NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sam

#76 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by sam »

uvjek dobar gost wrote:
atko wrote:@vesna55, mogu kao covjek da razumim Vasu zivotnu pricu, mogu da osjetim i zaljenje, ali po meni to je najgori osjecaj i umjesto zaljenja ja cu Vas radije naruziti i to debelo naruziti :x

Ovo sto ste rekili:
vesna55 wrote: Leći ću u čist krevet i dostojanstveno umrijeti.
Ovo je kukavicluk, ovo nije dostojanstvo, dodjite na prve slijedece proteste, procitajte vase probleme javno, recite da cete to poslati u obliku pisma i svim relevantnim vlastodrscima... nemojte da lijezete uspravite se!!!

Ja radim i doprinosim ovom drustvu, i pored toga pojavim se na svakim protestima jer zelim da moji doprinosi idu onima kojima trebaju a ne za njihove kabinete i auta... dodjem da to kazem jasno i glasno... ZATO DODJITE I VI I RECITE JASNO I GLASNO DA STE RAVNOPRAVAN SUBJEKT OVOG DRUSTVA I DA VAS NIKO NECE PONIZAVATA ISPOD SVAKOK MINIMUMA LJUDSKOG DOSTOJANSTVA! I ne samo vi povedite i prve komsije sumnajm da je i njima bas dobro ;)

Onog momenta kad pred vladajuce strukture izadje 100 000 ljudi i kada samo kihne napravice oluju koja ce ih oduvati ;)

Kljuc je u nama ... zato neka svi dignu guzice !
Ovo je bit...

A što se tiče javnih preduzeća... par pitanja...
Ko je na čelu tih preduzeća?
Rade li ta preduzeća kako treba?
Gdje su pare od donacija?
Jesu li ta preduzeća zaista javna?
Ko upravlja tim preduzećima?
......

mogu samo reci sljedece: koliko ljudi (citaj porodica) prima placu od tih istih preduzeca?
nema sumnje, direktorima je dobro, ali da se vratimo na neplacanje racuna - recimo da mi sad bojkotujemo RAD? ili da bojkotujemo i neplacamo struju ... pa evo, bojkotuj bh telekom ili nemoj placati kablovsku, bice pa-pa sarajevo-x forum a i pa-pa sve ostale internet pogodnosti... kako to tacno doprinosi promjeni u vlasti? :)
tonkica palonkica

#77 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by tonkica palonkica »

mojgrad wrote:sto je najsmjesnije mi koji smo od pocetka ispred katedrale svi radimo i imamo dobra primanja ali onih kojima je lose nemaaaaaaa jer se pitaju ko stoji iza nas a ne pitaju sta ce jesti za mjesec il dva jer politicari plate svoje prilagodavaju poskupljenjima i narod zovu šušom i fukarom, maolumnicima i ruljom, al neka dobro je pravooooooooo
Sve majka Tereza do majke Tereze
*mima*

#78 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

tonkica palonkica wrote:
mojgrad wrote:sto je najsmjesnije mi koji smo od pocetka ispred katedrale svi radimo i imamo dobra primanja ali onih kojima je lose nemaaaaaaa jer se pitaju ko stoji iza nas a ne pitaju sta ce jesti za mjesec il dva jer politicari plate svoje prilagodavaju poskupljenjima i narod zovu šušom i fukarom, maolumnicima i ruljom, al neka dobro je pravooooooooo

:shock:...... Ovo je jako pametan komentar.
vjesticanametli

#79 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by vjesticanametli »

tonkica palonkica wrote:
prvo se nauci citirati gospojo tereza :D :D :D i sta ono ti htjede reci :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#80 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Truba »

tonkica palonkica wrote:
:D meni je od prvog dana prosvjeda bilo jasno kad sam pričao s tim ljudima da ja imam najmanju platu :D
tonkica palonkica

#81 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

mima wrote:prvo se nauci citirati gospojo tereza i sta ono ti htjede reci
Polako, ima vremena :D
*mima*

#82 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

tonkica palonkica wrote:
mima wrote:prvo se nauci citirati gospojo tereza i sta ono ti htjede reci
Polako, ima vremena :D
Pa stvarno tonka....nauci citirat.
tonkica palonkica

#83 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

vjesticanametli wrote:prvo se nauci citirati gospojo tereza i sta ono ti htjede reci
Evo naucila :D Zadovoljna?
Izvinjavam se pogresno citiranima :wink:
*mima*

#84 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

tonkica palonkica wrote:
vjesticanametli wrote:prvo se nauci citirati gospojo tereza i sta ono ti htjede reci
Evo naucila :D Zadovoljna?
Izvinjavam se pogresno citiranima :wink:
Nemoj vise citirat.
helo

#85 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by helo »

vesna55 wrote:Ja obečala svako toliko otvoriti nove teme.
Danas sam gledala neku TV emisiju o poskupljenju plina i grijanja.
Da se razumijemo svoje račune redovno plaćam. I nikome ništa nisam dužna. Podstanar sam i kiriju plaćam gazdi 300 km mjesečno. A onda dodju na red ostali troškovi struja,voda, telefon, održavanje zgrade, kablovska internet odvoz smeća. Nabere se oko 25o km.
Živim od penzije koju u cijelosti dam za kiriju. Sin nešto zaradi pa platimo ostale troškove. Za preživljavanje nam ostaje jaoko malo. E tu dolazi u obzir moja umješnost oko kuhinje.
Imam status raseljenih, ali od tog statusa ništa.
Jedno vrijeme mi je kanton plaćao dio kirije u iznosu od loo km. Pa da bi me skinulli sa spiska ponudili mi neki stan u Ilijašu. Ja sam tu mogućnost naravno odbila jer kako će moje dijete svaki dan dolaziti u Sarajevo na fakultet. A šta će jesti. Zbog odbijanja stana u Ilijašu izgubila sam pravo na tih loo km mjesečno
Nemam nikakve subvencije i povlastice. Niko me nikada nije pitao šta to ja i moje dijete jedemo, valjda sam ja gradjanin drugog, ma kakvog drugog petog reda.
Od početka rata pa do danas promjenila sam 2 države i 3o puta sam selila. O bože kad se samo sjetim. Taj stan u Ilijašu, hvala lijepa to je ispod svakog dostojanstva. Kad sam sve izgubila,pa zar u 21 stoljeću da se odreknem kupatila, wc, kreveta. pa neću valjda zajedno sa sinom spavati u istom krevetu.
Dosta mi je bilo poniženja, ali čovjek treba imati kriterije ispod kojih nemože.
Sada sam jako uplašena, cijene rastu pa neznam kako ću podmiriti sve neophodne troškove. Sad sam u situaciji da i kaladont i četkicu za zube dobro pazim kako trošim jer mi je i to skupo.
Jednog dana kada dodjem u situaciju pa kad podmirim sve troškove redovne, pa shvatim da nemam šta jesti, neću ići u narodnu kuhinju, neću kopati po kontejnerima. Leći ću u čist krevet i dostojanstveno umrijeti.
Tužno i žalosno je to, ali mnogo slucajeva ima poput Vašega slucaja u našoj zemlji. Neznam što god da Vam kažem, neznam dali ce da vrjedi ili pomogne... Ono što želim da kažem je da se nikada ne predajete, kao što vi kažete :"dostojanstveno cu leci i umrjeti".
Nemoj te se nikada predavati, i dopustiti da tako nešto pomislite a kamoli uradite, život jeste težak pogotovo kod nas u BiH ali treba se dobro potruditi da bi našao formulu za egzistenciju.
tonkica palonkica

#86 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

mima wrote:Nemoj vise citirat.
Dobro mima, pogrijesila sam izvinila se i mislim da stvarno nema potrebe za tim pseudo bad madafaka stavom. Previse smo odlutali s teme, zato se vise necu raspravljati. Ako je nekoga toliko uvrijedilo pogresno citiranje, nek se javi da mu kupim cokoladu :D Ukljucujuci i tebe ;-)
suncokret13

#87 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by suncokret13 »

za vrijeme njegove DIKTATURE i njegovog mracnog vremena toga nije bilo.

Image
Post Reply