Misljenja su bila podjeljena, tako da nisam mogao izvuci zakljucak sta je najbolje (uz razumnu cijenu).d2 wrote: ako nisu pomogli prethodni postovi onda nece ni sljedeci na istu temu...
Odluka je pala na zeder + home made alarm
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Misljenja su bila podjeljena, tako da nisam mogao izvuci zakljucak sta je najbolje (uz razumnu cijenu).d2 wrote: ako nisu pomogli prethodni postovi onda nece ni sljedeci na istu temu...
Gray wrote:Najsigurnije je imati auto koji niko neće
Ja imam Daihatsu kojeg imaju samo 3 u gradu, tako da ne brinem da će ga iko ukrasti, ni za šta im ne vrijedi
Pa mozda si cuo kako su upalili svoje auto i odslepali ukradeno. Znaci to sto si cuo paljenje auta, ne znaci da je bas bilo paljenje ukradenog auta, tako da ako nisi vidio iskreno ne vjerujem.Lesli Eldridž wrote:Nije odvučeno auto. Upalili i otišli. Ja čuo.
u blizini zenice,jedno noc otisao golf mk4,drugu pug 307,oba s kandzamaLesli Eldridž wrote:Stavi lavlju kandžu. Barem se vidi i odmah ih odbija. Još nisu skidane, a ako će odvuć auto, e onda tu nema pomoći. Po meni je kandža bolje jer se vidi i odbija ih.Ilija_Cvorovic wrote:Eto vidis. Meni stari navalio da ugradim taj Zeder, ali izgleda da je reklama jedno, a stvarnost drugo.
Posjetio sam Zeder site, druge forume i, koliko sam skonto, jedini nacin da ti maznu auto koje ima ugrađen Zeder je da ga odvuku. Ja imam nekakav Wegfahrsperre (koliko je sigurno?), pa sam konto da ga jos malo osiguram. Bolje ista nego nista.
pa ovo ti je isto kao da se hvalis da imas ruznu zenu....Gray wrote:Najsigurnije je imati auto koji niko neće
Ja imam Daihatsu kojeg imaju samo 3 u gradu, tako da ne brinem da će ga iko ukrasti, ni za šta im ne vrijedi
odakle znas da ga ne vozi neko ko ga je upravo ukrao u bg i dovukao ovamoelmer wrote:Bolje je imati bilo kakvu zaštitu nego nikakvu,
Ja sam lično na svoj auto ugradio Houdini lock,
Kad sam kupio auto bio sam u nedoumici kako šta i gdje oko te zaštite, kad u gradu vidim najnoviji Audi A6 3.0 TDI na Beogradskim tablicama i naljepnicu od Houdini Lock-a, tako da sam se u tom momentu odlučio za Houdini,
Lomljenjem volana, ali iskljucivo na novijim autima tipa golf IV i sl. na dvojkama i trojkama, koliko ja znam to nije moguce izvesti jer su im volani dosta jaki za raliku od novijih modela koji se mogu isčupati polugom. e sad, načuo sam da postoji neka tečnost koja zaledi čelik te ga nakon toga lako slomeedoze wrote: zeder je jedini koji nije provaljen,multilock je provaljen kiselinom,kandza ne znam cime,al nije vise adekvatna zastita
..
potpuni stranac wrote:Lomljenjem volana, ali iskljucivo na novijim autima tipa golf IV i sl. na dvojkama i trojkama, koliko ja znam to nije moguce izvesti jer su im volani dosta jaki za raliku od novijih modela koji se mogu isčupati polugom. e sad, načuo sam da postoji neka tečnost koja zaledi čelik te ga nakon toga lako slomeedoze wrote: zeder je jedini koji nije provaljen,multilock je provaljen kiselinom,kandza ne znam cime,al nije vise adekvatna zastita
..![]()
sto se tice kucne izrade, mislim da prekid struje koja ide za bos pumpu nije efikasan jer se moze prespojiti direktno sa akumulatora. elektricni ventil na dovod goriva mi fino zvuci, samo pojma nemam gdje bi se mogao pronaci prikladan ventil. ako ko zna nek javi.
daj se saberi, kucne frustracije iskaljuj na zeni, djeci, psu, macki, susjedu, šefu na poslu, japanskoj bubi i sl.d2 wrote:
ja sam cuo da u iraku ispaljuju frizidere na tenkove, frizider pogodi tenk i ovaj sav ispuca od zime...
de ba vise te glupe price o tecnim azotima i sranjima ...
očigledno je da ga koristiš u pogrešne svrhe.d2 wrote:nisam isao u skolu, ali za razliku od tebe imam nesto malo mozga i sluzi mi da razmisljam sa njim a ne da pricam gluposti
internet sranje prica.... "kao sto svi znamo"... "ocigledno je"...potpuni stranac wrote:očigledno je da ga koristiš u pogrešne svrhe.d2 wrote:nisam isao u skolu, ali za razliku od tebe imam nesto malo mozga i sluzi mi da razmisljam sa njim a ne da pricam gluposti