Zvjezdan Misimović
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kemtrejls
#76 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Ovo se može desiti samo reprezentaciji BiH.Sramota!!!!!
Istina je da Misivović igra sve bolje i da zadnje vrijeme zabija golove,ali je još veća istina da se u reprezentaciji štedi kao i 98% igrača.
Ko god želi da ide neka ide. Na utakmici sa Makedonijom posao koji je trebao obavljati Misimović za njega je odradio Vladavić i Ibričić(po meni igrači utakmice).
Zalaganje pomenute dvojice trebalo bi biti primjer ovim takozvanim zvijezdama.
Ljudi moji,nije moguće da svi nose kapitensku traku.Zar je to bitno ko je nosi,zar to mora biti uslov da se igra za reprezentaciju i da se da maksimum?
Naši igrači u utakmice reprezentacije ulaze sa kalkulacijama i velikim oprezom da se slučajno ne isprljaju,a kamo li povrijede.
Ja znam da su njihovi klubovi izvor njihove egzistencije,ali ako se prihvatiš igranja za reprezentaciju onda moraš da izgoriš na terenu!
Izdajice,kukavice,dezertere,hinje,prevarante,folirante,manekene,glumce i ostale,koji misle da će neko da ih moli da igraju za reprezentaciju i da daju sve od sebe,treba progoniti što dalje od BiH,jer to nisu naši prijatelji.
Bez obzira šta je ko do sada uradio,ovakvim nesportskim potezom,koji je jedva čekao,sve se briše!
Istina je da Misivović igra sve bolje i da zadnje vrijeme zabija golove,ali je još veća istina da se u reprezentaciji štedi kao i 98% igrača.
Ko god želi da ide neka ide. Na utakmici sa Makedonijom posao koji je trebao obavljati Misimović za njega je odradio Vladavić i Ibričić(po meni igrači utakmice).
Zalaganje pomenute dvojice trebalo bi biti primjer ovim takozvanim zvijezdama.
Ljudi moji,nije moguće da svi nose kapitensku traku.Zar je to bitno ko je nosi,zar to mora biti uslov da se igra za reprezentaciju i da se da maksimum?
Naši igrači u utakmice reprezentacije ulaze sa kalkulacijama i velikim oprezom da se slučajno ne isprljaju,a kamo li povrijede.
Ja znam da su njihovi klubovi izvor njihove egzistencije,ali ako se prihvatiš igranja za reprezentaciju onda moraš da izgoriš na terenu!
Izdajice,kukavice,dezertere,hinje,prevarante,folirante,manekene,glumce i ostale,koji misle da će neko da ih moli da igraju za reprezentaciju i da daju sve od sebe,treba progoniti što dalje od BiH,jer to nisu naši prijatelji.
Bez obzira šta je ko do sada uradio,ovakvim nesportskim potezom,koji je jedva čekao,sve se briše!
- helo
#77 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Mislim da je ovo velika šteta izgubiti ovakvog igraca, može se razumjeti ako ima povrede i neide mu u njegovom klubu baš najbolje... ali tek tako reci eto hocu samo da se koncentrišem na maticni klub je po meni ne opravdavajuca rjec.... Pa brate mili i u reprezentaciji se igra nogomet kao i u Nimbergu, neigrase bacanje kugle sa ramena pa da se radi toga dekoncentriše... šta više reprezentacija mu daje više mogucnosti da upozna više ljudi iz svjeta fudbala, dobije nova iskustva, nauci nešto više.... reprezentacija mu uopšte ne odmaže vec naprotiv pomaže. Zvjezdane ako citaš ovo, mada cisto sumljam reci nam pravi razlog zbog cega okreceš ledza reprezentaciji? I molim te ne odlazi!!!!!
- Sir Charles
#78 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
* C E N Z U R I S A N O *
----------------------------------------------------------------------------------------------
A sad što se tiče Misketa... vrlo vjerovatno je razlog kapitenska traka, a možda se jednostavno tip osjeća odbačeno nakon povratka "pobinjenika"... Ne bi me začudilo da ga "pobunjenici" ignorišu i da imaju poseban "odnos" prema njemu, jer ih je "izradio" i povukao svoj potpis s PISMA...
Moje mišljenje je da ne treba nikoga moliti, ko hoće da igra, bujrum, makar će igrati srcem, ko nece, vozdra. Pa svako malo se dešava da neko ucjenjuje neigranjem da bi iznudio ovo ili ono. Ja bih to po kratkom postupku. Pokrenuo disciplinski postupak, kaznio, odstranio iz repke, suspenzija i pustio da igra neko drugi. Ionako to neće bitno uticati na rezultat neko vrijeme dok se ne uvede disciplina, bićemo četvrti u grupi
I na kraju, za ove što se prepucavaju ko je bolji igrač... možda je Miske bolji igrač od Spahića, ali jednostavno nema karizmu vodje koju ima Spahić...
----------------------------------------------------------------------------------------------
A sad što se tiče Misketa... vrlo vjerovatno je razlog kapitenska traka, a možda se jednostavno tip osjeća odbačeno nakon povratka "pobinjenika"... Ne bi me začudilo da ga "pobunjenici" ignorišu i da imaju poseban "odnos" prema njemu, jer ih je "izradio" i povukao svoj potpis s PISMA...
Moje mišljenje je da ne treba nikoga moliti, ko hoće da igra, bujrum, makar će igrati srcem, ko nece, vozdra. Pa svako malo se dešava da neko ucjenjuje neigranjem da bi iznudio ovo ili ono. Ja bih to po kratkom postupku. Pokrenuo disciplinski postupak, kaznio, odstranio iz repke, suspenzija i pustio da igra neko drugi. Ionako to neće bitno uticati na rezultat neko vrijeme dok se ne uvede disciplina, bićemo četvrti u grupi
I na kraju, za ove što se prepucavaju ko je bolji igrač... možda je Miske bolji igrač od Spahića, ali jednostavno nema karizmu vodje koju ima Spahić...
-
asdfgh
#79 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
To hoćel igrat ili neće je njegova stvar i što Kodro kaže kome je stalo do reprezentacije on će i igrat, zar treba nekoga molit pa da glumi onda manekena na terenu. Neka hvala! Znam da kad bi se sastavila reprezentacija od igrača koji igraju za druge reprezentacije, a porjeklom su iz BiH plus ovi koji trenutno igraju, a imaju kvalitet bi bila reprezentacija za respekt. Ali bože tako je kakoje i bolje je da igraju oni kojima je BiH i trunku u srcu nego oni koji bi da im se ukaže prilika vrlo rado zaigrali za neku drugu reprezentaciju. To sad zašto ne igra Salihamidžić i da li će se ipak u što se iskreno nadam vratiti do početka kvalifikacija je njegova stvar ali i za ovo do sad što je dao za reprezentaciju mu možemo reći komotno hvala. Za Misimovića vrijedi isto mada on nije ni upola igrač kakav je Salihamižić i nije dao di upola kao što je to Salihamižić. Uostalom ako se sjećate reprezentacije koja je igrala poslije rata i kada su igrači pozivani tek tako što bi se reklo da ima kakav takav kvalitet, jer trebalo je sastaviti ekipu poslije rata kada je to više ličilo na naučnu fantastiku nego na realnost. Kada su igrali igrači kao što su: Muhamed Konjic, Mirsad Dedic, Elvir Bolic, Elvir Baljic, Mirsad Hibic, Suvad Katana, Husref Musemic, Meho Kodro, Sejad Halilovic, Nermin Sabic, Bakir Besirevic, Hasan Salihamidzic, Vlatko Glavas. Kada smo dobili Slovence u Ljubljani, a četiri dana poslije u zvaničnoj utakmici na domaćem stadijonu (na Koševu) dobili Italiju. Tada je se igralo srcem za reprezentaciju jer definitivno drugi razlog u to vrijeme nije mogao ni da postoji, ali nažalost danas kada većina igrača koji su igrali i koji igraju je isključivo lični interes i za svoju promociju, čast izuzecima i hvala im na takvom odnosu prema državnom grbu. Činjenica je takva htjeli mi to prihvatiti ili ne i naditi se da će Kodro kojeg izuzetno cijenim po onom što je dosad dao za reprezentaciju napraviti ekipu kojom ćemo se ponositi bez obzira na sve probleme koji ga prate već na staru selektorskog mandata. 
-
callmethebreeeze
#80 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
zasto bi se unaprijed morali pomiriti sa cinjenicom da ce biti problema? zasto ne bi bar pokusali da stvorimo ozbiljnu reprezentaciju, gdje ce igracima biti savresno jasno kakve benificije imaju od igranja za reprezentaciju, ali im se takodjer mora dati do znanja igranje za reprezentaciju nosi i odredjenje obaveze.max_power wrote:
Ovo je Balkan i NIKAD nece sve biti savrseno. Vazda ce biti nekakvih problema, bojkota, igraca sa prevelikom sujetom, menadzera koji guraju svoje igrace, kupljenih novinara, ljudi koji ogovaraju, ljubomornih, povrijedjenih, prevarenih, itd
Samo je stvar sto ljudi kao Kodro i Bolic to mogu pokusati smanjiti i kontrolisati, dok su ljudi kao Pasalic, Usanovic i slicni stajali iza vecine takvih stvari
ja jedva cekam da cujem sta kodro ima reci na ovo. i dalje mislim da nasoj reprezentaciji i te kako treba igrac poput mismovica, ali isto tako mislim da je pogrijesio sto svoju odluku prvo nije saopstio kodri, vec je javnost obavjestio putem interneta.
-
in33sa
#81 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Stvar je percepcije, navijaci (iz nekog razloga) i dalje sanjaju san o nekakvoj jakoj i stabilnoj reprezentaciji BiH.
Igraci ocito vide iza drveta, cijelu sumu.
Sto bi se reklo, kakva drzava takva i reprezentacija.
Sto se mene tice, odavno sam se prestao zanositi BH sportom. Tek oni rukometasi nesto kao... obecavaju... pa i kosarkasi, na mahove.
Ostalo, dno dna.
Igraci ocito vide iza drveta, cijelu sumu.
Sto bi se reklo, kakva drzava takva i reprezentacija.
Sto se mene tice, odavno sam se prestao zanositi BH sportom. Tek oni rukometasi nesto kao... obecavaju... pa i kosarkasi, na mahove.
Ostalo, dno dna.
- kemtrejls
#82 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Znam da je mnogima muka od poređenja naše sa Hrvatskom reprezentacijom.
Bilića je kritikovala cijela nacija kada je na početku svog mandata otjerao iz reprezentacije najbolje igrače,ali mora da se zna ko je šef!
Sve dok Kodro ne da do znanja svim igračima da je on autoritet koji je iznad igrača i da on diktira ko će šta raditi i ko će šta nositi,ništa od posla.
Salihamidžić je bio igrač svjetske klase,ali se maksimalno čuvao kada je igrao za reprezentaciju.
Vidjeli ste Hasagića u Zenici,kao da je došao na rekreaciju a ne na jednu zvaničnu međunarodnu utakmicu.
Svako takvo ponašanje treba odmah srezati u korijenu.
Trebaju nam samo oni igrači koji će izgarati na terenu i koji će se srcem boriti za našu BiH.
Bolje je imati anonimuse koji se bore kao lavovi,nego imati "zvjezdice" koji se vuku po terenu.
Na kraju rezultat je isti-gubitak,ali je srce punije kad vidiš momke kao Vladavić koji daju sve od sebe.
Bosna je ostajala i opstajala i bez Miimovića i bez Salihamidžića i mnogih drugih boraca za svoje stražnjice,tako ni ovaj odlazak Misimovića neće promijeniti puno toga,čak mislim da smo na dobitku.
Bolje je da odu svi oni u čijim srcima ne piše:" ICH LIEBE BIH! "
Bilića je kritikovala cijela nacija kada je na početku svog mandata otjerao iz reprezentacije najbolje igrače,ali mora da se zna ko je šef!
Sve dok Kodro ne da do znanja svim igračima da je on autoritet koji je iznad igrača i da on diktira ko će šta raditi i ko će šta nositi,ništa od posla.
Salihamidžić je bio igrač svjetske klase,ali se maksimalno čuvao kada je igrao za reprezentaciju.
Vidjeli ste Hasagića u Zenici,kao da je došao na rekreaciju a ne na jednu zvaničnu međunarodnu utakmicu.
Trebaju nam samo oni igrači koji će izgarati na terenu i koji će se srcem boriti za našu BiH.
Bolje je imati anonimuse koji se bore kao lavovi,nego imati "zvjezdice" koji se vuku po terenu.
Na kraju rezultat je isti-gubitak,ali je srce punije kad vidiš momke kao Vladavić koji daju sve od sebe.
Bosna je ostajala i opstajala i bez Miimovića i bez Salihamidžića i mnogih drugih boraca za svoje stražnjice,tako ni ovaj odlazak Misimovića neće promijeniti puno toga,čak mislim da smo na dobitku.
-
in33sa
#83 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
I hrvatski savez je slican nasem, leglo lopova i kriminalaca, ali oni imaju veci kvalitet igraca ruku na srce i ako se vec porede ove dvije reprezentacije, imaju nesto sto BH reprezentacija nema. Kakav takav sistem rada.
Onda odnos prema reprezentaciji, kod njih igraci i navijaci disu kao jedan, ima na netu snimaka sa Wembleya nakon utakmice, njih drzi zajednistvo i ljubav prema svetinji, kako oni nazivaju reprezentaciju.
Kod nas tek navijaci osjecaju nesto prema reprezentativnom dresu, od igraca... pa, osim Barbareza, nisam nesto primjetio da neki igrac pretjerano voli taj dres koji nosi. O nekakvoj svetinji da ne govorim.
Sve nekakvi pobunjenici, onaj se buni jer ne igra, onome smeta kapetan, onaj bi da bude u prvih 11 po defoltu, nekakvi klanovi, vodje reprezentacije spavaju sa djecacima na Filipinima, tona nekakvih kvazimenadjera koji se konstantno vrte oko reprezentacije. Totalni cirkus, a ne reprezentacija.
Onda odnos prema reprezentaciji, kod njih igraci i navijaci disu kao jedan, ima na netu snimaka sa Wembleya nakon utakmice, njih drzi zajednistvo i ljubav prema svetinji, kako oni nazivaju reprezentaciju.
Kod nas tek navijaci osjecaju nesto prema reprezentativnom dresu, od igraca... pa, osim Barbareza, nisam nesto primjetio da neki igrac pretjerano voli taj dres koji nosi. O nekakvoj svetinji da ne govorim.
Sve nekakvi pobunjenici, onaj se buni jer ne igra, onome smeta kapetan, onaj bi da bude u prvih 11 po defoltu, nekakvi klanovi, vodje reprezentacije spavaju sa djecacima na Filipinima, tona nekakvih kvazimenadjera koji se konstantno vrte oko reprezentacije. Totalni cirkus, a ne reprezentacija.
- Sir Charles
#84 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Upravo tako...kemtrejls wrote:Znam da je mnogima muka od poređenja naše sa Hrvatskom reprezentacijom.
-
HakoBHF
#85 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Dok je misimovic igrao za drugu ekipu Bayerna i za U21 smrdije, dosao mu je poziv u A-tim BiH-a kao budali pleska.
Odigrao protiv Finske utakmicu, nemoze bolje. Prelazi u Bochum, sa kojim nakon jedne sezone ispada u 2 ligu. Dobra je stvar biti reprezentativac u 2 BL i jos u pola Valencije zabiti gol spancima. Ma krenulo ga pravo.
Bochum se vraca u BL, bori se ipak za opstanak, mora biti reprezentativac da bi se u slucaju ponovnog ispadka iz lige lakse prodao. I uspio je, odlazi u Nirnberg koji igra u kupu UEFA. Dolazi bojkot i pismo 13 igraca, on se nepovlaci vec ostaje u repki, uliziva se u paksu pasalicu i bagri i za to dobiva traku. Sta to zaci biti kapiten repke sa 24 godine, pa to ni Beckenbauer nije bio.
Sad opet igra za opstanak, ovaj put sa Nirnbergom, boli njega neka stvar, ima vec ponudu iz Stuttgarta ako Nirnberg ispadne. Traka mu u repki oduzeta i on se povlaci je sa 25 godina nemoze izdrati 5 tekmi vise godisnje, bas mi ga zao.
Da je gubitak za repku kao igrac, po meni jeste, al kao covjek i karakter je dobitak. Nije od Boga dat, zivot ide dalje.
Zelim mu samo jednu stvar. Mozda to nece biti 2010 ili 2012 ali nadam se najkasnije na SP 2014 ce on sjediti negdje pred malim ekranom i gledati kako nasi zlatni ljiljani igraju na SP i da pomisli da je i meni sad biti tamo. Al malo morgen, nije to za njega, nedo Bog povrijedit se.
Odigrao protiv Finske utakmicu, nemoze bolje. Prelazi u Bochum, sa kojim nakon jedne sezone ispada u 2 ligu. Dobra je stvar biti reprezentativac u 2 BL i jos u pola Valencije zabiti gol spancima. Ma krenulo ga pravo.
Bochum se vraca u BL, bori se ipak za opstanak, mora biti reprezentativac da bi se u slucaju ponovnog ispadka iz lige lakse prodao. I uspio je, odlazi u Nirnberg koji igra u kupu UEFA. Dolazi bojkot i pismo 13 igraca, on se nepovlaci vec ostaje u repki, uliziva se u paksu pasalicu i bagri i za to dobiva traku. Sta to zaci biti kapiten repke sa 24 godine, pa to ni Beckenbauer nije bio.
Sad opet igra za opstanak, ovaj put sa Nirnbergom, boli njega neka stvar, ima vec ponudu iz Stuttgarta ako Nirnberg ispadne. Traka mu u repki oduzeta i on se povlaci je sa 25 godina nemoze izdrati 5 tekmi vise godisnje, bas mi ga zao.
Da je gubitak za repku kao igrac, po meni jeste, al kao covjek i karakter je dobitak. Nije od Boga dat, zivot ide dalje.
Zelim mu samo jednu stvar. Mozda to nece biti 2010 ili 2012 ali nadam se najkasnije na SP 2014 ce on sjediti negdje pred malim ekranom i gledati kako nasi zlatni ljiljani igraju na SP i da pomisli da je i meni sad biti tamo. Al malo morgen, nije to za njega, nedo Bog povrijedit se.
- kemtrejls
#86 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Aferim!HakoBHF wrote:Dok je misimovic igrao za drugu ekipu Bayerna i za U21 smrdije, dosao mu je poziv u A-tim BiH-a kao budali pleska.
- Luke Perry
#87 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Ako je stvarno kapitenska traka razlog ne vidim zasto bi Spahic bio ispred Misimovica.
-
missko
#88 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Znate zasto nece. Prvo nije vise glavni ko u vrijeme Muzura, drugo i jos bitnije on je hinja to se vidjelo poslije onog pisma za ne i granje pa za igranje za repku, trece i glavno posto je hinja on zna vec da ce Nürnberg u drugu ligu pa sad njega malo krenuli golovi i veli taman sad mu je vrijeme da dobrim igrama za klub potrazi angazman u drugom nekom klubu koji ce ostati u bundes ligi a na ustrb reprezentacije ( ko je jebe veli). Opet dokaz kao zakljucak da je hinja jer nije napisao prave razloge odlaska pa nek to bude i kapitensko mjesto lakse bi raja progutala.
Izdajica hinjska pa drazi mi je sad Koroman od njega, bar se znalo od pocetka kakv je i koga voli al ovaj noz u lezda ne zaboravimo.
Izdajica hinjska pa drazi mi je sad Koroman od njega, bar se znalo od pocetka kakv je i koga voli al ovaj noz u lezda ne zaboravimo.
-
riko-ga
#89 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Neznam sta rec.sve je vec receno.Mozda za godinu saznamo pravi razlog.Do tada koga nema bez njega se moze.
- Topla voda
#90 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
cuj ,uzeli mu traku,nece da igra.
a sta ako se barba vrati da odigra ove kvalifikacije,hocel spahic igrati il ce ga boliti ledja zbog "oduzete"trake?
a sta ako se barba vrati da odigra ove kvalifikacije,hocel spahic igrati il ce ga boliti ledja zbog "oduzete"trake?
- Luke Perry
#91 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Pa sad i Spahic je napustio reprezentaciju. Sad za sad su 1:1 
Mislim da bi i Muslimovic mogao biti zrtva povratnika
Kodro od nijednog od njih ne moze napraviti boljeg igraca nego sto oni vec jesu. On treba da stvori tim a to se moze samo razgovorom, komunikacijom kojih uvijek fali kod nas bez obzira o kojoj sferi javnog zivota govorili.
Mislim da bi i Muslimovic mogao biti zrtva povratnika
Kodro od nijednog od njih ne moze napraviti boljeg igraca nego sto oni vec jesu. On treba da stvori tim a to se moze samo razgovorom, komunikacijom kojih uvijek fali kod nas bez obzira o kojoj sferi javnog zivota govorili.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#92 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Reprezentacija je svetinja svakom sportisti koji iskreno voli svoju zemlju i to smo mogli vidjeti nebrojeno puta kada su u pitanju sve drzave svijeta. Kod nas je malo drugacija stvar jer fakticki ova drzava postiji samo kod 50% stanovnistva a kod ostlaih nikako. Dakle kao prvo mi smo sve ali ne normalna drzava. E sad da se vratimo slucaju Misimovic. Momak je odigrao svaku utakmicu posteno i bez salihamidzicevskih izmotavanja i zabusavanja. Kada se pola reprezentacije odreklo dresa on nije i tada je dobio sasvim zasluzeno kapitensku traku i opravdao njeno nosenje. I sad odjednom vrate se oni koji nisu htjeli igrati i tu traku dobije Spahic, covjek koji nas je ukopao u Zenici u zadnjim kvalifikacijama. Pa zaista ne vidim niti jedan realn razlog zasto bi Spahic dobio tu traku. Naravno svaki covjek ima svoj ponos i ima pravo da o stvarima rasudjuje na neki svoj nacin. Ja ga razumijem ako ga je to povrijedilo ali ipak ga ne podrzavam da to bude razlog odlaska iz reprezentacije. U ovom trenutku traku ne bih dao nikome tko je odbijao da igra za reprezentaciju pa bilo koji da je razlog. U ovome Kodro nema moju podrsku i smatram da je pogrijesio.
Druga greska je da je opet bez razloga vratio nonsalantnog Hasagica na gol i jednostavno izbrisao Gusu koji je uzgred receno razbijene glave se u Norveskoj bacao protivnickim igracima u noge. Guso se nikada nije stedio u reprezentaciji i branio je kako je nabolje znao i mogao i mislim da nije branio nista losije od previse izvikanog Hasagica za kojeg jos nikada nisam vidio da je branio tako da bise moglo reci da je reprezentacija pobjedila njegovom zaslugom. Iskreno vise bih volio da sam na golu vidio Tolju nego Hasagica. Ne moze se tako lako odricati igraca koji bez rijeci dolaze na svaki poziv i igraju do kraja korektno.
Iz mog ugla ovo su prve dvije Kodrine velike greske jer izgubiti Misiovica sa ovako tankim fondom igraca nije ni malo bezazlena stvar. Ipak taj covjek svaj kvalitet je potvrdio a i potvrdjuje u jednoj od najjacih svjetskih liga. Ovo Kodro ne smije nikako da prihvate zdravo za gotovo nego da pokusa zajedno sa Barbarezom da rijesi za nasu reprezentaciju ovaj ogromni problem.
Druga greska je da je opet bez razloga vratio nonsalantnog Hasagica na gol i jednostavno izbrisao Gusu koji je uzgred receno razbijene glave se u Norveskoj bacao protivnickim igracima u noge. Guso se nikada nije stedio u reprezentaciji i branio je kako je nabolje znao i mogao i mislim da nije branio nista losije od previse izvikanog Hasagica za kojeg jos nikada nisam vidio da je branio tako da bise moglo reci da je reprezentacija pobjedila njegovom zaslugom. Iskreno vise bih volio da sam na golu vidio Tolju nego Hasagica. Ne moze se tako lako odricati igraca koji bez rijeci dolaze na svaki poziv i igraju do kraja korektno.
Iz mog ugla ovo su prve dvije Kodrine velike greske jer izgubiti Misiovica sa ovako tankim fondom igraca nije ni malo bezazlena stvar. Ipak taj covjek svaj kvalitet je potvrdio a i potvrdjuje u jednoj od najjacih svjetskih liga. Ovo Kodro ne smije nikako da prihvate zdravo za gotovo nego da pokusa zajedno sa Barbarezom da rijesi za nasu reprezentaciju ovaj ogromni problem.
-
JEDRILICA
#93 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
hrasno38 wrote:Reprezentacija je svetinja svakom sportisti koji iskreno voli svoju zemlju i to smo mogli vidjeti nebrojeno puta kada su u pitanju sve drzave svijeta. Kod nas je malo drugacija stvar jer fakticki ova drzava postiji samo kod 50% stanovnistva a kod ostlaih nikako. Dakle kao prvo mi smo sve ali ne normalna drzava. E sad da se vratimo slucaju Misimovic. Momak je odigrao svaku utakmicu posteno i bez salihamidzicevskih izmotavanja i zabusavanja. Kada se pola reprezentacije odreklo dresa on nije i tada je dobio sasvim zasluzeno kapitensku traku i opravdao njeno nosenje. I sad odjednom vrate se oni koji nisu htjeli igrati i tu traku dobije Spahic, covjek koji nas je ukopao u Zenici u zadnjim kvalifikacijama. Pa zaista ne vidim niti jedan realn razlog zasto bi Spahic dobio tu traku. Naravno svaki covjek ima svoj ponos i ima pravo da o stvarima rasudjuje na neki svoj nacin. Ja ga razumijem ako ga je to povrijedilo ali ipak ga ne podrzavam da to bude razlog odlaska iz reprezentacije. U ovom trenutku traku ne bih dao nikome tko je odbijao da igra za reprezentaciju pa bilo koji da je razlog. U ovome Kodro nema moju podrsku i smatram da je pogrijesio.
Pa i ja da branim za reprezentaciju, branio bi najbolje sto mogu! To medjutim nije razlog da Guso bude golman.
Hasagic je odlican golman i uvijek je davao sigurnost odbrani. Npr. odbranio penal Henry-u. Ovo mu je bilo prvi put da je gresku napravio i vi hocete da ga lincujete. Onaj drugi go sto smo primili njegovom greskom, moze se svakome desiti. Izletio je na vrijeme ali boze moj pogodio slucajno a ne sto se zajebavao Nadarevica pa se lopta odbila. Prvi go je greska da niko nije stajao na drugoj stativi i da je Rahimic gledao covjeka kako prolazi lagano pored njega i zabija glavom.
Poslije povratka igraca stvara se prava atmosfera. Ono sto Kodro radi je dobro. Treba napraviti tim a ne klanove. Bolje bez Misimovica nego sa njim. Hinja je sto je i dokazao pa nas uvijek u pravom momentu moze ispaliti. Imamo Salihovica, Ibricica i Pjanica na njegovoj poziciji. To su igraci koji ce sigurno da ginu na terenu!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#94 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
A jeste razlog da bude Hasagic????? Nemam ja nista protiv Hasagica i normalno je da se greske dogadjaju svakome pa tako i Hasagicu. I ne krivim ga radi primljenih golova nego na sasvim jasnom zajebavanju na utakmici sto samo slijepac nije vidio. Pricas o klanovima a upravo igraci koji nisu htjeli igrati su bili dio jednog klana i to su upravo oni igraci koji su bili na terenu i sramno izgubili utakmice u Zenici. I po cemu bi ja onda trebao da vjerujem vise njima nego Misimovicu i Gusi. Kazes imamo Salihovica, Ibricica, Pjanica itd itd. Imamo, to je tacno ali smo govorili do nedavno imamo Misimovica, Muslimovica, Dzeku itd itd. I kada to nije Misimovic ginuo i posteno odigrao?????JEDRILICA wrote:hrasno38 wrote:Reprezentacija je svetinja svakom sportisti koji iskreno voli svoju zemlju i to smo mogli vidjeti nebrojeno puta kada su u pitanju sve drzave svijeta. Kod nas je malo drugacija stvar jer fakticki ova drzava postiji samo kod 50% stanovnistva a kod ostlaih nikako. Dakle kao prvo mi smo sve ali ne normalna drzava. E sad da se vratimo slucaju Misimovic. Momak je odigrao svaku utakmicu posteno i bez salihamidzicevskih izmotavanja i zabusavanja. Kada se pola reprezentacije odreklo dresa on nije i tada je dobio sasvim zasluzeno kapitensku traku i opravdao njeno nosenje. I sad odjednom vrate se oni koji nisu htjeli igrati i tu traku dobije Spahic, covjek koji nas je ukopao u Zenici u zadnjim kvalifikacijama. Pa zaista ne vidim niti jedan realn razlog zasto bi Spahic dobio tu traku. Naravno svaki covjek ima svoj ponos i ima pravo da o stvarima rasudjuje na neki svoj nacin. Ja ga razumijem ako ga je to povrijedilo ali ipak ga ne podrzavam da to bude razlog odlaska iz reprezentacije. U ovom trenutku traku ne bih dao nikome tko je odbijao da igra za reprezentaciju pa bilo koji da je razlog. U ovome Kodro nema moju podrsku i smatram da je pogrijesio.
Pa i ja da branim za reprezentaciju, branio bi najbolje sto mogu! To medjutim nije razlog da Guso bude golman.
Hasagic je odlican golman i uvijek je davao sigurnost odbrani. Npr. odbranio penal Henry-u. Ovo mu je bilo prvi put da je gresku napravio i vi hocete da ga lincujete. Onaj drugi go sto smo primili njegovom greskom, moze se svakome desiti. Izletio je na vrijeme ali boze moj pogodio slucajno a ne sto se zajebavao Nadarevica pa se lopta odbila. Prvi go je greska da niko nije stajao na drugoj stativi i da je Rahimic gledao covjeka kako prolazi lagano pored njega i zabija glavom.
Poslije povratka igraca stvara se prava atmosfera. Ono sto Kodro radi je dobro. Treba napraviti tim a ne klanove. Bolje bez Misimovica nego sa njim. Hinja je sto je i dokazao pa nas uvijek u pravom momentu moze ispaliti. Imamo Salihovica, Ibricica i Pjanica na njegovoj poziciji. To su igraci koji ce sigurno da ginu na terenu!
-
missko
#95 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
hrasno38 wrote:A jeste razlog da bude Hasagic????? Nemam ja nista protiv Hasagica i normalno je da se greske dogadjaju svakome pa tako i Hasagicu. I ne krivim ga radi primljenih golova nego na sasvim jasnom zajebavanju na utakmici sto samo slijepac nije vidio. Pricas o klanovima a upravo igraci koji nisu htjeli igrati su bili dio jednog klana i to su upravo oni igraci koji su bili na terenu i sramno izgubili utakmice u Zenici. I po cemu bi ja onda trebao da vjerujem vise njima nego Misimovicu i Gusi. Kazes imamo Salihovica, Ibricica, Pjanica itd itd. Imamo, to je tacno ali smo govorili do nedavno imamo Misimovica, Muslimovica, Dzeku itd itd. I kada to nije Misimovic ginuo i posteno odigrao?????JEDRILICA wrote:hrasno38 wrote:Reprezentacija je svetinja svakom sportisti koji iskreno voli svoju zemlju i to smo mogli vidjeti nebrojeno puta kada su u pitanju sve drzave svijeta. Kod nas je malo drugacija stvar jer fakticki ova drzava postiji samo kod 50% stanovnistva a kod ostlaih nikako. Dakle kao prvo mi smo sve ali ne normalna drzava. E sad da se vratimo slucaju Misimovic. Momak je odigrao svaku utakmicu posteno i bez salihamidzicevskih izmotavanja i zabusavanja. Kada se pola reprezentacije odreklo dresa on nije i tada je dobio sasvim zasluzeno kapitensku traku i opravdao njeno nosenje. I sad odjednom vrate se oni koji nisu htjeli igrati i tu traku dobije Spahic, covjek koji nas je ukopao u Zenici u zadnjim kvalifikacijama. Pa zaista ne vidim niti jedan realn razlog zasto bi Spahic dobio tu traku. Naravno svaki covjek ima svoj ponos i ima pravo da o stvarima rasudjuje na neki svoj nacin. Ja ga razumijem ako ga je to povrijedilo ali ipak ga ne podrzavam da to bude razlog odlaska iz reprezentacije. U ovom trenutku traku ne bih dao nikome tko je odbijao da igra za reprezentaciju pa bilo koji da je razlog. U ovome Kodro nema moju podrsku i smatram da je pogrijesio.
A hajde ti reci jel njega neko otjerao iz repke? Nije. Znaci nece covjek da igra jer ga strah da kao povrijedzen nece naci angazman a Nürnberg ode u ligu u kojoj se njemu ne igra. Eto to je sve jasno i cisto i on to tako kaze samo izmedju redova.
- Meshtar
#96 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Marko Topić je uvijek igrao srcem za reprezentaciju, i užasna je šteta što ne igra više. Da se razumijemo igrao je kad mnogi drugi nisu htjeli, i kad je za to trebala velika hrabrost i još veće srce.
-
callmethebreeeze
#97 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
meni postaje smijesna ova prica o igranju "srcem" kontra igranju iz "interesa". mislite li da u ovim velikim reprezentacija igraci ne gledaju licni interes?
ja mislim da treba raditi na tome da se stvori reprezentacija koja ce biti dovoljno jaka da ce se igraci otimati da bi igrali u njoj. eh, sad, da li ce zeljeti igrati zbog toga sto su ponosni bosanci, ili sto zele da se prodaju, je nebitno, sve dok daju sve od sebe ako budu pozvani.
sva ova afera je pokazatelj da bih ima dug put do jednog ozbiljnog nacionalnog tima. bez obzira sta bio stvarni uzrok odlaska misimovica, nacin na koji je to saopsteno ukazuje na bar jednu stvar, a to je da komunikacija u reprezentaciji ocito ne funkcionise. valjda je red da se prvo obavijesti sef kad odlucis napustiti posao, pa onda da se razglasi po mahali.

ja mislim da treba raditi na tome da se stvori reprezentacija koja ce biti dovoljno jaka da ce se igraci otimati da bi igrali u njoj. eh, sad, da li ce zeljeti igrati zbog toga sto su ponosni bosanci, ili sto zele da se prodaju, je nebitno, sve dok daju sve od sebe ako budu pozvani.
sva ova afera je pokazatelj da bih ima dug put do jednog ozbiljnog nacionalnog tima. bez obzira sta bio stvarni uzrok odlaska misimovica, nacin na koji je to saopsteno ukazuje na bar jednu stvar, a to je da komunikacija u reprezentaciji ocito ne funkcionise. valjda je red da se prvo obavijesti sef kad odlucis napustiti posao, pa onda da se razglasi po mahali.
Last edited by callmethebreeeze on 09/04/2008 18:52, edited 1 time in total.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#98 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Malo cemo pometlati i napraviti reda, .... 
- pape
#99 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
Pa potrudite se da prijavite one zbog kojih se gotovo svaka tema upropasti. Forum je Vas, ... moderatori su samo u Vasoj sluzbi, ... nesto kao Vas servis, ...
Bit ce otvorena dok se pometla, ... trajat ce kratko.
Bit ce otvorena dok se pometla, ... trajat ce kratko.
- pape
#100 Re: Misimović neće u reprezentaciju!
@abdelsi, ... novi si i dobro dosao, ... ovoga puta samo usmena opomena. Ugasi CAPS.
@Bosanac in Lederhosen, ... imas podforum na kojem mozes o politici do mile volje, ovdje ne moze. Ovoga puta samo drugarska kritika, ...
@kemtrejls, ... i ti si novi i dobro nam dosao. Pokusaj se drzati teme.
@moa, ... i tebi dobrodoslicu zelimo. Potrudi se da pronadjes ime "crnje iz Afrike", ... ruzno ga je tako nazivati, ... ima covjek svoje ime.
@Bosanac in Lederhosen, ... imas podforum na kojem mozes o politici do mile volje, ovdje ne moze. Ovoga puta samo drugarska kritika, ...
@kemtrejls, ... i ti si novi i dobro nam dosao. Pokusaj se drzati teme.
@moa, ... i tebi dobrodoslicu zelimo. Potrudi se da pronadjes ime "crnje iz Afrike", ... ruzno ga je tako nazivati, ... ima covjek svoje ime.