Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

River_isle

#76 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

Maystor wrote:Ja sam rezervisao nešto u Kemeru (hotel se zove Greenwood Resort), pa ako je neko od cijenjenih forumaša negdje blizu, a od 4. do 15. jula, možemo ako ništa drugo kaficu popiti ;-)
Je li neko bio ranije u ovom hotelu? Valja li?

inspire_me, River_isle hvala za informacije. U Fibuli sam i uzeo.
nema na cemu :kravata: , jesil makar ostavio na kafu :lol: posto ja ove godine necu vidjet ni miljacku sem s prozora :x
iva24

#77 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by iva24 »

Mene zanima samo jedno...

Da li neko zna, odakle fibula leti, tacnije za Tursku, Kemer? Sarajevo?
:D

Hvala
Maystor

#78 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Maystor »

Pa iz Sarajeva. Direktan je let za Antaliju i mislim da su avion AirBosne (sto ce rec ... prilicno tanki).
Pikova-dama

#79 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

Ja sam odlucila da idem u Antaliju (skoro pa odlucila), a moja drugarica planira u Bodrum, zna li neko kakav je nocni zivot u Bodrumu, koliko se razlikuje od Antalije, je li penzinerski (porodicni) ili se ipak ima gdje izaci (klubovi, ne zatvaraju se kafici rano i sl.)...? Eto, dajte savjete vi koji ste bili i u jednom i drugom mjestu, pa da malo uporedimo :)
sapati srca

#80 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

iva24 wrote:Mene zanima samo jedno...

Hvala
Sa Sarajevskog aerodroma, let ne traje dugo, a docekace te njihovom aerodromu autobusi koji ce te prevesti do hotela...
sapati srca

#81 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

River_isle wrote:
Maystor wrote:Ja sam rezervisao nešto u Kemeru (hotel se zove Greenwood Resort), pa ako je neko od cijenjenih forumaša negdje blizu, a od 4. do 15. jula, možemo ako ništa drugo kaficu popiti ;-)
Je li neko bio ranije u ovom hotelu? Valja li?

inspire_me, River_isle hvala za informacije. U Fibuli sam i uzeo.
nema na cemu :kravata: , jesil makar ostavio na kafu :lol: posto ja ove godine necu vidjet ni miljacku sem s prozora :x
Rado i proslo ljetovanje u Turskoj bas zbog dobrog drustva bilo je ono sto se kaze nezaboravno...
Ja idem u avgustu u periodu 11-25, tako da su nam razliciti periodi...Kemer je izvanredan...svidjece ti se...
Sretno i ugodan provod :-D
sunčan dan

#82 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sunčan dan »

iva24 wrote:Mene zanima samo jedno...

Hvala
Ja sam prošle godine išla Avio-express-om (mislim na Agenciju), avion je u odlasku i u povratku bio Turski. Kao što neko reče let ne traje dugo cca. 1,45 h, ugodan, dobiješ klopu i tako to. Autobusi čekaju za odredište i svakog gosta ispred njegovog hotela iskipuju zajedno za turističkim vodićem koji te preda na recepciju.
Sve u svemu OK usluga. :thumbup:
River_isle

#83 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

Maystor wrote:Pa iz Sarajeva. Direktan je let za Antaliju i mislim da su avion AirBosne (sto ce rec ... prilicno tanki).
air bus 320 (174 mjesta) --> sto ce reci... prilicno debeli :lol: :lol: :lol:

i nek se jednom nauci da Air Bosna ne postoji nego BH Airlines i pokazite malo respekta za domace :x
Last edited by River_isle on 14/06/2008 21:18, edited 1 time in total.
laku noć

#84 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by laku noć »

Interesuje me Egipat ili Tunis,zna li neko preko koje agencije je najbolje ići i ako ima neko dobar savjet.Uslov je hotel sa 4 zvjezdice ni manje ni više.Hitno P.S znam da nema veze sa Turskom ali ljetovanje je :D
Pikova-dama

#85 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

laku noć wrote:Interesuje me Egipat ili Tunis,zna li neko preko koje agencije je najbolje ići i ako ima neko dobar savjet.Uslov je hotel sa 4 zvjezdice ni manje ni više.Hitno P.S znam da nema veze sa Turskom ali ljetovanje je :D
Ja mislim da neces imati puno izbora u smislu agencije ako zelis ici ili u Egipat ili u Tunis. Tako da ti nece biti "koja je najbolja agencija" vec "koja jedina ide" :) Mislim da za Tunis ide Sol Azur, a Egipat Relax Tours. Ja ti nemam savjet po pitanju onoga sto trazis, to ce valjda neko drugi, ali evo da ti kazem jednu stvar sto znam. Moj rodjak je bio prosle godine u Tunisu i platio je hotel s 4*, a kad je dosao dole dali su mu sa 3* (bio je katastrofalan) i nisu htjeli da zamjene. Naravno, ovo vise zavisi od agencija. Ne znam koja je njemu bila. Nadam se da ce ti neko na forumu brzo pomoci :)
savrseni krug

#86 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by savrseni krug »

Pikova-dama wrote:Ja sam odlucila da idem u Antaliju (skoro pa odlucila), a moja drugarica planira u Bodrum, zna li neko kakav je nocni zivot u Bodrumu, koliko se razlikuje od Antalije, je li penzinerski (porodicni) ili se ipak ima gdje izaci (klubovi, ne zatvaraju se kafici rano i sl.)...? Eto, dajte savjete vi koji ste bili i u jednom i drugom mjestu, pa da malo uporedimo :)
hehe bodrum je sve samo ne penzionerski vjeruj mi
to je destinacija na kojoj obitava turski jet set
al kad kazem jet set ne mislim na ove tipa nase haneee,deeneee i ostalih samoprozvanih burzuja
ovo je pravi jet set
pa samo da ti kazem da bodrum jos zovu i bedroom sve ce ti biti jasnije
naravno ne misli se na spavanje :wink:
samo pripremi novca
to je najskuplji grad turske obale
Pikova-dama

#87 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

savrseni krug wrote:
Pikova-dama wrote:Ja sam odlucila da idem u Antaliju (skoro pa odlucila), a moja drugarica planira u Bodrum, zna li neko kakav je nocni zivot u Bodrumu, koliko se razlikuje od Antalije, je li penzinerski (porodicni) ili se ipak ima gdje izaci (klubovi, ne zatvaraju se kafici rano i sl.)...? Eto, dajte savjete vi koji ste bili i u jednom i drugom mjestu, pa da malo uporedimo :)
hehe bodrum je sve samo ne penzionerski vjeruj mi
to je destinacija na kojoj obitava turski jet set
al kad kazem jet set ne mislim na ove tipa nase haneee,deeneee i ostalih samoprozvanih burzuja
ovo je pravi jet set
pa samo da ti kazem da bodrum jos zovu i bedroom sve ce ti biti jasnije
naravno ne misli se na spavanje :wink:
samo pripremi novca
to je najskuplji grad turske obale
:-D :-D Super...Mozda da i ja lagano krenem prema Bodrumu! Ma vise ni sama nisam znala koga da slusam, neko savjetuje ovo neko ono, ja taman odlucim Antalija, neko kaze bolji je Marmaris, ja onda skontam neka bude Marmaris, onda opet neko da je bolji Kemer i Bodrum! Hehehe Uglavnom, moglo bi se razmisliti i o Bodrumu, vidjela sam neke ponude, pa s obzirom da nisam jos rezervisala zbog toga sto ne znam kad cu dobiti odmor, imam jos vremena... :) Hvala ti puno...
savrseni krug

#88 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by savrseni krug »

vidi u jedno mozes biti sigurna
bodrum je najjaca turisticka destinacija turske
laku noć

#89 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by laku noć »

Pikova-dama wrote:
laku noć wrote:Interesuje me Egipat ili Tunis,zna li neko preko koje agencije je najbolje ići i ako ima neko dobar savjet.Uslov je hotel sa 4 zvjezdice ni manje ni više.Hitno P.S znam da nema veze sa Turskom ali ljetovanje je :D
Ja mislim da neces imati puno izbora u smislu agencije ako zelis ici ili u Egipat ili u Tunis. Tako da ti nece biti "koja je najbolja agencija" vec "koja jedina ide" :) Mislim da za Tunis ide Sol Azur, a Egipat Relax Tours. Ja ti nemam savjet po pitanju onoga sto trazis, to ce valjda neko drugi, ali evo da ti kazem jednu stvar sto znam. Moj rodjak je bio prosle godine u Tunisu i platio je hotel s 4*, a kad je dosao dole dali su mu sa 3* (bio je katastrofalan) i nisu htjeli da zamjene. Naravno, ovo vise zavisi od agencija. Ne znam koja je njemu bila. Nadam se da ce ti neko na forumu brzo pomoci :)
Hvala.Pozdrav
sunčan dan

#90 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sunčan dan »

laku noć wrote:
Pikova-dama wrote:
Hvala.Pozdrav
Čula sam savjete ljudi koji su išli u Tunis. Kažu da se ne ide u hotel ispod 4*.
:dance:
Maystor

#91 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Maystor »

River_isle wrote:
Maystor wrote:Pa iz Sarajeva. Direktan je let za Antaliju i mislim da su avion AirBosne (sto ce rec ... prilicno tanki).
air bus 3030 (174 mjesta) --> sto ce reci... prilicno debeli :lol: :lol: :lol:

i nek se jednom nauci da Air Bosna ne postoji nego BH Airlines i pokazite malo respekta za domace :x
Pa ovako, zvanična i jedina web stranica kompanije je http://www.airbosna.ba. Tačno je da se sada službeno zovu BH Airlines, ali kada i oni sami koriste staro ime, nije valjda problem što i ja tako napisah.
A što se tiče respekta, ja sam N puta letio s njima i nikada ih nisam izbjegavao (za razliku od mnogih). Ali sami su krivi što su već jednom bankrotirali, raja se više ne obazire na patriotske fazone, već traže uslugu. Ja se nadam da će ih neko ozbiljan kupiti i da će opstati na tržištu.

Možda se i sretnemo na nekom od narednih letova :wink:
laku noć

#92 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by laku noć »

Koliko košta aerodromska taksa aerodroma u Sarajevu i aerodroma u Egiptu(Hurghada)?
River_isle

#93 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

Maystor wrote:
River_isle wrote:

Pa ovako, zvanična i jedina web stranica kompanije je http://www.airbosna.ba. Tačno je da se sada službeno zovu BH Airlines, ali kada i oni sami koriste staro ime, nije valjda problem što i ja tako napisah.
A što se tiče respekta, ja sam N puta letio s njima i nikada ih nisam izbjegavao (za razliku od mnogih). Ali sami su krivi što su već jednom bankrotirali, raja se više ne obazire na patriotske fazone, već traže uslugu. Ja se nadam da će ih neko ozbiljan kupiti i da će opstati na tržištu.

sumnjam - bojim se aviona :lol: :lol: :lol: sad sam gledala pad boinga 747 i ne pada mi na pamet da letim :(
salu na stranu, ti nasi mali avioncici ispadose sigurni a firma u usponu kupio ih ili ne kupio neko... samo ovako da nastave i bit ce bolje.

jos jedan info vezano za Tursku, avioni puni do 09/07 (zna se koju kompaniju "prestavljam") pa ako se kome zuri nek se javi; takodjer ako bude neka spec ponuda javljam.
Maystor

#94 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Maystor »

River_isle wrote:
Maystor wrote:
River_isle wrote:

sumnjam - bojim se aviona :lol: :lol: :lol: sad sam gledala pad boinga 747 i ne pada mi na pamet da letim :(
salu na stranu, ti nasi mali avioncici ispadose sigurni a firma u usponu kupio ih ili ne kupio neko... samo ovako da nastave i bit ce bolje.

jos jedan info vezano za Tursku, avioni puni do 09/07 (zna se koju kompaniju "prestavljam") pa ako se kome zuri nek se javi; takodjer ako bude neka spec ponuda javljam.
Pa nisam znao da radis za njih :-)

Al' nemoj nas sad prepadat s tim padovima aviona. Ma u stvari ja sam već izračunao kolika je vjerovatnoća da dođe do havarije baš na ovom mom letu. Ispadne da je avion manji rizik nego ići autom do Makarske (famoznom cestom M-17)
neprilagodjena

#95 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by neprilagodjena »

e ja sam bila u alanya i to je dio od Antalije,prije neki dan sam se vratila.

Hotel ( 4 zvjezdice)smo rezervisali preko interneta ali zbog manjka soba premjestili su nas u drugi hotel :-)
Dosli smo u 2 sata ujutro u hotel i ispunili neke formulire i dobili narukvicu plasticnu oko ruke na kojoj pise ime hotela.

Krenuli prema liftu i onda je nestalo struje dok smo mi cekali lift :? brzo su to sredili i struja je dosla i otisli smo u sobu.

Tamo smo otkrili da nam klima uredjaj ne radi :-) i odlucili smo da spavamo sa otvorenim vratima od balkona :-D
nazalost otkrili smo da agregat drnda tako jako da ne bi oka mogli citave noci sklopiti ako ostavimo vrata otvorena i odlucili smo da se kuhamo tako citavu noc :-? :-?
Onda smo napokon legli mrtvi umorni od puta jer je put od ajrodroma do tog hotela trajao vise od dva sata,
taman sto smo legli opet je nestalo struje :-) :?

Dobro smo spavali,ujutro se ranije digli da odemo do plaze i onda smo otkrili da se nas novi hotel
u koji su nas smjestili nalazi na jednoj vrsti gradilista :-) :-)
Hotel je bio izgradjen ali zgrade oko njega nisu :? tako da su pored drndanja agregata poceli
i bageri da drndaju tako rano :-) :x a mi smo trazili miran hotel da se odmorimo jer ja imam epilepsiju :x

Otisli smo na plazu i bila je poprilocno prljava.

Onda je moj muz poslije dorucka imao sastanak sa nasim vodicem i dao mu je do znjanja da on zeli da
nas premjeste u hotel koji smo mi rezervisali i da ce da se zali za ovo gdje su nas smjestili,moj muz je poslije tog razgovora otisao i napravio slike od okolisa i sa zalbom poslao je i slike toj agenciji.

Oko 14:00 su nas premjestili u hotel koji smo rezervisali i bilo je super.
More je bilo preko puta hotela,gledala sam na more sa mog balkona a centar grada je bio
15 minuta pjeske od naseg hotela :-D :-D
Personal je bio super i svi su bili ljubazni,kuhinja je bila dobra i bilo je svega :-D
samo sto imas veceras za veceru imas sutra polu preradjeno sutra za rucak :lol: :lol: :lol: ali opet ukusno :-D

Sto se izleta tice kod nas je na ulicama bilo prodavaca.
Mi smo isli u hamam i super nam je bilo,i isli smo na brod ( sve i jedan brod ide istu putanju
i staju na istim mjestima) i brod mi se nije svidio 8-)
Sami smo to sredili,da smo isli preko vodica bilo bi nam duplo skuplje a mi smo sredili i za nas dvoje platili 70 eura :-D
Sami smo isli i na kulu i vidik je bio super ali kula nije bila bas nesto :run:

Savjetovala bi ti da kad ides u grad skines plasticnu narukvicu od hotela sa ruke jer te prodavaci
sa ulice manje gnjave :lol: ako naravno dobijes narukvicu ;-)
U centru grada smo nasli i jedan kafe u kojem visi zastava nasih ljiljana :-D :-D i tu smo popili po kiselo mljeko :-) jer je dobro i pricali sa trucinom koji je ozenjen za bosanku i prica dobro bosanski :-D :-D

Sve u svemu je bilo dobro kad su nas premjestili iz onog prvog hotela :-D :-D

Kad budes isao/isla na ajrodrom uzmi sebi flasu vode ili soka da imas sta da pijes jer je na ajrodromu veoma skupo.

Ja sam otisla u burgerking na ajrodromu da kupim sebi kafu jer je u kafeima na ajrodromu kafa bila skoro 5 eura,a u burgeru 4 turske lire :) i kad sam narucila kafu on mi kaze da mu platim 4 eura :shock: :? nisam poludila :-)
on pametnjakovic meni dao i neki kolac za koji nisam ni pitala,malo morgen :-)
A zeni pored mene su htjeli da naplate jedan rucak kod burgera 18 eura :-) :-) :-)
stvarno budalastine ali eto.

Eto to je kod mene bilo :-D htjela sam da podjelim sa vama.

Kako ide sve iz sarajeva (put i to i rezervacije) neznajem.
mi smo isli iz njemacke :-D :-D
River_isle

#96 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

Maystor wrote:
Pa nisam znao da radis za njih :-)

Al' nemoj nas sad prepadat s tim padovima aviona. Ma u stvari ja sam već izračunao kolika je vjerovatnoća da dođe do havarije baš na ovom mom letu. Ispadne da je avion manji rizik nego ići autom do Makarske (famoznom cestom M-17)
wrong :) al otkrit ces me lako ;)
Pikova-dama

#97 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

Eh, imam par pitanja, ticu se Turske, ali ne ljetovanja - vec Istanbula. Planiram prije mora otici do Istanbula, na otprilike 8 dana. Znam sta sve trebam vidjeti tako da mi to nije problem, ali ako neko zna neke detalje vezano za prevoz, kako sa aerodroma u stari dio grada? Znam da ima neki metro koji ide tuda, ali kako doci...i gdje ga naci, gdje izaci u Istanbulu navecer i tako to. Ja sam ranije bile tamo, ali na aps.ekskurziji, ali to je drasticna razlika u odnosu na odlazak u samostalnom aranzmanu. Nisam sama, idu nas dvije, tako da nije totalni crnjak, ali par savjeta je dobrodoslo... Sta god ko zna neka kaze...

PS Ako je potrebno premjestiti post negdje drugo, slobodno...:)
testament

#98 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by testament »

Pikova-dama wrote:Eh, imam par pitanja, ticu se Turske, ali ne ljetovanja - vec Istanbula. Planiram prije mora otici do Istanbula, na otprilike 8 dana. Znam sta sve trebam vidjeti tako da mi to nije problem, ali ako neko zna neke detalje vezano za prevoz, kako sa aerodroma u stari dio grada? Znam da ima neki metro koji ide tuda, ali kako doci...i gdje ga naci, gdje izaci u Istanbulu navecer i tako to. Ja sam ranije bile tamo, ali na aps.ekskurziji, ali to je drasticna razlika u odnosu na odlazak u samostalnom aranzmanu. Nisam sama, idu nas dvije, tako da nije totalni crnjak, ali par savjeta je dobrodoslo... Sta god ko zna neka kaze...

PS Ako je potrebno premjestiti post negdje drugo, slobodno...:)
Metro,odnosno tramvajska linija se gradi do aerodroma(neznam da li su radovi završeni vidi ima neki istanbul site),ako nije završena imaš buseve i taxi-je,pošto je aerodrom od istanbula udaljen nekih 20 km(a cijene taxija su čak i niže nego u nas,samo uvijek tražite da vas vozi po taximetru).pogledaj neku mapu istanbula(pravu ili na netu) i naći ćeš tramvajsku liniju koja prolazi pored kapali čaršije,plave džamije i aja sofije,i koja preko kanala prelazi na taksim.Na taksimu ti je glavni provod tu ćeš naći sve moguće vrste kafića,diskoteka,barova(irski bar jedan od najboljih u evropi po priči dvojice iraca koje sam upoznao tamo),sa svim vrstama muzike,taksim ti je i NAJSIGURNIJI naveče pošto tu boravi 90% turista i puno je NAORUŽANE policije.I azijski dio je ok,pogotovu oko stadiona fenera(mada je na zlu glasu).Moram te upozoriti ako si plavka(ili tvoje prijateljice) da će te biti META pošto se turci nevjerovatno lože na plavke,ali nemoj da te je strah,pošto će to biti samo u formi gledanja ili dobacivanja :D .Kod aerodroma imaš OGROMAN tržni centar(zaboravio sam kako se zove) veličine jedno 10 merkatora u sarajevu-ludilo za vas žene :D
U svakom slučaju bez straha i budi spremna na cjenkanje do bola,i ako nešto ne misliš kupovati nemoj ni gledati robu,jer će prodavac odmah misliti da si mušterija,i na kraju pazi sa našim jezikom,u istanbulu ima oko 500.000 ljudi koji su porijeklom
iz BiH pa pripazi kad pričaš.
testament

#99 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by testament »

Samo da dodam,da u legalnim radnjama sa markiranom robom NEMA CJENKANJA!!!
Pikova-dama

#100 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

Ej super...Hvala ti. Taksim mi je relativno blizu hotela, to me bas obradovalo...:) Znaci, taxi ne izgleda kao losa opcija ili eventualno taj metro ako je zavrsen kada je u pitanju transport sa aerodroma. Jedva cekam da se uvalim u te shoping centre, nema me vani dok ne zatvore.
Taj irski bar mi zvuci dobro, i mogu ti reci da nisam cula za njega, tako da mi je ta info dobro dosla. Ne znam kakve su im diskoteke, ali meni uvijek bolje bude u barovima i pubovima nego diskotekama...Irski ce definitivno biti na listi.

Plavka jesam, ali cu se valjda snaci :) :)

Hvala jos jednom.
Post Reply