Sreca i brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
odanamajka
#76 Re: Sreca i brak
jedini racept za savrsen brak je spremno uci u njega, i znati sta te ceka...
brak nije samo neprekidan izvor sex-a...
u braku moras znati potegnuti rucnu, ali i raspaliti do daske...
kod mene funkcionise 8 godina, bez vecih problema, a kako rekoh, naucila sam spustiti loptu, sacekati da se strasti smire pa tek onda pripremiti jezike za veceru... ali isto tako je jako bitno pokazati inters, uvijek znati gdje je partner, s kim je i sta radi, pokusati shvatiti kako se osjeca prije osude nekog postupka...
a sto se tice varanja, tu smo sklopili pakt, ko prevari, nadrpo je! ono sto smo stvorili skupa postaje samo njegovo ukljucujuci i djecu... pa ko voli nek izvoli...
brak nije samo neprekidan izvor sex-a...
u braku moras znati potegnuti rucnu, ali i raspaliti do daske...
kod mene funkcionise 8 godina, bez vecih problema, a kako rekoh, naucila sam spustiti loptu, sacekati da se strasti smire pa tek onda pripremiti jezike za veceru... ali isto tako je jako bitno pokazati inters, uvijek znati gdje je partner, s kim je i sta radi, pokusati shvatiti kako se osjeca prije osude nekog postupka...
a sto se tice varanja, tu smo sklopili pakt, ko prevari, nadrpo je! ono sto smo stvorili skupa postaje samo njegovo ukljucujuci i djecu... pa ko voli nek izvoli...
-
mamica papucarka
#77 Re: Sreca i brak
au, cijeli tekst jeProzor wrote:Ne volim puno pisati o svom privatnom zivotu na forumu, bar ne obimno, ali eto ako je nekome bitno ostavit cu svoj iskaz...
volio bih reci da imam sretan brak, ne znam je li do mene ili do nje ili do oboje, ali nikad nismo imali problema sa bilo cime sto se veze tice... izuzetno volim svoju zenu, i nema zene na svijetu koja bi mi mogla biti draza od nje ili zbog koje bi mogao iznevjerit nasu vezu... takve stvari su neopisive za one koji to nisu ili ne dozivljavaju, ali samo mogu reci da ama bas nikada nebi mogao prici drugoj zeni kakva god da je, jer jednostavno volim svoju vise od svih drugih zajedno... ne bih izlagao detalje funkcionisanja bracne zajednice, niti cu reci da je idealna i prolazi bez problema, ali po klasici mogu sumirat da otvorenost, povjerenje, postovanje, ljubav...definitivno nisu prazne rijeci, i sto se mene tice bracna zajednica moze funkcionisati dovoljno da se ljudi vole, pomazu i zajedno sve rade uz 100% povjerenja, uz niz malih sitnica koje su manje-vise poznate...
i dodao bih da nimalo ne vjerujem pricama po kojima su prevaranti to sto jesu jer ne dobivaju afekcije ili slicno kod zene, mozda i toga ima ali generalno to su ili svaleri koji se ni u braku ne mogu smiriti ili slabici koji jednostavno ne mogu reci ne zeni koja im se nudi, bar sto se muskih tice...
i dodao bih jednu anegtodu, nekad prije nego sto sam se ozenio, imao sam curu(ne da se hvalim) k´ beton, cura je imala sve a i bio sam siguran da osjecam nesto jace za nju, tako da smo izgradili prilicno ozbiljnu vezu, ali bez obzira me izjedala pomisao da cu morati biti samo i iskljucivo sa njom bez sanse sa ijednom drugom ikad u zivotu, smetao sam sebi zbog takvog razmisljanja ali bez obzira me nervirala me pomisao na sve zene svijetapa cak i ako nikad ne bih imao sanse ni kod jedne, ali eto sputavajuce je bilo da ne bih imao ne zbog njih vec zbog sebe, bar sam to tako pretstavljao sebi... na kraju je veza zavrsila, ne zbog toga, ali nije islo...
kada sam poceo upoznavati svoju sadasnju zenu, od samog pocetka mi je pomisao na ne-mogucnost relacije sa bilo kojom drugom zenom ikada samo bila ugodna, jer sam znao da nijedna ne moze biti kao ona, bar za mene...
sto ti je generacija 1975
- Mickany
#79 Re: Sreca i brak
Naravno da postoji sretan brak.A to ce biti ako oboje budete ulagali truda da uspije.A ulagacete oboje trud ako se volite i stalo vam je da uspije.Bez ljubavi i postovanja nema dobrog braka.Kaze se brak je kao biljka koju moras stalno zalijevati da nebi uginula. 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#80 Re: Sreca i brak
d2 wrote:zovite oprah !
-
shin
#81 Re: Sreca i brak
pitt wrote:pa jebiga ako volis tu osobu i postujes je.....kakva ti jos disciplina i kontrola trebaju?karabaja-x wrote:i pored toga, disciplina i kontrola, jer uzrok prevare ne mora biti nefunkcionalnost braka ili veze
Da se nađe, tu i tamo
- anais_nin
#82 Re: Sreca i brak
mamica papucarka wrote:au, cijeli tekst jeProzor wrote:Ne volim puno pisati o svom privatnom zivotu na forumu, bar ne obimno, ali eto ako je nekome bitno ostavit cu svoj iskaz...
volio bih reci da imam sretan brak, ne znam je li do mene ili do nje ili do oboje, ali nikad nismo imali problema sa bilo cime sto se veze tice... izuzetno volim svoju zenu, i nema zene na svijetu koja bi mi mogla biti draza od nje ili zbog koje bi mogao iznevjerit nasu vezu... takve stvari su neopisive za one koji to nisu ili ne dozivljavaju, ali samo mogu reci da ama bas nikada nebi mogao prici drugoj zeni kakva god da je, jer jednostavno volim svoju vise od svih drugih zajedno... ne bih izlagao detalje funkcionisanja bracne zajednice, niti cu reci da je idealna i prolazi bez problema, ali po klasici mogu sumirat da otvorenost, povjerenje, postovanje, ljubav...definitivno nisu prazne rijeci, i sto se mene tice bracna zajednica moze funkcionisati dovoljno da se ljudi vole, pomazu i zajedno sve rade uz 100% povjerenja, uz niz malih sitnica koje su manje-vise poznate...
i dodao bih da nimalo ne vjerujem pricama po kojima su prevaranti to sto jesu jer ne dobivaju afekcije ili slicno kod zene, mozda i toga ima ali generalno to su ili svaleri koji se ni u braku ne mogu smiriti ili slabici koji jednostavno ne mogu reci ne zeni koja im se nudi, bar sto se muskih tice...
i dodao bih jednu anegtodu, nekad prije nego sto sam se ozenio, imao sam curu(ne da se hvalim) k´ beton, cura je imala sve a i bio sam siguran da osjecam nesto jace za nju, tako da smo izgradili prilicno ozbiljnu vezu, ali bez obzira me izjedala pomisao da cu morati biti samo i iskljucivo sa njom bez sanse sa ijednom drugom ikad u zivotu, smetao sam sebi zbog takvog razmisljanja ali bez obzira me nervirala me pomisao na sve zene svijetapa cak i ako nikad ne bih imao sanse ni kod jedne, ali eto sputavajuce je bilo da ne bih imao ne zbog njih vec zbog sebe, bar sam to tako pretstavljao sebi... na kraju je veza zavrsila, ne zbog toga, ali nije islo...
kada sam poceo upoznavati svoju sadasnju zenu, od samog pocetka mi je pomisao na ne-mogucnost relacije sa bilo kojom drugom zenom ikada samo bila ugodna, jer sam znao da nijedna ne moze biti kao ona, bar za mene..., ali zbog ovog uvecanog sam se skljokala sa stolice
![]()
sto ti je generacija 1975
sto ti je zrela osoba
slazem se i s pittom i s prozorom....tu je razlika ona od vise svjetlosnih godina izmedju onih koji su dozivjeli tu spoznaju da je osoba koja ti poklanja ljubav i koju volis jednostavno dovoljna
po meni je to jedna od najbitnijih razlika izmedju (emotivno) zrele i nezrele osobe...zrela osoba pozna sebe, zna sta je njemu ili njoj vazno, i zna stvarnu vrijednost onog sto ima...nezrela osoba najcesce nije sigurna ni sta hoce, ni sta nece, i sa puno vise lakoce se kocka s onim sto ima
- fantom slobode
#83 Re: Sreca i brak
E ovako je isto govorio nacelnik Bihaca Hamdo Lipovaca ....... izuzetno volim svoju zenu, i nema zene na svijetu koja bi mi mogla biti draza od nje ili zbog koje bi mogao iznevjerit nasu vezu... takve stvari su neopisive za one koji to nisu ili ne dozivljavaju, ali samo mogu reci da ama bas nikada nebi mogao prici drugoj zeni kakva god da je, jer jednostavno volim svoju vise od svih drugih zajedno...

-
mamica papucarka
#85 Re: Sreca i brak
molim generacije1977, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."
I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
Braco i sestre ne nasjedajte na provokacije
uh, odoh sta skuhat
Samo za Lady i njeno oko
Braco i sestre ne nasjedajte na provokacije
uh, odoh sta skuhat
Samo za Lady i njeno oko
Last edited by mamica papucarka on 14/04/2008 18:09, edited 1 time in total.
-
mamica papucarka
#86 Re: Sreca i brak
prozor ba, njima je draza ona poligamija nego ista.Prozor wrote:...
- Prozor
-
mojgrad
#89 Re: Sreca i brak
Tako je mamice, a ne shvataju da je jedini problem u njima jer nisu jos sazreli za neke stvari. Treba se nekad u zivotu dobro zajeb*** iliti opec da bi skontao koga iskreno voljeti a koga ne. Poligamijom mogu samo jednu stvar postici a to je da sebi jos dublju jamu iskopaju hahhaha.mamica papucarka wrote:molim generacije1977, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
Braco i sestre ne nasjedajte na provokacije![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
Kao sto vec jednom napisah srecan brak postoji (ja uzivam u takvom) samo sto to ova danasnja "omlatina" nista ne razumije
- lady midnight
#90 Re: Sreca i brak
mamica papucarka wrote:molim generacije1777, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
ova generacija sigurno ne nasjeda vishe ni na shta
- stripiii
#91 Re: Sreca i brak
lady midnight wrote:mamica papucarka wrote:molim generacije1777, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
ova generacija sigurno ne nasjeda vishe ni na shta![]()
![]()
- Tesssa
-
mamica papucarka
#93 Re: Sreca i brak
ko ce iskopat nego Ladylady midnight wrote:mamica papucarka wrote:molim generacije1777, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
![]()
- lady midnight
#94 Re: Sreca i brak
mamica papucarka wrote:ko ce iskopat nego Ladylady midnight wrote:mamica papucarka wrote:molim generacije1777, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
![]()
ma trazhila da vidim ima li i mene tu negdje i skontah da si od moje generacije napravila maltene uchesnika u francuskoj revoluciji
- pitt
#95 Re: Sreca i brak
mislila je ba na dajdzinculady midnight wrote:
ma trazhila da vidim ima li i mene tu negdje i skontah da si od moje generacije napravila maltene uchesnika u francuskoj revoluciji![]()
![]()
- Tesssa
#96 Re: Sreca i brak
-
mamica papucarka
#97 Re: Sreca i brak
ma nisam na dajdzinicu (ona je dobro starija), nego na Anaispitt wrote:mislila je ba na dajdzinculady midnight wrote:
ma trazhila da vidim ima li i mene tu negdje i skontah da si od moje generacije napravila maltene uchesnika u francuskoj revoluciji![]()
![]()
![]()
![]()
- pitt
#98 Re: Sreca i brak
jasta......ne vadi se sada
Dajdzinci mozes starost utvrditi po broju bora 
-
mamica papucarka
#99 Re: Sreca i brak
ko drvopitt wrote:jasta......ne vadi se sadaDajdzinci mozes starost utvrditi po broju bora
- ljubav_aha
#100 Re: Sreca i brak
ah sto volime ove lapususemamica papucarka wrote:ko ce iskopat nego Ladylady midnight wrote:mamica papucarka wrote:molim generacije1777, 1976,1975,1974,1973... i jos nekoliko da se ne obaziru na provokacije skeptika koji jedva cekaju da im se javi neko sa bracnim problemom kako bi imali razloga reci " Sve je to laz, ljubav ne postoji it,itd..."I onda ako neko kaze da voli svoju zenu, muza ispadne ili patetican, ili ga porede sa kojekakvim licnostima
![]()
![]()
uh, odoh sta skuhat
![]()