Dan mladosti 25.maj

Locked
Vozdra raja :-)

#76 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Vozdra raja :-) »

@Jefferson

Ne slazem se sa tobom, zato sto ja ne smatram da su Bicakcic i Izetbegovic bili faktor raspada Jugoslavije niti bilo kakav faktor losega sem ucesnici odbrane drzave od napada Srbijanskih komunistickih generala!!

To sto ti smatras da smo trebali ostati u krnjoj Jugoslaviji, ili da rata ne bi bilo da nije bilo Alije, je tvoje misljenje koje se kosi sa cinjenicam ana terenu!
jefferson

#77 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

Prpa.ba wrote:Sta sve neki koriste, samo kako bi dobili jos jedan poen u svojoj borbi protiv komunizma. Dajte vise, eto, otjerali ste zle komuniste, pustite nas neuke da se sjecamo toga vremena, a vi vodite bitke sa onima sa druge strane zice. Ispade vece zlo cine ljudi koji se sjete Titovog rodjendana, nego cetnici sto pobise tuzlansku mladost. Sram vas bilo.
Pa valja nekako opravdat cinjenicu da je Jugoslavija bila vise drzava 1946 nego BiH 2008!
Sto bi rekao Gojko beric, Jugoslavija je 1980 bila blize EU nego HR, Srbija i BiH 2007!

#78 Re: Dan mladosti 25.maj

10101010101 wrote:
Vozdra raja wrote:
Da, ali i na stotine hiljada onih drugih koji su recitovali pionirsku a onda pred rat pustili brade i pokazali svoje pravo prljavo lice.

Nije Jugoslavija propala zbog nacionalista, vec zbog samih komunista, koji su onda tu drzavu ostavili nacionalistima na parcanje.
Tebi komunisti i cetnici jedno te isto. Pa i nisi nesto bolji od vecine Srba u Srbiji. Oni doduse misle da su cetnici bili antifasisti. Samo se varaju. I cetnici i Mladi Muslimani su bili i jesu profasisticki orijentisani. Sve je to isti tim.
Oni komunisti koji su preko noci preobukli dresove(a takvih je bila vecina u Srbiji) jesu isto sto i cetnici!!

O MM ne pricaj! Nemas pojma!
vox-populi

#79 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by vox-populi »

Vozdra raja wrote:
suncica24 wrote: Ne vidim zasto sam ja losa osoba ako se na taj dan sjetim i Titovog rodjendana?
I stvarno ne vidim zasto su to "vozdra raja" i "sara le" bolji ljudi od mene?
Ni u kom smislu ne smatram da sam bolji od tebe. Mozda je obrnuto!
Nije mi jasno zasto bi se sjecala rodjendana jednog covijeka?? Zasto se ne odmaknes od tog uskovidnog komunistickog drila i idolatrije?? Zasto bi njegov rodjendan bio vazniji od recimo rahmetli Nanicevog ili Izetbegovicevog??
Evo posto i ja obiljevam 25. maj, pored ostalog kao i Titov rodjendan, mogu odgovoriti na pitanje mada nije upuceno direktno meni. Titov rodjendan cu uvijek obiljezavati jer sam u drzavi koju je on stvorio i vodio zivio kao normalan covjek, dostojansven i postovan od citavog svijeta. Izetbegovicev a ni Nanicev rodjendan nikada necu slaviti jer sam iz drzave(?!) koji su oni stvorili pobjegao glavom bez obzira. Nazalost kasno, ali bolje i to nego nikada.
jefferson

#80 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

Vozdra raja wrote:@Jefferson

Ne slazem se sa tobom, zato sto ja ne smatram da su Bicakcic i Izetbegovic bili faktor raspada Jugoslavije niti bilo kakav faktor losega sem ucesnici odbrane drzave od napada Srbijanskih komunistickih generala!!

To sto ti smatras da smo trebali ostati u krnjoj Jugoslaviji, ili da rata ne bi bilo da nije bilo Alije, je tvoje misljenje koje se kosi sa cinjenicam ana terenu!
Eh hajde ti meni reci kad sam ja rekao da treba ostat u krnjoj jugoslaviji!
Frajeru, neznas koristiti cinjenice, i izvrces rijeci. Hajde de citiraj gdje sam ja rekao da treba ostat u krnjoj jugoslaviji!
Znas sta je gore od cetnika? Domaci izdajnik! I ti me ubjedi da mi je dobro donio Bicakcic, Behmen ili Cengic?
Sto se tice Izetbegovica, fin ciko, ali mu ne bi dao da bude Predsjednik Kucnog Savjeta jer bi ga komsija mogao nagovoriti da potpise podjelu ulaza!
Prpa.ba

#81 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Prpa.ba »

Vozdra raja wrote:komunistickih generala

Jeste, zagrizeni generali na Titovom putu, koji na njegov rodjendan prinose zrtvu tako sto granatiraju tuzlansku mladost, koja se okupila bas na dan Titovog rodjendana. Logika ti je bas jaca strana. Prvo sto je uradjeno u JNA je bilo da su se sklanjale crvene zvijezde sa sljemova. Veliki komunisti, inace.

#82 Re: Dan mladosti 25.maj

vox-populi wrote:
Vozdra raja wrote:
suncica24 wrote: Ne vidim zasto sam ja losa osoba ako se na taj dan sjetim i Titovog rodjendana?
I stvarno ne vidim zasto su to "vozdra raja" i "sara le" bolji ljudi od mene?
Ni u kom smislu ne smatram da sam bolji od tebe. Mozda je obrnuto!
Nije mi jasno zasto bi se sjecala rodjendana jednog covijeka?? Zasto se ne odmaknes od tog uskovidnog komunistickog drila i idolatrije?? Zasto bi njegov rodjendan bio vazniji od recimo rahmetli Nanicevog ili Izetbegovicevog??
Evo posto i ja obiljevam 25. maj, pored ostalog kao i Titov rodjendan, mogu odgovoriti na pitanje mada nije upuceno direktno meni. Titov rodjendan cu uvijek obiljezavati jer sam u drzavi koju je on stvorio i vodio zivio kao normalan covjek, dostojansven i postovan od citavog svijeta. Izetbegovicev a ni Nanicev rodjendan nikada necu slaviti jer sam iz drzave(?!) koji su oni stvorili pobjegao glavom bez obzira. Nazalost kasno, ali bolje i to nego nikada.
Ova dvojica nisu izazvali agresiju, niti su krivi sto je BiH ovakva kakva jeste. Da su komunisti ostali vijerni svojoj ideji, i da nisu pustili brade, rata ne bi bilo i svi bi danas bili sretni!

Srdzbu ne treba iskaljivati na one koji su bili napadnuti i koji su se branili, vec na one koji su Jugoslaviju oborili na koljena, a to su sami komunisti!
jefferson

#83 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

Vozdra raja wrote:
10101010101 wrote:
Vozdra raja wrote:
Da, ali i na stotine hiljada onih drugih koji su recitovali pionirsku a onda pred rat pustili brade i pokazali svoje pravo prljavo lice.

Nije Jugoslavija propala zbog nacionalista, vec zbog samih komunista, koji su onda tu drzavu ostavili nacionalistima na parcanje.
Tebi komunisti i cetnici jedno te isto. Pa i nisi nesto bolji od vecine Srba u Srbiji. Oni doduse misle da su cetnici bili antifasisti. Samo se varaju. I cetnici i Mladi Muslimani su bili i jesu profasisticki orijentisani. Sve je to isti tim.
Oni komunisti koji su preko noci preobukli dresove(a takvih je bila vecina u Srbiji) jesu isto sto i cetnici!!

O MM ne pricaj! Nemas pojma!
Imaju moje dede. Obojica ratni heroji u partizanima, borili se protiv njemaca, cetnika, ustasa, i da na drugoj strani s onima sto sam ih vec nabrojao bili Mladi Muslimani!
Gdje bio Alija Izetbegovic u II sv. ratu dok se Tito borio protiv nacizma? U Sarajevu, pite mu razvijala Aziza Secerbegovic!
10101010101

#84 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by 10101010101 »

Alija, ili da ga nazovem sa njegovim nadimkom, Kapetan Bajram (nadimak je moj), htio je begovat, nazalost, uspio je. Dio Bosne i jeste begovat. Jadna Bosna, podijeljena izmedju cetnika, ustasa i balija i nema neku buducnost. Najgori sljam i bagra su na vlasti od 1992. Fasisti koji unistavaju i ono malo lijepog sto je ostalo. Sve bi to trebalo pohapsiti.
Prpa.ba

#85 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Prpa.ba »

Vozdra raja wrote:Ova dvojica nisu izazvali agresiju, niti su krivi sto je BiH ovakva kakva jeste. Da su komunisti ostali vijerni svojoj ideji, i da nisu pustili brade, rata ne bi bilo i svi bi danas bili sretni!

Aha. Dakle, nekad su bili vjerni svojoj ideji? Zasto pobogu onda gnojis po ovom forumu pljujuci po Titu, kad je ocito (kao sto i sam navodis) da su oni koji su i krivci za sve ovo ustvari skrenuli sa Titovog puta i digli ruku na bratske narode? Jel' onda problem u onima koji su ostali privrzeni toj ideji, ili u onima koji nisu. Po tvom pisanju ispada da vece zlo cine oni koji i dalje vjeruju u te ideale, nego oni koji te ideale izdadose!

#86 Re: Dan mladosti 25.maj

Gdje su bili komunisti dok je na BiH vrsena agresija? U misijim rupama!
A BiH je odbranila sirotinja, momci u patikama, oni koji u Jugoslaviji nisu bili ni narod, i jugoslovenski "fundamentalisticki" robijas Alija...
omar little

#87 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by omar little »

jefferson wrote: Imaju moje dede. Obojica ratni heroji u partizanima, borili se protiv njemaca, cetnika, ustasa, i da na drugoj strani s onima sto sam ih vec nabrojao bili Mladi Muslimani!
Gdje bio Alija Izetbegovic u II sv. ratu dok se Tito borio protiv nacizma? U Sarajevu, pite mu razvijala Aziza Secerbegovic!
Hej jefferson ja se tebi divim kako imas zivaca i strpljena s ovim tutmezom se natezati. :D Meni se omakne ,jer me izivcira sa izjavama, pa mu napisem post ali ja s njim ne mogu zboriti. Nit' cinjenica, nit' znanja, nit' smisla, nista - k'o pokvarena ploca, samo jedno te isto...Opet kazem, svaka ti cast. :)
vox-populi

#88 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by vox-populi »

Vozdra raja wrote:
Ova dvojica nisu izazvali agresiju, niti su krivi sto je BiH ovakva kakva jeste. Da su komunisti ostali vijerni svojoj ideji, i da nisu pustili brade, rata ne bi bilo i svi bi danas bili sretni!
Nisu ni svi komunisti pustili brade niti su svi komunisti izazvali agresiju. Ako malo pogledas proslost clanstva SDA i SBIH (spominjem samo te dvije stranke jer se percipiraju kao vodece stranke Bosnjaka), naci ces podatak da je vecina tog clanstva nekada bila clan SKJ. A nisam ja nigdje ni rekao da su njih dvojica izazvali agresiju, samo sam rekao da su stvorili drzavu iz koje sam na kraju morao pobjeci da bih ostao normalan.
Vozdra raja wrote: Srdzbu ne treba iskaljivati na one koji su bili napadnuti i koji su se branili, vec na one koji su Jugoslaviju oborili na koljena, a to su sami komunisti!
Ma ne osjecam ja nikakvu srdzbu prema nikome. Ne znam koliko godina imas i da li se sjecas predizborne kampanje 1990. godine. Ja se dobro sjecam te kampanje i sjecam se da sam se i tada pitao zasto su SDA, HDZBiH i SDS tri razlicite strane, zasto nisu u jednoj kada tako slicno pricaju i djeluju. Retorika te tri stranke 1990. godine je, u namjeri, bila identitcna. Naravno, svaka stranka se obracala svom stadu pa su morali malo drugacije termine koristiti, ali su mi bili bas identitcni. I da, slazem se da su komunisti unistili Jugoslaviju, oni komunisti koji su preko noci partijsku knjizicu zamjenili clanskim kartama SDA, HDZ i SDS.

#89 Re: Dan mladosti 25.maj

Cinjenice ocito ne odgovaraju nekima, kao npr;

Generali koji su rokali po Sarajevu i BiH su mahom u onoj drzavi bili u JNA, Milosevic je bio komunista, srbi kojima je Jugoslavija najvise odgovarala i koji su vecinom bili u partiji su kasnije glasali za fasiste Karadzica i Milosevica, Jugoslavija se raspala kada su to komunisti odlucili(izlaskom Slovenaca iz dvorane) itd...

Ma da, komunisti su andjeli...
vox-populi

#90 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by vox-populi »

Ok, sad znam koliko godina imas. Nedovoljno.
10101010101

#91 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by 10101010101 »

Ja bih bio za Aliju, da je znao da napravi leteci cilim, ali on je znao nesto bolje, naime on i njegovi su znali gdje je Sezam i tu su sklonili dosta blaga. Gdje nestade 6 milijardi dolara, maca pojela ili sklonjeno u Sezam?
jefferson

#92 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

Vozdra raja wrote:Gdje su bili komunisti dok je na BiH vrsena agresija? U misijim rupama!
A BiH je odbranila sirotinja, momci u patikama, oni koji u Jugoslaviji nisu bili ni narod, i jugoslovenski "fundamentalisticki" robijas Alija...
I sta je sad s tom sirotinjom? Jedu zlatnim kasikama.
Ti, posto ocito nemas dovoljno godina da bi se uopce toga sjecao, trebas da konacno shvatis da je OGROMNA vecina onih koji su se borili protiv cetnika nekada polozila pionirsku zakletvu!

#93 Re: Dan mladosti 25.maj

vox-populi wrote:A nisam ja nigdje ni rekao da su njih dvojica izazvali agresiju, samo sam rekao da su stvorili drzavu iz koje sam na kraju morao pobjeci da bih ostao normalan.

Slazem se da su komunisti unistili Jugoslaviju, oni komunisti koji su preko noci partijsku knjizicu zamjenili clanskim kartama SDA, HDZ i SDS.
Njih dvojica nisu stvarali drzavu, ona je vec postojala, njih dvojica su branila drzavu od unistenja i nestanka!! Nemoj njih kriviti za agresiju i za postratno stanje, vec krivi one kojima je matica Hrvatska i Srbija. Bolja je i pvakva drzava od Velike Srbije i Velike hr banovine!

Samo sto komunisti koji su presli u SDA nisu slali vojsku u Srbiju niti su cinili masovne zlocine, poput onih komunista koji su presli u SDS! Bitna razlika!! I moj rodjak ne bio u partiji, ali je on kasnije bio borac nase armije. Dok je onaj tamo komunista postao snajperista nad Sarajevom!

#94 Re: Dan mladosti 25.maj

kad smo mi polagali pionirsku, mi smo to radili iskrneo. Dok su to oni radili, radili su to neiskreno.
Dok smo mi ucili djecu kako se slavi rodjendan i da se voli Jugoslavija, oni su ucili djecu kako se puni puska i da se jednog dana treba osvetiti turcima. Samo sto to mi nismo znali!
Luke Perry

#95 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Luke Perry »

Hajde eto taj 25.maj je kao bio neki praznik, ali nemojte mi reci da je to neko shvatao za ozbiljno :cry:

Komunisticki Bozic :D
Fair Life

#96 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Fair Life »

Vozdra raja wrote:Gdje su bili komunisti dok je na BiH vrsena agresija? U misijim rupama!
Karadzic je s pred sami rat rekao da "... ako pobijedi Durakovic bice rata a ako Alija... dogovorice se."

I dogovorili su se...

A gdje su bili komunisti u odbrani... trebao si upitati Aliju za zivota.
Cesto sam se pitao zasto nije u odbrani BiH angaziran pokojni general pukovnik Mirko Vranic. Najvisi cin JNA u BiH (iza tog cina slijedi Marsal), a opet nije bio Aliji po volji...
salihh

#97 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

dok se bosnjaci / bosanci prepiru oko 25. maja, drzavu su nam poceli hinjski razgradjivati... u posljednje vrijeme mislim da je to mozda i logican slijed... ne umijemo mi drzavu ni praviti ni cuvati, a ascare nam je nece niko drugi napraviti...
laku noc bosno
salihh

#98 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

Fair Life wrote:
Karadzic je s pred sami rat rekao da "... ako pobijedi Durakovic bice rata a ako Alija... dogovorice se."

I dogovorili su se...

Cesto sam se pitao zasto nije u odbrani BiH angaziran pokojni general pukovnik Mirko Vranic. Najvisi cin JNA u BiH (iza tog cina slijedi Marsal), a opet nije bio Aliji po volji...
ja zaista mislim da si ti placenik KOS-a
sikter
Fair Life

#99 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Fair Life »

salihh wrote:ja zaista mislim da si ti placenik KOS-a
sikter
Da sam placenik KOS-a sjedio bih u Sarajevu kao Alijin ahbab Muslimovic Fikret...

Uostalom... u Munjinoj "Bosni u kandzama KOS-a" sve ti je lijepo nacrtano.

#100 Re: Dan mladosti 25.maj

Fair Life wrote:

I dogovorili su se...

I eto, pobijedi Alija, i ne bi rata! :-) Vec dogovorili da se ispuca koji metak u vis, Karadzic bude u bjegstvu, Milosevic umre u Hagu, a Alija primi medjunarodna priznanja... :D Strasan im je dogovor bio... :lol:

Komunisti su Aliju kostali mnogo sto sta, a on im se ipak nije svetio. To mu se mora priznati!
Locked