SRAMOTNO BiH SUDSTVO
- Hunkar
#76 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Ima li sanse da unajmimo kakvog Batmana da malo uredi ovu situaciju?
- banjaluka078
#77 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
in33sa wrote: Ubice Denisa Mrnjavca se danas izjasnjavaju o krivici. Kladim se sa smjeskom na licu.
Ne osjećaju se krivima za ubistvo Denisa Mrnjavca
SARAJEVO - Ademir Lelović (18) i Berin Talić (19), optuženi za pomaganje u ubistvu Denisa Mrnjavca, izjasnili su se juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu da se ne osjećaju krivima.
S obzirom na to da su negirali krivicu, u narednom periodu njima će početi suđenje, kao i Nerminu Sikiriću, kojjei je optužen da je 5. februara u Sarajevu ubio Mrnjavca nanijevši mu više povreda nožem.
Naime, sudija za maloljetnike Opštinskog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog tužioca i odlučio da Sikiriću bude suđeno s ostalima, iako se radi o maloljetiku. Na jučerašnjem ročištu krivicu je negirala i Armina Milić, majka optuženog Lelovića, kojoj je na teret stavljeno da pomogla počiniocima u skrivanju ubistva.
Prema navodima optužnice, trojica optuženih su u tramvaju bez povoda napali Mrnjavca, koji se vraćao iz škole.
"Lelović je pozivao Mrnjavca da se potuku, a pridružili su mu se Talić i Sikirić, koji je kazao Mrnjavcu: 'Sada je gotovo'. Sikirić je potom iz džepa izvadio nož i pokazao ga Taliću i Leloviću koji su klimnuli glavom, a zatim nasrnuli na Mrnjavca. Prvo su ga udarali bokserom i pesnicama po glavi, a kada su ga oborili na pod Sikirić ga je izbo nožem", navodi se u optužnici.
Armini Milić je stavljeno na teret što je u svom ugostiteljskom objektu "Orijent" na Baščaršiji u šanku sakrila predmete kojima je izvršeno ovo krivično djelo, iako je znala šta se dogodilo.
Za krivično djelo ubistva u bezobzirnom nasilnom ponašanju, za koje je optužen Sikirić, zakonom je predviđena kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora, a za pomaganje do deset godina zatvora.
Ročište bilo zatvoreno za javnost
Ročište za izjašnjenje o krivnji bilo je zatvoreno za javnost odlukom sudije za prethodno saslušanje Dalide Burzić. Ona je objasnila da javnost, uključujući i novinare, po zakonu ne može prisustvovati izjašnjenju o krivnji, te navela da se radi o "delikatnom predmetu i da ne želi da bude problema na početku postupka".
Iako su izjašnjenja o krivnji inače u ovom i drugim sudovima u BiH otvorena za javnost, u ovoj instituciji nismo mogli dobiti dodatno pojašnjenje za zabranu.
Sudska policija novinare je udaljila od sudnice kako ne bi mogli vidjeti optužene. Kazali su da je to navodno zbog sigurnosti javnosti. S novinarima u hodniku su bili i majka ubijenog mladića Ana Mrnjavac, direktor Katoličkog školskog centra Ivica Mršo, te Denisovi školski drugovi, koji takođe nisu mogli ući u sudnicu.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 099&meni=2
- valterbranisarajevo
#78 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Đubrad pokvarena, a i ova kuještina koja nije pustila novinare i Denisovu mamu u sudnicu je..ma ne mogu, strah me da se ovo sve ne pretvori u farsu..
Dobiće minimalne kazne, kao da gledam...
Ovdje se valjda vodilo računa o "demokratskim" pravima zločinaca..
Pi... joj materina, živi od građana, a radi protiv njih...
Kao i sve sudije i tužioci u ovom jeb.. gradu...
Dobiće minimalne kazne, kao da gledam...
Ovdje se valjda vodilo računa o "demokratskim" pravima zločinaca..
Pi... joj materina, živi od građana, a radi protiv njih...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#79 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
ma najbolje da ih puste,pa da budemo 1000% sigurni ko sa onom trojicom palioca,bitno je da sudije i tuzioci dobijaju dobre plate i da mogu sa sigurnoscu na more(zato su vazna ona auta u Dubrovniku)pa kad moze Brankovic po zakonu da pljacka sto ne bi i ove maloumne ubice mogle da ubijaju.Onda nesto pricamo na zapadu je gore a vamo ti sudije po zakonu aminuju ubice ko sposlom.banjaluka078 wrote:in33sa wrote: Ubice Denisa Mrnjavca se danas izjasnjavaju o krivici. Kladim se sa smjeskom na licu.
Ne osjećaju se krivima za ubistvo Denisa Mrnjavca
SARAJEVO - Ademir Lelović (18) i Berin Talić (19), optuženi za pomaganje u ubistvu Denisa Mrnjavca, izjasnili su se juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu da se ne osjećaju krivima.
S obzirom na to da su negirali krivicu, u narednom periodu njima će početi suđenje, kao i Nerminu Sikiriću, koji je optužen da je 5. februara u Sarajevu ubio Mrnjavca nanijevši mu više povreda nožem.
Naime, sudija za maloljetnike Opštinskog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog tužioca i odlučio da Sikiriću bude suđeno s ostalima, iako se radi o maloljetiku. Na jučerašnjem ročištu krivicu je negirala i Amina Milić, majka optuženog Lelovića, kojoj je na teret stavljeno da je pomogla počiniocima u skrivanju ubistva.
Prema navodima optužnice, trojica optuženih su u tramvaju bez povoda napali Mrnjavca, koji se vraćao iz škole.
"Lelović je pozivao Mrnjavca da se potuku, a pridružili su mu se Talić i Sikirić, koji je kazao Mrnjavcu: 'Sada je gotovo'. Sikirić je potom iz džepa izvadio nož i pokazao ga Taliću i Leloviću koji su klimnuli glavom, a zatim nasrnuli na Mrnjavca. Prvo su ga udarali bokserom i pesnicama po glavi, a kada su ga oborili na pod Sikirić ga je izbo nožem", navodi se u optužnici.
Amini Milić je stavljeno na teret što je u svom ugostiteljskom objektu "Orijent" na Baščaršiji u šanku sakrila predmete kojima je izvršeno ovo krivično djelo, iako je znala šta se dogodilo.
Za krivično djelo ubistva u bezobzirnom nasilnom ponašanju, za koje je optužen Sikirić, zakonom je predviđena kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora, a za pomaganje do deset godina zatvora.
Ročište bilo zatvoreno za javnost
Ročište za izjašnjenje o krivnji bilo je zatvoreno za javnost odlukom sudije za prethodno saslušanje Dalide Burzić. Ona je objasnila da javnost, uključujući i novinare, po zakonu ne može prisustvovati izjašnjenju o krivnji, te navela da se radi o "delikatnom predmetu i da ne želi da bude problema na početku postupka".
Iako su izjašnjenja o krivnji inače u ovom i drugim sudovima u BiH otvorena za javnost, u ovoj instituciji nismo mogli dobiti dodatno pojašnjenje za zabranu.
Sudska policija novinare je udaljila od sudnice kako ne bi mogli vidjeti optužene. Kazali su da je to navodno zbog sigurnosti javnosti. S novinarima u hodniku su bili i majka ubijenog mladića Ana Mrnjavac, direktor Katoličkog školskog centra Ivica Mršo, te Denisovi školski drugovi, koji takođe nisu mogli ući u sudnicu.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 099&meni=2
-
Risto Kuglarić
#80 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Pa stvarno, bilo bi smiješno da se nije dogodilo u stvarnom životu...pici wrote: ma najbolje da ih puste,pa da budemo 1000% sigurni ko sa onom trojicom palioca,bitno je da sudije i tuzioci dobijaju dobre plate i da mogu sa sigurnoscu na more(zato su vazna ona auta u Dubrovniku)pa kad moze Brankovic po zakonu da pljacka sto ne bi i ove maloumne ubice mogle da ubijaju.Onda nesto pricamo na zapadu je gore a vamo ti sudije po zakonu aminuju ubice ko sposlom.![]()
![]()
![]()
![]()
- Kako ste zapalili staricu?
- Po zakonu.
- Pa kako, benzinom, etanolom...?
- Pa po zakonu, ne sjećam se, znam da je bilo po zakonu...
- valterbranisarajevo
#81 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
O zatvoru šute zbog izbora?
Iako još nema konkretnog odgovora iz Sanskog Mosta, u Ministarstvu pravde FBiH, a na temelju obećanja načelnika opštine Sanjina Halimovića, vjeruju da će dobiti saglasnost za izgradnju vaspitno-popravne ustanove za maloljetnike.
- Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa načelnikom Halimovićem i koliko je god moguće pokušavamo ubrzati tok događaja. Međutim, organizaciona struktura Federacije BiH je takva da mi nikome ne možemo ništa narediti i da ipak u konačnici ovisimo o dobroj volji vjećnika - kaže za "San" Entoni Šeparić, portparol Ministarstva pravde FBiH.
Ministarstvo je, kaže on, dobilo čvrste garancije da bi do službenog očitovanja iz Sanskog Mosta moglo doći u vrlo kratkom roku.
Ova tačka dnevnog reda, međutim, nije se našla ni na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, a nadležni ne žele govoriti o ovoj temi. Prema nezvaničnim informacijama, razlog je što u Sanskom Mostu vlada veliki otpor javnosti da se maloljetnički zatvor gradi baš kod njih. Izvor "Sana" dodaje i da se u Sanskom Mostu, zbog blizine lokalnih izbora "mudro šuti", te da su vrlo male šanse da će se Općinsko vijeće uskoro izjašnjavati o ovoj ideji.
Iako u Ministarstvu nisu željeli govoriti o potencijalnim lokacijama, saznajemo da su velike šanse da bi maloljetnički zatvor mogao biti sagrađen kod sela Dabar koje ima veoma veliku površinu, pa takav objekat ne bi smetao lokalnom stanovništvu, a uz to je i prilično udaljeno od grada.
Za sada nije poznato ni koliko bi koštala izgradnja maloljetničkog zatvora. Cijena, naime, zavisi od toga da li će se graditi novi objekat ili će neki postojeći promijeniti namjenu.
- Samim tim ne može se ni prognozirati kada bi ovaj projekat mogao biti okončan, ali čim dobijemo lokaciju, Ministarstvo će uraditi sve što je u njegovoj moći da se on realizuje u što je moguće kraćem roku. Sigurno je da novac neće biti problem - kaže Šeparić.
V. T.
Ništa ni od Stoca
Na zahtjev Ministarstva pravde koji je poslan brojnim opštinama u FBiH, jedino je Sanski Most odgovorio da je zainteresiran da se maloljetnički zatvor gradi na njihovoj teritoriji. Od planova da se zatvor gradi u Kantonu Sarajevo ili da se obnovi nekadašnji u Stocu, odustalo se zbog, pojašnjava Entoni Šeparić, jakog protivljenja lokalnih zajednica, ali i zato što Ministarstvu nisu mogli biti dodijeljeni željeni objekti.
San 8.5.2008.
Iako još nema konkretnog odgovora iz Sanskog Mosta, u Ministarstvu pravde FBiH, a na temelju obećanja načelnika opštine Sanjina Halimovića, vjeruju da će dobiti saglasnost za izgradnju vaspitno-popravne ustanove za maloljetnike.
- Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa načelnikom Halimovićem i koliko je god moguće pokušavamo ubrzati tok događaja. Međutim, organizaciona struktura Federacije BiH je takva da mi nikome ne možemo ništa narediti i da ipak u konačnici ovisimo o dobroj volji vjećnika - kaže za "San" Entoni Šeparić, portparol Ministarstva pravde FBiH.
Ministarstvo je, kaže on, dobilo čvrste garancije da bi do službenog očitovanja iz Sanskog Mosta moglo doći u vrlo kratkom roku.
Ova tačka dnevnog reda, međutim, nije se našla ni na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, a nadležni ne žele govoriti o ovoj temi. Prema nezvaničnim informacijama, razlog je što u Sanskom Mostu vlada veliki otpor javnosti da se maloljetnički zatvor gradi baš kod njih. Izvor "Sana" dodaje i da se u Sanskom Mostu, zbog blizine lokalnih izbora "mudro šuti", te da su vrlo male šanse da će se Općinsko vijeće uskoro izjašnjavati o ovoj ideji.
Iako u Ministarstvu nisu željeli govoriti o potencijalnim lokacijama, saznajemo da su velike šanse da bi maloljetnički zatvor mogao biti sagrađen kod sela Dabar koje ima veoma veliku površinu, pa takav objekat ne bi smetao lokalnom stanovništvu, a uz to je i prilično udaljeno od grada.
Za sada nije poznato ni koliko bi koštala izgradnja maloljetničkog zatvora. Cijena, naime, zavisi od toga da li će se graditi novi objekat ili će neki postojeći promijeniti namjenu.
- Samim tim ne može se ni prognozirati kada bi ovaj projekat mogao biti okončan, ali čim dobijemo lokaciju, Ministarstvo će uraditi sve što je u njegovoj moći da se on realizuje u što je moguće kraćem roku. Sigurno je da novac neće biti problem - kaže Šeparić.
V. T.
Ništa ni od Stoca
Na zahtjev Ministarstva pravde koji je poslan brojnim opštinama u FBiH, jedino je Sanski Most odgovorio da je zainteresiran da se maloljetnički zatvor gradi na njihovoj teritoriji. Od planova da se zatvor gradi u Kantonu Sarajevo ili da se obnovi nekadašnji u Stocu, odustalo se zbog, pojašnjava Entoni Šeparić, jakog protivljenja lokalnih zajednica, ali i zato što Ministarstvu nisu mogli biti dodijeljeni željeni objekti.
San 8.5.2008.
-
Hister
#82 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Optuženi za ubistvo Denisa Mrnjavca izjasnili se da nisu krivi...
Na ročištu za izjašnjavanje o krivnji u predmetu protiv optuženih za ubistvo Denisa Mrnjavca - Lelović Ademir, Talić Berin i Milić Armina, izjasnili su se juče da nisu krivi.
Zbog toga je sudac za prethodno saslušanje predmet proslijedio drugom vijeću radi zakazivanja glavnog pretresa, prenijela je Federalna televizija.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je 23. aprila 2008. mjeru izricanja maloljetničkog zatvora za malodobnog S. N. i podiglo je optužnicu prema punoljetnim izvršiocima i uputilo na potvrđivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu
Molim vas komentar......nisu krivi.....
Na ročištu za izjašnjavanje o krivnji u predmetu protiv optuženih za ubistvo Denisa Mrnjavca - Lelović Ademir, Talić Berin i Milić Armina, izjasnili su se juče da nisu krivi.
Zbog toga je sudac za prethodno saslušanje predmet proslijedio drugom vijeću radi zakazivanja glavnog pretresa, prenijela je Federalna televizija.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je 23. aprila 2008. mjeru izricanja maloljetničkog zatvora za malodobnog S. N. i podiglo je optužnicu prema punoljetnim izvršiocima i uputilo na potvrđivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu
Molim vas komentar......nisu krivi.....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
na kraju će ispast samoubojstvo a njih trojica su zapravo htjela pomoći
-
downtoearth
#84 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
[quote][Molim vas komentar......nisu krivi...../quote]
pa ili oni niu ni bili u Sarajevu tog dana ili je Denis njih prvi napao!!!!
pa ili oni niu ni bili u Sarajevu tog dana ili je Denis njih prvi napao!!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
sjooo sudija ocam mog ja kreno s jaaaaranima u bibljoteeeku baš sam imao neke kontrolne sljedećih daaana almine mi kad sam vidjeo da se nešto komeša u trambaju. Neko je izvadijo bodež iz zađepa sestre mi u mene. sjo sudija ja sam bacijo one knjige almine mi i potrčao kroz gužvu da pomognem kad sam tamo imao šta viditi on je njega zbouo nožem i zađepa i pobjegao ja sam se sestre mi krenuo da izvadim bodež i tada sam shvatio da ću ja biti optužen za zbadanje pa sam pobjegao sestre mi.
sjooo sudija ocam mog nisam kriv almine mi evo pitajte moje jarane ocam mog reće da nisam kriv amira mi
sjooo sudija ocam mog nisam kriv almine mi evo pitajte moje jarane ocam mog reće da nisam kriv amira mi
- Fair Life
#86 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Halimovic je obicna krpenu lutka u rukama Asima Kambera.valterbranisarajevo wrote:O zatvoru šute zbog izbora?
- Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa načelnikom Halimovićem i koliko je god moguće pokušavamo ubrzati tok događaja.
...
San 8.5.2008.
Dakle... Asime spasi me.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#87 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Sve razumijem samo jedno ne - zasto Ana nije mogla uci unutra?
Da li sudstvo shvata da ovime samo dizu bijes prema ovoj trojici debila i da ce prvim korakom na slobodi isti biti prebijeni da klincu valjat nece? Jer u raji se skuplja bijes i negativa prava...
Da li sudstvo shvata da ovime samo dizu bijes prema ovoj trojici debila i da ce prvim korakom na slobodi isti biti prebijeni da klincu valjat nece? Jer u raji se skuplja bijes i negativa prava...
-
downtoearth
#88 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
ja bih volio kad bi ti bila u pravu. ali bojim se suprotnog: da u raji koja vlada ovim gradom ovi balavci postaju idoli i heroji koje će sutra neki kopirati. ionako čujem da već u školama vlada rečenicu:"ne možeš mi ništa nema zatvora za mene"mIRCerka wrote:Sve razumijem samo jedno ne - zasto Ana nije mogla uci unutra?
-
mIRCerka
#89 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Pusti me da zivim u nadi, iako oboje znamo da to nece biti onako kako ja zelim...downtoearth wrote:ja bih volio kad bi ti bila u pravu. ali bojim se suprotnog: da u raji koja vlada ovim gradom ovi balavci postaju idoli i heroji koje će sutra neki kopirati. ionako čujem da već u školama vlada rečenicu:"ne možeš mi ništa nema zatvora za mene"mIRCerka wrote:Sve razumijem samo jedno ne - zasto Ana nije mogla uci unutra?
-
downtoearth
#90 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
mIRCerka wrote:Pusti me da zivim u nadi, iako oboje znamo da to nece biti onako kako ja zelim...downtoearth wrote:ja bih volio kad bi ti bila u pravu. ali bojim se suprotnog: da u raji koja vlada ovim gradom ovi balavci postaju idoli i heroji koje će sutra neki kopirati. ionako čujem da već u školama vlada rečenicu:"ne možeš mi ništa nema zatvora za mene"mIRCerka wrote:Sve razumijem samo jedno ne - zasto Ana nije mogla uci unutra?
- chuchumbamayumbe
#91 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Ovo treba bez trunke sazaljenja, ili metkom u celo, ili uhvatiti u mraku i lagano sjekiricom otcapariti sve prste na ruci, pa da citav zivot razmisljaju sta su uradili...
Kazem, bez treptaja!
Kazem, bez treptaja!
-
mIRCerka
#92 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Počela realizacija programa pojačanog nadzora nad maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević
Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo danas je počeo realizaciju programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad trojicom maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević, kazala je danas na konferenciji za novinare Vlade KS-a direktorica Centra Mirsada Poturković.
Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika te pedagoga a radi resocijalizacije ovih maloljetnika.
"Program će u skladu s odlukom Suda biti proveden od jedne do tri godine, u ovisnosti od rezultata, a izvještaji će se mjesečno dostavljati Sudu i Tužiteljstvu", objasnila je Poturković.
Dodala je da nema načina da se roditelji i maloljetnici prisile na suradnju, ali da svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.
"I djeca i roditelji, prema mišljenju psihologa, svjesni su ozbiljnosti počinjenog djela i za sada surađuju", kazala je Poturković.
Otežavajući faktor u ovom slučaju, kako je kazala Poturković, predstavlja neriješeno stambeno pitanje za jednu od ove tri porodice. Naime, ova porodica nema riješen status niti boravak u KS-u.
"To je otežavajući faktor za naš stručni tim i mi smo obavezni da ispoštujemo odluku Suda i to ćemo i učiniti. Pokušat ćemo da u suradnji s Ministarstvom sigurnosti obezbijedimo privremeni smještaj za ovu porodicu", istakla je.
Prema rješenju Kantonalnog suda od 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević izrečena je mjera pojačanog nadzora od organa starateljstva od jedne do tri godine.
Objavljeno 08.05.2008. u 13:45
(FENA)
- valterbranisarajevo
#93 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Nemaju status, nemaju boravak, znači nisu azilanti. Ako se ako bog da ova situacija promijeni i ove bitange završe u zatvoru, njihove porodice, zbog nelegalnog boravka u BiH treba odmah protjerati, a ako se ne riješi treba ih protjerati zajedno sa ovim bitangama, a predmet prepustiti pravosuđu njihove matične države. Oni valjda imaju još uvijek "sivi dom".(računam da su oni državljani Srbije, a ne Kosova, tako se makar vode)...
Svrha pojačanog nadzora nije za mene nikakva kazna, jer nema vremenski rok.
Mi im pružamo gostoprimstvo a oni ubijaju građane naše države. Sramota..
Ovo je još jedan segment koji je indirektno kriv za zločin. Da su osobe odgovorne za azil i boravak stranaca radile svoj posao i ove protjerali na vrijeme, gospođa Ljubica bi bila živa...
Svrha pojačanog nadzora nije za mene nikakva kazna, jer nema vremenski rok.
Mi im pružamo gostoprimstvo a oni ubijaju građane naše države. Sramota..
Ovo je još jedan segment koji je indirektno kriv za zločin. Da su osobe odgovorne za azil i boravak stranaca radile svoj posao i ove protjerali na vrijeme, gospođa Ljubica bi bila živa...
-
popajic
#94 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Dobro je! I ubice i njihove mame i tate su svjesni pocinjenog (ne)djela.Pa MOZDA vise nece nikoga spaljivati.Ipak ima pravde.I djeca i roditelji, prema mišljenju psihologa, svjesni su ozbiljnosti počinjenog djela i za sada surađuju", kazala je Poturković.
Otežavajući faktor u ovom slučaju, kako je kazala Poturković, predstavlja neriješeno stambeno pitanje za jednu od ove tri porodice. Naime, ova porodica nema riješen status niti boravak u KS-u.
"To je otežavajući faktor za naš stručni tim i mi smo obavezni da ispoštujemo odluku Suda i to ćemo i učiniti. Pokušat ćemo da u suradnji s Ministarstvom sigurnosti obezbijedimo privremeni smještaj za ovu porodicu", istakla je.
Naravoucenje:kome treba stan,kanticu benzina u ruke i pred necije stubiste...
- chuchumbamayumbe
#95 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Prvo sto sam pomislio na sve ovo - majku im *ebem krvavu! Balavurdiju zatvorit, roditelje protjerati tamo odakle su i dosli!popajic wrote:Dobro je! I ubice i njihove mame i tate su svjesni pocinjenog (ne)djela.Pa MOZDA vise nece nikoga spaljivati.Ipak ima pravde.I djeca i roditelji, prema mišljenju psihologa, svjesni su ozbiljnosti počinjenog djela i za sada surađuju", kazala je Poturković.
Naravoucenje:kome treba stan,kanticu benzina u ruke i pred necije stubiste...
Fakat ne mogu da vjerujem kakvi se apsurdi ovdje desavaju!!!
- valterbranisarajevo
#96 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Mene ovo podsjeća na poziv da im se obezbjedi smještaj dok se ne resocijalizuju. Kako da ne. Sve države koje nama drže lekcije i uče nas demokratiji protjeruju one što prave probleme. sjetite se kakvu su raciju, poslije ubistava i sliovanja koje su u Rimu počinili građani Rumunije pokrenuli Italijani...Ubice i silovatelji u zatvor, a oni nelegalni "šup karta".
Moram biti pošten, pokušaji naših vlasti da se preispita opravdanost azila za neke osobe koje su došle sa Kosova su propali pred ogromnim pritiskom koji su na njih vršili razni UNHCR, TI i ostali zaštitnci ljudskih prava. Svi oni sada šute kao kurve..
Ako nas već uče demokratiji neka nam dopuste da preuzmemo sve demokratske tekovine koje oni primjenjuju, a ne samo one koje štite lopove i kriminalce od policije i slično...
Na kraju sada ispada da i ovaj pojačani nadzor nije nikakava sankcija, nego samo pokušaj resocijalizacije, ne bi li se valjda ova trojica uklopili u naše društvo i postali uzorni građani...Bljak
Moram biti pošten, pokušaji naših vlasti da se preispita opravdanost azila za neke osobe koje su došle sa Kosova su propali pred ogromnim pritiskom koji su na njih vršili razni UNHCR, TI i ostali zaštitnci ljudskih prava. Svi oni sada šute kao kurve..
Ako nas već uče demokratiji neka nam dopuste da preuzmemo sve demokratske tekovine koje oni primjenjuju, a ne samo one koje štite lopove i kriminalce od policije i slično...
Na kraju sada ispada da i ovaj pojačani nadzor nije nikakava sankcija, nego samo pokušaj resocijalizacije, ne bi li se valjda ova trojica uklopili u naše društvo i postali uzorni građani...Bljak
-
popajic
#97 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Ovo su stvarno paradoksalne stvari koje se samo kod nas desavaju.Dosli momci iz neke vukojebine,gazije,zenu na monstruozan nacin ubili i kakva im je kazna- razbaskarit se u Sarajevu uz malo terapije,a ni za stan se ne moraju brinuti.Dobijas ga kao kaznu!!!
Jebote,kad pomislim koliko ratnih invalida ne mogu na ulicu bez invalidskih kolica,a donatora za tako nesto nema.I zive jos sa roditeljima jer nema sanse da kupe stan.A mnogi noge izgubili u odbrani drzave.
I kad oni ovo procitaju! I kad Ljubicina kcerka ovo procita.(uzgred ta kcerka je prije god. izgubila sina od 18 god.Srcani udar).Da ona u nekom ludilu spali jednog od ovih momaka,garant bi dobila 15 god.robije.
za sudstvo.
Jebote,kad pomislim koliko ratnih invalida ne mogu na ulicu bez invalidskih kolica,a donatora za tako nesto nema.I zive jos sa roditeljima jer nema sanse da kupe stan.A mnogi noge izgubili u odbrani drzave.
I kad oni ovo procitaju! I kad Ljubicina kcerka ovo procita.(uzgred ta kcerka je prije god. izgubila sina od 18 god.Srcani udar).Da ona u nekom ludilu spali jednog od ovih momaka,garant bi dobila 15 god.robije.
- rajvosa^
#98 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Dok ovo citam razmisljam kako ce se jedan gradjanin osjecati da kad seta ulicom mimoidje se sa ovim ubicama. Hoce li samo pognuti glavu u strahu, hoce li opsovat mater ili cak ga stosem zavalit? Pokusavam sebe staviti u tu sliku i nemere nikako. Kako reagovati u tom slucaju?
- ljubav_aha
#99 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
rajvosa,odlicno pitanje
isto tako je uzasna cinjenica o poljuljanoj sigurnosti kretanja gradjanja ,znaci gradjani bi trebali reagovati,a sto je najgore,nema reakcija,ili grijesim
isto tako je uzasna cinjenica o poljuljanoj sigurnosti kretanja gradjanja ,znaci gradjani bi trebali reagovati,a sto je najgore,nema reakcija,ili grijesim
-
andjeo_cuvar
#100 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO
Iskreno se pridruzujem tvojim zeljama.