homo_sapiens wrote:Meni se cini da smo prvu fazu protesta okoncali u nedjelju, 6.Aprila.
U nastavku planiranja daljih aktivnosti, a i u skladu s naslovom ove teme, primjetni su konkretni i sasvim konstruktivni prijedlozi, kojih ce, nadam se, biti jos.
Kako je 9.Maj jos daleko, i kako do tog datuma imamo jos 4 subote, predlazem da ih sve redom ispunimo nekim aktivnostima.
Za sutra, 12.Aprila, neka to bude nase prisustvo potpisivanju peticija gradjana, onih koji to jos nisu uradili, neka bude druzenje svih nas s gradjanima Sarajeva, uz dobru pjesmu, razgovor, ali i pojasnjenje nasih aktivnosti (jos uvijek ima sugradjana koji ne shvataju razlog protesta), i neka sutrasnja subota bude upoznavanje i zblizavanje svih forumasa odavde, ali i drugih, sa ostatkom aktivista ciji je neposredan angazman rezultirao s nekoliko protesta.
Neka subota bude i medjusobno upoznavanje. Vjerujem da ce nakon toga biti vise kvalitetnog dijaloga, a manje nesuglasica i osjecaja inferiornosti.
Pozivam sve koji su ovdje pisali prijedloge, i one koji mogu dati ikakav konkretan doprinos organizaciji svih planiranih protesta, pa i 9-majskog, da dodju sutra ispred Katedrale u 13 sati.
Sarajevski protesti nisu privatni, vec zajednicki interes i cilj poboljsanja uslova za sve u K.Sarajevu.
odlično, 100 %

ja sutra ne mogu biti s vama, radim i žao mi je zbog toga ali ću zaganjati ako treba pojedinačno one koje ne znam, do naredne subote, koju ću nadam se provesti s vama. vjerujem da je većina ljudi ovdje bila aktivna godinama i izražavala nezadovoljstvo ali nije imala mnogo istomišljenika s kojim bi zakotrljala stvari. Iako većinu ne poznajem, osjećam vas, i želim upoznati, i raditi, dan i noć, za stvar koju smo počeli.... jer je
100% ispravna.
Ispravna i pravedna, i nema šanse da se čeka još nekoliko generacija!!!!!!!!! kao što sam ranije negdje pisala, jezgro je tu, i treba ga njegovati, usavršavati i proširivati
ODGOVORNOST (I NADLEŽOST
)... NAŠA... SAD!!!
zovem bar sutra u 13 h, ako budete negdje iza 20h zovite