pets wrote:Tempora, mislim da forum služi za razmjenu mišljenja a ne za vrijeđanje. Nisam ni najmanje frustrirana, nerealna a kamo li suluda.Jasno sam rekla kako vlasnici pasa treba da se ponašaju .Ti "peksini"su mi i te kako poznati jer u haustoru moje mame ima jedna takva i od smrada se pada u "bandak". Zvali su bezbroj inspekcija , a sanitarni je rakao da je " tako smrdilo da je morao pobjeći".I niko je nije lupio po ušima ni sa kakvom kaznom ni prijavom.
Što se tiče neodgovornih majki, i dalje stojim iza toga. Budi ti malo realan/na pa otiđi na neko igralište i pogledaj gdje se djeca vode kad im "prituži" , ko i gdje baca otpatke.Onaj ko za sobom ostavlja svoje otpatke nema se pravo buniti ni za tuđe.Za sve je odgovoran ljudski faktor.Da nisu možda psi razvalili igralište na Dobrinji?
Ako sam te uvrijedila, rekavsi da se takodjer vodis predrasudom i da gubis nit sa realnoscu, vodeci se licnom frustracijom, izvinjavam se.Ovim ne vrijedjam tvoju licnost, niti ono ko si ti, nego negodujem na tvoj rezon, koji iz licnog ugla vidim kao predrasudu.Ako je ko izgubio u ovom gradu, izgubila su djeca, definitivno.I ne znam igraliste ili travnjak, mimo licne avlije, gdje se dijete moze igrati.A sutra, da moje dijete potrci u parku ( ako ga ikada bude) i zaleti se na pseci izmet, to ce znaciti da je onaj koji je ostavio izmet svoga psa u travi, neodgovoran i nesolidaran.A civilne solidarnosti manjka na svim nivoima.I jos nesto, dijete koje mora u toalet, zasigurno ne moze cekati dok dodje kuci i kulturno skinuti hlacice da bi se popiskilo u wc solju ili vec tutu.Kod male djece, mokracni kanali nisu jos uvijek razvijeni, da bi dijete moglo kontrolisati nagon mokrenja pa fino pricekati, dok stigne kuci ili tamo odakle je doslo!!!! Stoga, zaista sumnjam da se radi o tolikim laznim mamama, kojima je mrsko odvesti dijete kuci u toalet.I na koncu, nije svaka mati u blizini kuce, a ako se nemamo cime pohvaliti u gradu, to su zasigurno ciste i uredne sanitarne prostorije.