smrtna kazna za i protiv
- seln
Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
da li bi isto govorili kad bi se u ulozi osudjenika nasao vas brat, otac, muz, sin?
Da li bi i onda vikali "metak i konopac" i redali smajlije?
Ne cudim se ovim mladim "law and order" tipovima, ali me iznenade ovi stari....
npr. danas...
da li bi isto govorili kad bi se u ulozi osudjenika nasao vas brat, otac, muz, sin?
npr. danas...
-
callmethebreeeze
danas je pokvario zivot u usaseln wrote:Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
npr. danas...
- karanana
da moj brat, otac, muz siluje zenu, a zatim je isjece, skuha i pojede, ne bi mi smetalo da se pogubi.seln wrote:Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
npr. danas...
radje ovo nego da taj isti covjek za nekoliko godina izadje i da u dzepu ima pribor za jelo i salavetu i da opet vreba plijen.
-
callmethebreeeze
i ako ga pogube opet ce se pojaviti neko ko ce to isto uraditi. covjek koji siluje djecu ili jede zene nije dobar nikako, takve treba lijeciti, s tim sto ja mislim da pojedine ne mozes izlijeciti.karanana wrote:da moj brat, otac, muz siluje zenu, a zatim je isjece, skuha i pojede, ne bi mi smetalo da se pogubi.seln wrote:Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
npr. danas...
radje ovo nego da taj isti covjek za nekoliko godina izadje i da u dzepu ima pribor za jelo i salavetu i da opet vreba plijen.
uzmi recimo pedofile, koliko god to bilo ogavno, monstruozno i sta sve ne, vecina pedofila, bar koliko sam ja citao, su i sami bili iskoristavani kao djeca..
i sta dobijas ako ubijes nekog takvog?
- DobroJutroKolumbo
Ja mislim da je ovo najhumanije , dok god je dobar u borbi ima sansu da zivi dalje , a ovi su to i onako naucili , novi dan ,nova nafaka!DobroJutroKolumbo wrote:Neko je spomenuo gladijatore , dobra ideja...Inace nas narod voli koride i takve stvari , mislim da bi gladijatorska arena bila za kratko vrijeme unosan posao...Pa bi imali mnostvo publike na stadionima , u neka doba bi se podijelili na Horde Zla , Manijake , Robijase , Red Army , Ultrase itd...Pa bi svako mogao da navija za svog uskoro umiruceg kandidata ( Player-a )...![]()
![]()
Onda bi se gore otvorilo par kladionica da moze i narod koju marku da hajruje, a Boga mi i kladionice...Znaci nama treba COLOSEUM ali Rimski, ne ovaj kockarski na Skenderiji...Ali barem 5 puta veci...Jer po mojem skromnom misljenju borba izmedju Brankovica i Spirica bi privukla bar pola miliona stanovnika, Dodika i Silajdjica barem milion stanovnika BiH ili Gasija i Face...Kandidatima ( Player-ima ) obavezno dati oruzje , po izboru... U slucaju politicara , samo hladna oruzja , a iz kriminalnog miljea po uzoru na Divlji Zapad ( Wild West ) revolveri pa ko brze potegne...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
divlji_badem
žena zmaj wrote:PROTIV!!!
slazem se....ako to radimo onda smo isti...neka ga u zatvoru cijeli zivot....smrt bi bila prelaka...
-
FFK as Lucy01
Za ove koji su PRO smrtne kazne....
Kojem bi vi zakonodavnom sistemu na svijetu povjerili svoje povjerenje da izvrsava smrtnu kaznu, a da ste sigurni da se u tom procesu nece osuditi i ljudi koji nisu krivi?
Za komentare o experminetiranju nad ljudima, otkidanju ruku i nogu i javne egzekucije strijeljanjem ili vjesanjem, no comment
..
P.S. Juce je 48 Americkih drzava popisalo sporazum sa MySpace o sigurnosti identiteta osoba ispod 18 godina i njihovoj zastiti od sexualnih predatora online. Texas nije jedna od tih drzava...I ne znam zasto me to ne cudi
Kojem bi vi zakonodavnom sistemu na svijetu povjerili svoje povjerenje da izvrsava smrtnu kaznu, a da ste sigurni da se u tom procesu nece osuditi i ljudi koji nisu krivi?
Za komentare o experminetiranju nad ljudima, otkidanju ruku i nogu i javne egzekucije strijeljanjem ili vjesanjem, no comment
P.S. Juce je 48 Americkih drzava popisalo sporazum sa MySpace o sigurnosti identiteta osoba ispod 18 godina i njihovoj zastiti od sexualnih predatora online. Texas nije jedna od tih drzava...I ne znam zasto me to ne cudi
-
callmethebreeeze
ja mislim da je najlakse osuditi i pogubiti nekoga. kriminalaca je uvijek bilo i bice, ali drustvo treba da omoguci sto vecem broju svojih clanova da zive normalan zivot i da ne osjecaju potrebu za kriminalom. treba se truditi da sto manji broj, pogotovo mladjih, dodje u situaciju da ih trebas "prevaspitavati" po zatvorima.FFK as Lucy01 wrote:Za ove koji su PRO smrtne kazne....
Za komentare o experminetiranju nad ljudima, otkidanju ruku i nogu i javne egzekucije strijeljanjem ili vjesanjem, no comment..
ja se slazem da je siromastvo majka svih problema, kako rece jedan stari, penzionisani, africki drzavnik.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
A sta je zasluzio covjek koji je prije par dana u Americi ubio svoje cetvoro djece bacivsi ih sa mosta ili majka iz Njemacke koja je brutalno ubila svoju djecu. Sta je zasluzio monstrum koji je prije nikad dan izmasakrirao djevojku u Hrvatskoj da je ni roditelji nisu mogli poznati.
Ja jesam za smrtnu kaznu u ovakvim i slicnim slucajevima jer i smrt je preblaga za njih. U slucajevima gdje nema ni trunke dileme da je optuzeni kriv samo smrtna kazna. Serijatski zakon ma kako bio nama primitivan ovdje kod nas bi jednim djelom i te kako trebalo uvesti. pa kad pocnu da se cijepaju ruke onda ces kao hadzija otici u prodavnicu, kupiti sta ti treba i ostaviti pare na kasi tacno onoliko koliko si potrosio a da ih niko nece smjeti dohvatiti. Naravno da ne govorim o pljackama banaka, silovanjima itd.
Ja jesam za smrtnu kaznu u ovakvim i slicnim slucajevima jer i smrt je preblaga za njih. U slucajevima gdje nema ni trunke dileme da je optuzeni kriv samo smrtna kazna. Serijatski zakon ma kako bio nama primitivan ovdje kod nas bi jednim djelom i te kako trebalo uvesti. pa kad pocnu da se cijepaju ruke onda ces kao hadzija otici u prodavnicu, kupiti sta ti treba i ostaviti pare na kasi tacno onoliko koliko si potrosio a da ih niko nece smjeti dohvatiti. Naravno da ne govorim o pljackama banaka, silovanjima itd.
-
callmethebreeeze
hoces li ih vratiti u zivot, tu djecu, ili djevojku ako pogubis te koji su njih ubili?hrasno38 wrote:A sta je zasluzio covjek koji je prije par dana u Americi ubio svoje cetvoro djece bacivsi ih sa mosta ili majka iz Njemacke koja je brutalno ubila svoju djecu. Sta je zasluzio monstrum koji je prije nikad dan izmasakrirao djevojku u Hrvatskoj da je ni roditelji nisu mogli poznati.
- karanana
ma ja govorim i o pljackama banaka. kad se zna da se za pljacku ili silovanje dobije smrtna kazne, kriminalci ce malo razmisliti hoce li pljackati i silovati ili nece. a ovako opljackaju 2 miliona, uhvate ih a od petka do nedjelje su na slobodi i trose opljackane milione. i tako samo 2-3 godine.hrasno38 wrote:A sta je zasluzio covjek koji je prije par dana u Americi ubio svoje cetvoro djece bacivsi ih sa mosta ili majka iz Njemacke koja je brutalno ubila svoju djecu. Sta je zasluzio monstrum koji je prije nikad dan izmasakrirao djevojku u Hrvatskoj da je ni roditelji nisu mogli poznati.
-
FFK as Lucy01
Pa ja i pokusavam da kazem da su UN i Amnesty Int. uradili ko zna koliko studija i analiza, koje dokazuju i pokazuju da je smrtna kazna neefikasna kada je u pitanju preventiva najtezih i najbrutalnijih zlocina.callmethebreeeze wrote:ja mislim da je najlakse osuditi i pogubiti nekoga. kriminalaca je uvijek bilo i bice, ali drustvo treba da omoguci sto vecem broju svojih clanova da zive normalan zivot i da ne osjecaju potrebu za kriminalom. treba se truditi da sto manji broj, pogotovo mladjih, dodje u situaciju da ih trebas "prevaspitavati" po zatvorima.FFK as Lucy01 wrote:Za ove koji su PRO smrtne kazne....
Za komentare o experminetiranju nad ljudima, otkidanju ruku i nogu i javne egzekucije strijeljanjem ili vjesanjem, no comment..
ja se slazem da je siromastvo majka svih problema, kako rece jedan stari, penzionisani, africki drzavnik.
Smrtna kazna je cisto moralna satisfakcija zrtvinoj familiji, drzavi i zakonu.
@Hrasno, da li ti mislis da bi normalan covjek, u normalnim uslovima, bez ikakvih poremecaja, shokova i vanrednih desavanja....rodjenu djecu bacio sa mosta???? Da li iskreno mislis da takvog covjeka mozes nazvati normalnim u okvirima koje drustvo priznaje (a ne ja ili ti ili neko treci...)?????
@Karanana, nece razmisliti. Dosada je pogubljeno ko zna koliko ljudi, i opet se ubistva desavaju. Smrtna kazna jednostavno ne sprjecava zocin, kako vam to nije jasno??
- DobroJutroKolumbo
Iiiiiiiiiiii sa stadionaaaaa Sa-x javlja se vas izvjestac Dobro Jr. Kolumbo , ovde je danas nastao totalni nered u 41' minuti kada je FFK as Lucy01 ubacila zalosnu temu i stavila je na nase breme, a s druge strane karanana grcevito odgovorio klizecim startom za smrtnu kaznu...Nasta je FFK as Lucy01 izbacena iz takta , doslo je do nereda pa su callmethebreeeze i danas nasrnuli jedan na drugog braneci svoje saigrace , tu je jos i Sky Fox , pitt , patrius , Saian ....vjerujte mi dragi gledaoci ovo je sve drugo , samo nije Razna diskusija...Publika je naprosto podivljala , doslo je do probijanja FireWalla i sa jedne i sa druge strane...Sa Sa-x se javio Dobro Jr. Kolumbo , idemo sad i do drugih terena da vidimo sta se tamo desava...

-
skojotovski
ja bi svog babu golim rukama udavio kad bi tako nesto uradio sto zasluzuje smrtnu kaznu!karanana wrote:da moj brat, otac, muz siluje zenu, a zatim je isjece, skuha i pojede, ne bi mi smetalo da se pogubi.seln wrote:Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
npr. danas...
mada mislim da je dozivotna robija sa svakodnevnim teskim radom bolja varijanta. nek olos pati, smrtna bi mu bila nagrada
-
xon_sa
Metak je jeftiniji...elSaik wrote:Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu.danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti![]()
![]()
![]()
![]()
I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.
- seln
Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi se i sami nasli u ulozi osudjenika?
Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
Last edited by seln on 15/01/2008 14:40, edited 1 time in total.
- hrasno38
Neces ali ces sprijeciti da napravi opet istu stvar kao sto je stotinama puta bio slucaj. To je pravda ako nekome oduzmes brutalno zivot onda nemas pravo ni ti da zivis jer zivot za takve ljude je privilegija a tu privilegiju ne zasluzuju.callmethebreeeze wrote:hoces li ih vratiti u zivot, tu djecu, ili djevojku ako pogubis te koji su njih ubili?hrasno38 wrote:A sta je zasluzio covjek koji je prije par dana u Americi ubio svoje cetvoro djece bacivsi ih sa mosta ili majka iz Njemacke koja je brutalno ubila svoju djecu. Sta je zasluzio monstrum koji je prije nikad dan izmasakrirao djevojku u Hrvatskoj da je ni roditelji nisu mogli poznati.
-
skojotovski
halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!seln wrote:Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:
Last edited by skojotovski on 15/01/2008 15:00, edited 1 time in total.
- hrasno38
Da u principu to ne rade normalni ljudi ali je vrlo cesto slucaj da odjednom na sudu budu proglaseni neuracunljivim. Ubijanje je poriv, nekome zabava, nekome navika a rijetkima slucajnost. Naravno da covjek moze u sekundu da prevrne i poludi ali zasto onda ne ubije sebe a ne svoju djecu. Ja sam i rekao zato smrtna kazna za specijalne slucajeve gdje nema niti trunka dileme da je rijec o cistom hladnokrvnom ubistvu. A sta je sa onima sto su klali u ratu, jesu li i oni nenormalni. Koliko ja vidim svojim ocima na sudu svi izgledaju izuzetno normalni i uopste se na prvi pogled ne razlikuju od svojih zrtava. Ako nekome uzmes zivot svjesno i ciljano nemas ni ti pravo na njegaFFK as Lucy01 wrote:Pa ja i pokusavam da kazem da su UN i Amnesty Int. uradili ko zna koliko studija i analiza, koje dokazuju i pokazuju da je smrtna kazna neefikasna kada je u pitanju preventiva najtezih i najbrutalnijih zlocina.callmethebreeeze wrote:ja mislim da je najlakse osuditi i pogubiti nekoga. kriminalaca je uvijek bilo i bice, ali drustvo treba da omoguci sto vecem broju svojih clanova da zive normalan zivot i da ne osjecaju potrebu za kriminalom. treba se truditi da sto manji broj, pogotovo mladjih, dodje u situaciju da ih trebas "prevaspitavati" po zatvorima.FFK as Lucy01 wrote:Za ove koji su PRO smrtne kazne....
Smrtna kazna je cisto moralna satisfakcija zrtvinoj familiji, drzavi i zakonu.
@Hrasno, da li ti mislis da bi normalan covjek, u normalnim uslovima, bez ikakvih poremecaja, shokova i vanrednih desavanja....rodjenu djecu bacio sa mosta???? Da li iskreno mislis da takvog covjeka mozes nazvati normalnim u okvirima koje drustvo priznaje (a ne ja ili ti ili neko treci...)?????
@Karanana, nece razmisliti. Dosada je pogubljeno ko zna koliko ljudi, i opet se ubistva desavaju. Smrtna kazna jednostavno ne sprjecava zocin, kako vam to nije jasno??
Zlocin tesko da moze sprijeciti ista ali strah ipak smanjuje kolicinu i broj ubistava. Da u BiH dvojici odrezes prste radi lopovluka svi bi prije nego krenu u pljacku dobro popricali sa svojim prstima. Ili da majmunu koji nosi automat u gepeku zveknes odmah par godina Zenice ili Foce tesko da bi se toliki arsenali nosili po autima. Za svaki zlocin mora biti adekvatna kazna zlocinu a ne da kazna ispadne kao nagrada.
Baje opljackaju banku, neki milioncic ili dva, pare se ne nadju a oni odleze koju godinicu i kad izadju puni su ko brodovi. Umjesto da dobiju odmah 20 godina pa neka iza resetaka razmisljaju o tim parama.
-
callmethebreeeze
niko se ne proglasava nenormalnim na osnovu izgleda, to radi medicinski experti, bar ovdje u svedskoj je tako, a pretpostavljam i svuda po svijetu.
-
xon_sa
Priliku da spasis druge potencijalne zrtve.callmethebreeeze wrote:i ako ga pogube opet ce se pojaviti neko ko ce to isto uraditi. covjek koji siluje djecu ili jede zene nije dobar nikako, takve treba lijeciti, s tim sto ja mislim da pojedine ne mozes izlijeciti.karanana wrote:da moj brat, otac, muz siluje zenu, a zatim je isjece, skuha i pojede, ne bi mi smetalo da se pogubi.seln wrote:Za sve zagovornike smrtne kazne, metka u celo, vjesala itd....
npr. danas...
uzmi recimo pedofile, koliko god to bilo ogavno, monstruozno i sta sve ne, vecina pedofila, bar koliko sam ja citao, su i sami bili iskoristavani kao djeca..
i sta dobijas ako ubijes nekog takvog?
- hrasno38
Pa ne moram bas sve nacrtati.Kada kazem izgledaju normalni onda sigurno nisam mislio na njihovu ljepotu nego na ponasanje.callmethebreeeze wrote:niko se ne proglasava nenormalnim na osnovu izgleda, to radi medicinski experti, bar ovdje u svedskoj je tako, a pretpostavljam i svuda po svijetu.
-
Šandor
Smrtna kazna ubrizgavanjem otrova je pravo bezze. Za mene je prihvatljiva samo smrtna kazna vješanjem. Ovo ostalo je talašika.
Primjer: čovjek koji je rođenu ženu iscijepao sjekirom izašao je na slobodu nakon 10-ak godina.
Strašno, zar ne? A šta misliš kako je tek kad sretneš osobu o kojoj je riječ? Skontaš da ti trebaju pelene.
Da, ovi ljudi valjda nisu za vješanja. Ali ne bi nikada trebali izaći na slobodu. A u mnogim zemljama dočekaju i taj dan. Uključujući i našu.FFK as Lucy01 wrote:@Hrasno, da li ti mislis da bi normalan covjek, u normalnim uslovima, bez ikakvih poremecaja, shokova i vanrednih desavanja....rodjenu djecu bacio sa mosta???? Da li iskreno mislis da takvog covjeka mozes nazvati normalnim u okvirima koje drustvo priznaje (a ne ja ili ti ili neko treci...)?????
Primjer: čovjek koji je rođenu ženu iscijepao sjekirom izašao je na slobodu nakon 10-ak godina.
Strašno, zar ne? A šta misliš kako je tek kad sretneš osobu o kojoj je riječ? Skontaš da ti trebaju pelene.