Navijačke skupine........

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radijator

#76 Re: Navijačke skupine........

Post by radijator »

LSD wrote:Manijaci,Željo,Bog i Čaršija...neka zivi Bosna-naša država 8-)
A onaj još gore napisa da su HZ blijeda kopija nekoga... ha ha ha ha
Pa ako smo mi blijeda kopija Delija, zamisli na šta onda liči blijeda kopija blijede kopije :lol:
LSD

#77 Re: Navijačke skupine........

Post by LSD »

radijator wrote:
Pa ako smo mi blijeda kopija Delija, zamisli na šta onda liči blijeda kopija blijede kopije :lol:
Niđe veze post :roll: :shock:
radijator

#78 Re: Navijačke skupine........

Post by radijator »

LSD wrote:
radijator wrote:
Niđe veze post :roll: :shock:
Eki niđe veze, majstore u istoj rečenici spominjat "Željezničar" i "Čaršiju" je niđe veze. Za tvoju informaciju, original ide malo drugačije. :wink:
LSD

#79 Re: Navijačke skupine........

Post by LSD »

Što,šta fali čaršiji i Želji? ne kontam poentu ili pokušavaš da plasiraš neki lokalizam i ekskluzivu za čaršiju...uostalom,podsjeti me kako glasi taj "original" ako nije frka 8-)
radijator

#80 Re: Navijačke skupine........

Post by radijator »

LSD wrote:Što,šta fali čaršiji i Želji? ne kontam poentu ili pokušavaš da plasiraš neki lokalizam i ekskluzivu za čaršiju...uostalom,podsjeti me kako glasi taj "original" ako nije frka 8-)
Ne fali ništa, ali tako nikad nije bilo. Navijači Željezničara su uvijek bili debela manjina u Starom Gradu (osim na Bistriku), pa odatle i slogan koji vuče korjene još od prije rata "SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA...".
TM1987

#81 Re: Navijačke skupine........

Post by TM1987 »

radijator wrote:
I ovo smo prije vas pjevali :wink:
TM1987

#82 Re: Navijačke skupine........

Post by TM1987 »

radijator wrote:
LSD wrote:Što,šta fali čaršiji i Želji? ne kontam poentu ili pokušavaš da plasiraš neki lokalizam i ekskluzivu za čaršiju...uostalom,podsjeti me kako glasi taj "original" ako nije frka 8-)
Ne fali ništa, ali tako nikad nije bilo. Navijači Željezničara su uvijek bili debela manjina u Starom Gradu (osim na Bistriku), pa odatle i slogan koji vuče korjene još od prije rata "SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA...".
Tacno,vuce korijene prije rata,medjutim to ste poceli pjevati poslije nas i melodije su razlicite(koliko-toliko),nasa je nastala nakon sto je J... proveo tri dana u Zagrebu sa BBB i gledao utakmicu Dinamu - CZ i cuo njihovu verziju! A kako ste vi dosli do ideje stvarno ne znam,znam da se poklapaju skoro sve rijeci :wink:
shadow

#83 Re: Navijačke skupine........

Post by shadow »

Ne prosipajte se, original je SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA...a pred sami pocetak rata kad smo se malo zblizili a sve u cilju borbe protiv istocnih i zapadnih komsija koje su vec uveliko furale nacionalisticke parole i pjesme- pjevala se SARAJEVO, ZELJO BOG I CARSIJA NEKA ZIVI BOSNA NASA DRZAVA.
pudlica

#84 Re: Navijačke skupine........

Post by pudlica »

jebote ovaj tm1987 ce na kraju reci da su manijaci nastali prije zelje
TM1987

#85 Re: Navijačke skupine........

Post by TM1987 »

shadow wrote:Ne prosipajte se, original je SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA...a pred sami pocetak rata kad smo se malo zblizili a sve u cilju borbe protiv istocnih i zapadnih komsija koje su vec uveliko furale nacionalisticke parole i pjesme- pjevala se SARAJEVO, ZELJO BOG I CARSIJA NEKA ZIVI BOSNA NASA DRZAVA.
Ne,original je BBB,BBB,Bog i konjica,neka zivi Dinamo i majka Hrvatska :wink: iz toga je nastala nasa :wink: nakon toga nastaje vasa na meni nepoznatu melodiju,ali ne istu kao i nasu :wink:
I da,tacno je da se u sezonama 90/91 i 91/92 pjevalo SARAJEVO, ZELJO BOG I CARSIJA NEKA ZIVI BOSNA NASA DRZAVA
Peca

#86 Re: Navijačke skupine........

Post by Peca »

Evo ja znam da je originalna verzija ZENICA CELIK BOG I CIMBURIJADA.... :-)

Oko cega se vi prepirete majko moja, ko je prvi otpjevao pjesmu....

Bitno je koja je navijacka grupa prije nastala - najstarija navijacka grupa u jedinoj nam domovini.... ;-)

HZ87

TM88 :mrgreen:
emchoz

#87 Re: Navijačke skupine........

Post by emchoz »

Realno najduži kontinuitet po kvalitetu i brojnosti imaju Manijaci!

Vi horde zečeva niste se pojavili na par domaćih utakmica, nijedna od tri frakcije... šta vi imate sad pričat...

A poznata je inače navijačka hrabrost 10 na 1 svih navijača u BiH...

I samo mi nemojte prosipat priču kako "prave" Sarajlije navijaju za Sarajevo... ja bih zabranio da se ime grada da klubu i to su komunjare uradile i sa Bosnom i Sarajevom...
DicaTM

#88 Re: Navijačke skupine........

Post by DicaTM »

Peca wrote:Evo ja znam da je originalna verzija ZENICA CELIK BOG I CIMBURIJADA.... :-)

Oko cega se vi prepirete majko moja, ko je prvi otpjevao pjesmu....

Bitno je koja je navijacka grupa prije nastala - najstarija navijacka grupa u jedinoj nam domovini.... ;-)

HZ87

TM88 :mrgreen:
Da se imalo razumiješ znao bi da su Red Army osnovani 1981. godine, a kako vama pitarima matematika baš i ne ide opraštamo ti :-)
pudlica

#89 Re: Navijačke skupine........

Post by pudlica »

dica nije ra nego ste vi prvi osnovani, 1910 godine
emchoz

#90 Re: Navijačke skupine........

Post by emchoz »

pudlica wrote:dica nije ra nego ste vi prvi osnovani, 1910 godine
"U inat svima" - i ćeli i mafiji i sda i politici i delti i miškoviću... Slogan milenijuma...
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#91 Re: Navijačke skupine........

Post by since1921 »

shadow wrote:Ne prosipajte se, original je SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA...a pred sami pocetak rata kad smo se malo zblizili a sve u cilju borbe protiv istocnih i zapadnih komsija koje su vec uveliko furale nacionalisticke parole i pjesme- pjevala se SARAJEVO, ZELJO BOG I CARSIJA NEKA ZIVI BOSNA NASA DRZAVA.
U to vrijeme ste vi jedino mogli podrzavat stranku Ante Markovica u koju ste se masovno prikljucivali.Pjesma je prepjev od B.B.B

Image
elSaik

#92 Re: Navijačke skupine........

Post by elSaik »

"Često sam igrao na tim stadionima*. Ljepše je bilo na Grbavici, zbog ambijenta koji su znali napraviti navijači Želje."
Wilson Džoni, biviš igrač Hajduka i Dinama.

8-)

*Misli se na Grbavicu i Koševo.
DicaTM

#93 Re: Navijačke skupine........

Post by DicaTM »

Ovo za*ebavanje ti je jedini argument kad ostanes bez teksta :oops:
belissima

#94 Re: Navijačke skupine........

Post by belissima »

Daj ba zakljucajte ovu temu,pustite strumfove...oni su naj u svemu,izmislili sve,stvarno od smijesnog,simpaticnog postaje zalosno...nema nijednog realnog navijaca iz njihovog tabora,izgleda da su to sve djeca internet navijaci...ne mogu se pomiriti sa cinjenicama koje zna citava BiH,ex Jugoslavija...ali kompleks je cudna stvar... :mrgreen:
strong69

#95 Re: Navijačke skupine........

Post by strong69 »

Zar vam nije poznata cinjenica da su i engleski klubovi nastali uzimanjem igraca Zelje? Da ne govorim o navijackim skupinama...

Prvi pisani tragovi o pojavi dobro organizovane navijacke skupine nalaze se jos u vremenu iz XV vijeka: "Ti mladici nose transparente i ponasaju se prilicno neobuzdano te se djeca i zene sklanjaju u kucu tokom njihovog pohoda. Ima i pozitivnih stvari, naime baklje su njihov izum".

Dakle, kapu dole Zeljeznicaru koji to ime dobija nakon turneje po USA gdje je expanzija zeljeznice bila u toku. Smatrani simbolom napretka oni i dan danas sa ponosom nose to ime.
pudlica

#96 Re: Navijačke skupine........

Post by pudlica »

DicaTM wrote:
Ovo za*ebavanje ti je jedini argument kad ostanes bez teksta :oops:

koje rekao da sam ostao bez argumenata nego sa vama ko krene pricat moze grob na barama odma rezervisati,kod vas je glavno "to je laz kod nas nema problema"
Peca

#97 Re: Navijačke skupine........

Post by Peca »

DicaTM wrote: Da se imalo razumiješ znao bi da su Red Army osnovani 1981. godine, a kako vama pitarima matematika baš i ne ide opraštamo ti :-)
Ja se razumijem dovoljno da razlikujem navijacku skupinu i sve ono sto je cini takvom, od simpatizera...

Sad mi jos samo reci da je Crvena Armija 81. imala organizovanu navijacku grupu: Navijanje, transovi, gostovanja, itd.

Torcida je osnovana 1950. pa se tek dugo nakon toga pocinju smatrati kao organizovana moderna navijacka skupina....

Znaci kad sam rekao najstarija navijacka skupina mislio sam na pravu navijacku skupinu.... ;-)
Fordas

#98 Re: Navijačke skupine........

Post by Fordas »

elSaik wrote:"Često sam igrao na tim stadionima*. Ljepše je bilo na Grbavici, zbog ambijenta koji su znali napraviti navijači Želje."
Wilson Džoni, biviš igrač Hajduka i Dinama.

8-)

*Misli se na Grbavicu i Koševo.
Mislis ljepse je njemu bilo? Pa dobro, ima covjek pravo na svoje misljenje, ko zna gdje je jadnik odrastao. Mozda ga je grbavica posjetila na zavicaj, ono brda, sume, pruga... :D
emchoz

#99 Re: Navijačke skupine........

Post by emchoz »

Peca wrote:
DicaTM wrote: Da se imalo razumiješ znao bi da su Red Army osnovani 1981. godine, a kako vama pitarima matematika baš i ne ide opraštamo ti :-)
Ja se razumijem dovoljno da razlikujem navijacku skupinu i sve ono sto je cini takvom, od simpatizera...

Sad mi jos samo reci da je Crvena Armija 81. imala organizovanu navijacku grupu: Navijanje, transovi, gostovanja, itd.

Torcida je osnovana 1950. pa se tek dugo nakon toga pocinju smatrati kao organizovana moderna navijacka skupina....

Znaci kad sam rekao najstarija navijacka skupina mislio sam na pravu navijacku skupinu.... ;-)
I kao najstarija navijačka skupina u šampionskoj sezoni ne možete da odradite sve domaće utakmice... možda ste nastali 1987 ali evo i 21 godinu kasnije ne postaste prava navijačka skupina...
emchoz

#100 Re: Navijačke skupine........

Post by emchoz »

belissima wrote:Daj ba zakljucajte ovu temu,pustite strumfove...oni su naj u svemu,izmislili sve,stvarno od smijesnog,simpaticnog postaje zalosno...nema nijednog realnog navijaca iz njihovog tabora,izgleda da su to sve djeca internet navijaci...ne mogu se pomiriti sa cinjenicama koje zna citava BiH,ex Jugoslavija...ali kompleks je cudna stvar... :mrgreen:
a mišljenje H Zečeva je referentno...
Post Reply