Svakodnevno vidimo koje kakve akcije u trgovačkim centrima, (popust za penzionere, pa skupljanje koje kakvih bodova, pa kupiš dva dobiješ nešto gratis.
Ali nigdje i nikada nisam vidjela npr. kupiš nešto za 50 KM dobiješ gratis ekološku vrečicu.
Moderator: anex
da ti nisi malo optimistican?komi wrote:plastici treba 1000 godina da se razgradi
Ko zna wrote:Redovno vracam kese , i cesto vratim i one kese sto upakuju povrce i voce u njih. Dok pakujem u ceker, skinem kesu i ostavim na kasi. Cudno me gledaju, ali to nije moj problem. Valjda ce skontati...U Intereksu uzela u ,mesnici komad mesa i fasirano i ciko svaki komad u posebnu kesu. Rekoh, izvagajte pa stavite makar u jednu kesu, i na nju zalijepite kod, a on me napade, samo sto se nismo potukli, sreca odvukose me...
I ima jos jedna stvar, ona extra ambalaza na pasti za zube, za koji ona postoji??? Imas karton koji odmah ide u smece, i onda tubu koju, jelte, koristis...Pa za sta sluzi extra kartonska kutija? I to treba na kasi da se vraca.
Jedini nacin je da kupac pookaze sta hoce a sta nece, a pametan i sposoban sef ce valjda dab privukao musterije , promijeniti pristup. I samim tim uticati na proizvodjaca.
Eto napricah se ja o kesama ...
eelmaa wrote:Izbaciti iz upotrebe, nije mi jasno sti jos uvijek nisu!
Izgleda da stvari bas i nisu tako crno-bijeleTranquilizer wrote:eelmaa wrote:Izbaciti iz upotrebe, nije mi jasno sti jos uvijek nisu!
meni je bas ok za svakodnevi odlazak do granapa. sama je napravljena od lana (pise na njoj da je ekoloski proizvod), pa mozda estetski nije nesto posebno, ali je bolja od debelog pamuka, jer ce se prije razgraditi. inace furam alverde proizvode iz dm-a, jer su nastali eco proizvodnjom i prihvatljivi su za vegan-e.de fakto wrote:ucestvovala sam u dm-ovoj kampanji "ja cuvam okolis" i dobila sam njihovu platnenu vrecicu koja i nije bog zna cemu. te s njom mogu samo da reklamiram istoimenu prodavnicu.
e sad, zanima me koliko se vi odazivate na ovakve kampanje i da li uopste od njih imamo neke koristi?
dm sigurno ima
znaci otvoreno je! kako divna vijest! hvala ti puno!gradina wrote:E pošto sam tamo na recikliranju PET da vas samo obavjestim da također možete pokrenuti i akciju skupljanja najlona, uz PET..cijena? Prava sitnica, za tonu od 100 do 200KM. Ja već dvije i po godine ne bacam najlon vrećice već odnesem u svoju firmu jer u mojoj firmi imamo kontejnere za najlon, za PET, karton i redovno nam firma Omorika odvozi i naravno radnici dobiju u fond solidarnosti te pare. Nakupi se, ali najbitnije što već ima radnika koji od kuće kao i ja donose i PET, ali evo sada u Tešnju već imamo kontejnere na zelenim otocima pa možemo i tu odlagati. Utakmica je malo teža ali vrijedi igrati!
Ko želi može dobiti više informacija na pp...... Sretno nam svima!