"Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mrs. zurbrigen

#76 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mrs. zurbrigen »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:Vi volite svoje ljubimc, sve je od njih lijepo, zašto bježati od nosanja govneta 200 metara? Bolje i to nego prenositi zoonoze, zar ne?
malo se rasipamo terminima...Ninja, govno treba da ostane na travi...ne da se dira i jede, pa da se razbolish...

hmmm... samo ako se kod te trave radi o ogranicenom prostoru za pse. jer ako po toj istoj travi netko igra fudbal, frisbee, seta ili se sunca, ako se po toj travi djeca igraju onda tu pasje govno nista nije izgubilo.

ja stvarno ne kontam gdje je tu problem. mislim, ako se cuko pokaki negdje u zbunje, gdje nitko ne zalazi - okay, leave the poop where it is. mislim, svako ko je samo jednom nagazio na nepovoljno placirano govance zna da je to dozivljaj koji ne treba reprizu. i ako sa minimalnim trudom mogu sprijeciti da netko ugazi u govno mog psa, zasto to ne bih ucinila?

pseca govna naravno nisu samo sarajevski problem. svugdje ima ljudi, koji misle da njihovo pseto sere cokoladu. :roll:
poplava

#77 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by poplava »

mIRCerka wrote:PSI su za to krivi! I macke! :D
Jesu, jesu... A i krave mogu srat do beskonacnosti... I onda to prosipaju po povrcu, pa mi pojedemo... fuj! To sve treba zaliti dobro hemikalijama pa da se slucajno ne razbolimo od kakve viroze. Bolje pun zive, nego kakav virus :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#78 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:Mirce@rka. Jao ja sam šokiran... FUJ! Pih kaka...
Macke znaju dobit gliste... zamisli, moje macke meni to znaju i signalizirati....pokaki se u kadu, da ja vidim da nesto nije ok...
Fino uzmes tariguz, uzmes govno, pregledas, ako je opasno zoves veterinara, ako su gliste bez krvi i pojacanje sluzi, das SVIM zivotinajma sredstvo protiv glista i dobro ocistis domestosom...

Ja ti opet kazem, niko to govno dirat nece i jesti nece, a ti se i dalje s curom valjaj po travi na vilsonovu, prije ces se nabost na iglu nego sto ces slucajno unijeti komad pseceg govneta u organizam.
Sta je tu fuj?
Ne mogu dvostrukih arshina i FUJ PIH KAKA KAKO MOZES CISTIS PIJESAK a ne gadi im se prati usranu guzicu jedne bebe... a meni je potpuno svejedn0 jel perem usranu guzicu bebi ili cistim za mackama, govno je govno..
Lesli Eldridž

#79 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mrs. zurbrigen wrote:
mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:Vi volite svoje ljubimc, sve je od njih lijepo, zašto bježati od nosanja govneta 200 metara? Bolje i to nego prenositi zoonoze, zar ne?
malo se rasipamo terminima...Ninja, govno treba da ostane na travi...ne da se dira i jede, pa da se razbolish...

hmmm... samo ako se kod te trave radi o ogranicenom prostoru za pse. jer ako po toj istoj travi netko igra fudbal, frisbee, seta ili se sunca, ako se po toj travi djeca igraju onda tu pasje govno nista nije izgubilo.

ja stvarno ne kontam gdje je tu problem. mislim, ako se cuko pokaki negdje u zbunje, gdje nitko ne zalazi - okay, leave the poop where it is. mislim, svako ko je samo jednom nagazio na nepovoljno placirano govance zna da je to dozivljaj koji ne treba reprizu. i ako sa minimalnim trudom mogu sprijeciti da netko ugazi u govno mog psa, zasto to ne bih ucinila?

pseca govna naravno nisu samo sarajevski problem. svugdje ima ljudi, koji misle da njihovo pseto sere cokoladu. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: Pa neka to onda oni i sklone, a ne da ga "serviraju" djeci, izletnicima, rekreativcima i ostalim slučajnim prolaznicima i "nalazačima".
Lesli Eldridž

#80 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:
Macke znaju dobit gliste... zamisli, moje macke meni to znaju i signalizirati....pokaki se u kadu, da ja vidim da nesto nije ok...
Fino uzmes tariguz, uzmes govno, pregledas, ako je opasno zoves veterinara, ako su gliste bez krvi i pojacanje sluzi, das SVIM zivotinajma sredstvo protiv glista i dobro ocistis domestosom...

Ja ti opet kazem, niko to govno dirat nece i jesti nece, a ti se i dalje s curom valjaj po travi na vilsonovu, prije ces se nabost na iglu nego sto ces slucajno unijeti komad pseceg govneta u organizam.
Sta je tu fuj?
Ne mogu dvostrukih arshina i FUJ PIH KAKA KAKO MOZES CISTIS PIJESAK a ne gadi im se prati usranu guzicu jedne bebe... a meni je potpuno svejedn0 jel perem usranu guzicu bebi ili cistim za mackama, govno je govno..
Govno je govno, ali ne možeš upoređivati čiščenje beba i govana od ljubimaca. Sve to treba čistiti, ali bogami nije uredu "servirati" govna svog ljubimca slučajnim pronalazačima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#81 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:Govno je govno, ali ne možeš upoređivati čiščenje beba i govana od ljubimaca. Sve to treba čistiti, ali bogami nije uredu "servirati" govna svog ljubimca slučajnim pronalazačima.
govno je govno, i ciscenje je isto. Ja se slazem da bi bilo fino kad bi svako cistio za sobom, ili svojim ljubimcem, ali vjeruj mi, eno na alipashinu u A fazi kod Gekoma, na onoj livadi, nigdje ni macijeg kamoli pseceg govneta, al zato ima usranih pampersica...ako cemo vec uporedjivati...
Lesli Eldridž

#82 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:Govno je govno, ali ne možeš upoređivati čiščenje beba i govana od ljubimaca. Sve to treba čistiti, ali bogami nije uredu "servirati" govna svog ljubimca slučajnim pronalazačima.
govno je govno, i ciscenje je isto. Ja se slazem da bi bilo fino kad bi svako cistio za sobom, ili svojim ljubimcem, ali vjeruj mi, eno na alipashinu u A fazi kod Gekoma, na onoj livadi, nigdje ni macijeg kamoli pseceg govneta, al zato ima usranih pampersica...ako cemo vec uporedjivati...
To jwe isti problem i o tome se može diskutovati. Primitivci to rade i govno je govno. Opasno je za zdravlje i ne možeš amnestirati one koje izvode svoju paščad na defekaciju, gledajući čije je čije govno. Govno je govno i tačka, a ako je i ljudsko i pseće svodi se na isto-primitivizam i zatucannost. I dodao bih još i bezobrazluk. Raspali po džepu, pa da vidiš kako bi ste svi bili mirni i pokorni. Ih.
Pasiflora

#83 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Pasiflora »

Tako je Mirci, a prljavi ulosci su prica za sebe. I nemoj da mi neko kaze kako to nikada nije vidio.
Moja komsinica sa visokog prizemlja poslije svakog obroka ostatak hrane izbacuje ispred balkona. Kako to smrdi kada je vruce ili kisno vrijeme, nije moguce ni opisati. Komsinica iznad uredno istresa stolnjake preko balkona (sa komadima folije od salama, komadima hljeba, folijom od sira...) I kada sam je zamolila da to ne radi, ONA je MENE NAPALA :x
I sada nekome smetaju kucni ljubimci. Ponavljam: MILION puta su uredniji od nekih mojih komsija.
I jos: potpuno se slazem da treba sve smecare raspaliti po dzepu i to da ih doooobro zaboli. Necemo li se vise nauciti ponasati kako treba u urbanom okruzenju.
Lesli Eldridž

#84 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

sitno wrote:Tako je Mirci, a prljavi ulosci su prica za sebe. I nemoj da mi neko kaze kako to nikada nije vidio.
Moja komsinica sa visokog prizemlja poslije svakog obroka ostatak hrane izbacuje ispred balkona. Kako to smrdi kada je vruce ili kisno vrijeme, nije moguce ni opisati. Komsinica iznad uredno istresa stolnjake preko balkona (sa komadima folije od salama, komadima hljeba, folijom od sira...) I kada sam je zamolila da to ne radi, ONA je MENE NAPALA :x
I sada nekome smetaju kucni ljubimci. Ponavljam: MILION puta su uredniji od nekih mojih komsija.
I jos: potpuno se slazem da treba sve smecare raspaliti po dzepu i to da ih doooobro zaboli. Necemo li se vise nauciti ponasati kako treba u urbanom okruzenju.
Ali ljudi nemojte se sada vaditi na peksine iz svijih zgrada. Naravno da je to grozno i ista je tema. Ja sam na početku pisao o tome, ali to vas ne amnestira da pokupite kaku od svoga cuke u haustoru, parku, ulici... To je brate mili red.
Pusur

#85 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Pusur »

Drami drami...vecina djece se IGLA a ne IGRA... i sta mamice rade ako dopuste da dijete podigne govance iz trave i strpa u svoja znatizeljna ustasca? :D
E sad si ga bas pretjerala, sad su mame krive ako se neciji pas pokakio i sto je dijete doslo do toga, ma daj bona pa gdje ti zivis?! Jednostavno to nije normalno sto ti tvrdis!!!
Lesli Eldridž

#86 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:

Sta je tu fuj?
Prećera ga ti brate dragi. Poslušaj onu pjesmu od Lake: Opet sam prećer'o puno sam... :)
Pasiflora

#87 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Pasiflora »

Lesli Eldridž wrote:
sitno wrote:Tako je Mirci, a prljavi ulosci su prica za sebe. I nemoj da mi neko kaze kako to nikada nije vidio.
Ali ljudi nemojte se sada vaditi na peksine iz svijih zgrada. Naravno da je to grozno i ista je tema. Ja sam na početku pisao o tome, ali to vas ne amnestira da pokupite kaku od svoga cuke u haustoru, parku, ulici... To je brate mili red.
Dobro. Zabranimo ljudima koji ne ciste za svojim cukama da ih imaju, ali istovremeno izbacimo peksine iz komsiluka i grad ce biti uredan. Moze li ovako?
mamica papucarka

#88 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mamica papucarka »

jao, ovo postalo bojno polje za mamice i vlasnice pasa :lol:
callmethebreeeze

#89 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by callmethebreeeze »

zabraniti zenama, djeci i kucnim ljubimcima da izlaze vani i sve ce biti super.
:D
Lesli Eldridž

#90 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

sitno wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Dobro. Zabranimo ljudima koji ne ciste za svojim cukama da ih imaju, ali istovremeno izbacimo peksine iz komsiluka i grad ce biti uredan. Moze li ovako?
Može, ali bojim se da ta ideja nije provediva.
pets

#91 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by pets »

Mislim da sam ja kao majka dvoje djece i vlasnica 2 psa kompetentna da kažem nešto na ovu temu.Ja svoje cukice izvodim iza zgrade na površinu na kojoj se djeca ne igraju.Mislim da ipak o tome treba voditi računa i nije mi pravo da na površinama gdje su djeca ima ikakvog otpada- ni ljudskog ni životinjskog.Nikad ne bih dopustila da moji psi vrše nuždu u haustoru, a kad bi se to desilo prvo bih u zemlju propala a zatim sve uklonila .Isto tako bih bila protiv da se neki od komšijskih ljubimaca olakšava u haustoru.Ipak sam mišljenja da životinje NIKAD NE MOGU UPRLJATI KAO LJUDI.Većini tih majki koje se prave brižne i smeta im pseći izmet neće da vode djecu kući u wc , već ih pošalju do prve bandere ,grma ili zida!Njima je normalno da njihova djeca zapišavaju gdje stignu, i to nikome ne smije da se gadi. A šta je sa onima koji svoje hrakotine hraču na sve strane?-već mi se želudac okreće!!!To je izvor zaraze mnogo veći i opasniji od psećeg izmeta!!!!! Mislim da je za sve najbitniji kućni odgoj i vaspitanje, a kakav je veliki broj majki koje se ni same ne znaju ponašati, one neće moći naučiti ni svoju djecu lijepom ponašanju i kulturi
tempora

#92 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by tempora »

pets wrote:Mislim da sam ja kao majka dvoje djece i vlasnica 2 psa kompetentna da kažem nešto na ovu temu.Ja svoje cukice izvodim iza zgrade na površinu na kojoj se djeca ne igraju.Mislim da ipak o tome treba voditi računa i nije mi pravo da na površinama gdje su djeca ima ikakvog otpada- ni ljudskog ni životinjskog.Nikad ne bih dopustila da moji psi vrše nuždu u haustoru, a kad bi se to desilo prvo bih u zemlju propala a zatim sve uklonila .Isto tako bih bila protiv da se neki od komšijskih ljubimaca olakšava u haustoru.Ipak sam mišljenja da životinje NIKAD NE MOGU UPRLJATI KAO LJUDI.Većini tih majki koje se prave brižne i smeta im pseći izmet neće da vode djecu kući u wc , već ih pošalju do prve bandere ,grma ili zida!Njima je normalno da njihova djeca zapišavaju gdje stignu, i to nikome ne smije da se gadi. A šta je sa onima koji svoje hrakotine hraču na sve strane?-već mi se želudac okreće!!!To je izvor zaraze mnogo veći i opasniji od psećeg izmeta!!!!! Mislim da je za sve najbitniji kućni odgoj i vaspitanje, a kakav je veliki broj majki koje se ni same ne znaju ponašati, one neće moći naučiti ni svoju djecu lijepom ponašanju i kulturi
Izvini ali ja mislim da je tvoj dijalog vec presao u frustraciju i izgubio dobar dio realnosti.Ti u svakome postu polazis od sebe, kada su upitanju psi i nacin ophodjenja sa njima.Kazes da poznajes dosta pasa.Ali to ne znaci da poznajes sve pse! I njihove vlasnike! Jer vlasnik je odgovoran za svoju zivotinju! A medju vlasnicima ima zasigurno onih koji su zesci peksini i koje boli briga sto komsiji iznad njega vonja od nemila do nedraga, pa se u ljetnim danima mora seliti u vikendicu.
I eto, apsolutno mogu da razumijem o cemu pricas, ali ti bi sada da pokazes da su nekakve nekulturne mame krive za svoju djecu, koja su se dotakla pseceg izmeta, jer ih ne vode kuci u toalet.To sto ti zelis prikazati, to je cista suludost i apsolutni gubitak sa realnoscu.Kao sto si se osvrnula na Eldridzov post u kojem objasnjavas sebe kao nekoga ko nije peksin koji dr"zi "pasce" u kuci, tako bez pardona zelis smjestiti majke u lazne brizne roditelje-kako ti to rece.Ono od cega si se branila u Eldridzovom slucaju, znaci od predrasude, upotrijebila si prema drugim ljudima.Cudan rezon, zaista. :(
banjaluka078

#93 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by banjaluka078 »

poplava wrote:
Svojevremeno sam bio u Firenci. Tamo moras dobro gledati gdje hodas, posebno u centru, da ne ugazis u psece govno. Da ne bude zabune - ne po travnjacima i parkovima, nego po trotoarima. I niko se ne zali, to im je nesto normalno. A ni Pariz nije bio puno bolji, sa ivicnjacima uz koje curi voda da sapira psecu mokracu, opet u centru...

Zato, neka ovaj sto je napisao clanak u novinama malo prohoda po toj Evropi koju hvali i s kojom se uporedjuje pa neka onda donosi zakljucke.
Oooooo...na mene se gospodja s psom u Francuskoj jos izgalami: kaze nije do cuke koji je morao obaviti potrebu, nego je do mene koja ne gledam kuda hodam sto sam na trotoaru ugazila u govance iako na skoro svakom cosku imaju i WC za ljubimce u setnji.

Image

Da se razumijemo, ne opravdavam ni bahati stav nekih neodgovornih vlasnika, ali vecina nas koji imamo ljubimce (naglasak na ljubimce, a ne sredstva za rjesavanje kompleksa i frustracija) smo krajnje fer i uvidjavni i kamo srece da mog ljubimca i mene prolaznici i raja u parku respektuju kao mi njih. Uvijek po strani da se djeca ne uplase, nuzdu obavlja u nekim najzabacenijim krajevima, uvijek se sklanjamo ili cak sidjemo na kolovoz ako je guzva na trotoaru, biram da ne idemo u setnju kad je najvise ljudi vani i da, pocesto naletimo na ljude koje je "stislo" pa su otisli iza drveta ili zbuna iako u nasem parku imamo i one mobilne plasticne WC-e bas za ljude koje "stisne".
pets

#94 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by pets »

Tempora, mislim da forum služi za razmjenu mišljenja a ne za vrijeđanje. Nisam ni najmanje frustrirana, nerealna a kamo li suluda.Jasno sam rekla kako vlasnici pasa treba da se ponašaju .Ti "peksini"su mi i te kako poznati jer u haustoru moje mame ima jedna takva i od smrada se pada u "bandak". Zvali su bezbroj inspekcija , a sanitarni je rakao da je " tako smrdilo da je morao pobjeći".I niko je nije lupio po ušima ni sa kakvom kaznom ni prijavom.
Što se tiče neodgovornih majki, i dalje stojim iza toga. Budi ti malo realan/na pa otiđi na neko igralište i pogledaj gdje se djeca vode kad im "prituži" , ko i gdje baca otpatke.Onaj ko za sobom ostavlja svoje otpatke nema se pravo buniti ni za tuđe.Za sve je odgovoran ljudski faktor.Da nisu možda psi razvalili igralište na Dobrinji?
tempora

#95 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by tempora »

pets wrote:Tempora, mislim da forum služi za razmjenu mišljenja a ne za vrijeđanje. Nisam ni najmanje frustrirana, nerealna a kamo li suluda.Jasno sam rekla kako vlasnici pasa treba da se ponašaju .Ti "peksini"su mi i te kako poznati jer u haustoru moje mame ima jedna takva i od smrada se pada u "bandak". Zvali su bezbroj inspekcija , a sanitarni je rakao da je " tako smrdilo da je morao pobjeći".I niko je nije lupio po ušima ni sa kakvom kaznom ni prijavom.
Što se tiče neodgovornih majki, i dalje stojim iza toga. Budi ti malo realan/na pa otiđi na neko igralište i pogledaj gdje se djeca vode kad im "prituži" , ko i gdje baca otpatke.Onaj ko za sobom ostavlja svoje otpatke nema se pravo buniti ni za tuđe.Za sve je odgovoran ljudski faktor.Da nisu možda psi razvalili igralište na Dobrinji?
Ako sam te uvrijedila, rekavsi da se takodjer vodis predrasudom i da gubis nit sa realnoscu, vodeci se licnom frustracijom, izvinjavam se.Ovim ne vrijedjam tvoju licnost, niti ono ko si ti, nego negodujem na tvoj rezon, koji iz licnog ugla vidim kao predrasudu.Ako je ko izgubio u ovom gradu, izgubila su djeca, definitivno.I ne znam igraliste ili travnjak, mimo licne avlije, gdje se dijete moze igrati.A sutra, da moje dijete potrci u parku ( ako ga ikada bude) i zaleti se na pseci izmet, to ce znaciti da je onaj koji je ostavio izmet svoga psa u travi, neodgovoran i nesolidaran.A civilne solidarnosti manjka na svim nivoima.I jos nesto, dijete koje mora u toalet, zasigurno ne moze cekati dok dodje kuci i kulturno skinuti hlacice da bi se popiskilo u wc solju ili vec tutu.Kod male djece, mokracni kanali nisu jos uvijek razvijeni, da bi dijete moglo kontrolisati nagon mokrenja pa fino pricekati, dok stigne kuci ili tamo odakle je doslo!!!! Stoga, zaista sumnjam da se radi o tolikim laznim mamama, kojima je mrsko odvesti dijete kuci u toalet.I na koncu, nije svaka mati u blizini kuce, a ako se nemamo cime pohvaliti u gradu, to su zasigurno ciste i uredne sanitarne prostorije.
Leonid Breznjev

#96 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Leonid Breznjev »

eh pa kad ste se ovako fino i kulturno izvrijedjali, ispljuvali i nagradili jako lijepim rijecima, da vam i ja koju kazem...

@mamica papucarka
@chuchumbamayumbe
@Tesssa
@callmethebreeze
@BHG
@SinjaD
@banjaluka078
i
@tempora, fin pokaz normalnog razgovora.. :thumbup:

ostali, ostao sam bez teksta, sram vas bilo i ovog i onog svijeta!

Image
Locked