daj stavi koju sliku...
Chrysler 300
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kEN0
#76 Re: Chrysler 300
nek je sa srecom, zelim ti puno predjenih kilometara ...
daj stavi koju sliku...
daj stavi koju sliku...
-
bezzeze
#77 Re: Chrysler 300
mislio sam vise na tipa, " das milju maraka" = 100 hiljada. znam da su kmwhow wrote:znaci sta prije istekne, 100 milja ili 2010 godina
Ovdje u Kanadi su kilometri dakle ima jos oko 49 hiljada kilometara na transmisiji i motoru ili do maja 2011 pa sta dode prvo.
i,
jel se vec pokvario?
malo da te cujemo,
iskustva, sta ti ne valja?, oces li ga vec prodati?, jesi li se zajebao? i tako te stvari.
- Facaipo85
#78 Re: Chrysler 300
Ja sam sebi skoro uzeo 2005 Chrysler 300, 3.5 Touring
Nisam htio uzeti 300C jel kod njega je 5.4 mašina a zna svako da je skupo gorivo...
Kad dodje do voznje, za svoju velicinu nisam vozio bolje auto. Uzima krivine pravo "sportski" a
potrošnja goriva sve zavisi kako voziš. Ako si lagan sa gas-pedalom bit' ceš ugodno iznenadjen.
A o liniji da ne pricam, jednostavno je preljep. Unutra komotno moze sjesti 5 ljudi bez guranja.
A da, zaboravi spomenuti, kostao me je $15000. To je sa 48000 milja ili 77248 KM
Nisam htio uzeti 300C jel kod njega je 5.4 mašina a zna svako da je skupo gorivo...
Kad dodje do voznje, za svoju velicinu nisam vozio bolje auto. Uzima krivine pravo "sportski" a
potrošnja goriva sve zavisi kako voziš. Ako si lagan sa gas-pedalom bit' ceš ugodno iznenadjen.
A o liniji da ne pricam, jednostavno je preljep. Unutra komotno moze sjesti 5 ljudi bez guranja.
A da, zaboravi spomenuti, kostao me je $15000. To je sa 48000 milja ili 77248 KM
-
bezzeze
#79 Re: Chrysler 300
mala ispravka 5,7 masina, ne 5,4.Facaipo85 wrote:
a potrosnja u gorivu za modele recimo 2005 AWD, 3.5 i 5.7 je ista
ili malo bolja u korist 3.5 RWD
Chrysler 300 AWD
6 cyl, 3.5 L, Automatic 5-spd, Regular 15/22
Chrysler 300C AWD
8 cyl, 5.7 L, Automatic 5-spd, Regular 15/22
300 RWD
6 cyl, 3.5 L, Automatic 4-spd, Regular 17/25
Chrysler 300C RWD
8 cyl, 5.7 L, Automatic 5-spd, Regular 15/23
http://www.fueleconomy.gov/feg/bymodel/ ... _300.shtml
-
whow
#80 Re: Chrysler 300
bezzeze wrote:mislio sam vise na tipa, " das milju maraka" = 100 hiljada. znam da su kmwhow wrote:znaci sta prije istekne, 100 milja ili 2010 godina
Ovdje u Kanadi su kilometri dakle ima jos oko 49 hiljada kilometara na transmisiji i motoru ili do maja 2011 pa sta dode prvo.
i,
jel se vec pokvario?
malo da te cujemo,
iskustva, sta ti ne valja?, oces li ga vec prodati?, jesi li se zajebao? i tako te stvari.
Izuzetno sam zadovoljan sa ovim vozilom. Mislim da se radi o odlicnom paketu koji me po voznji i voznim karakteristikama podsjeca na vece Mercedese E klase a da pri tome zadrzava i onaj tipicni americki sarm , udobnost i izgled. Evo da kazem mashala nista se ne kvari sve radi kako treba sto je i za ocekivati za vozilo koje je tek preslo 50 -tak hiljada kilometara. 250 ks pod haubom za nekoga tko je navikao vozati VW TDI i benzin masine sa stotinjak konja izaziva pravu histeriju svaki put kada pritisnes gas i osjetis djejstvo mehanickih sila i silnica, automatski izaziva osmjeh na licu. Zadnja vuca je naravno prica za sebe i svi oni koji nikada nisu imali priliku voziti automobil sa zadnjom vucom nece znati o cemu govorim ali ce me zato oni koji vozikaju vozila sa zadnjim pogonom itekako znati o cemu govorim. Sve u svemu , iako ovo nije najskuplje auto koje sam imao mislim da se radi o do sada najdrazem . O prodaji ne razmisljam u naradne dvije godine . Mozda i najinteresantniji podatak je i taj da potrosnja uopste nije toliko strasna kao sto sam mislio . 300 sa 3.5 V6 masinom trosi odprilike kao VW Jetta/ Rabbit sa 2.5l , 5 cilndara masinom. Cujem da slijedece godine izlazi novi 300 i govori se o ugradnji veceg broja komponenti iz Mercedesove ergele sto je svakako dobra vijest.
-
bezzeze
#81 Re: Chrysler 300
whow wrote:
Izuzetno sam zadovoljan sa ovim vozilom. Mislim da se radi o odlicnom paketu koji me po voznji i voznim karakteristikama podsjeca na vece Mercedese E klase a da pri tome zadrzava i onaj tipicni americki sarm , udobnost i izgled. Evo da kazem mashala nista se ne kvari sve radi kako treba sto je i za ocekivati za vozilo koje je tek preslo 50 -tak hiljada kilometara. 250 ks pod haubom za nekoga tko je navikao vozati VW TDI i benzin masine sa stotinjak konja izaziva pravu histeriju svaki put kada pritisnes gas i osjetis djejstvo mehanickih sila i silnica, automatski izaziva osmjeh na licu. Zadnja vuca je naravno prica za sebe i svi oni koji nikada nisu imali priliku voziti automobil sa zadnjom vucom nece znati o cemu govorim ali ce me zato oni koji vozikaju vozila sa zadnjim pogonom itekako znati o cemu govorim. Sve u svemu , iako ovo nije najskuplje auto koje sam imao mislim da se radi o do sada najdrazem . O prodaji ne razmisljam u naradne dvije godine . Mozda i najinteresantniji podatak je i taj da potrosnja uopste nije toliko strasna kao sto sam mislio . 300 sa 3.5 V6 masinom trosi odprilike kao VW Jetta/ Rabbit sa 2.5l , 5 cilndara masinom. Cujem da slijedece godine izlazi novi 300 i govori se o ugradnji veceg broja komponenti iz Mercedesove ergele sto je svakako dobra vijest.
da, da rekao sam ti ja.
izasao je novi 300 od ove godine, tako nekako u martu. slijedeci je 2010. vazi za sve modele ne samo za 3.5
poboljsane skoro sve prijasnje mane, te ojacana karoserija.
i sad ti na tom autu imas masu njemackih dijelova. neke obicne stvari, kao recimo farovi sa povecalom su nemcija, volan itd
ne rece jos koje je boje?
-
whow
#82 Re: Chrysler 300
Mislim da se boja zove magnesioum pearlcoat u biti je pastelno zelena boja . Meni su sve boje vise manje o.k. samo nek nije ljubicasta ili tirkizna. Crna boja je malo nezgodna jer se na njoj bas sve vidi kao i na bijeloj koja je takoder osjetljiva a sve ostalo je "game". Kad smo vec kod teme mozes li mi reci koje gorivo sipas za 3.5L , ja sam citao da moze i 87 a i 89 oktana.bezzeze wrote:whow wrote:
da, da rekao sam ti ja.
izasao je novi 300 od ove godine, tako nekako u martu. slijedeci je 2010. vazi za sve modele ne samo za 3.5
poboljsane skoro sve prijasnje mane, te ojacana karoserija.
i sad ti na tom autu imas masu njemackih dijelova. neke obicne stvari, kao recimo farovi sa povecalom su nemcija, volan itd
ne rece jos koje je boje?
-
bezzeze
#83 Re: Chrysler 300
ne znam za 3.5.whow wrote:
Mislim da se boja zove magnesioum pearlcoat u biti je pastelno zelena boja . Meni su sve boje vise manje o.k. samo nek nije ljubicasta ili tirkizna. Crna boja je malo nezgodna jer se na njoj bas sve vidi kao i na bijeloj koja je takoder osjetljiva a sve ostalo je "game". Kad smo vec kod teme mozes li mi reci koje gorivo sipas za 3.5L , ja sam citao da moze i 87 a i 89 oktana.
ja sipam midgrade.
kako pise u prirucniku tako sipaj.
-
whow
#84 Re: Chrysler 300
Vjerovali ili ne ove slike su uslikane na April 21, 2008. Temperatura izmedu -15 i -20 . Teren idealan za igru . Snjega 20 cm. Pozdrav iz dijaspore.
-
kEN0
#85 Re: Chrysler 300
mjera!whow wrote:
Vjerovali ili ne ove slike su uslikane na April 21, 2008. Temperatura izmedu -15 i -20 . Teren idealan za igru . Snjega 20 cm. Pozdrav iz dijaspore.
-
aminchev2
#86 Re: Chrysler 300
ti si u alberti?whow wrote:
pardon. pardon.
blonde moment. pise da si u edmontonu.
kod nas ovdje je +22
seli se OVAMO!
vise su takse (13%), ali imamo ljepse vrijeme
- Šeha
#87 Re: Chrysler 300
Ovo auto ti je za juli i august, kad nemate snijega 
Za ostatak godine gledaj kakav dobar ratrak da uzmes

Za ostatak godine gledaj kakav dobar ratrak da uzmes
-
aminchev2
#88 Re: Chrysler 300
dobri su 300MsŠeha wrote:Ovo auto ti je za juli i august, kad nemate snijega
Za ostatak godine gledaj kakav dobar ratrak da uzmes![]()
![]()
imaju fin "drive" i dobro se ponasaju na snijegu
moj prijatelj ga ima.
nikakvih problema nema, kao na primjer sa bendzom, gdje je kolegica morala u gepeku sjediti da bi auto moglo voziti u snijegu
-
whow
#89 Re: Chrysler 300
Joj danas evo jos gore , pada evo vec treci dan ne prestaje. Ako ovako nastavi bogami ce trebati i ratrak. Ma obicno nije ovako lose mislim da je prosjecna temperatura za ovo doba godine nekih +15 al ovo neki kijamet udario pa ne popusta.Šeha wrote:Ovo auto ti je za juli i august, kad nemate snijega
![]()
@Amnichukm, eto me tamo ako me primas.
-
aminchev2
#90 Re: Chrysler 300
whow wrote:Joj danas evo jos gore , pada evo vec treci dan ne prestaje. Ako ovako nastavi bogami ce trebati i ratrak. Ma obicno nije ovako lose mislim da je prosjecna temperatura za ovo doba godine nekih +15 al ovo neki kijamet udario pa ne popusta.Šeha wrote:Ovo auto ti je za juli i august, kad nemate snijega
![]()
@Amnichukm, eto me tamo ako me primas.
bujrum ba
BUJRUM!
bjezi odatle
jedva sam se iz Winnipega preselila. Hladno u PM!
-
kEN0
#91 Re: Chrysler 300
ma jebo to sve, bosna rox !