DNA analiza naroda ex-YU

jeza u ledja

#76 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by jeza u ledja »

Bosstech wrote:Testiranje je radjeno u Zenici,Mostaru i Sirokom Brijegu,ako ti nije poznato Hrvati su vecina 99% u Sirokom Brijegu.
Pored toga,iako nemam link,ovo nije prva analiza,postoji jos jedan manje detaljnija analizu gdje su bas specificno testirali po vjeri i na toj analizi hercegovacki Hrvati cak imaju 72% haplogrupe I1b sto jos vece nego sto tvrde na ovoj analizi,na ovoj mora da su pomijesali vjere pa je taj procenat manji,u hercegovackih Hrvata ta krvna grupa se najvise nalazi od svih.
Kazem ti nadji negdje naucni rad koji usporedi slicnost naroda unutar BiH sa njihovom slicnoscu s narodima iz susjednih drzava.
Bosstech

#77 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

hik--meta wrote:bezveze tema skroz.

bostech, bilo bi zanimljivo postrojiti u red nasumce 1000 ljudi, oba spola, raznih starosnih dobi i uzetih ravnopravno iz raznih krajeva bih, po 333 od svakog konstitutivnog naroda, i staviti ih sve zajedno pre tebe da im procjenis sta su.
onaj jedan ostali, 1000-ti, bi bio recimo neki kinez iz buca potoka.
mislim da bi ti rezultati pogadjanja osim kod tog kineza bili katastrofalni, osim ako muskima nebi pogledao sta im je u gacama, a ni tada nebi bio puno bolji rezultat.
Hmmm,znam nasta ciljas ali hajde za fazon da probamo.

Jesi li primjetio da Janez Drnovsek,Sulejman Tihic i Vladimir Putin slice???
Slucajnost ili je moguce da imaju dominantnu slavensku krv?

Zasto vecina Poljaka,europskih Rusa,Ceha,Slovaka,Ukrajinaca i Bjelorusa slice a ne slice sa "Juznim Slavenima" ?
Slucajnost?
Kako je lako skuziti Ukrajinca na ulici ako ga neznas licno?
Nemoj mi reci da to ljudi nerade u realnom zivotu.

A slicnost izmedju Bosanaca i Hercegovaca....pa normalno da nema u VECINI ali opet ima manjina sto su skloni celavosti i imaju blaze crte lica i svjetliju kosu skoro plavu.
Tebi je to sve isto ali mozes da zapazis.

Jesi li ikada cuo ljude kada kazu "Vidi onog ima bosansku facu".
Usred Amerike ili Njemacke odes u trgovinu,vidis covjeka pa kaze "Vidi izgleda ko nas".

Vecini bijelaca svi Azijati su isti,lice ko jaje jajetu i nemaju blage veze kako ih raspoznati po narodnosti...nisam ni ja znao dok mi jedan Azijat nije pojasnio.
A ustvari vrlo lako mozes prepoznati Japanca (imaju svijetliju skoro bijelu kozu i veci su kao narod) od Kineza (vecinom zuckasta i manji su ) od Vijetnamaca koji su isto maleni ali imaju tamniju put.

To mi je Azijat -Japanac objasnio i ako obratis paznju vidjet ces i sam da je to tacno u VECINI slucajeva.

Svi narodi imaju "razlicit otisak prsta" sto neznaci nista lose,cak naprotiv cini planetom Zemljom zanimljivom za zivjeti...ljudima kao tebi to je sve isto,ne vidis nikakve razlike.

Ako nisi znao slonovi iz Afrike ne lice kao slonovi iz Azije iako to vecini ljudi uopste to nije jasno,azijski slonovi su manji a africki mnogo krupniji.
Al to je vecini ljudi jedno te isto.

To isto kada za Hrvata kazu da je "iz Rusije" jel tako "zvuci".

Da ti isti nauce razliku izmedju jezika i naroda Europe onda bi znali i imali vise postovanja a ovako zbog akcenta ispada da su Hrvati isti ko Rusi.

Kontas li sada zasto je dobro znati razlike izmedju naroda???
Bosstech

#78 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

jeza u ledja wrote:
Bosstech wrote:Testiranje je radjeno u Zenici,Mostaru i Sirokom Brijegu,ako ti nije poznato Hrvati su vecina 99% u Sirokom Brijegu.
Pored toga,iako nemam link,ovo nije prva analiza,postoji jos jedan manje detaljnija analizu gdje su bas specificno testirali po vjeri i na toj analizi hercegovacki Hrvati cak imaju 72% haplogrupe I1b sto jos vece nego sto tvrde na ovoj analizi,na ovoj mora da su pomijesali vjere pa je taj procenat manji,u hercegovackih Hrvata ta krvna grupa se najvise nalazi od svih.
Kazem ti nadji negdje naucni rad koji usporedi slicnost naroda unutar BiH sa njihovom slicnoscu s narodima iz susjednih drzava.
O kojoj slicnosti mislis?

Na krnoj osnovi nisu slicni sa susjedima.

Na jezicnoj jesmo,pricamo isti jezik tj "juznoslavenski jezik".

Na vjerskoj osnovi su slicni zbog sirenja vjere.

Na politickoj osnovi su slicni zbog zajednockog zivota u istoj drzavi i dijelom zbog falsifikacija istorije.

Tradicija nam je ista?Donekle....Bosnjaci vole piti kafu,Srbijanci ratovati a Hrvati glumiti gospodu...doduse novokomponovana muzika nas najvise "veze".

Moras uzeti u obzir zivot u jednoj drzavi skoro 100 godina,od prve Yugoslavije gdje se sve NA SILU mjesalo htio ili nehtio.
Ucili te u skoli da si Slaven i tacka..citave generacije izrasle sa tim uvjerenjem.
Nije ni cudo sto se Yugoslavija raspala....kad vecina naroda uopste nisu Slaveni.
Bosstech

#79 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

Odo ja a vi citajte i razmisljajte...
simi5

#80 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by simi5 »

Bosstech wrote:Simi5 analizu su radili profesionalci i naucnici i nemas potrebe da sumnjas u vjerodostojnost kako su dosli do rezultata.

Vecini ljudi ovdje je tesko shvatiti OSNOVE a kamoli stvari za koje je potreban magistrat.Jedva uspijevaju izracunati 2 sa 2 a kamoli sta komplikovanije.

Ova ista analiza je radjena za SVE narode Europe i postoji kompletne liste i tabele po narodima Europe,mozes sve naci na Internetu.
Ova analiza je prihvacena od naucnika medjunarodne zajednice pa mozes sa sigurnoscu da vjerujes u preciznost i vjerodostojnost analize.Da bi shvatila kako to sve funkcionise moras da znas sta je statistika,kako se radi i kako funkcionise i koliko je precizna.

ako sumnjas u mene kao Bosnjaka evo ti srpska wikipedija gdje su vec poceli priznavati ove rezulate "tiho",doduse posto im ne odgovara pomijesali su je sa nagadjanjima i teorijama...ali su opet na kraju fino iznijeli sve haplogrupe pronadjene kod Srbijanaca a na pocetku priznaju da su Srbijanci mjesavina Slovena i staorsjedioca koji cine vecinu.

Do jucer su tvrdili da su vecina Srba Slaveni i da su starosjedioci uglavnom "nestali" to jest pobjegli u Albaniju i danasnji Albanci su VECINOM Iliri...sto uopste nije tacno,nisu Iliri nego Trachani.
Bosnjaci su Iliri.Dalmatinci su Iliri,kao i Hercegovci ,neki Srbi i Hrvati.

ehhh.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Teorije_o_poreklu_Srba
Poznajem pomalo ststistiku uzorkovanja na populaciji. Princip po kome je izvršeno uzorkovanje i veličina uzorka za Balkansko područje su potpuno neprihvatljivi. To što neko ima magistraturu ne znači ništa, Vojislav Šešelj je doktor prava zar ne. Istraživači su bili tendenciozni šarlatani i nema tu šta dalje da se priča. Kako su uzorkovali druge narode i države nisam obratila pažnju. Nije mi zanimljivo.

Wikipedija nije ozbiljna enciklopedija, tamo može da napiše ko šta hoće.
jeza u ledja

#81 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by jeza u ledja »

Bosstech wrote:
jeza u ledja wrote:
O kojoj slicnosti mislis?

Na krnoj osnovi nisu slicni sa susjedima.

Na jezicnoj jesmo,pricamo isti jezik tj "juznoslavenski jezik".

Na vjerskoj osnovi su slicni zbog sirenja vjere.

Na politickoj osnovi su slicni zbog zajednockog zivota u istoj drzavi i dijelom zbog falsifikacija istorije.

Tradicija nam je ista?Donekle....Bosnjaci vole piti kafu,Srbijanci ratovati a Hrvati glumiti gospodu...doduse novokomponovana muzika nas najvise "veze".

Moras uzeti u obzir zivot u jednoj drzavi skoro 100 godina,od prve Yugoslavije gdje se sve NA SILU mjesalo htio ili nehtio.
Ucili te u skoli da si Slaven i tacka..citave generacije izrasle sa tim uvjerenjem.
Nije ni cudo sto se Yugoslavija raspala....kad vecina naroda uopste nisu Slaveni.
Ti si taj koji pravi geneticka poredjenja, a sad se 'vadis' na kulturu i zajednicki zivot.
CalGal

#82 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by CalGal »

Evo trazila sam malo bolji clanak koji je malo sazetiji i laksi za citati i nasla sam ga pod ovim dole linkom. Samo klikni na "puni tekst (engleski). Prilicno kaze istu stvar kao i onaj sa oxfordove stranice. Prije nego sto vam se jezik zaplete svadjajuci se pogledajte zadnju liniju clanka koja je:

Razina rezolucije prikazanih preliminarnih rezultata nije dovoljna za precizno procjenjivanje filogenetickih odnosa izucavanih populacija te ce konacni zakljuchci biti moguci nakon daljnih i neophodnih dubljih filogenetickih i statistickih analiza.

http://hrcak.srce.hr/index.php?lang=hr& ... lanak=4897
gradimir

#83 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by gradimir »

Očigledno te ovdje niko ne razumije ili ne želi da te razumije. Čovjek ne pokušava istaći superiornost ni jednog naroda, nego hoće reći da je do sada historija pogrešno postavljanja i iskrivljivana. Ako je ova analiza tačna, jasno se vidi da su narodi na većem dijelu teritorije BiH domorodci tj. da tu žive preko 3000 godina. Također, čovjek hoće reči, a što je i činjenica, da su i Srbi i Hrvati(nije baš primjereno navoditi čitav narod, ali to je dugo vremena bio stav večine u istoimenim državama) od odlaska Turaka s ovih prostora svoje idologije velikosrpstva i velikohrvatsva gradili na ideji da, reći ću Bosanci ,a ne Bošnjaci, ne postoje kao narod tj. da su oni ustvari Srbi koji su primili islam(Hrvati su nas nazivali hrvatskim cviječem) i da zbog toga oni imaju pravo na BiH teritorij. Treba napomenuti da u takvu ideologiju i danas mnogi vjeruju, naročito u Srbiji i da je krajnje vrijeme da se prestane razmišljati na taj način, bez obzira bila ova analiza tačna ili ne.
Bosanski katolici i bosnanski pravoslavci teško mogu prihvatiti činjenicu da su oni ustvari Bosanci i da je ovo stanje u kojem se BiH nalazi vještački izazvano ideologijama koje na žalost još žive, ali za koje će vrijeme pokazati i njihovim tvorcima i sljedbenicima, da su fašističke i neostvarive.
P.S.
Evo još jednog dokaza Semiru Osmanagiću :D
Bosstech

#84 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

CalGal wrote:Evo trazila sam malo bolji clanak koji je malo sazetiji i laksi za citati i nasla sam ga pod ovim dole linkom. Samo klikni na "puni tekst (engleski). Prilicno kaze istu stvar kao i onaj sa oxfordove stranice. Prije nego sto vam se jezik zaplete svadjajuci se pogledajte zadnju liniju clanka koja je:

Razina rezolucije prikazanih preliminarnih rezultata nije dovoljna za precizno procjenjivanje filogenetickih odnosa izucavanih populacija te ce konacni zakljuchci biti moguci nakon daljnih i neophodnih dubljih filogenetickih i statistickih analiza.

http://hrcak.srce.hr/index.php?lang=hr& ... lanak=4897

Pa upravu si,moraju u medjuvremenu naci nekakv izgovor da poniste ovu analizu posto im neodgovara nikako..rusi im sve teorije o porijeklu.
Nije ovo prva analiza nego druga i bas da se u obadvije "zajebu" i bas da nalete na ljude koje analiziraju i dobivaju bas razultate nepovoljne i po Srbe i po Hrvate.

Prakticki znaci da su se naucnici zajebali i kod testiranja Slovenca,i kod Hrvata,i kod Dalmatinaca,i kod Bosanaca i Hercegovaca,i kod Srba,i kod Albanaca,i kod Rusa,i kod Poljaka...i da nenabrajam ostale narode.

Koliko je statisticka mogucnost da su bas "naletili" na "pogresne ljude" u svih 7 drzava ex-YU????
+/- 5%???

U Bosni i Hercegovini te Dalmaciji su bas dva puta zajebali i bas naletili na ljude koja ne pogoduje ni Srbima ni Hrvatima.

Nego,sprice u ruke pa neka ti Hrvati testiraju ponovo i nanovo da vidim sta ce na kraju ispasti.
Sta vise urgirajte da i Srbi i Hrvati ponovo urade ovu analizu.

Onda cemo iz njihove ruke da POTVRDIMO ono sto govorimo.
:skoljka:
fishtrija

#85 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by fishtrija »

bosstech, svaka ti dala! Ko ne želi da vjeruje, nek ne vjeruje... I bez analize ja duboko vjerujem da nemam veze ni sa servima ni sa croatama, i da pripadam jednom narodu koji ovdje živi 3000 godina i koji se oduvijek opire da bude dio nečega drugog ili, gluho bilo, biti nekakav nusprodukt seoba i ratova... Mi smo Dobri Bošnjani, sviđalo se to kome ili ne... Samo njihovo opiranje svemu ovome pokazuje koliko su prepotentni i koliko su spremni da brane svoje iluzije... A i na kraju krajeva, ako ti kažeš da samo želiš dokazati da smo mi oduvijek bili homogena struktura i da su ovi okolo uvijek pretendovali na naš teritorij, a oni te tvoje tvrdnje žele opovrgnuti... jasno je u kakvom svjetlu sebe pokazuju. Brane politiku agresije. Ali naravno svi će napasti tebe, ili mene što te branim, ali niko neće napasti njih, jer moderni Bošnjanin misli da je to demokratija i tolerantnost i karakter - puštati druge da spotičavaju njegovo vlastito porijeklo i naslijeđe na koje bi trebao biti ponasan i koje bi trebao životom braniti... Heh. Ne daj se care.
paratrooper

#86 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

simi5 wrote:Prva primedba koja sama za sebe ne bi morala ništa da znači je sastav istraživačkog tima.[/b]
Mislim da je tema zrela za katanac jer je rad šarlatanski.
rece clanica SANU, srpske akademije nauka i umjetnosti :lol:

ej jesam te mozda uvrijedio ili se osjecas pocascenom :)

p.s
sto se tice uzorka, tu si u pravu ako ti to nesto znaci
paratrooper

#87 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

jeza u ledja wrote:Ti si taj koji pravi geneticka poredjenja, a sad se 'vadis' na kulturu i zajednicki zivot.
covjek je samo prenio rezultate genetickog testiranja i objasnjava ono sto je shvatio iz tih podataka.

nekako si mi previse nervozan , zasto ?

mozda ti ne odgovaraju cinjenice a :lol:
osa

#88 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by osa »

@bosstech

stari moj bez obzira koliko se ti trudio, hrvati su davno formirali svoju nacionalnu svijest, a ti slobodno možeš i dalje raditi na svojoj, ali to se ne radi na način da negiraš druge. šta misliš od koliko je gena u igri kod engleza ali oni su englezi bez obzira u kojoj državi živjeli. tako je i kod hrvata. kad to postignu i bošnjaci, valjda ćeš i ti onda biti zadovoljan.
bonislav

#89 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by bonislav »

Ovaj ridikul Boostech je ovu temu postavio i na jednom hrvatskom forumu.

Uglavnom, genetika,geni neke haplogrupe koje su stare desecima tiduća godina nemaju veze sa forimiranjem naroda i nacija, niti imaju veze sa Bošnjacima,Nijemcima,Hrvatima,Tadžicima,Uzbecima,Ilirima,Etrušćanima i sl.

Narodi i nacije su nastali mnooogo prije nauke zvane genetika i genetskih analiza.

Genetika ne poznaje naciju. Nijedna nacija nije "genetski homogena"..ma što god to značilo...

Uostalom sav debilizam ovakvih tvrdnji najbolje se očituje u pitanju:

Koliko se nacija ili naroda raspalo nakon što je analiza DNK ustvrdila da pripadnici određene nacije nemaju svi redom iste gene?

Dajte jedan primjer. :-)
bonislav

#90 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by bonislav »

fishtrija wrote:bosstech, svaka ti dala! Ko ne želi da vjeruje, nek ne vjeruje... I bez analize ja duboko vjerujem da nemam veze ni sa servima ni sa croatama, i da pripadam jednom narodu koji ovdje živi 3000 godina i koji se oduvijek opire da bude dio nečega drugog ili, gluho bilo, biti nekakav nusprodukt seoba i ratova... Mi smo Dobri Bošnjani, sviđalo se to kome ili ne....
:lol:
Evo, klasično razmišljanje koje nema veze sa mozgom. Skupilo se par ridikula i povezali DNK iz vremena mamuta sa Bosancima. :lol:

DAMIR MARJANOVIĆ ONLINE
Damir Marjanović, doktor bioloskih nauka, doktorirao na temu: "genetičko porijeklo" naroda BiH. Tek mu je 33 godine, a već je šef Laboratorije za forenzičku genetiku na Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu, te docent na Farmaceutskom i Kriminalistickom fakultetu u Sarajevu i sudski vjestak za forenzičku genetiku.

Evo št kaže ovaj čovjek koji ne vjeruje u Muju i Hasu lovce na mamute,evo nekih njegovih odgovora:

TAKOĐER DRAGO MI JE DA STE U VAŠEM PITANJU POJAM "PORIJEKLO NARODA" STAVILI POD NAVODNIKE (ŠTO ZNAČI DA DOBRO POZNAJETE MATERIJU O KOJOJ GOVORIMO), JER POPULACIONO-GENETIČKA ISTRAŽIVANJA SLIČNA ONOM KOJE JE URAĐENO U BIH I NE SLUŽE DA BI DEFINITIVNO RAZOTKRILI PORIJEKO NEKOGA NARODA. TO JE MNOGO KOMPLEKSNIJE PITANJE I PREVAZILAZI GRANICE KOJE GENETIKA MOŽE DOSEĆI. GENETIKA JE TU DA PONUDI JEDNU, "MOLEKULARNU STRANU" PRIČE KOJA TEK DOBIJA SMISAO KADA SE SAGLEDAJU OSTALI ISTORIJSKI, ARHEOLOŠKI, LINGVISTIČKI, ANTROPOLOŠKI I MNOGI DRUGI FAKTI. E TOME SLUŽI "PORIJEKLO NARODA".

NA JEDNOM OD OKRUGLIH STOLOVA SA SLIČNOM TEMOM SAMO VEZANIM ZA DRUGI PROSTOR, REKAO SAM: AKO STE DONIJELI TAKVE ZAKLJUČKE NA OSNOVU KOMPLEKSNIH MULTIDISCIPLINARNIH ISTRAŽIVANJA JA IH ONDA NE MOGU NEGIRATI JER TO PREVAZILAZI MOJE SPOZNAJE O ZADATOJ TEMI, ALI AKO STE IH BAZIRALI SAMO NA GENETIČKIM ISTRAŽIVANJIMA – EJ LJUDI ONDA STE U VEEEEEELIKOJ ZABLUDI

GENETIKA SAMA NE MOŽE EGZAKTNO ODGOVORITI NA OVO PITANJE, POSEBNO AKO UZMEMO U OBZIR DA OVO ZADNJE ISTRAŽIVANJE SE BAZIRA NA MARKERIMA STARIM NEKOLIKO PA I DO 20 HILJADA GODINA.

U PRILOG TOME IDE I ČINJENICA DA NE POSTOJE NIKAKVI TURSKI GENI, BAR NE TURSKI U SMISLU KOJOM SE TA RIJEČ ODNOSI NA DANAŠNJU I NEKADAŠNJU DRŽAVU KOJA JE IMALA BITNOGA UTICAJ NA OVOM DIJELU BALKANA. UZGRED, KAKO STE ODLIČNO PRIMJETILI KADA GOVORIMO O NARODIMA PRIHVATANJE ISKLJUČIVO JEDNOGA PARAMETRA (PA MAKAR BILA TO I MOJA OMILJENA GENETIKA) U NJEGOVOME DETERMINIRANJU BILO BI MALO PODCJENJIVAČKI PREMA ONOME BOGATSTVU KOJE KRASI JEDAN CIJELI NAROD.
jeza u ledja

#91 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by jeza u ledja »

paratrooper wrote:
jeza u ledja wrote:Ti si taj koji pravi geneticka poredjenja, a sad se 'vadis' na kulturu i zajednicki zivot.
covjek je samo prenio rezultate genetickog testiranja i objasnjava ono sto je shvatio iz tih podataka.

nekako si mi previse nervozan , zasto ?

mozda ti ne odgovaraju cinjenice a :lol:
koje cinjenice? :-)
Bosstech

#92 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

bonislav wrote:Ovaj ridikul Boostech je ovu temu postavio i na jednom hrvatskom forumu.

Uglavnom, genetika,geni neke haplogrupe koje su stare desecima tiduća godina nemaju veze sa forimiranjem naroda i nacija, niti imaju veze sa Bošnjacima,Nijemcima,Hrvatima,Tadžicima,Uzbecima,Ilirima,Etrušćanima i sl.

Narodi i nacije su nastali mnooogo prije nauke zvane genetika i genetskih analiza.

Genetika ne poznaje naciju. Nijedna nacija nije "genetski homogena"..ma što god to značilo...

Koliko se nacija ili naroda raspalo nakon što je analiza DNK ustvrdila da pripadnici određene nacije nemaju svi redom iste gene?

E pa vidis bonislave moramo da se sretnemo na bosnjackom forumu da bi mogli pricati kao ljudi,jer su me na tom "hrvatskom" forumu banirali pa se nemoze vise komunicirati.
Ocigledno se boje istine i demokracije.

A ti vidim i pored svega objasnjenog jos i dalje nemas blage veze o cemu se ovdje govori....stvarno se vidi koliko si inteligentan.

Evo raja,samo za Bonislava i djecu mladju od 9 godina da uzmem malo drukciji primjer i pojasnim sta ova analiza dokazuje i kako.

E ovako,"slavenska krv" u analizi je odredjena kao R1a ako nisi skontao dosada a ako se pitas otkud znaju da je R1A "slavenska krv" i otkud bas da ti Slaveni imaju tu DNA mozes da konsultujes bilo koje strucnjake koji ce ti objasniiti PORIJEKLO te DNA koja dolazi na Balkan sa Slavenima.
Slavenska DNA je R1A i onda ispod toga dolaze podgrupe koje oznacavaju razlicite evolucije.

Otkuda znamo da ostale haplogrupe pronadjene na Balkanu nisu dosle sa Slavenima???

Fino zato sto znaju porijeklo ostalih haplogrupa i ne vode porijeklo i nikakvu vezu sa dolaskom Slavena na Balkan.
Haplogrupa I1b zivi na prostoru Balkana 3000 godina i nema veze sa Slavenima.

Odakle su onda dosli Srbi i Hrvati?Dosli su kao slavenska plemena na prostor Balkana znaci da je njihova DNA R1a i nemogu biti ostale DNA pronadjene na Balkanu jer ta DNA vodi porijeklo sa druge strane svijeta.

"Kada su Slaveni (haplogrupa R1A ) dosli na Balkan poceli su se mjesati sa starosjediocima (haplogrupe R1b,I1B,E3b1,J2e)"

Evo iskopiraj si ovu recenicu i sacuvaj,ovo samo ti SVE objasnjava.

IZVORNI Srbi i Hrvati su SLAVENI tj imaju u sebi haplogrupu R1A i njene podgrupe.
Kada su se ti izvorni Srbi/Hrvati/Slovenci pomijesali sa strosjediocima...opet si dobio Srbe/Hrvate?????

Kako je to moguce kada je omjer 25% Srbi/Hrvati/Slovenci i 75% starosjedioci????

Ako pomijesas 2.5 litre vode sa 7.5 litara mlijeka ....sta dobivas ??

1.10 litara vode

2.10 litara mlijeka

3.10 litara mjesavine vode i mlijeka

Danasnji Srbi i Hrvati tvrde da se dobije 10 litara vode ...i to one ciste izvorske,nebeske i najstarije porijeklom negdje iz Irana.
:D :D :D :-)

Pravi odgovor je 3.Znaci dobio si mjesavinu mlijeka i vode gdje voda se skoro i ne osjeca i ima okus i izgled mlijeka i jos ako popijes tu smjesu dobit ces proljev.

A ti isti novokomponovani Srbi i Hrvati su dosada tvrdili da su Bosnjaci "Coca-Cola" tj nastali mjesanjem vode(Srbi i Hrvati) i nepoznate substance koja cini Coca-colu (islamska vjera).
A ustvari Bosnjaci su nastali od 85% PRIRODNOG mlijeka i 15% vode (izvornih Srba/Hrvata).

Kontas li sada....jel dovoljno slikovito?

Ovi danasnji Srbi i Hrvati su mjesanci i imaju svakavih DNA u sebi,prava mala orgija.
Pravi orginlani Srbi i Hrvati Slaveni imaju SPECIFICAN DNA tzv slavenski DNA R1a.
dalmatinka

#93 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by dalmatinka »

Bosstech
Tako je danas upravo u BiH sacuvana najcisca krv koja nema veze ni sa Slavenima ni Turcima vec starosjediocima Balkana...sta vise to cini Bosnjacima (dobri Bosnjani kao sto je poznato iz 10 vijeka) najstarijim narodom Balkana PORED Albanaca i Dalmatinaca (Dalmatinci nisu danas narod vec Hrvati..iako nisu Hrvati lol).
Samo sam ovlaš bacila oko na temu jer mi hobi inače nije brojanje nečijih krvnih zrnaca, samo me zanima zašto ovo lol, pa i pod tvojom predpostavkom da nismo Hrvati što je tu smiješno? :shock:
pita

#94 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by pita »

Upravo sam gledao na POP TV(Slovenska TV) gost je bio Ratko Polic...da su bosanci lopovi i mafija..da je to njihovo genetsko porijeklo...to je vec vrhunac i fasizam !!!
gospodar kuglastih munja

#95 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by gospodar kuglastih munja »

Bosstech wrote:
bonislav wrote:Ovaj ridikul Boostech je ovu temu postavio i na jednom hrvatskom forumu.

E pa vidis bonislave moramo da se sretnemo na bosnjackom forumu da bi mogli pricati kao ljudi,jer su me na tom "hrvatskom" forumu banirali pa se nemoze vise komunicirati.
Ocigledno se boje istine i demokracije.

A ti vidim i pored svega objasnjenog jos i dalje nemas blage veze o cemu se ovdje govori....stvarno se vidi koliko si inteligentan.

Evo raja,samo za Bonislava i djecu mladju od 9 godina da uzmem malo drukciji primjer i pojasnim sta ova analiza dokazuje i kako.

E ovako,"slavenska krv" u analizi je odredjena kao R1a ako nisi skontao dosada a ako se pitas otkud znaju da je R1A "slavenska krv" i otkud bas da ti Slaveni imaju tu DNA mozes da konsultujes bilo koje strucnjake koji ce ti objasniiti PORIJEKLO te DNA koja dolazi na Balkan sa Slavenima.
Slavenska DNA je R1A i onda ispod toga dolaze podgrupe koje oznacavaju razlicite evolucije.

Otkuda znamo da ostale haplogrupe pronadjene na Balkanu nisu dosle sa Slavenima???

Fino zato sto znaju porijeklo ostalih haplogrupa i ne vode porijeklo i nikakvu vezu sa dolaskom Slavena na Balkan.
Haplogrupa I1b zivi na prostoru Balkana 3000 godina i nema veze sa Slavenima.

Odakle su onda dosli Srbi i Hrvati?Dosli su kao slavenska plemena na prostor Balkana znaci da je njihova DNA R1a i nemogu biti ostale DNA pronadjene na Balkanu jer ta DNA vodi porijeklo sa druge strane svijeta.

"Kada su Slaveni (haplogrupa R1A ) dosli na Balkan poceli su se mjesati sa starosjediocima (haplogrupe R1b,I1B,E3b1,J2e)"

Evo iskopiraj si ovu recenicu i sacuvaj,ovo samo ti SVE objasnjava.

IZVORNI Srbi i Hrvati su SLAVENI tj imaju u sebi haplogrupu R1A i njene podgrupe.
Kada su se ti izvorni Srbi/Hrvati/Slovenci pomijesali sa strosjediocima...opet si dobio Srbe/Hrvate?????

Kako je to moguce kada je omjer 25% Srbi/Hrvati/Slovenci i 75% starosjedioci????

Ako pomijesas 2.5 litre vode sa 7.5 litara mlijeka ....sta dobivas ??

1.10 litara vode

2.10 litara mlijeka

3.10 litara mjesavine vode i mlijeka

Danasnji Srbi i Hrvati tvrde da se dobije 10 litara vode ...i to one ciste izvorske,nebeske i najstarije porijeklom negdje iz Irana.
:D :D :D :-)

Pravi odgovor je 3.Znaci dobio si mjesavinu mlijeka i vode gdje voda se skoro i ne osjeca i ima okus i izgled mlijeka i jos ako popijes tu smjesu dobit ces proljev.

A ti isti novokomponovani Srbi i Hrvati su dosada tvrdili da su Bosnjaci "Coca-Cola" tj nastali mjesanjem vode(Srbi i Hrvati) i nepoznate substance koja cini Coca-colu (islamska vjera).
A ustvari Bosnjaci su nastali od 85% PRIRODNOG mlijeka i 15% vode (izvornih Srba/Hrvata).

Kontas li sada....jel dovoljno slikovito?

Ovi danasnji Srbi i Hrvati su mjesanci i imaju svakavih DNA u sebi,prava mala orgija.
Pravi orginlani Srbi i Hrvati Slaveni imaju SPECIFICAN DNA tzv slavenski DNA R1a.
Sad si se ispravio u mojim ocima , jer ne slutim nikakav fasizam, mada sam bio skeptican na pocetku i dajem ti prvavo ( ne ono moderatorsko , vec kao ucesnik foruma :lol: ) da nastavis. Ostani dosljedan i ne upadaj u rasne, etnicke, niti bilo kakve druge zamke. Ostani na nivou postovanja osnovnih ljudskih prava , a gospda neka se potrude pa te demantuju argumentima. :thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders

#96 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Alfons Kauders »

svi smo mi govna, bez obzira na genetiku i nacionalnu pripadnost...

sto najbolje dokazuju odredjeni ucesnici ove diskusije... :D i ja sa njima :D
pitt

#97 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by pitt »

ja jos ne kontam koji klinac (i koji znacaj) je ova tema na politici a ne na nauci? I sranje je sve dok se u politickom smislu raspravlja :D
Locked