Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Epitop wrote:Go Hamza
Mislim da mu je još uvijek ovaj rezultat kao 5. na svijetu ove godine. Ovo može biti varka jer mnogo Olimpijaca smanji broj nastupa u Olimpijskoj godini da bi se maksimalno pripremali za Olimpijadu.
Nije mu upisan rezultat iz Podgorice, a na kojem je ostvario gore navedeni lični rekord, ovo takmičenje u Podgorici nije bilo IAAF takmičenje. Ovaj rezultat je iz Splita na Zimskom Kupu.
Djetici vjerovatno znaju mjeriti, samo sto bi na tom podgorickom turniru najbolji bacac kugle svijeta (ne znam koji je, zaista) bacio deset metara vise od svog licnog rekorda.
Zasto? e pa zato sto to nije IAAF turnir i ne podlijeze strogim kontrolama. Zna se cega.
Josip wrote:vidim Phelps dere sve redom pa mi pada na pamet da upitam, a gdje je onaj Ian Thorpe?? što je sa njim??
Komentariše za neku TV stanicu. Ne pliva ti on više iznenada se povukao kaže da je ostao bez inspiracije, ali drugi sumnjaju da je koristio nepoznati doping za koji su poslije otkrili testove.
neki dan u nekoj emisiji o olimpiskim igrama čujem kako kažu da su ovi što dilaju dopingom uvijek godinu dvije ispred testova. dakle imaju doping koji se još ne može otkriti ili se na njega još ne testira. dok ga ovi otkriju oni imaju već drugi.
Nego što mi ide na živce ovoliki broj disciplina u plivanju. Pa amerikanci uglavnom i jesu najbolji na olimpijadama zahvaljujući ovom sportu. Ja bih bar za trećinu smanjio broj disciplina. Plus još što mi je plivanje totalno nezanimljivo, iznenađenja se dešavaju svake prestupne godine, a šanse da Phelps bilo šta izgubi na ovoj olimpijadi jednake su šansama da ga infarkt strefi. A na kraju krajeva sa svakim sportom se može karikirat i izvest bar 20 disciplina, al ne znam u čemu je fazon.
Zasto? e pa zato sto to nije IAAF turnir i ne podlijeze strogim kontrolama. Zna se cega.
Eno i Sanja Jovanovic kaze da su sve na dopingu. Ona kaze nije
To ce pokazati i (eventualno) dokazati doping test, ne Sanja Jovanovic koja je takvu izjavu rekla nakon poraza, i tako diskreditovala svoju izjavu malo je reci losim tajmingom.
Da dopinga ima, itekako ima, posebno u plivanju i atletici, o biciklizmu da ne govorim.
1.J. Koreja 2.Italija 3. Kina
---------------------------------------------------------------- Skokovi u vodu - platforma 10m sinhronizovano (M)
1. Y. Lin/L. Huo (Kina) 2. P. Hausding/S. Klein (Njemačka) 3. G. Galperin/D. Dobroskok (Rusija)
---------------------------------------------------------------- Mačevanje - mač (Ž)
1. M. Vezzali (Italija) 2. N. Hyunhee (J. Koreja) 3. M. Granbassi (Italija)
---------------------------------------------------------------- Džudo - 57kg (Ž)
1. G. Quintavalle (Italija) 2. D. Gravenstijn (Holandija) 3. K. Quadros (Brazil) 3. Y. Xu (Kina)
---------------------------------------------------------------- Džudo - 73kg (M)
1. E. Mammadli (Azerbejdžan) 2. K. Wang (J. Koreja) 3. R. Boqiev (Tadžikistan) 3. L. Guilheiro (Brazil)
---------------------------------------------------------------- Streljaštvo - zračna puška 10m (M)
1. A. Bindra (Indija) 2. Q. Zhu (Kina) 3. H. Hakkinen (Finska)
---------------------------------------------------------------- Streljaštvo - trap (Ž)
1. S. Makela-Nummela (Finska) 2. Z. Stefecekova (Slovačka) 3. C. Cogdell (SAD)
---------------------------------------------------------------- Plivanje - 100m leptir (Ž)
1. L. Trickett (Australija) 2. C. Magnuson (SAD) 3. J. Schipper (Australija)
---------------------------------------------------------------- Plivanje - 100m prsno (M)
1. K. Kitajima (Japan) 2. A. Oen (Norveška) 3. H. Duboscq (Francuska)
---------------------------------------------------------------- Plivanje - 400m slobodno (Ž)
1. R. Adlington (V. Britanija) 2. K. Hoff (SAD) 3. J. Jackson (V. Britanija)
---------------------------------------------------------------- Plivanje - štafeta 4x100m slobodno (M)
1. SAD
2. Francuska
3. Australija
---------------------------------------------------------------- Dizanje tegova - 58kg (Ž)
1. Y. Chen (Kina) 2. M. Shainova (Rusija) 3. J. O (Sj. Koreja)
---------------------------------------------------------------- Dizanje tegova - 62kg (M)
za sada nam odlično ide u momčadskim sportovima.
moram reći da smo dobro podbacili u plivanju te da su nam u tenisu ozljede odnjele tri igrača.
a ovo za plivanje, tu su sponzori dosta krivi. plivači moraju nositi neke kostime koje su dobili u najboljem slučaju dan prije. i kakvi su takvi su, ne smije ih se mjenjati. tako je jedna Kineskinja neki dan u polufinalu bila prva, čini mi se da je i nekakav rekord postavila ili je bila blizu, a u finalu morala obući drugi kostim i bila teko 6.
Strahija iz Hrvatske isto tako pola dana prije polufinala dobio novi kostim i kaže voda se uvukla ispod kostima, između njega i kostima i usporavala ga. ne znam da li sve reprezentacije imaju problema sa ovime ali znam da ih ima dosta. to nešto valjda jer imaju sponzorske ugovore pa onda moraju obući nove a da ih i nisu probali.
Amel Mekić nastupa u Četvrtak protiv nekog Amerikanaca koji je lošiji od njega barem na zadnjem Svjetskom Prvenstvu. Šteta što je imao probleme s povredom, ali vjerujem da ovog može pobjediti, a onda ide na na borbu protiv pobjednika iz para Kazahstan-Kuvajt. Izgleda da bi mu ovaj Kuvajčanin bio lakši protivnik jer nije rankiran, dok je Kazahstanac bio 9 na Svjetskom Prvenstvu na kojem je Mekić bio 7.
Sretno!!!
inače, jako luda grupa, u prva dva kola:
Island ima dvije pobjede - digli Rusiju i Njemačku.
evropski prvak Danska nakon mečeva sa Egiptom i Korejom ima 1 bod i njega jedva iščupali
Egipat remizirao sa Danskom, jedva zijanio od Rusije
Koreja digla Dansku.... i sve to uglavnom u 1-2 razlike.
u vaterpolu Crna Gora - Kanada 12:0
malo je bezveze što se isti dan igraju muške utakmice u svim ozbiljnim kolektivnim sportovima (košarka, rukomet, odbojka...), pa se ne može stići pogledati sve interesantno a sutradan sve ženska takmičenja gdje zanimljiv meč naleti svakih 5 kola. Moglo se to malo razgoditi.
van Basten wrote:malo je bezveze što se isti dan igraju muške utakmice u svim ozbiljnim kolektivnim sportovima (košarka, rukomet, odbojka...), pa se ne može stići pogledati sve interesantno a sutradan sve ženska takmičenja gdje zanimljiv meč naleti svakih 5 kola. Moglo se to malo razgoditi.
Da, samo što definicija "ozbiljnog sporta" ovisi o zemlji/kontinentu na kojem živiš... da sam Kinez vjerojatno se ne bih bunio na raspored...
Olimpijada meni nije nešto interesantna po timskim sportovima. Tu su mnogo jača i ozbiljnija svjetska i evropska prvenstva. A Olimpijadu ja uglavnom gledam zbog individualnih sportova koje inače nemam priliku gledat, sa izuzetkom plivanja, koje mi se popelo na vrh q za 10000 disciplina, u kojim i ne vidim Bogznakakve razlike.
1. M. Martikan (Slovačka) 2. D. Florence (V. Britanija) 3. R. Bell (Australija)
--------------------------------------------------------------- Kajak/Kanu slalom - kajak K1 (M)
1. A. Grimm (Njemačka) 2. F. Lefevre (Francuska) 3. B. Boukpeti (Togo)
--------------------------------------------------------------- Skokovi u vodu - platforma 10m sinhronizovano (Ž)
1. X. Wang/R. Chen (Kina) 2. B. Cole/M. Wu (Australija) 3. P. Espinoza/T. Ortiz (Meksiko)
--------------------------------------------------------------- Konjički sport - skokovi ekipno
1. Njemačka
2. Australija
3. V. Britanija
--------------------------------------------------------------- Konjički sport - skokovi
1. H. Romeike (Njemačka) 2. G. Miles (SAD) 3. K. Cook (V. Britanija)
--------------------------------------------------------------- Mačevanje - sablja (M)
1. M. Zhong (Kina) 2. N. Lopez (Francuska) 3. M. Covaliu (Rumunija)
--------------------------------------------------------------- Gimnastika - ekipno (M)
1. Kina
2. Japan
3. SAD
--------------------------------------------------------------- Džudo - 63kg (Ž)
1. A. Tanimoto (Japan) 2. L. Decosse (Francuska) 3. E. Willeboordse (Holandija) 3. O. Won (Sj. Koreja)
--------------------------------------------------------------- Džudo - 81kg (M)
1. O. Bischof (Njemačka) 2. J. Kim (J. Koreja) 3. T. Camilo (Brazil) 3. R. Gontiuk (Ukrajina)
--------------------------------------------------------------- Streljaštvo - pištolj 50m (M)
1. J. Jin (J. Koreja) 2. J. Kim (Sj. Koreja) 3. Z. Tan (Kina)
--------------------------------------------------------------- Streljaštvo - dabl trap (M)
1. W. Eller (SAD) 2. F. D'Aniello (Italija) 3. B. Hu (Kina)
--------------------------------------------------------------- Plivanje - slobodno 200m (M)
1. M. Phelps (SAD) 2. T. Park (J. Koreja) 3. P. Vanderkaay (SAD)
--------------------------------------------------------------- Plivanje - leđno 100m (Ž)
1. N. Coughlin (SAD) 2. K. Coventry (Zimbabve) 3. M. Hoelzer (SAD)
--------------------------------------------------------------- Plivanje - leđno 100m (M)
1. A. Piersol (SAD) 2. M. Grevers (SAD) 3. A. Vyatchanin (Rusija) 3. H. Stoeckel (Australija)
--------------------------------------------------------------- Plivanje - prsno 100m (Ž)
1. L. Jones (Australija) 2. R. Soni (SAD) 3. M. Jukić (Austrija)
--------------------------------------------------------------- Dizanje tegova - 63kg (Ž)
1. H. Pak (Sj. Koreja) 2. I. Nekrassova (Kazahstan) 3. Y. Lu (Tajvan)
--------------------------------------------------------------- Dizanje tegova - 69kg (M)
1. H. Liao (Kina) 2. V. Dabaya-Tientcheu (Francuska) 3. T. Martirosyan (Armenija)
--------------------------------------------------------------- Hrvanje - grčko-rimski stil 55kg (M)
1. N. Mankiev (Rusija) 2. R. Bayramov (Azerbejdžan) 3. R. Amoyan (Armenija) 3. E. Park (J.Koreja)
--------------------------------------------------------------- Hrvanje - grčko-rimski stil 60kg (M)
1. I. Albiev (Rusija) 2. V. Rahimov (Azerbejdžan) 3. N. Tengizbayev (Kazahstan) 3. R. Tiumenbaev (Kirgizstan)