Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lolita_xx

#76 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by lolita_xx »

karabaja-x wrote:
lolita_xx wrote::lol: :lol: :lol:

pogresno sam se izrazila, pogledala bih ga u oci :D
snaga tvoga pogleda, topi glecere, razbija oluje, prodire kroz barijere, grije srce, kao sunce zarko, i ostavlja nas gole, s pogledom takvim, sve ce ici glatko :mrgreen:
kako znas??? :D
jos te nisam pogledala :D
lolita_xx

#77 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by lolita_xx »

vox-populi wrote:Ostavio sve i poceo iz pocetka prije tri mjeseca. Danas dobio boravisnu dozvolu na godinu dana. A nisam se morao zeniti, dovoljno je naci posao.
to se ti ozenio zbog papira???
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#78 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by karabaja-x »

lolita_xx wrote:
karabaja-x wrote:
lolita_xx wrote::lol: :lol: :lol:

pogresno sam se izrazila, pogledala bih ga u oci :D
snaga tvoga pogleda, topi glecere, razbija oluje, prodire kroz barijere, grije srce, kao sunce zarko, i ostavlja nas gole, s pogledom takvim, sve ce ici glatko :mrgreen:
kako znas??? :D
jos te nisam pogledala :D
prenijelo me malo :mrgreen: , al zamisli, sta bi tek bilo kad bi me pogledala :-)
lolita_xx

#79 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by lolita_xx »

mislim da ne bi prezivio kad bih te pogledala_:D
amella

#80 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by amella »

Ja sam cura koja je otisla iz Bosne, skolovana, imala posao na mjestu knjigovodje............znaci sve sam imala, ali me uzasno nervira politicka situacij u zemlji, kad udjes u bilo koju ustanovu ako ne nosis bar kesicu sa poklonom nece niko da te gleda, pocev od doktora, a posao kojim sam se bavila od mene je zahtjevao da se jako cesto krecem po raznim ustanovama....a odnosi medju ljudima da i ne pricam, kad jedna od prijatelica nadje momka prijateljstvo nestaje jer je nivo ljubomore neuracunljiv i u bilo kojoj sferi zivota.............tuzno, ali je tako (ima izuzetaka, ali su rijetki).............sada sam u braku s momkom s kojim sam bila u vezi 4 god, vodim miran i uskladjen zivot i sretna sam (zivim u njemackoj).
Hauptgefrajter-u Ba

#81 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by Hauptgefrajter-u Ba »

interesantna kao i tuzna prica.

Ali tebi svaka cast to sto si stigla i kad gledas sad na se mislim da mozes biti ponosna na sebe
i na to sto si za sebe stvorila.

svaka ti cast od mene.

To nemoze bas svako

puno pozdrava od hauptgefrajter-a za amellu.

ich bin auch aus bzw. lebe auch in deutschland ;)

ja mislim da smo svi spremni mnogo daleke pute preci kad moramo - a kad nemoramo ipak to cure rade a u velicini naravno kad je ljubav u pitanju - onda nikakav put nije predaleko i ljubav prebija granice zato sto ljubav nema zakone.

:bih: sretno
vox-populi

#82 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by vox-populi »

lolita_xx wrote:
vox-populi wrote:Ostavio sve i poceo iz pocetka prije tri mjeseca. Danas dobio boravisnu dozvolu na godinu dana. A nisam se morao zeniti, dovoljno je naci posao.
Ne, nisam se ozenio. Uspio sam naci posao i firma je garantovala za mene. Moze se otici vani i bez vjencanja za papire, to sam htio reci.
lolita_xx

#83 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by lolita_xx »

vox-populi wrote:
lolita_xx wrote:
Ne, nisam se ozenio. Uspio sam naci posao i firma je garantovala za mene. Moze se otici vani i bez vjencanja za papire, to sam htio reci.
aha, do mene je nisam skontala odmah :D
Hauptgefrajter-u Ba

#84 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

ljudi vi mozete reci sta hocete ali najljepse je doci u svoju carsiju i imatu svoju avliju ! =)

pozdrav

:bih:
ljubav_aha

#85 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by ljubav_aha »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:ljudi vi mozete reci sta hocete ali najljepse je doci u svoju carsiju i imatu svoju avliju ! =)

pozdrav

ne razumijem cilj posta :-) ili se trenutno javljas sa godisnjeg odmora iz BiH :!: :?:
Hauptgefrajter-u Ba

#86 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

nije bas da se vratio nego vec se spremam za odlazak u bih :D

kad bi se vracao iz bih ja bi pjevao - / pisao ljepo je bilo doci svojoj avliji :D

pozdrav

ljubav_aha

#87 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by ljubav_aha »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:nije bas da se vratio nego vec se spremam za odlazak u bih :D

kad bi se vracao iz bih ja bi pjevao - / pisao ljepo je bilo doci svojoj avliji :D

pozdrav

ah,kakve to veze ima sa temom :?:
Hauptgefrajter-u Ba

#88 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

direktno nema veze - bitno je skim se zivi a ne gdje jel tako ?

svakako sad htjeo reci da se vracamo na temi =)

pozdrav tebi

ljubav_aha

#89 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by ljubav_aha »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:direktno nema veze - bitno je skim se zivi a ne gdje jel tako ?

svakako sad htjeo reci da se vracamo na temi =)

pozdrav tebi

lijep pozdrav :)
Hauptgefrajter-u Ba

#90 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

hvala najljepsa - znaci idemo dalje =)

jeste li spremni sad krenuti odmah kad bi vam neko obecao da ce sve stvari obezbjediti sto vam trebaju ?

sad te neko zove i kaze ti spakuj stvari kupi kartu i dodji vamo - bili ste pristali ili ne ?

ako da, kako bi reagovali ?

ne samo cure , i muskarcima se to moze desiti - dali to zavisi u tom slucaju od toga kakav je vas zivot trenutno ? ili igraju vise faktora isto tako vaznu ulogu , sto se tice odluke vase.

hajde - pisite ljudi :D

pozdrav

nako u prolazu

#91 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by nako u prolazu »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:hvala najljepsa - znaci idemo dalje =)

jeste li spremni sad krenuti odmah kad bi vam neko obecao da ce sve stvari obezbjediti sto vam trebaju ?

sad te neko zove i kaze ti spakuj stvari kupi kartu i dodji vamo - bili ste pristali ili ne ?

ne samo cure , i muskarcima se to moze desiti - dali to zavisi u tom slucaju od toga kakav je vas zivot trenutno ? ili igraju vise faktora isto tako vaznu ulogu , sto se tice odluke vase.

pozdrav

nema care od tog hajra....spakuj se i dodzi....a ko hebe ljubav ne ide to.Ispocetka fino nova veza ,interesantan sex ,upoznavanje i onda dodze vakat ti na poslu ona sama ,dosadno joj nema raje,nostalgija je trga ima pare ne zna ih potrositi ima usta ne zna pricati,jedini joj razgovor srceparajuce sa bn...dodze tuga i ona je pocne lijeciti ,dodzu djeca ona opet sama al naucila jezik i zna cak bankovnu kartu koristiti eeee to pomogne isto jedno vrijeme i na kraju postane pravo asimilirana jer vidi da od tebe nema hajra jer ti vise neides na cevape ,koncerte,cak je i ne tuces jer vise nemas snage poslije jebene baustele...ako do ovog momenta nisi skonto onda najkasnije onda kad vidis da ti sin nosi dres Podolskog a Barbarezov negdje u bajbuku...e onda vidis da je mozda bolje osobu upoznati, biti sa njom druziti se, pa je dovesti...

ljubav_aha

#92 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by ljubav_aha »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:hvala najljepsa - znaci idemo dalje =)

pozdrav

pitanje zvuci vrlo ektremno

malo je ljudi koji ce odluciti zivjeti sa osobom koju uopce ne poznaju

da li bi ti uradio tako nesto :?:

da li bi ti jednostano otisao na godisnji u BiH ,upoznao djevojku i poveo je sa sobom u DE :?:
Hauptgefrajter-u Ba

#93 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

@nako u prolazu,

tako kako si napisao izgleda kad neko vidi samo crno.

ima i par stvari gdje si upravu - sto posto - a ima i stvari gdje fakat nisi - jedna od tih stvari je da se zene ne tuku - ti imao snage ili ne - radio na baustell-i ili ne - cak i kad imas razlog ZENA SE NE TUCE NI U KAKVOM SLUCAJU -

a ljudi ko to rade su za mene - neznam - nisu ni ljudi.

ali ako stvarno imate ozbiljnu namjeru sa tom osobom zivjeti, ja mislim da bi to moglo biti uspjesno - i to je moguce ljudi - i ja nevjerujem da jest ali imam prilike mnoge koje mi dokazuju da to moze - i ja trazim odgovor na to - kako ljudi to rade -
kad sad ostavimo ljubavni faktor na stranu - jer ima i toga.

pozdav

ljubav_aha

#94 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by ljubav_aha »

[quote="Hauptgefrajter-u Ba]ali ako stvarno imate ozbiljnu namjeru sa tom osobom zivjeti, ja mislim da bi to moglo biti uspjesno - i to je moguce ljudi - i ja nevjerujem da jest ali imam prilike mnoge koje mi dokazuju da to moze - i ja trazim odgovor na to - kako ljudi to rade -
kad sad ostavimo ljubavni faktor na stranu - jer ima i toga[/quote]

dobro pitanje,ali ne znam odgovor
Hauptgefrajter-u Ba

#95 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

@ ljubav_aha,

ja sam to jednom uradio, upoznao neku curu , poprico snjom, i pito je jednostavno dali hoce samnom - ona pristala na to - na pocetku sve je bilo u redu - nakon mjesec dana sam primjetio da nju zaista nista ne zanima - ali nista, nije ona ni depresivna bila , da kazes fali joj stari zivot ili porodica - ne - njoj je bilo sve svejedno.

A sto se tice mene, ja nebi to tako ponovio - da povedem neku curu sad pa sad kod sebe.

Malo vise bi sebi dao vremena da vidim koliko je stalo toj osobi da promjeni lokaciju i stime zivot svoj - i naravno koliko je stalo toj osobi do mene - ali je tesko naci to, jer mnogo raje to nevoli cuti, ni vidjeti da neki stranac (jer smatraju nas strancom) odvede "njihove" cure. Nazalost je tako, neprihvataju nas, ma da ima i mnogo nase raje koja se ponasa boze sacuvaj kad dodju u bih - znaci razumjem obe strane - ali nije potrebno i nevalja klasificirati ljude - treba gledati kakva je osoba , prije nego sto se sudi oko nje.

Za mene je najbolje otici u bosnu i jednostavno uzivati u toku odmora, provest se sa rajom, popit po pice ili dva :D , zapjevati, malo se zezati i popricati. Nakon toga se vratiti i zivot dalje zivjeti - a ne ko mnogo ljudi doci dole i folirat se stime ko sta ima ili nema i koliko je neko bogat ili ne - ja nisam takav - fino je doci svojim narodom, i promjeniti "tapete" sto se kaze , i to je to - a za cure, zaista nebrinem jer kako je sudjeno tako ce i biti - bezobzira na nacionalitet, vazno je da se slazemo - to je to.

Ali da ne razvlacim, vracam se znaci na temu, mene samo zanima to kako neka cura, to moze, da napusti jednostavno sve i da ode u neku stranu zemlju ? kakav joj je motiv ? dali je samo kvalitet zivota i ljubav ? ili je neki drugi razlog u tome ?

pozdrav svima

sarajka37

#96 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by sarajka37 »

zdravo dobra teme
ja sam razmisljala o tome i mislim da ako se desi treba pokusati,zato sto ljubav ne bira mjesto ni vrijeme i nikad niko ne zna gdje ga zivot moze odvesti.
Nije to sve najidealnije ali vrijedi se potruditi i pokusati ako vjerujete u vas dvoje,sto kazu ako ima potencijala za to.
Ali tesko je upoznati tako nekoga veoma tesko ,cak i ovdje a kamoli tamo negdje...to je najveci problem

Hauptgefrajter-u Ba wrote:zdravo forumasi,

radi se o temi sreca, ljubav i zivot - konkretnije: Ukoliko su (slobodne) cure u danasjem vremenu spremni da napuste svoj dom, i sadasnji zivot, da bi pocele novi zivot u inostranstvu ? U vezi sa udajom, i stime i zivot sa nekim koji bi vam pruzio buducnost i bolju zivotnu situaciju.

Dakle, bi volio znati:

1.) kakvo je vase misljenje o tome ? (sta je dobro za vas i sta nije dobro - razlog- )
2.) Jeste li vi licno, spremni da bi uradile tako nesto, na primjer udati se za nekog muskarca, (naravno nakon sto ste ga upoznali) i poceti sa njim zajedno novi zivot u inostranstvu, bili vi to uradili da ili ne ? (razlog) :)

Nadam se da sam ovaj put sve pravilno napisao, ako nisam izvinjavam se na greskama svakakve vrste.
Napisite svoje komentare i ucestvujete u jednu (za mene) vrlo interesantnu temu, i uklopite se u diskusije.

Sretno - i pozdrav svima

nako u prolazu

#97 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by nako u prolazu »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:@nako u prolazu,

tako kako si napisao izgleda kad neko vidi samo crno.

ima i par stvari gdje si upravu - sto posto - a ima i stvari gdje fakat nisi - jedna od tih stvari je da se zene ne tuku - ti imao snage ili ne - radio na baustell-i ili ne - cak i kad imas razlog ZENA SE NE TUCE NI U KAKVOM SLUCAJU -

a ljudi ko to rade su za mene - neznam - nisu ni ljudi.

ali ako stvarno imate ozbiljnu namjeru sa tom osobom zivjeti, ja mislim da bi to moglo biti uspjesno - i to je moguce ljudi - i ja nevjerujem da jest ali imam prilike mnoge koje mi dokazuju da to moze - i ja trazim odgovor na to - kako ljudi to rade -
kad sad ostavimo ljubavni faktor na stranu - jer ima i toga.

pozdav

Care ziv ti meni zdrav i debel bio :)
Evo jos jednom da ponovim svoj post ...

nema care od tog hajra....spakuj se i dodzi....a ko hebe ljubav ne ide to.Ispocetka fino nova veza ,interesantan sex ,upoznavanje i onda dodze vakat ti na poslu ona sama ,dosadno joj nema raje,nostalgija je trga ima pare ne zna ih potrositi ima usta ne zna pricati,jedini joj razgovor srceparajuce sa bn...dodze tuga i ona je pocne lijeciti ,dodzu djeca ona opet sama al naucila jezik i zna cak bankovnu kartu koristiti eeee to pomogne isto jedno vrijeme i na kraju postane pravo asimilirana jer vidi da od tebe nema hajra jer ti vise neides na cevape ,koncerte,cak je i ne tuces jer vise nemas snage poslije jebene baustele...ako do ovog momenta nisi skonto onda najkasnije onda kad vidis da ti sin nosi dres Podolskog a Barbarezov negdje u bajbuku...e onda vidis da je mozda bolje osobu upoznati, biti sa njom druziti se, pa je dovesti...

Ovo za tucu zene je vise bilo u prenesenom znacenju...nikad sebi ne bih dozvolio takvu stvar...ovo i sa baustelom je nako slikovito..moja baustela je berza a moj halat pc ...al opet ti ponavljam da neces zenu srecnom uciniti ako nisi uz nju ,bar prvih nekoliko godina dok se ne privikne, a sam znas da je to u Njemackoj jako tesko...I ovo na internetu saci maci a onda odes u Sa ,Bl ili BC,svejdno i vidis da hemija ne pasuje...najbolje pustiti da se ljubav sama rodi nako slucajno,spontano i nenadano...naravno mozes joj pomoci (ljubavi) ako se kreces u krugovima ljudi koje sebi slicnim smatras...
nako u prolazu

#98 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by nako u prolazu »

sarajka37 wrote:zdravo dobra teme
ja sam razmisljala o tome i mislim da ako se desi treba pokusati,zato sto ljubav ne bira mjesto ni vrijeme i nikad niko ne zna gdje ga zivot moze odvesti.
Nije to sve najidealnije ali vrijedi se potruditi i pokusati ako vjerujete u vas dvoje,sto kazu ako ima potencijala za to.
Ali tesko je upoznati tako nekoga veoma tesko ,cak i ovdje a kamoli tamo negdje...to je najveci problem

Fin post Sarajka...potpisujem :)

Hauptgefrajter-u Ba wrote:zdravo forumasi,

radi se o temi sreca, ljubav i zivot - konkretnije: Ukoliko su (slobodne) cure u danasjem vremenu spremni da napuste svoj dom, i sadasnji zivot, da bi pocele novi zivot u inostranstvu ? U vezi sa udajom, i stime i zivot sa nekim koji bi vam pruzio buducnost i bolju zivotnu situaciju.

Dakle, bi volio znati:

1.) kakvo je vase misljenje o tome ? (sta je dobro za vas i sta nije dobro - razlog- )
2.) Jeste li vi licno, spremni da bi uradile tako nesto, na primjer udati se za nekog muskarca, (naravno nakon sto ste ga upoznali) i poceti sa njim zajedno novi zivot u inostranstvu, bili vi to uradili da ili ne ? (razlog) :)

Nadam se da sam ovaj put sve pravilno napisao, ako nisam izvinjavam se na greskama svakakve vrste.
Napisite svoje komentare i ucestvujete u jednu (za mene) vrlo interesantnu temu, i uklopite se u diskusije.

Sretno - i pozdrav svima

Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#99 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by Šeherzada »

Ja sam uvjek bila sumnjicava prema tim odlascima vani....Ne znam sto.Valjda sam zato propustila 2 prilike(odlazak u Ameriku i Australiju).To bi znacilo da se udam za 2 momka koji i nisu bili ono sto bih voljela u svom zivotu za cijeli zivot.Sada se situacija mjenja.Kada bi OPET imala sansu da sretnem nekoga ko me je natjerao da zadrhtim(on je u Holandiji)ni osvrnula se nebi.....
nako u prolazu

#100 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?

Post by nako u prolazu »

aida05 wrote:Ja sam uvjek bila sumnjicava prema tim odlascima vani....Ne znam sto.Valjda sam zato propustila 2 prilike(odlazak u Ameriku i Australiju).To bi znacilo da se udam za 2 momka koji i nisu bili ono sto bih voljela u svom zivotu za cijeli zivot.Sada se situacija mjenja.Kada bi OPET imala sansu da sretnem nekoga ko me je natjerao da zadrhtim(on je u Holandiji)ni osvrnula se nebi.....
Ne kontam :Kako mislis da zadrhtis ?
Post Reply