zdravo narode, i dobro vece !
kvalitet - sta je kvalitet ? kad cujemo / Vidimo tu rijec konta se mozda na nesto skupo ili konta se na nesto sto je dobro sto ce dugo ostati u "dobrom stanju" i da je jednostavno nesto dobro.
Po mom misljenju, kvalitet nije uvjek skup, i sve sto je skupo nije odma ni kvalitetno.
Tako je i u ljubavi.
Kvalitet mora biti u svakom smislu.
Karakter i izgled. Ako je karakter dobar i neko zna nasmijati cure tako , da se bukvalno receno, VALJAJU od smijeha, i na drugoj strani izgleda ko kvazimodo, ni jedna ga nece pogledati ni sa guzicom. jel tako

?
Na drugoj strani; izgled, Ako je neko lijep ko san, i razvijen, moze biti lijep kolko god hoce, njega isto tako nece niko (koji/ koja) je normalan / normalna, pogledati , ako je glup do daske i daje sledeci odgovor na sledece pitanje:
kolko je 2 i dva ?
odg: 3
kolko je 2 i 2 ??????????????
odg: 3 !
KOLIKO JE 2 i 2 ? ??????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odg: 3, jesi li GLUH ? !!!!
tako, hehe.
SALA NA STRANU,
stime hocu da kazem, da jeste karakter, isto tako vazan kao i izgled.
Kad 2 osobe se sretnu prvi put da se blize upoznaju, naravno je IZGLED vise u fokus-u (bitnije) nego karakter jer karakter nemoze se "vidjeti" sa ocima (barem ne sve, i ne odma) , da bi upoznao karakter treba vise vremena.
Tako da prva ocjena izgleda, nedobije nikad drugu sansu.
Tako ja je uvijek neka "vaga" u nas, koja izvaga kvalitet, i provjeri sta je "bolje" / Jace , izgled ili karakter.
Za jednog je izgled, a za drugog karakter bitniji.
PROBLEM JE, (po mom misljenju) da se u danasnjem vremenu, vrlo rijetko daje sansa za blize upoznanje.
Razlog je kako ja mislim, da postoje puno momaka kao i djevojcica koje su dozivjeli lose stvari u vezama odnosno u ljubavi. Ima previse ljudi koji su pokvareni tako da je tesko nekoga upoznati PRAVO da bi se mogla ta "vaga" kvaliteta tako spostavit na jednu "zlatnu sredinu" - jer kratko vrijeme i pogresna slika o osobi nekoj, neda ni sansu da bi se ucijenio karakter.
Naravno da igraju i raznoraznih drugi faktori u svemu tom isto tako vaznu ulogu. Ali ja mislim, da je to jedan od glavni razloga, zasto je u danasnjem vremenu tako tesko, naci nekog i zavoliti nekog - jednostavno ZALJUBIT SE I ZAVOLITI SE.
PREVISE SE GLEDA, I RAZMISLJA KAKO NEKO TREBA BITI
resultat od toga - SUMA SE VISE NEVIDI OD TOLIKO DRVA !
RIJESENJE, moj predlog je:
- 1. Pogledajte i razmislite dobro prije nego sto kupujete ( SKUPO NIJE UVJEK KVALITETNO / KVALITET NIJE UVJEK SKUPA)
- 2. Prvo misljenje o osobi nije uvjek pravilan.
- 3. NE razmisljate previse o pitanju: Kako mora biti , kako ce biti , i Sta ce se desiti ako.... Dozvolite da se dodje uopste do toga - stepen za stepen / prvo jedan korak pa drugi nemojte skakat - vise vas umori. Polako.
- 4. Pokusavajte i nemojte gledati puno sitnice - jer poslje dugog razmisljanja uvjek dolazi kajanje.
-5. Slobodno dozvolite i jeftinim "produktima" da se pokazu, dozvolite sansu, dozvolite vremenu da pokaze cinjenice i kako vec receno: Kvalitet nije uvijek skupa !
POZ SVIMA !