NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

buba

#76 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by buba »

Svaka cast! :thumbup: :thumbup:
Mikado

#77 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Mikado »

Mislim da su sinoćnji protesti bili uspješni i da su ispunili svoju svrhu. Pred brojnim iznenađenim zvanicama iz mnogih gradova Evrope iskazali smo nezadovoljstvo našom gradonačelnicom koja je puno samohvale za svoj nerad.

Kad si sve već nahvalila sa par restauriranih fasada, mogla si se između ostalog pohvalit i:
- "renoviranjem" vjećnice gradonačelnice čiji izgled je pravo lice stanja u gradu,
- izgledom Ferhadije koja je pandan stupske autopijace itd...
vedderedi

#78 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by vedderedi »

Ovdje mozete pogledati snimak priloga iz Dnevnika FTV.
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/dnevnik0406_4.rm

Potreban je real player.
furija Strašna

#79 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by furija Strašna »

Koja je ovo dobrota sinoć bila čovječe!! Ja sam se tako dobro osjećala, i prvi put nakon svih ovih protesta i više nego zadovoljnom, dobra organizacija, dobar program, tekstovi koje ste čitali su ODLIČNI!! Znači, ne mogu da vjerujem.

Ja imam na audio formatu cijeli protest tj. fulila sam početak malo, 1:35 minuta traje pa ako nekoga zanima mogu da upload-ujem :lol: Vrlo lijepa uspomena kad budem slušala ovaj snimak 6.4.2028. :lol:

NON-STOP URLANJE JE BILO!!! BRAVO "G.S." :bih:
Asana

#80 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Asana »

Nego.... da li je neko vidio medju zvanicama nekog od bivsih gradonacelnika Sarajeva?

Ja nisam.

Da li su bili pozvani?

Ako nisu bili pozvani, to je necuvena sramota i izraz arogancije aktualne gradonacelnice, koja bi htjela predstaviti da je sve pocelo od nje... pripisati si zasluge za rezultate tudjih napora ... pretvoriti taj dan i samu dodjelu 6.aprilske nagrade u svoju privatnu i stranacku svecanost, izostavivsi svoje casne prethodnike :x

Ako jesu bili pozvani - zasto nisu dosli??

Vlast, zanatlija, mozda imate informacije iz prve ruke - da li je na ceremoniji bio prisutan neki od bivsih Gradonacelnika?
45cents

#81 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by 45cents »

Sad kad sam napunio baterije, mogu živjeti čak i ispod vode nekoliko dana...

Asana, oni prave toliko grešaka, da nije moguće to sve zabilježiti i dokumentirati. To je takav odron u sociološkom smislu, evo traje skoro dvije decenije.

Problem je otkriti zašto narod šuti. Šuti kad mu dijete napadnu. Šuti kad ga oplačkaju. Šuti kad nema posla. Šuti kad mu dijete ide na pečalbu. Šuti kad gubi. Šuti kad dobije 150 KM, sav sretan ko' dijete. Šuti šta god da mu napišemo. Šuti nakon bilo kakvih argumenata. Šuti čovječe, ni "a" da prozbori!

Ali kad ode na izbore, izabere uvijek nanovo sam sebi istog davitelja, tlačitelja, kriminalca, pljačkaša, mudrosera, šupljatora...

To mene muči, ta križaljka nije riješena....
Corto Maltese

#82 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Corto Maltese »

45cents wrote:
Problem je otkriti zašto narod šuti. Šuti kad mu dijete napadnu. Šuti kad ga oplačkaju. Šuti kad nema posla. Šuti kad mu dijete ide na pečalbu. Šuti kad gubi. Šuti kad dobije 150 KM, sav sretan ko' dijete. Šuti šta god da mu napišemo. Šuti nakon bilo kakvih argumenata. Šuti čovječe, ni "a" da prozbori!

Ali kad ode na izbore, izabere uvijek nanovo sam sebi istog davitelja, tlačitelja, kriminalca, pljačkaša, mudrosera, šupljatora...

45 cents, ne sekiraj se, riješena je. Rješio je ja jutros, ne smijem ti reći gdje, to je moja intima :)
Objasniću ti uživo.
*mima*

#83 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by *mima* »

Koju ste samo pometnju izazvali... :-D Mislim da je sva policija bila angazovana........na svakom cosku u gradu su bili....po krovovima sa snajperima.........kao da ste najavili nerede.... :shock: Stvarno su bili sokantni.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#84 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by mIRCerka »

justika_sa wrote:upravo pogledala prilog u jutarnjem programu tv hayat... totalno bezveze... priča o manifestaciji u pozorištu a onda... a ispred pozorista su građani izrazili svoje nezadovoljstvo i tražili ostavke i snimak kad su protesti već završeni i ostalo par grupica ljudi, svi transparenti složeni uz zid, nekoliko zviždaljki i nečije psovke (cenzurisane sa biiiip naravno)...
pravo bezveze ispade...
Stan' malo, kantonalna nas je redovno davala, hajat cenzurise? Jel to postala nova Tajovizija?
protest.ba

#85 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by protest.ba »

sa'će bazen. hvala, gradu.načelnici
nesvjesna

#86 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by nesvjesna »

mima wrote:Koju ste samo pometnju izazvali... :-D Mislim da je sva policija bila angazovana........na svakom cosku u gradu su bili....po krovovima sa snajperima.........kao da ste najavili nerede.... :shock: Stvarno su bili sokantni.
sa snajperima?? :shock: ozbiljno :shock: ?
*mima*

#87 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by *mima* »

nesvjesna wrote:
mima wrote:Koju ste samo pometnju izazvali... :-D Mislim da je sva policija bila angazovana........na svakom cosku u gradu su bili....po krovovima sa snajperima.........kao da ste najavili nerede.... :shock: Stvarno su bili sokantni.
sa snajperima?? :shock: ozbiljno :shock: ?
Ja priznajem da me je bilo strah kad sam ih vidjela.........i stvarno sam bila sokirana....... :shock:
Asana

#88 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Asana »

Pojacano obezbjedjenje je u skladu sa koncentracijom diplomata i ostalih visokih gostiju. Do njega bi doslo i da nisu bili najavljeni protesti.

Nego,mene ovo oko bivsih gradonacelnika zaista kopka.

Ako je neko od njih bio pozvan pa nije dosao, hvala mu.
Ali, ako uopce nisu bili pozvani to je - necuveno...
Corto Maltese

#89 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Corto Maltese »

To bi se moglo provjeriti. Postoji udruženje bivših gradonačelnika Sarajeva. Odoh ih tražiti.
Asana

#90 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by Asana »

Nisam dobro vidjela. Neki bivsi gradonacelnici su bili.

Hvala onima koji nisu :D
samo gost

#91 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by samo gost »

45cents wrote:Sad kad sam napunio baterije, mogu živjeti čak i ispod vode nekoliko dana...

Asana, oni prave toliko grešaka, da nije moguće to sve zabilježiti i dokumentirati. To je takav odron u sociološkom smislu, evo traje skoro dvije decenije.

Odkad sam pročitala "Čas lobotomije" T. Haverića, dobila sam odgovor na ova pitanja. On ove 'ćutologe' (kojima se svako može prodati za 'intelektualca' ili 'eksperta' zato što im se daje prostor u medijima koji ih i promoviraju) zove lobotomizirani balvani. Pa ljudima mozak ispiraju tzv. demokratijom od prvih "demokratskih" izbora, a kritičko mišljenje ni inače nije bilo nešto što nam je bilo u školskom programu.

Može se to promijeniti, naravno, ali treba vremena. Šta dalje? Ove poruke koje se šalju slati ponovo i ponovo i ponovo, dok se ljudima ne utuve u glavu. Ovo je naročito važno u ovo vrijeme pred lokalne izbore.
Ne treba nasjedati defetističkim pričama, jer ovdje je pokrenut proces koji traži vrijeme. Također, treba se naučiti analizirati rezultate na pozitivan način. Dakle, ne kukati zato što 'nas je bilo samo toliko i toliko', već govoriti o atmosferi i pozitivnim stvarima kojih je bilo mnogo. Sinoć je bilo krasno: organizovano, dobro osmišljeno, civilizovano.....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#92 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by mIRCerka »

U gomili vidjeh Mirnesa Ajanovica, a nacelnik Koldzo je prosao kroz masu i otisao unutra...
Vidjeh pola FTVa, skoro cijelu Dubiozu...
maki_celo

#93 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by maki_celo »

mIRCerka wrote:U gomili vidjeh Mirnesa Ajanovica, a nacelnik Koldzo je prosao kroz masu i otisao unutra...
ma,vidio sam puno poznatih licnosti ali zbog obaveza koje sam preuzeo nisam nikome mogao prici osim nasoj policiji kojoj se i ovaj put zahvaljujem na fer i korektnom obavljanju duznosti.
sve u svemu,bilo je o.k.
ja sad odmaram i cekam rodbinu na oprostajnu festu a usput slavim sinosnji dogadjaj i uspjeh odrzavanja reda na protestima.

hvala svima koji su se probudili :thumbup: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#94 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by -LIBERO- »

Zasto ovo Vi:D ? Zasto nisi i ti bila sa nama,,da znas kako je extra pricati/pisati Mi,kada se radi u ovom kontekstu protesta :D

Sada da se osvrnem na ove demonstracije,zaista sam vrlo zadovoljan,pa cak i dobrim brojem ljudi,a da ne pricam o jacini buke koju smo izazvali. :D :D

Moram naglasiti i extra dobar i pozitivan filing,narocito polovinom i pred sami kraj protesta,opsti siz.... 8-)

Bravo ruljo,sve vas volim!!!!!! :thumbup: :bih:
vedderedi

#95 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by vedderedi »

samo gost wrote:
45cents wrote:Sad kad sam napunio baterije, mogu živjeti čak i ispod vode nekoliko dana...

Odkad sam pročitala "Čas lobotomije" T. Haverića, dobila sam odgovor na ova pitanja. On ove 'ćutologe' (kojima se svako može prodati za 'intelektualca' ili 'eksperta' zato što im se daje prostor u medijima koji ih i promoviraju) zove lobotomizirani balvani. Pa ljudima mozak ispiraju tzv. demokratijom od prvih "demokratskih" izbora, a kritičko mišljenje ni inače nije bilo nešto što nam je bilo u školskom programu.

Može se to promijeniti, naravno, ali treba vremena. Šta dalje? Ove poruke koje se šalju slati ponovo i ponovo i ponovo, dok se ljudima ne utuve u glavu. Ovo je naročito važno u ovo vrijeme pred lokalne izbore.
Ne treba nasjedati defetističkim pričama, jer ovdje je pokrenut proces koji traži vrijeme. Također, treba se naučiti analizirati rezultate na pozitivan način. Dakle, ne kukati zato što 'nas je bilo samo toliko i toliko', već govoriti o atmosferi i pozitivnim stvarima kojih je bilo mnogo. Sinoć je bilo krasno: organizovano, dobro osmišljeno, civilizovano.....
Upravo tako! :thumbup:
45cents

#96 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by 45cents »

vedderedi wrote:
samo gost wrote:

Upravo tako! :thumbup:
Slažem se, umjesto defetizma trebamo konstruktivno djelovati...

Na temu širokih narodnih masa, upravo razrađujem model besplatne podjele sjemenkog materijala i humanitarnog đubriva. Ako ih to ne privuče, onda jednostavno neće preživjeti nove talase poskupljenja....

Kod Taje ima stavka budžeta za takve projekte (grantovi), ali se to ne objavljuje!
samo gost

#97 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by samo gost »

Upravo ovakve stvari treba uvoditi u poruke - ono što ljude tišti svaki dan. Ne treba propustiti ni jednu priliku da se ne ukaže na težak život, nezaposlenost, poskupljenja, kriminal i sl. uz ponavljanje zahtjeva za smjenu S&S, ali i N.B. Njega treba dodati na tapet da bismo mogli pričati sve ostale priče, jer on je još veće zlo od ovo dvoje. Evo npr. na temu koju 45cents spomenu, sve poskupljuje, imaju para da se omogući ljudima da siju, ali ne daju. Logično pitanje na koje treba tražiti odgovor je: gdje su te pare, zašto ih ne daju, šta s njima rade? Oni koji znaju više o ovome to će još bolje sročiti prava pitanja, ali i naći prave podatke. Uostalom, svako od nas, zavisno od posla s kojim se bavi, može smisliti puno pitanja koja se vlastima mogu postaviti (i obavezno uvezati s načinom trošenja budžetskih para).
jennisjoplin

#98 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:U gomili vidjeh Mirnesa Ajanovica, a nacelnik Koldzo je prosao kroz masu i otisao unutra...
a oni koji su ostali doma gledali su kako pojedine Tv kuce moraju gledati nas prosvjednike :P :P :P
a da za sledece proteste ponesemo po koji cjetak (karanfil, ruza, zumbul) i da u prolazu vsako od nas ili odredjeni broj daruje policajce koji obezbjedjuju ulice i objekte uz rijeci: NISMO PROTIV VAS, MI SMO PROTIV NEPRAVDE!!!????
ili mozda nesto slicno. imat ce puno vise efekta a i mediji ce sigurno dati vise prostora takvoj akciji a onda imamo puno vise prostora za rad :?: :?: :?:
samo gost

#99 Re: NEDELJA, 06.04., 19:00 - Dogovaramo se!

Post by samo gost »

Ovo s cvijećem je super ideja! :thumbup:
Post Reply