U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mamica papucarka

#76 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mamica papucarka »

xyz2007 wrote:
EllaD wrote:nesto pateticnije odavno nisam cula
izvini, ali ako si stvarno u toj situaciji onda nemas ni casti ni obraza, a ni karaktera
ili jednostavno jos nisi odrastao
samo mogu reci da mi je zao te zene sto zivi sa tobom jer ne zna za koga se udala , a ti zasluzujes sve sto ce ti se desiti
Nazlost nase drustvo negira ljubav prema drugoj ako ste zakonski u braku. Ali to ne znaci da ljubav ne postoji.

Kakva je supruga to je u vecini slucajeva nevazno. To vas komentar ovdje i potvrdjuje.

Ona je uvijek zasticena jer percepcija drustva jeste da je momak neki nemoralni idiot koji ne moze da odoli svojim osjecanjima, njegova ljubav je lazna, on kao ozenjen nema prava na srce, dok je njegova supruga jedna pacenica, kojoj je nametnuta nepravda zato sto je muz zavolio neku durgu.Ja se izvinjavam ali ovakvi pogledi su po meni vrlo ograniceni. Mi definitvno moramo raditi na promjeni percepije u nasem drustvu.
ovo niko jes nije rekao (bar ja nisam procitala)
On ima puno pravo da voli, isto kao i njegova zena, te kao i ova u koju se zaljubio. Zato i trebaju da se dostojanstveno razidju
xyz2007

#77 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

besana wrote:Iz mog iskustva, slijedeći savjet: BJEŽI KOLIKO TE NOGE NOSE. Ako je na poslu TA, mjenjaj posao. Ako ti je djevojka/žena kolege/prijatelje posvađaj se sa svima. Stara narodna: DALEKO OD OČIJU - DALEKO OD SRCA. je istinita.
Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da nase drustvo ovako razmislja.

Podcjenjute jacinu emocija. Zasto bjezati od samog sebe?

Zasto je bolje imati muza koji voli drugu ? I koje je uopste zadovoljstvo biti s nekim ko voli neku drugu?

I u cemu je sreca jedne osobe gledati muza u ovom slucaju kako pati za nekim drugim?

Ako imate muza a on voli drugu, ja ne vidim nikakvog razloga osim psihickog ili nekog mentalnog da bi osoba zeljela da bude u braku sa nekim ko VOLI drugu.
Last edited by xyz2007 on 20/03/2008 15:32, edited 1 time in total.
onako

#78 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

mima wrote:
EllaD wrote:Za administratora: meni se ovaj stvarno cini kao klon, pise isto kao i "onako"
A ciji si ti klon?

Mima nisam niciji...Ja sam postavio temu...I ako neko ima slicno misljenje zar je klon...I zato sam rekao Eli da podrzavam to sto trazi, ako misli da je klon...Nejse...
*mima*

#79 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by *mima* »

onako wrote:
mima wrote:
EllaD wrote:Za administratora: meni se ovaj stvarno cini kao klon, pise isto kao i "onako"
A ciji si ti klon?

Mima nisam niciji...Ja sam postavio temu...I ako neko ima slicno misljenje zar je klon...I zato sam rekao Eli da podrzavam to sto trazi, ako misli da je klon...Nejse...
Pa vi ste izgleda svi klonovi...........Ja sam pitala elu a ne tebe........Jebo lud zbunjenog.
zena21

#80 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

xyz2007 wrote:
besana wrote:Iz mog iskustva, slijedeći savjet: BJEŽI KOLIKO TE NOGE NOSE. Ako je na poslu TA, mjenjaj posao. Ako ti je djevojka/žena kolege/prijatelje posvađaj se sa svima. Stara narodna: DALEKO OD OČIJU - DALEKO OD SRCA. je istinita.

Zasto je bolje imati muza koji voli drugu ? I koje je uopste zadovoljstvo biti s nekim ko voli neku drugu?

I u cemu je sreca jedne osobe gledati muza u ovom slucaju kako pati za nekim drugim?

Ako imate muza a on voli drugu, ja ne vidim nikakvog razloga osim psihickog ili nekog mentalnog da bi osoba zeljela da bude u braku sa nekim ko VOLI drugu.
svaka cast.. jedino zrelo i pametno razmisljanje.. ljudi, slijedite srce.. zivot je suvise kratak da se bude u laznim vezama/brakovima :)
Zhaba

#81 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Zhaba »

mima wrote:Cemu shock draga zhabice? Dodji i ti da se ljuljas sa mnom.... :D
ma nesto kontam nije me bilo 2 mjeseca i jos uvijek iste teme (barem slicne) i isti klonovi :lol: :lol:
evo me odmah volim se ja ljuljati :D
*mima*

#82 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by *mima* »

Zhaba wrote:
ma nesto kontam nije me bilo 2 mjeseca i jos uvijek iste teme (barem slicne) i isti klonovi :lol: :lol:
Ma sjedi zhabice sa mnom na ljulju...............i sama si skontala da su i likovi i teme klonovi....... :D
xyz2007

#83 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

mamica papucarka wrote:
xyz2007 wrote:
izvini, ali ako si stvarno u toj situaciji onda nemas ni casti ni obraza, a ni karaktera
samo mogu reci da mi je zao te zene sto zivi sa tobom jer ne zna za koga se udala , a ti zasluzujes sve sto ce ti se desiti
Nazlost nase drustvo negira ljubav prema drugoj ako ste zakonski u braku. Ali to ne znaci da ljubav ne postoji.

Kakva je supruga to je u vecini slucajeva nevazno. To vas komentar ovdje i potvrdjuje.

Ona je uvijek zasticena jer percepcija drustva jeste da je momak neki nemoralni idiot koji ne moze da odoli svojim osjecanjima, njegova ljubav je lazna, on kao ozenjen nema prava na srce, dok je njegova supruga jedna pacenica, kojoj je nametnuta nepravda zato sto je muz zavolio neku durgu.Ja se izvinjavam ali ovakvi pogledi su po meni vrlo ograniceni. Mi definitvno moramo raditi na promjeni percepije u nasem drustvu.
ovo niko jes nije rekao (bar ja nisam procitala)
On ima puno pravo da voli, isto kao i njegova zena, te kao i ova u koju se zaljubio. Zato i trebaju da se dostojanstveno razidju
Bravo! :thumbup: Niko nikoga ne posjeduje.

I nije fer ako volimo iskreno osobu a ta osoba voli nekog drugog, mi iz ljubavi prema osobi cemo dopustiti nasem partneru da budu s onim koga on/ona voli iako ce to znaciti da ta partner nece biti s nama jer ljubav je slobodna volja.

Ako je ta ljubav ocekivana iako nije obostrana onda smo mi jako sebicna bica koja traze da budu voljena bezozbira sto nas partner voli nekog drugog, a samim cinom takve sebicnosti onda i ne volimo partnera jer da mi partnera koji voli nekog drugog toliko cijenimo i volimo pustili bi ga da gradi srecu s onim s kojim njegovo srce to nalaze.

Nase drustvo ima iskrivljenu sliku o tome sta je ljubav i radije ce podrzati osobu koja je sebicna i koja je na papiru nego bilo kakvu istinsku ljubav i time mi sami sebe kaznjavamo sa normama koje su lazne i koje usrecuju pogresne ljude umjesto davanja prednosti i podrske onima koji to zaista zasluzuju.

Ja ne zelim da budem dio toga i da ucestvujem u kreacijima takvih percepcija jer to sigurno nece popraviti niciji brak a posebno usreciti one koji teze da budu zajedno.
Last edited by xyz2007 on 20/03/2008 15:44, edited 1 time in total.
Zhaba

#84 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Zhaba »

mima wrote:
Zhaba wrote:
Ma sjedi zhabice sa mnom na ljulju...............i sama si skontala da su i likovi i teme klonovi....... :D
ma i nije tesko nego necemo zacatavati...evo nama popcorn i da vidimo kad ce se poceti krviti :D
lady midnight

#85 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by lady midnight »

xyz2007 wrote:

samo da te ponovim :D :D :D

no, zanemarujesh onaj toliko chesto prisutan nachin razmishljanja kod zhena "vazhno je da ja znam da ce se on uvijek vratiti meni, pa shta bilo da bilo" :roll: :roll: :roll:

ne znam koliko to ljude chini sretnim, sumnjam ustvari da ikako jeste, ali se tu radi o vishe stvari... o posesivnosti, strahu od samoce (nekima je vazhno da samo "imaju nekoga", nebitno kakav je taj odnos), strahu od suochavanja sa istinom, strahu od toga shta ce reci okolina, nadi da ce se on/ona kad-tad "odljubiti" (a ne shvacajuci da ce se to sigurno dogoditi i drugi put, ako se dogodi jednom, jer je distanciranje od prvobitnog partnera vec uslijedilo, a to je jako rijetko reverzibilan proces)... ima tu svashta neshta...
mamica papucarka

#86 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mamica papucarka »

lady midnight wrote:
xyz2007 wrote:

no, zanemarujesh onaj toliko chesto prisutan nachin razmishljanja kod zhena "vazhno je da ja znam da ce se on uvijek vratiti meni, pa shta bilo da bilo" :roll: :roll: :roll: ne znam koliko to ljude chini sretnim, sumnjam ustvari da ikako jeste, ali se tu radi o vishe stvari... o posesivnosti, strahu od samoce (nekima je vazhno da samo "imaju nekoga", nebitno kakav je taj odnos), strahu od suochavanja sa istinom, strahu od toga shta ce reci okolina, nadi da ce se on/ona kad-tad "odljubiti" (a ne shvacajuci da ce se to sigurno dogoditi i drugi put, ako se dogodi jednom, jer je distanciranje od prvobitnog partnera vec uslijedilo, a to je jako rijetko reverzibilan proces)... ima tu svashta neshta...

ja bih rekla da je isti postotak i muski ;-) Nije to nikakvo tipicno zensko razmisljanje. ;-)
xyz2007

#87 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

zena21 wrote:
xyz2007 wrote:

svaka cast.. jedino zrelo i pametno razmisljanje.. ljudi, slijedite srce.. zivot je suvise kratak da se bude u laznim vezama/brakovima :)
Ma htjedoh te pitati evo vec par dana jel to tvoje oko? ( avatar )
bravo ja

#88 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by bravo ja »

Mislim da nisi upravu!! Bez uvrede! Covjek je napisao da ne moze da kontrolise osjecaje,to se desava,nista nemoguce!Sutra se to moze desiti bilo kome!Naravno, zao mi je zene s kojom je u braku i sama ne bih voljela da mi se to desi. Shvatam onako i mislim da je fakat u zeznutoj situaciji.Tu ne moze dobar savjet dati ni milion misljena sa foruma.
Nako- dobro razmisli,izvagaj,nek prenoci jos 100 noci pa onda ucini nesto ako sebvas uciniti mora
Sretno!
lady midnight

#89 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by lady midnight »

mamica papucarka wrote:
lady midnight wrote:
xyz2007 wrote:

no, zanemarujesh onaj toliko chesto prisutan nachin razmishljanja kod zhena "vazhno je da ja znam da ce se on uvijek vratiti meni, pa shta bilo da bilo" :roll: :roll: :roll: ne znam koliko to ljude chini sretnim, sumnjam ustvari da ikako jeste, ali se tu radi o vishe stvari... o posesivnosti, strahu od samoce (nekima je vazhno da samo "imaju nekoga", nebitno kakav je taj odnos), strahu od suochavanja sa istinom, strahu od toga shta ce reci okolina, nadi da ce se on/ona kad-tad "odljubiti" (a ne shvacajuci da ce se to sigurno dogoditi i drugi put, ako se dogodi jednom, jer je distanciranje od prvobitnog partnera vec uslijedilo, a to je jako rijetko reverzibilan proces)... ima tu svashta neshta...

ja bih rekla da je isti postotak i muski ;-) Nije to nikakvo tipicno zensko razmisljanje. ;-)
joj mamice, ja neshto nisam bash sigurna u to... mislim da mushkarci puno tezhe prihvataju ako im zhena svako malo "shvrlja" okolo i da se oni bash ne tjeshe time da je vazhno da se ona "na kraju vrati njima".... mushke reakcije su tu drugachije.
ne mogu se, naravno, pozivati na statistike, te stoga ostavljam mogucnost da je tachno to shto kazhesh :D ali znam da ovakvo neshto nikada nisam chula od mushkarca, a od zhena nebrojeno puta....
anais_nin

#90 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by anais_nin »

mamica papucarka wrote: pa valjda su povod za razjebavanje te tzv. bracne idile ti njegovi probudjeni osjecaji prema toj djevojci/zeni. On je taj koji je u braku i koji se zaljubio. Da li bi zena htjela ili ne, nije toliko ni bitno. Bitni su oni nestali osjecaji prema vlastitoj zeni. Znaci, ne voli je vise i treba biti iskren prema njoj. A hoce li ga ta htjeti, pravo da ti kazem bole me chose :oops: :mrgreen:
:D :thumbup:
EllaD

#91 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

bravo ja wrote:

Mislim da nisi upravu!! Bez uvrede! Covjek je napisao da ne moze da kontrolise osjecaje,to se desava,nista nemoguce!Sutra se to moze desiti bilo kome!Naravno, zao mi je zene s kojom je u braku i sama ne bih voljela da mi se to desi. Shvatam onako i mislim da je fakat u zeznutoj situaciji.Tu ne moze dobar savjet dati ni milion misljena sa foruma.
Nako- dobro razmisli,izvagaj,nek prenoci jos 100 noci pa onda ucini nesto ako sebvas uciniti mora
Sretno!

procitaj i ostalo, pitao je za "druge" zamisljena situacija
anais_nin

#92 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by anais_nin »

lady midnight wrote: joj mamice, ja neshto nisam bash sigurna u to... mislim da mushkarci puno tezhe prihvataju ako im zhena svako malo "shvrlja" okolo i da se oni bash ne tjeshe time da je vazhno da se ona "na kraju vrati njima".... mushke reakcije su tu drugachije.
ne mogu se, naravno, pozivati na statistike, te stoga ostavljam mogucnost da je tachno to shto kazhesh :D ali znam da ovakvo neshto nikada nisam chula od mushkarca, a od zhena nebrojeno puta....

pa ovde ne pricamo o svrljanju zar ne? :D ovde pricamo sta kad se on jadan i neshvacen ZALJUBI :oops: jer mi kao drustvo to ne razumijemo....cistinu i jacinu tih emocija :D jer mislim vecina tih zaljubljenih hoda okolo na oblaku te ljubavi, zbunjen, neshvacen, jos jadnik strahuje od osudjivanja okoline :D a sto koji put slaze zeni i ode "bocnut" ta tlane, ma ljubav ga ponijela :D mislim kako se protiv toga boriti :D
EllaD

#93 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

anais_nin wrote:
lady midnight wrote: joj mamice, ja neshto nisam bash sigurna u to... mislim da mushkarci puno tezhe prihvataju ako im zhena svako malo "shvrlja" okolo i da se oni bash ne tjeshe time da je vazhno da se ona "na kraju vrati njima".... mushke reakcije su tu drugachije.

pa ovde ne pricamo o svrljanju zar ne? :D ovde pricamo sta kad se on jadan i neshvacen ZALJUBI :oops: jer mi kao drustvo to ne razumijemo....cistinu i jacinu tih emocija :D jer mislim vecina tih zaljubljenih hoda okolo na oblaku te ljubavi, zbunjen, neshvacen, jos jadnik strahuje od osudjivanja okoline :D a sto koji put slaze zeni i ode "bocnut" ta tlane, ma ljubav ga ponijela :D mislim kako se protiv toga boriti :D
I like you. Be my friend :-D
xyz2007

#94 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

onako wrote:Samo diskutujem o necemu sto sam imao prilike slusati kako od prijatelja tako i od prijateljica kojima se desava da srce vuce na jednu stranu,a znaju da je neispravno, znaju sve posljedice ako bi srce poslusali...
Posljedice! E hajde bas da pricamo o posljedicama! Posljedicama laznog braka! ( zivjeti sa nekim a volite nekoga drugog )

Posljedicama neiskrenosti prema samom sebi, prema supruzi i prema voljenoj osobi! Posljedicama zivljena zivota koji mi u stvari ne zelimo ?

Posljedica pretjeranog cekanja i zavlacenja u "status quo" zbog situacije? Posljedica zrtvovanje iskrene ljubavi za neku laznu?

Zasto nije moralno biti iskren prema sebi, prema drugima i zivjeti zivot autenticno? Zasto nije moralno biti posteno razveden i graditi iskrenu relaciju i brak sa nekim drugim?

Zasto nije moralno stati za istinu pa stati iza svojih odluka i prihvatiti odgovornost?

Sta znaci onda biti u laznom braku, lagati samog sebe, nju i druge, izgubiti ljubav, ne ostvariti svoj potencijal, ne ispuniti i slijediti srce... to sve ima posljedice jer nismo autenticni samom sebi i nismo iskreni prema samom sebi znaci takav brak je vec osudjen na propast. A mi zivimo lazni zivot.

Svaka osoba je drugacija, svaki brak je drugaciji a vrijednost iskrene ljubavi je neprocjenjiva.
Last edited by xyz2007 on 20/03/2008 16:17, edited 1 time in total.
anais_nin

#95 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by anais_nin »

xyz2007 wrote: Posljedice! E hajde bas da pricamo o posljedicama!

Posljedicama laznog braka!

Posljedicama neiskrenosti prema samom sebi, prema supruzi i prema voljenoj osobi!

Posljedicama zivljena zivota koji mi u stvari ne zelimo ?

Posljedica pretjeranog cekanja i zavlacenja u "status quo" zbog situacije?

Posljedica zrtvovanje iskrene ljubavi za neku laznu?

Zasto nije moralno biti iskren prema sebi, prema drugima i zivjeti zivot autenticno?

Zasto nije moralno biti posteno razveden i graditi iskrenu relaciju i brak sa nekim drugim?

Zasto nije moralno stati za istinu pa stati iza svojih odluka i prihvatiti odgovornost?

Ja mogu samo da kazem ovo. Za mene slobodan covjek je sretan covjek. A pod tim slobodan mislim sve ovo gore gdje osoba ima prava da slobodno olducuje i da to nije nemoralno!

Sta znaci onda biti u laznom braku, lagati samog sebe, nju i druge, izgubiti ljubav, ne ostvariti svoj potencijal, ne ispuniti i slijediti srce... to sve ima posljidice jer nismo autenticni samom sebi i nismo iskreni prema samom sebi znaci takav brak je vec osudjen na propast.

Mi ne smijemo biti kreatori takvih percepcija jer to se na svakom iskali bar nekad u zivotu. I nije ovo jedina pogresna percepcija ima ih puno vise, ali kad smo vec kod ove - svaki slucaj je razlicit. Svaka osoba je drugacija, svaki brak je drgaciji a vrijednost iskrene ljubave je neprocjenjiva.
mislim da i te kako idealiziras ovakve situacije :D po tebi su ti ljudi (ili vecina njih) zarobljeni u neke brakove bez ljubavi (a ko ih je stavio u iste nego oni sami?) i onda se eto oni tako jadni ni krivi ni duzni zaljube u neku drugu :D i onda kazu zeni da vole drugu i razvedu se a drustvo ih eto osudjuje? :?

po onome sto znam o ljudskoj prirodi i po onome sto vidjeh do sada jedan od vodecih razloga PREVARE u braku, posebno od strane muskaraca, je SEX a ne ljubav :D

i moram priznati da za 31 godinu zivota nisam cula nesto puno prica o tome kako se on eto ZALJUBIO u drugu zenu, nije lagao ni sebe, ni zenu, ni tu drugu zenu, nego se fino razveo pa tek onda KONZUMIRAO tu novopronadjenu ljubav
:D
Prelijep Dan

#96 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Prelijep Dan »

Zivot je tvoj i ti si prvenstveno odgovoran za sebe. Ti znas sta te cini sretnim, a vjerovatno znas prepoznati i situacije u kojima nisi sretan i jeste komplikovano, postoje posljedice i ako nesto uradis i ako ne uradis... U tvom braku je vjerovatno postojao problem i prije nego sto si se zaljubio u drugu - zasto bi te inace srce vuklo drugdje? - mislim da je prioritet rijesiti taj problem ... mozda ste se u toku veze/braka oboje razvili u razlicitim pravcima i bolje sebe upoznali, potrebe ti se mijenjaju i vise nisu zadovoljene, i onda radis stvari koje nisu fer prema partneru ili tebi samom - ali mozda ovo nije tvoj slucaj. A naravno da treba imati cojones :-D prekinuti dugu vezu, i to treba uciniti ne zbog neke druge, nego zato sto ti nisi sretan u braku i zato sto ne zelis lagati suprugu - ako je to vec slucaj. I, naravno, slusaj srce! :)

"jer htio ti priznati ili ne ostaju posljedice, unesrecis druge da bi zadovoljio svoje" - ili unesrecis sebe da bi zadovoljio druge, a da li bi ih stvarno zadovoljio? - biraj ljubav, ako je vec rijec o ljubavi, a ne strasti. :)

Sretno, kako god! :)
xyz2007

#97 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

mamica papucarka wrote:
lady midnight wrote:
xyz2007 wrote:

Nase drustvo ima jako iskrivljenu percepciju ko koga "voli" i ko koga "ne voli". Ono sto osoba sama tvrdi ili saopsti je obicno nevazno! Vecinom se to recimo nece uzeti u obzir. A trebalo bi ! Jer ko zna sta ja osjecam u mom srcu i ko zna sta on osjeca ako nam ne kaze, ko zna sta bilo ko osjeca?

Mi mozemo znati samo ako nam to neko kaze javno, i nemamo sta tu vise argumentovati jel ljubav ili nije. Ta osoba tvrdi jeste, zavrsena stvar.

Recimo ovdje imate pitanja gdje djevojka pita ako joj momak ne cestita ili cestita praznike da li bi ona trebala da bude ljuta i sta to treba da znaci jel ona ima prevelika ocekivanja i trazi potvrdu njegove ljubavi - da li mu je stalo ?

Ljudi traze konstantno potvrdu od drugih i djela kojima drustvo potvrdjuje neciju ljubav.

Tako po tim normamam recimo ako vam momak ne donese cvijece za Valentinovo a donese za 15 drugih praznika on vas ne voli jer ipak on nije donio cvijece za Valentinovo.

A vidjecete isto kad neko istinski voli kako drustvo ne moze da to prihvati pa vecinom ubjedjuje kako ta osoba u stvari ne voli. :D Totalno nepostovanje ljubavi kao Emocije i snizavanje njenog znacenja javno i privatno i na svim poljima.

Pa i ne cudi me kad ljudi nece da se izjasne i kazu da vole jer ako kazu neko ce ih ubjediti da lazu! Znaci svi znaju samo mi koji znamo o svojim sopstvenim emocijama ne znamo. Zato nama licno treba reci sta mi osjecamo i sta mi treba da osjecamo i ako nije tako eh onda nije ljubav.

Iskrena ljubav se ne cijeni jer covjek upravo tvrdi u ime nekih prijatelja kako neko od njih voli drugu ali svi ( skoro svi ) ga osudjuju.

Mene to ne fascinira vec shokira jer logicki ljubav bi trebala da bude podrzana i cijenjena, a posebno kad je neko licno izjavi.

Zato sto je drustvo nametnulo zeni tako ponizvajucu ulogu u kojoj pojedine zene osudjuje sve zene pa i samu sebe unaprijed. Cak par njih nije ni postavilo pitanje o cemu se tacno radi a vec unaprijed daje komentar koji joj je nametnulo drustvo a samim time i ona/e ga dalje proslijedjuju.

Ako se muz zaljubi u drugu i kaze supruzi otvoreno, onda drustvo ce supruzi savjetovati da je ona druga - nebitna- da je nije nikad ni volio, da je bio u principu samo seks a da je ona ipak ta osoba koju on neminovno i zeli i voli.

Daju joj nelogicne i glupe ideje koje uopste nisu tacne i prave je budalom a ona uz to podrzava to i sama sebe ponizava - samom cinjenicom sto prihvata da bude sa osobom koji voli drugu a istovremeno ubija svoju buducnost jer mozda bi ona mogla sresti nekoga isto tako i ko ce je jos vise ciniti sretnijom nego onaj sto voli drugu.

Ja stvarno neznam kakva bi to osoba mogla uraditi ali to zene rade konstantno a i ove poruke ovdje pokazuju upravo takvo misljenje. Ni muskarci nisu izuzetak.
Last edited by xyz2007 on 20/03/2008 17:03, edited 1 time in total.
anais_nin

#98 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by anais_nin »

xyz2007 wrote: Dacu primjer: Ako se muz zaljubi u drugu i kaze supruzi otvoreno, onda drustvo ce supruzi savjetovati da je ona druga - nebitna- da je nije nikad ni volio, da je bio u principu samo seks a da je ona ipak ta osoba koju on neminovno i zeli i voli.

Daju joj nelogicne i glupe ideje koje uopste nisu tacne i prave je budalom a ona uz to podrzava to i sama sebe ponizava - samom cinjenicom sto prihvata da bude sa osobom koji voli drugu a istovremeno ubija svoju buducnost jer mozda bi ona mogla sresti nekoga isto tako i ko ce je jos vise ciniti sretnijom nego onak sto voli drugu.

Ja stvarno neznam kakva bi to osoba mogla uraditi ali to zene rade konstantno a i ove poruke ovdje pokazuju upravo takvo misljenje.
ne znam o kojim zenama pricas....

mamica rece dovoljno je da muz ima OSJECANJA prema drugoj pa da bi trebao biti posten i ostaviti zenu....lady rece kako je zalosno kada zene ostaju uz covjeka koji ih vara, ali eto navece se vraca njima....ja rekoh da kada covjek spozna da osjeca nesto za drugu osobu da treba da bude iskren i prema sebi i prema zeni bez obzira na izgovore tipa "nije lako rastaviti porodicu, ali to je ipak brak, trebacu placati alimentaciju" itd itd itd

ja uporno pitam i ponavljam koliko ljudi ovde pozna price ili ljude ili slucajeve u kojima se NEKO (bilo kojeg pola) ZALJUBIO u drugu osobu, ostavio bracnog partnera pa tek onda FIZICKI konzumirao tu novootkrivenu ljubav? :? a koliko prica znamo o ljudima koji su godinama u braku gdje jedno od partnera nema samo 1 IZLET van okvira bracne zajednice, nego se oni redaju jedan za drugim :oops: i tu je naravno rijec o LJUBAVI :? ili gdje muskarac ima ljubavnicu mjesecima, godinama :? i to je ljubav je li? a on je samo jadan neshvace i strah ga je toga da ce ga drustvo osuditi pa zbog toga laze zenu, laze sebe i laze ljubavnicu, ali on protiv svog penisa, pardon srca, ne moze :oops:
xyz2007

#99 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by xyz2007 »

Dajdo wrote:samo, kad jednom prestane biti zabranjeno, vrlo brzo pocne, da prostis, truHnuti...
Ova konstatacija uopste nije tacna. Ljubav uopste nije zabranjeno voce.

Ljubav je najveci poklon koji je nam dat da mi osjecamo i to slobodno.

Negirati ljubav i porediti je sa zabranjenim vocem koje vremenom "truhne" je za mene licno omalovazavanje najmocnije emocije koja postoji i koja je data ljudima.
anais_nin

#100 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by anais_nin »

xyz2007 wrote: Tako po tim normamam recimo ako vam momak ne donese cvijece za Valentinovo a donese za 15 drugih praznika on vas ne voli jer ipak on nije donio cvijece za Valentinovo.

A vidjecete isto kad neko istinski voli kako drustvo ne moze da to prihvati pa vecinom ubjedjuje kako ta osoba u stvari ne voli. :D Totalno nepostovanje ljubavi kao Emocije i snizavanje njenog znacenja javno i privatno i na svim poljima.

Pa i ne cudi me kad ljudi nece da se izjasne i kazu da vole jer ako kazu neko ce ih ubjediti da lazu! Znaci svi znaju samo mi koji znamo o svojim sopstvenim emocijama ne znamo. Zato nama licno treba reci sta mi osjecamo i sta mi treba da osjecamo i ako nije tako eh onda nije ljubav.

Iskrena ljubav se ne cijeni jer covjek upravo tvrdi u ime nekih prijatelja kako neko od njih voli drugu ali svi ( skoro svi ) ga osudjuju.

Mene to ne fascinira vec shokira jer logicki ljubav bi trebala da bude podrzana i cijenjena, a posebno kad je neko licno izjavi.
sa ovim gore podebljanim se i te kako slazem....kako neko voli, da li voli i kako pokazuje tu ljubav je individualno, nema pravila....

medjutim ako cemo ici tom ISKLJUCIVOM logikom da je dovoljno da neko kaze da VOLI i da su samim tim svi njegovi potezi i odluke opravdani, tu se ne slazem....isto tako mnogi od onih sto mlate zene tvrdi da ih VOLE....je li ja njemu trebam da vjerujem na rijec :? jer pobogu on kaze da je VOLI, prema tome mora da je ljubav u pitanju....

isto tako sto se podrzavanja i cijenjena ljubavi tice, eno pedofili pokusavaju da slicnim argumentom opravdaju svoju bolest i kriminalno ponasanje, prema tome, ne vjerujem u takve crno-bijele stavove....
Post Reply