Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eh kad bi ti bila ta osoba koja jedina odredjuje gdje ce biti begin a gdje end of story mozda bi to i moglo biti tako ...Krste je medjutim neovisno od kontexta izvorno vjerski simbol od vremena rimljana pa na ovamo. Prica je tek zapocela ...di ce sad biti End of story pobogu...?
Stari wrote:Eh kad bi ti bila ta osoba koja jedina odredjuje gdje ce biti begin a gdje end of story mozda bi to i moglo biti tako ...Krste je medjutim neovisno od kontexta izvorno vjerski simbol od vremena rimljana pa na ovamo. Prica je tek zapocela ...di ce sad biti End of story pobogu...?
Doduše, vidim poistovjeti neko krst sa kukastim krstom, negdje na prvoj stranici.
Stari wrote:Eh kad bi ti bila ta osoba koja jedina odredjuje gdje ce biti begin a gdje end of story mozda bi to i moglo biti tako ...Krste je medjutim neovisno od kontexta izvorno vjerski simbol od vremena rimljana pa na ovamo. Prica je tek zapocela ...di ce sad biti End of story pobogu...?
a jel
a sta mislis onda da umjesto krsta hare metne kakvu ogromnu mjesec i zvijezdu na zlatiste posto su s tog mjesta ubijeni mnogi u sarajevu nekako bi bilo logicnije
ne mislis li tako???
i jos na par hiljada mjesta po isprdku zvanom rs
kad vec trebaju vjerski simboli
ha???
(joj fakat je predizborna paljevina vidi sta ja pisem)
Ovo je tačno sedmi pokušaj reanimacije priče o Krstu na Zlatištu. Predviđam da će nakon ovoga uslijediti pauza do septembra, pa će pred izbore izbušiti još dvije rupe, na sred Baš Čaršije, ako treba, samo da SPONA dogovorenog neprijateljstva opstane na vlasti:
E budibogsvama u ovoj opstoj poplavi sekularizma, neoliberalizma i extremno svjetovnog nacina razmisljanja ...izgleda da je bas dotle doslo da cu branilac zadnje trdjave teologije i duhovnoga ...na ovom forumu biti ja...ako je stvarno dotle doslo ....mislim stvarno ....
Nemojte bolan ljudi na Krst casni udarati ... nije to u redu...a Svastika ...jeste krst ili stilizovani krst...niko pametan i normalan nikad nije ni pokusao poreci to ...da su u ime Krsta (kao prvenstveno a i izmedjuostalog i vjerskog simbola) preklani mnogi vratovi ...jos od Doba Isaa pejgambera (Isussa Hrista)...pa do dana danasnjeg.
Izgleda da nama vecini nije uopste jasno gdje zivimo, u kojoj drzavi i kako ona izgleda. Ta informacija je objavljena u avazovom AS-u koja je poprilicno neozbiljna novina. Drugo, prikazana slika jedva da moze da bude temelj za malo veci nadgobni spomenik. Trece, to je teritorija RS-a i mi mozemo lijepo pjevati borbene pjesme ili krenuti u novi rat. Ili mozda recimo npr. da oni iz RS-a kazu kada vi mozete praviti dzamije gdje vam je cejf mozemo i mi postavljati krstove gdje nam je cejf. I nemojte mi moralisati o tome gdje se postavlja taj krst jer ja odlicno znam to mjesto odakle mi je pogodjena majka sa sijacem smrti. To su fakti u ovoj zemlji i sve dok se na izborima ne dese prave stvari tako ce i dalje biti. Ili evolucija ili opet revolucija.
Stari wrote:E budibogsvama u ovoj opstoj poplavi sekularizma, neoliberalizma i extremno svjetovnog nacina razmisljanja ...izgleda da je bas dotle doslo da cu branilac zadnje trdjave teologije i duhovnoga ...na ovom forumu biti ja...ako je stvarno dotle doslo ....mislim stvarno ....
Nemojte bolan ljudi na Krst casni udarati ... nije to u redu...a Svastika ...jeste krst ili stilizovani krst...niko pametan i normalan nikad nije ni pokusao poreci to ...da su u ime Krsta (kao prvenstveno a i izmedjuostalog i vjerskog simbola) preklani mnogi vratovi ...jos od Doba Isaa pejgambera (Isussa Hrista)...pa do dana danasnjeg.
Ali Krst je Krst ...to jest Kriz...
da ali simbolika ovog kriza/krst na zlatistu nebi imala nikakve razlike od svastike
to je poenta
Stari wrote:E budibogsvama u ovoj opstoj poplavi sekularizma, neoliberalizma i extremno svjetovnog nacina razmisljanja ...izgleda da je bas dotle doslo da cu branilac zadnje trdjave teologije i duhovnoga ...na ovom forumu biti ja...ako je stvarno dotle doslo ....mislim stvarno ....
Brate mili mani se sarkazma slaces mi kinderjaja u zatvor ako ovo izgrade
Brate mili mani se sarkazma slaces mi kinderjaja u zatvor ako ovo izgrade
Ti jarane mechi sebi u avliju i krst i davidovu zvijezdu i polumjesec i ying i yang, ako hoces..sloboda vjeroispovjesti..
ne mere se mechati groteskno aproporcionalni vjerski simbol genocidne konotacije na mjesto odakle je taj genocid vrsen, to tog momenta prestaje biti vjerski simbol i sluzi dijagonalno suprotnoj svrsi koju ovde niko ne podrzava. I za mene i vecinu ljudi je tu end of story..a ti moresh nastaviti monolog komotno
Sestro mila (znam po godinama bi mozda bolje bilo bilo da te oslovljavam sa ...mirtzie sine...al ti si prva zapocela sa ovim >brate<)...nije mi bila namjera biti sarkastican ...ako je to tako odzvonilo u tvojim usima ...zao mi je u tom slucaju.
A nemoj bona u teroriste ...nije mi zao kinderjaja ...no tebe. Dodji ovamo u svedsku radije ...ili dodji bilo gdje...samo se ne lacaj toga.
jugoistocnjak wrote:Ni Nedzad Brankovic, "najbolji inzenjer u gradu" nebi mogao osigurati 26m visok krst u ovim rupicama. Ipak, mozda ce ljudi jos produbiti i prosiriti
[quote="hrasno38"]Izgleda da nama vecini nije uopste jasno gdje zivimo, u kojoj drzavi i kako ona izgleda. Ta informacija je objavljena u avazovom AS-u koja je poprilicno neozbiljna novina. Drugo, prikazana slika jedva da moze da bude temelj za malo veci nadgobni spomenik. Trece, to je teritorija RS-a i mi mozemo lijepo pjevati borbene pjesme ili krenuti u novi rat. Ili mozda recimo npr. da oni iz RS-a kazu kada vi mozete praviti dzamije gdje vam je cejf mozemo i mi postavljati krstove gdje nam je cejf. I nemojte mi moralisati o tome gdje se postavlja taj krst jer ja odlicno znam to mjesto odakle mi je pogodjena majka sa sijacem smrti. To su fakti u ovoj zemlji i sve dok se na izborima ne dese prave stvari tako ce i dalje biti. Ili evolucija ili opet revolucija.[/quote]
Kad odvagas imas pravo, valjda su potpisniku Deytona i napravili muzej u vratnickoj kuli, da ima lijep pogled na svoja Deytonska djela!!!!
Last edited by Ponekad s'proljeca on 08/05/2008 11:27, edited 2 times in total.
buba wrote:Ti jarane mechi sebi u avliju i krst i davidovu zvijezdu i polumjesec i ying i yang, ako hoces..sloboda vjeroispovjesti..
ne mere se mechati groteskno aproporcionalni vjerski simbol genocidne konotacije na mjesto odakle je taj genocid vrsen, to tog momenta prestaje biti vjerski simbol i sluzi dijagonalno suprotnoj svrsi koju ovde niko ne podrzava. I za mene i vecinu ljudi je tu end of story..a ti moresh nastaviti monolog komotno
Biva lokalitet zlatista je tvoja Avlija ... eh da je to tako ...problema ne bi bilo...
savrseni krug wrote:da ali simbolika ovog kriza/krst na zlatistu nebi imala nikakve razlike od svastike
to je poenta
1. Poenta je da je cijela ta priča predizborna ubleha.
2. Poenta je da se prethodnih godina narod palio iz prve. Sad paljenje teže ide. Narod valjda vodu povuka'o, šta li je!?
losha wrote:Meni je zaista fenomen da se ljudi ni ne pocesu na situaciju u gradu u kojoj djeca ginu u svojim stanovima, na putu iz skole, sto u isto vrijeme politicari dizu sebi plate do nevjerovanja i rade sta hoce... Ali zato nekakva rupa pored ceste na Zlatistu digne ljude na noge u rekordnom roku. Bravo BiH!!
Meni je fenomen sto neko misli da briga za djecu i briga zbog korumpiranih politicara, iskljucuje brigu oko ovog pitanja.
Sve su ovo samo razlicite manifestacije jednog te istog problema ( tzv handrenja naroda ), i zbog toga sam spomenula nevladine organizacije.
Helo! To je mala rupa pored ceste!!??? Vjerujes li svemu sto napise Avaz??!
Je li ti studiras slucajno gradevinu? Evo ja studiram slucajno i mogu ti samo reci da pricas glupost. Zgrada od 10 spratova moze biti u temelena uz pomocu "rupa" od 50 sa 50 centimetara. Ova rupa je dovoljno velika da se napravi taj krst samo ako je dovoljno duboka. Koliko je duboka mi neznamo. Vidimo na ovoj slici svjezi asfalt sto znaci da je tu nedavno sipan, vjerovatno radi kamiona, busilica.