Mahalac wrote:Halo Brko imas telefon....kaze Lily, sifra sjeti se Dubrovnika![]()
ps. Timbeeeeeeeer
Imam dva mobilna i fiksni al' ne kontam ovo za Dubrovnik i Lily...
Mahalac wrote:Halo Brko imas telefon....kaze Lily, sifra sjeti se Dubrovnika![]()
ps. Timbeeeeeeeer
Ridjobrki wrote:Mahalac wrote:Halo Brko imas telefon....kaze Lily, sifra sjeti se Dubrovnika![]()
ps. Timbeeeeeeeer
Imam dva mobilna i fiksni al' ne kontam ovo za Dubrovnik i Lily...
kupujmo domaceStupskaBitanga wrote:Kako saznajemo iz pouzdanih nam izvora, novi toranj novinske firme Avaz je u velikim problemima.
Nakon rutinske inspekcije objekta, koja je odradjena 29.03.2008 godine, utvrdjeno je da se na 4 spratu, na nosecem stubu nalaze pukotine koje bi mogle ugroziti cijeli objekat.
Nakon detaljne analize pukotine, strucnjaci su utvrdili da je tokom izgradnje ostao jedan dio drvene konstrukcije u stubu, te da nije na vrijeme otklonjen. Takodjer su utvrdili da nije potpuno sigurno nastaviti sa radovima na objektu, te da je potrebno sacekati ekipu iz Austrije, koja se inace bavi slicnim poslovima, koja ce izvrsiti jos nekolicinu testova, nakon cega ce biti odluceno dali ce se nastaviti sa daljim radovima na objektu.
S obzirom da je ATT trenutno najveci objekat na balkanu, ali i jedan od vecih u ovom dijelu Europe, porazavajuca je cinjenica da su nase firme, koje su inace radile na izgradnji ATT-a mogle napraviti ovakvu katastrofalnu gresku, koja bi mogla ugroziti cijeli projekat.
http://www.sa-c.info
p.s eadove izvodi GP Vranica
Jos bi samo dodao vrste betona zavise i od velicine zrnaca pijeska, sljunka, kamencica itd...Hendrix wrote:Kako bolan Lesli marka betone veze nema sa podnosivim naponima i silama koje objekat može izdržati?
Baš me interesuje odakle ti ovo.
Da nisi možda prespavo predavanja iz betona ?
I volio bih da objasniš kako to da naprimjer stub 40x40cm može izdržati silu pritiska od 328 tona kada je od MB 30 a kada je od recimo MB 60, 528 tona ?
Nemoj nam brukati struku bolan kad se već hvališ da si iz nje.
Sorry što skrenuh sa tornjeve teme ali me ova izjava gospodina malo zainteresovala jer pobija sve što sam dosada učio na faxu.
Gdje ces bolji komentar od ovog.fantom slobode wrote:Nesto mi je ova tema zamrla, a vidim i dodalo se u nastavku da je prvo aprilska sala.Dajte raja svojih komentara!
Ma to je druga tema, hoce li biti jos kvalitetnih komentara o losoj gradnji, o tome da je ista stala, o domacim firmama,ruglu grada itd...(iako ni to nije bila tema za one koji dobro razmisle o prvobitnom komentaru).Valjda je sada pomoglo sto pise prvoaprilaska sala u naslovu, dodao postavljac, vidio u neka doba da se to nije moglo skontati, da je vrag odnio salu...rajvosa^ wrote:Gdje ces bolji komentar od ovog.fantom slobode wrote:Nesto mi je ova tema zamrla, a vidim i dodalo se u nastavku da je prvo aprilska sala.Dajte raja svojih komentara!Ja Avaza i legendi
![]()
Ma ne samo da je objavljena na forumu, nego je i citirana sa drugog sajta. E ja sad ne znam da li je i sajt sa-c.info pod istim vlasnistvom, mislim da nije, ali avaz je napao sa-x radi posta na forumu a nije ni spomenuo sa-c.info.helo wrote:Kakve su ovo prosipanje Avaza, ne mogu da vjerujem da to nisu skontali da je bio prvi april, a mimo toga mi nije jasno da je vjest objavljena na forumu, a na forumu svako moze da tipka šta želi... izgleda da u Avazu ne kontaju šta znaci forum (slobodno izrazavanje i mišljenje) Da nije ovo neka treceaprilska šala Avaza
Ja mislim da ce na kraju stanari okolnih privatnih kuca pobjeci glavom bez obzira kada im pocnu padati stvari sa tornja...davorf wrote:"Kompletan zapad" ne gradi nebodere među privatnim kućama i zgradama od 3-4 sprata. Zna se gdje se grade neboderi...u poslovnim središtima, gdje se i stilom i visinom uklapaju, a ovo ovdje je obični cirkus. Pa zamisli da u nekom mirnom predgrađu New Yorka puknu neboder od 50 spratova.
Post na forumu je u ASu preimenovan u vijest koju su napisali vlasnici sajta licno.karanana wrote:Ma ne samo da je objavljena na forumu, nego je i citirana sa drugog sajta. E ja sad ne znam da li je i sajt sa-c.info pod istim vlasnistvom, mislim da nije, ali avaz je napao sa-x radi posta na forumu a nije ni spomenuo sa-c.info.helo wrote:Kakve su ovo prosipanje Avaza, ne mogu da vjerujem da to nisu skontali da je bio prvi april, a mimo toga mi nije jasno da je vjest objavljena na forumu, a na forumu svako moze da tipka šta želi... izgleda da u Avazu ne kontaju šta znaci forum (slobodno izrazavanje i mišljenje) Da nije ovo neka treceaprilska šala Avaza
avaz nema nikakve veze sa sa-c-om.karanana wrote:Ma ne samo da je objavljena na forumu, nego je i citirana sa drugog sajta. E ja sad ne znam da li je i sajt sa-c.info pod istim vlasnistvom, mislim da nije, ali avaz je napao sa-x radi posta na forumu a nije ni spomenuo sa-c.info.helo wrote:Kakve su ovo prosipanje Avaza, ne mogu da vjerujem da to nisu skontali da je bio prvi april, a mimo toga mi nije jasno da je vjest objavljena na forumu, a na forumu svako moze da tipka šta želi... izgleda da u Avazu ne kontaju šta znaci forum (slobodno izrazavanje i mišljenje) Da nije ovo neka treceaprilska šala Avaza
A evo mu se poslovni parner i kompanjon nedavno zavalio, mozda mu je presusila lova.....DaysleepeR wrote:ja danas prolazio pored gradilišta i sa gornje i sa donje strane nema žive duše...
niti se šta radi niti iko išta radi, sve je stalo