan ucenik izdvojio iz grupe na udaljensto od 5 metara i zapalio cigaretu. Prosle godine. 6 sati sjedenja u stanici. Nije u pitanju da ce se neko okliznuti i slomiti ruku, vec belaj vecih razmjera.Meshtar wrote:Nemojte biti budale, i dalje će klinci ići tamo gdje je njima ćeif. Uz svo dožno poštovanje kad klincima ponudite Boračko jezero i Lloret de Mar ili Grčku stvari postanu odmah jasne. Uostalom obići BIH je lako i u privatnom aranžmanu, nek idu klinci vani i nek se zabavljaju, uostalom i ja sam. A što se tiče čuvanja 80 djece i slično. Koliko se sjećam zadnja tragedija na školskoj ekskurziji desila se u Neumu, tako da i to pada u vodu, neoprezan se može biti i na Ilidži i u Istanbulu...potpuno svejedno.
Belaj zvani Nermin Sikirica sindrom. Sto je vec uzelo maha u nekim skolama. Al nejse, nista se ne desava, neki od nas su samo paranoicni.
- accent
#91 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
I opet kazem, da li se to pita on, ministar ili RODITELJI KOJI PLACAJU?[/quote]
kako smijesno naravno da se pita jer, koliko se ja razumijem u nekakvu hijerarhiju, drzavne skole padaju pod ministarstvo, jel?? ili mozda nisam upravu
znaci profesori, ucitelji i direktori koji rade u tim skolama moraju slusati "malog taju".
a tu je stvar i odgovornosti, ministar odgovara za porfesore, profesori za djecu (tako je u normalnom svijetu) i skonta ti tu mali tajo da jednostavno nece tu odgovornost na sebi, kao sto rekoh je da sam profesor ni za zivu glavu nebi tu odgovornost na sebe preuzeo, ma nebi ni za jednoi dijete a kamo li za 20 30
kako smijesno naravno da se pita jer, koliko se ja razumijem u nekakvu hijerarhiju, drzavne skole padaju pod ministarstvo, jel?? ili mozda nisam upravu
znaci profesori, ucitelji i direktori koji rade u tim skolama moraju slusati "malog taju".
a tu je stvar i odgovornosti, ministar odgovara za porfesore, profesori za djecu (tako je u normalnom svijetu) i skonta ti tu mali tajo da jednostavno nece tu odgovornost na sebi, kao sto rekoh je da sam profesor ni za zivu glavu nebi tu odgovornost na sebe preuzeo, ma nebi ni za jednoi dijete a kamo li za 20 30
-
mIRCerka
#92 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Ko tebe kao roditelja moze natjerati da saljes dijete negdje?accent wrote:kako smijesno naravno da se pita jer, koliko se ja razumijem u nekakvu hijerarhiju, drzavne skole padaju pod ministarstvo, jel?? ili mozda nisam upravu
-
skorpija1S
#93 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
********************************************************accent wrote:I opet kazem, da li se to pita on, ministar ili RODITELJI KOJI PLACAJU?
a tu je stvar i odgovornosti, ministar odgovara za porfesore, profesori za djecu (tako je u normalnom svijetu) i skonta ti tu mali tajo da jednostavno nece tu odgovornost na sebi, kao sto rekoh je da sam profesor ni za zivu glavu nebi tu odgovornost na sebe preuzeo, ma nebi ni za jednoi dijete a kamo li za 20 30[/quote]
Pa je li to znaci da se djetetu u Kaknju nece desiti ono sto ce mu se desiti u Spaniji???
- Meshtar
#94 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
mIRCerka wrote:Nije bilo tragedije ali je bilo problema sa karabinjerima u Italiji, kada se jedan ucenik izdvojio iz grupe na udaljensto od 5 metara i zapalio cigaretu. Prosle godine. 6 sati sjedenja u stanici. Nije u pitanju da ce se neko okliznuti i slomiti ruku, vec belaj vecih razmjera.Meshtar wrote:Nemojte biti budale, i dalje će klinci ići tamo gdje je njima ćeif. Uz svo dožno poštovanje kad klincima ponudite Boračko jezero i Lloret de Mar ili Grčku stvari postanu odmah jasne. Uostalom obići BIH je lako i u privatnom aranžmanu, nek idu klinci vani i nek se zabavljaju, uostalom i ja sam. A što se tiče čuvanja 80 djece i slično. Koliko se sjećam zadnja tragedija na školskoj ekskurziji desila se u Neumu, tako da i to pada u vodu, neoprezan se može biti i na Ilidži i u Istanbulu...potpuno svejedno.
Belaj zvani Nermin Sikirica sindrom. Sto je vec uzelo maha u nekim skolama. Al nejse, nista se ne desava, neki od nas su samo paranoicni.
U Neumu se klinac utopio u bazenu, na to sam mislio.
A i na mojoj ekskurziji je najveći belaj bio par pijanih glava i maloljetnički seks. Ali koliko znam to se može događati svugdje, bez obzira na državni teritorij
- pitt
#95 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
ma na piramidu ih sa lopatama poslati....u majicama sa-x

-
skorpija1S
#96 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
O tom i govorim,onda ako ce se ukidati ekskurzije iz bezbjedonosnih razloga,neka se ukinu i one u Sabice i one u Italiju i Spaniju.
-
mIRCerka
#97 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
pitt wrote:ma na piramidu ih sa lopatama poslati....u majicama sa-x![]()
![]()
![]()
![]()
-
skorpija1S
#98 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Jos i da kopaju malo,djecu sa IB-a su prosle godine slali da kopaju po Visokom,nije dosta sto skolarinu dooobro placaju....i naravno,kopanje .mIRCerka wrote:pitt wrote:ma na piramidu ih sa lopatama poslati....u majicama sa-x![]()
![]()
![]()
![]()
podrzavam
hoces ti napisati pismo ministru?
-
mIRCerka
#99 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Ne. Ti si rekla da je to zbog ramazana u ovoj dzamahiriji. Zato sam ti i dala upozorenje. Jer nisi u stanju nazvati i provjeriti info.skorpija1S wrote:O tom i govorim,onda ako ce se ukidati ekskurzije iz bezbjedonosnih razloga,neka se ukinu i one u Sabice i one u Italiju i Spaniju.
-
Klodovik
#100 Re: Učenici na ekskurzije ne trebaju ići van BiH
Niko, naravno. Ali nigdje ne piše ni da djeca uopće MORAJU ići na ekskurziju. Naravno, trebaju, svi smo išli, vani ili u zemlji, ali nije pod moranje. Neke moje kolege, dok sam radio u školi, nisu željele da idu, čak su i (nezvanično) izbjegavali odlazak. A o ponašanju nekih učenika i učenica i problemima sa kojim se možete susresti u npr. Španiji ili Tunisu bolje je da ne govorim. Ponekad mi je padalo na pamet da bi bilo dobro da bar dvoje roditelja krene na ekskurziju sa školom i da pomognu malo profesorima i profesoricama.mIRCerka wrote:Ko tebe kao roditelja moze natjerati da saljes dijete negdje?accent wrote:kako smijesno naravno da se pita jer, koliko se ja razumijem u nekakvu hijerarhiju, drzavne skole padaju pod ministarstvo, jel?? ili mozda nisam upravu
Jedno su Šabići, a nešto sasvim drugo je npr. Barcelona. Ako je to sve tako isto, mogu roditelji poslati djecu u tu Barcelonu i na putovanje kad maturiraju. Samu djecu, naravno.