Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
active wrote:ono sto ja znam je:
daju ti anesteziju, nategnu ga, odsjeku kozicu, zasiju, i ajde kuci...
poslje boli, ispadnu konci za 10-15 dana, i gotovo... jos malo zaraste i to je to...
sto se anestezije tice, ja mislim da bi isao s lokalnom jer nema potrebe da me uspavljuju... a i cuo sam da je totalna opasnija malo....
sto se oziljak tice, cuo sam kao da ostane veci, al opet nesto se spominje lasersko sunecenje- tu kao ne ostane nista... al opet mi je to malo nidje veze, al ajde...ne vjerujem ja bas u to da ne ostane nista...
Pojednostavljeno... tako je.
Anestezija - stvar izbora.
P.S. Ako si alergican i od lokala mores pihnut.
Hm. Crnjak al istinit.
E sad jedna prakticna.
Treba ga upotrijebiti i ovakvog i onakvog pa vidjeti sta je "bolje"
Obrezani brane sebe ali nemaju pojma kako je imati neobrezanog.
Ne sjecaju se.
Brane se higijenom, estetikom, tradicijom ali ne znaju o cemu govore.
Ovi drugi su u slicnoj poziciji ali je bar mogu promijeniti.
Ona "prakticna stvar" je to da prepucij (oliti - kozica) vjerovatno sluzi tome da glans iz nje jednostavno uklizne u vulvovaginalno podrucje bez nekakvih naguravanja.
Interesantno da mi je na tu mogucnost ukazao jedan doktor koji je ritualno obrezan u djetinjstvu.
Last edited by 68847 on 04/04/2008 02:02, edited 1 time in total.
Ima jos jedna "prakticna"
U kakvim predjelima zivimo vidjelo se da se glava gubi zbog registarske tablice tj. zbog imena.
Tablicu mozes i promijeniti ako prigusti al vidljivi znak ne.
Dok si medju svojima sve OK ali...
Sta ja znam.
Vidis kakav je vakat i kakvi su ljudi
Ovdje te zezaju sto "nisi" a mozda odes negdje pa ce te zezati sto "jesi"
ja sunecenje ne shvatam kao neko obiljezavanje. cinjenica je da se ovdje u bih tako posmatra, ali globalno gledano to nije tako. ja i ako se osunetim to cu uraditi zato sto se meni tao svidjelo i sto ja to mozda smatram boljim, a ne da bi se tako priklonio nekome. ne sude se ljudi po tome ko ima "rolku", a ko ne...
68847 wrote:Vidim, "procitase" nas neki tokom zadnjih 20-ak minuta al nece da nam pomognu savjetom
hehehe, ljudi pomagajte!!!
najbolje bi bilo ako to ko zna uradit, da ne moram cekat da napunim 18 i do tad se mucim s razmisljanjem bil il ne bi...nego da se to odma rjesava dok sam jos zagrijan...hahaha
He
Da li sam ili nisam za sunecenje?
Uradio sam ih dovoljno kad je to od mene trazeno.
Nikad nisam rekao - ne.
Lazem - postoje stanja u kojima je to kontraindicirano.
Dakle - kad god sam o tome razmisljao nisam nasao logicno objasnjenje (za) a da ga neko ne bi mogao pobiti i reci - ne.
Rekao sam - rasprave o obrezivanju (s ciljem da dokazu potrebu) vode ljekari iz USA (tamo rade zbog love), islamskih zemalja i Izraela (tradicija i vjerska preporuka). Ovi ostali se time uopste ne bave izuzev kad je medicinski indicirano.
Dakle - higijena je higijena ako je neko odrzava a ako ne dzaba sve ostalo.
Estetika - stvar ukusa.
Mozda bi trebalo pitati zenski rod (ali ne onaj koji vuce na jednu stranu iz gore navedenih razloga) a hajde ti to nadji.
Ovo kazem jer je ovdje tematika - sexualna. Takav je osnovni naslov.
68847 wrote:Vidim, "procitase" nas neki tokom zadnjih 20-ak minuta al nece da nam pomognu savjetom
Uh bre sto me uplasih...Pa posto si manjina, tolerisemo te. Jer Bosna je multietnicko drustvo te ne mogu znati koje si vjereispovesti pa zato... Ali ako si musliman i pricas protiv sunecenje onda to znaci samo jedno...ni ti nisi osunecen pa bi ta porastes broj tvoji "modernizovanih" primeraka.
Inace mi nocu spavamo a danju radimo, valjda je tako i kod vas brojalice, osim ako nisi i protiv ovakvog poredka, pa bi da svi noci radimo a danju spavamo...
Last edited by Valbon_1 on 04/04/2008 09:02, edited 1 time in total.
Zhaba wrote:hmm nije mi jasno kako ti se moze tako vise svidjati kad ne znas kako je imati osunecenu cunu????
sta se tice estetike vala i nije neka velika razlika, ostalo je jasno...nego pusti ti sto jarani pricaju nece se oni osuneti nego ti! Ako ti zelis zbog sebe, zbog higijene ili zbog vjere to urudati ok ali nemoj zato sto te jarani zezaju.
a jbg i ti kad vidis neku majicu dobru, svidja ti se a opet je nemas- nije tvoja... hehe
ma kontam ja to, ne bi se jaosunetio zato sto oni kazu tako... oni vise govore ono kao bolje ti je tako, savjetuju me... hahahahaha
hmmm ja mislim da se to ne moze porediti ali dobro bitno je da ti to zbog sebe radis.
Meni je čudno kako se ovdje sve selektivno gleda: Amerikanci su glupi kada glasaju za Busha, kad ne znaju pronaći Evrope na atlasu, kad se lože na glupavi R&B, ali su ekstra pametni kada rade nešto što je ovdje opšteprihvaćeno: obrezuju se.
Mislim da je stvar sve lične higijene i održavanja ćune, jer da je obrezivanje (sunećenje je vjerski čin, o tome ne treba ni diskutovati, propisano je vjerom) u bilo kakvoj kasnijoj aman prednosti nad neobrezanim, to bi inače vrlo precizne Švabe i Japanci namah uveli kao obavezno.
Ukratko, skontaj sam: dobro je i jedno i drugo. Ako nisi 100% siguran, ne diraj ništa, ako hoćeš da to obaviš otiđi urologu pa se fino informiši i skontaj kako stoje stvari.
lerdi wrote:E brate gdje je nađe ( mislim na temu ) . Ovako koliko sam ja upoznat imaš i prednosti i mane sunećenja. Jedna od prednosti je higijena koju je ovako lakše održavati ( ali mislim da i nije to toliko jer redovnim odžavanjem možeš i ovako održavati visok nivo higijene ),drugi je manja mogućnost prenosa bolesti. E sad mana sunećenja je u tome što prilikom sex-a imaš mnogo slabiji osječaj nego kad nisi osunećen. Razlog je to što se prilikom sunećenja odstrani dio kožice koji sadrži nervne završetke i koji daje jači osjećaj prilikom sex-a. E sad je na tebi. Nadam se da sam bio malo od koristi. U svakom slučaju sretno
Još jedna prednost pored gore nabrojanih je što uvijek možeš na njega kravatu da svežeš, dok na rolku ne ide kravata
lerdi wrote:E brate gdje je nađe ( mislim na temu ) . Ovako koliko sam ja upoznat imaš i prednosti i mane sunećenja. Jedna od prednosti je higijena koju je ovako lakše održavati ( ali mislim da i nije to toliko jer redovnim odžavanjem možeš i ovako održavati visok nivo higijene ),drugi je manja mogućnost prenosa bolesti. E sad mana sunećenja je u tome što prilikom sex-a imaš mnogo slabiji osječaj nego kad nisi osunećen. Razlog je to što se prilikom sunećenja odstrani dio kožice koji sadrži nervne završetke i koji daje jači osjećaj prilikom sex-a. E sad je na tebi. Nadam se da sam bio malo od koristi. U svakom slučaju sretno
Još jedna prednost pored gore nabrojanih je što uvijek možeš na njega kravatu da svežeš, dok na rolku ne ide kravata