Oni su jednako dobri i meni nisu dosadni nakon 4-5 godina ... Jednostavno je, ne svidja ti se ova muzika u tolikoj mjeri da slusas duzi period .
KULTUR SHOCK!!
Moderator: _BataZiv_0809
-
mazzy
#76 Re: KULTUR SHOCK!!
pa kazes dosadili ti, jedne te iste pjesme ... pa zato rekoh, da promjenu , da predju u turbofolk 
Oni su jednako dobri i meni nisu dosadni nakon 4-5 godina ... Jednostavno je, ne svidja ti se ova muzika u tolikoj mjeri da slusas duzi period .
- rossoner
#77 Re: KULTUR SHOCK!!
Meni su promjenili zvuk cim je Japanac otisao... nekako su "poslovi" bili najjaci album vjerovatno. Predzadnji srednje...meni previse deranja nekakvog bespotrebnog, a zadnji je već nešto. Izdvajaju se pojedine pjesme koje mi liče dosta na njihove najjače: Duga, Šejtani... Npr. Mujo Kuje nije loša samo svaki takt završava nekim bespotrebnim deranjem ono kad završava strofu, izglefa mi samo reda radi, ne radi umjetničkog nekog dojma, više da se eto pjesma približi metalcima. Ali hajde, kakogod, nije loše, sluša se... POzz!
-
Vernes_AMG
#78 Re: KULTUR SHOCK!!
Da ozivimo temu , kakve su sanse da dodju ove godine u Sarajevo ?
-
Vernes_AMG
#80 Re: KULTUR SHOCK!!
Ima li neko link za download njihovog nastupa na Exitu ( dvd rippo mogucnosti ). Znaci video format
Na PP moze odgovor 
- Industrialyzer
#81 Re: KULTUR SHOCK!!
Evo kako je to bilo prije par dana u Domu Mladih.
Ako neko ima jos nekih , neka postavi link. Nezaboravna noc
- Mannequin
#82 Re: KULTUR SHOCK!!
Industrialyzer wrote:Evo kako je to bilo prije par dana u Domu Mladih.
-
DžipaloRipalo
#83 Re: KULTUR SHOCK!!
Industrialyzer wrote:Evo kako je to bilo prije par dana u Domu Mladih.
ooooooooj hvala ti!!!!!
p.s. imal ko zumbul iz doma?
- Industrialyzer
#84 Re: KULTUR SHOCK!!
Imam ja , sutra ide upload 
-
DžipaloRipalo
#85 Re: KULTUR SHOCK!!
pa to mi reci ^^ hvala ti puno!
- Industrialyzer
#86 Re: KULTUR SHOCK!!
Uzivaj , snimak nije nesto , mobitelom snimano ali se moze cuti sve
-
GOLFER
#87 Re: KULTUR SHOCK!!
ko njih nije gledao uzivo taj se zeznuo i to zestoko... i ako su dobri za slusat sa albuma, uzivo su bar 10 puta bolji...
-
DžipaloRipalo
#89 Re: KULTUR SHOCK!!
9 Juli Kultur Shock u Sarajevu sa najvjerovatnije novih 5 pjesama 
- Jack Be Nimble
#90 Re: KULTUR SHOCK!!
Izasao novi EP samo ne znam gdje se prodaje.
- am0niman
#91 Re: KULTUR SHOCK!!
meni su definitivno najbolje ove njihove obrade starih pjesama...
- DaysleepeR
#92 Re: KULTUR SHOCK!!
narodu samo nek je narodne umotane u alternativu da se papanluk ne primjeti toliko...
- le piaf
#93 Re: KULTUR SHOCK!!
Ovo papanluk?DaysleepeR wrote:narodu samo nek je narodne umotane u alternativu da se papanluk ne primjeti toliko...
- DaysleepeR
#94 Re: KULTUR SHOCK!!
sevdah sevdalijama, rokenrol rokerima
ako hoćeš uzeti pare na balkanu, malo narodne u rokenrol i ojha veselo
ne volim, meni je to papanski, atmosfera na koncertima je papanska, samo se čeka kakav narodnjački dio i ritam pa da ludilo počne
i publika je postala blago papanska u odnosu na početak
ne volim, meni je to papanski, atmosfera na koncertima je papanska, samo se čeka kakav narodnjački dio i ritam pa da ludilo počne
-
dezurni_ucenik
#95 Re: KULTUR SHOCK!!
DaysleepeR wrote:sevdah sevdalijama, rokenrol rokerima
Dobro si rekao sve.I jos dodati na to raniji tvoj post "samo da je narodne umotane u alternativu"....
- Industrialyzer
#96 Re: KULTUR SHOCK!!
Gdje se mogu preslusati pjesme sa novog EP-a. Sinoc sam ih cuo i neke su mi se pravo svidjele. Na youtube su postavili samo dvije 
-
Sharan
#97 Re: KULTUR SHOCK!!
Snake Eater čine članovi sarajevskih metal i punk bendova. Glasajte za nas!

GLASAJ ZA SNAKE EATER!
U prvom krugu takmičenja ovogodišnjeg izdanja Jaeger Music Nighta 2012 koji je održan jučer u sarajevskom Domu mladih, sukobili su se Karma Guru i Heteroseksualci Intelektualci, Vaš SNAKE EATER!
I iako je Karma Guru imao mnogo predispozicija da zabilježi bod u ovom prvom okršaju, HIGH VOLTAGE ROCK se pokazao kao nezaustavljiva prepreka za mlade Tuzlake!
Glasanjem publike SNAKE EATER je pobjedio i zapisao jedan bod u svoju knjižicu.
Sada je red na Vama da nam pomognete da se konačno sa obje noge popnemo na tron i krenemo u polufinale.
Potrebna su nam najmanje dva od tri glasačka boda, tj. pobjede da idemo dalje. Glasove publike imamo. Druga dva koja možemo osvojiti su Facebook Glasanje i Web Glasanje. Najbolje je da glasate u OBA SLUČAJA!
1. Otvorite Facebook i posjetite http://www.facebook.com/jagermeisterbih. Ukoliko dosad niste lajkali oficijelnu stranicu ovog slasnog pića, uradite to odmah. Zatim, kliknite na dugme "Glasaj/Vote" na stranici i dajte svoj glas SNAKE EATERU! Anketu podijelite sa prijateljima sa linkom http://statictab.com/i232vx4 i ne zaboravite im dati do znanja da je JEDINI ispravan glas glas za SNAKE EATER!
2. Glasajte i putem web stranice Jager Music Nighta koja se nalazi na adresi http://www.jaegermusicnight.ba/temp/com ... Itemid,24/ Kliknite na SNAKE EATER, ali ne zaboravite upisati VALIDNU e-mail adresu KOJOJ IMATE PRISTUP. Kada glasate, na mail će Vam stići link potvrde na koji kliknete i tako ste učinili glas validnim! (ukoliko Vam se ne otvori direktna anketa, kliknite na naslov KARMA GURU VS SNAKE EATER)
HVALA VAM NA SVEMU! PODIJELITE OVO SA PRIJATELJIMA, RECITE SVIMA, ROCK'N'ROLL DIŽE GLAVU GORE - NEMA STAJANJA!!!!!!!

GLASAJ ZA SNAKE EATER!
U prvom krugu takmičenja ovogodišnjeg izdanja Jaeger Music Nighta 2012 koji je održan jučer u sarajevskom Domu mladih, sukobili su se Karma Guru i Heteroseksualci Intelektualci, Vaš SNAKE EATER!
I iako je Karma Guru imao mnogo predispozicija da zabilježi bod u ovom prvom okršaju, HIGH VOLTAGE ROCK se pokazao kao nezaustavljiva prepreka za mlade Tuzlake!
Glasanjem publike SNAKE EATER je pobjedio i zapisao jedan bod u svoju knjižicu.
Sada je red na Vama da nam pomognete da se konačno sa obje noge popnemo na tron i krenemo u polufinale.
Potrebna su nam najmanje dva od tri glasačka boda, tj. pobjede da idemo dalje. Glasove publike imamo. Druga dva koja možemo osvojiti su Facebook Glasanje i Web Glasanje. Najbolje je da glasate u OBA SLUČAJA!
1. Otvorite Facebook i posjetite http://www.facebook.com/jagermeisterbih. Ukoliko dosad niste lajkali oficijelnu stranicu ovog slasnog pića, uradite to odmah. Zatim, kliknite na dugme "Glasaj/Vote" na stranici i dajte svoj glas SNAKE EATERU! Anketu podijelite sa prijateljima sa linkom http://statictab.com/i232vx4 i ne zaboravite im dati do znanja da je JEDINI ispravan glas glas za SNAKE EATER!
2. Glasajte i putem web stranice Jager Music Nighta koja se nalazi na adresi http://www.jaegermusicnight.ba/temp/com ... Itemid,24/ Kliknite na SNAKE EATER, ali ne zaboravite upisati VALIDNU e-mail adresu KOJOJ IMATE PRISTUP. Kada glasate, na mail će Vam stići link potvrde na koji kliknete i tako ste učinili glas validnim! (ukoliko Vam se ne otvori direktna anketa, kliknite na naslov KARMA GURU VS SNAKE EATER)
HVALA VAM NA SVEMU! PODIJELITE OVO SA PRIJATELJIMA, RECITE SVIMA, ROCK'N'ROLL DIŽE GLAVU GORE - NEMA STAJANJA!!!!!!!
-
seshat
#98 Re: KULTUR SHOCK!!
da se nadovežem ....CVIKERASH wrote:DaysleepeR wrote:sevdah sevdalijama, rokenrol rokerima
![]()
Dobro si rekao sve.I jos dodati na to raniji tvoj post "samo da je narodne umotane u alternativu"....
- ultima_palabra
#99 Re: KULTUR SHOCK!!
DaysleepeR wrote:sevdah sevdalijama, rokenrol rokerima
PostPostao/la ultima_palabra dana 30/07/2011 15:32
Što bi jedan jaran rekao: Turbofolk na hard core načinBezze grupa...
- Jack Be Nimble
#100 Re: KULTUR SHOCK!!
Ne znam sta je tako lose sto se narodne pjesme prebacuju u rock. Kada vec zapad to radi zadnjih deset godina i uzimaju pjesme sa prostora bivse juge, bugarske, rumunije, turske, izraela i prebacuju u folk-rock-indie sta fali i ako neko sa nasih prostora to uradi? Narodne pjesme provuci kroz rock i dobiti hit na Balkanu su Brega i Losa skontali jos ranih 80tih