Za oženjene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
luciferino

Post by luciferino »

chuchumbamayumbe wrote:
luciferino wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Prije djece smo imali vremena za sve, a onda dosla mala prdara, pa ubrzo zatim i njen mali braco...sada nemamo vremena ni da zube operemo svaki dan, a sto se tice sexa, zaboravio sam kada je to bilo zadnji put. Valjda se moze progledati kroz prste, drugo dijete nam je staro samo mjesec dana. :)
Cuj, ona mala prdara, a on mali braco. :roll: :-)

Čestitke i od mene!
Tako njoj tepamo, prdara... :)
Sada manje prdi, ali kada je bila skroz mala, rafalala je zestoko!
A ona zove brata - braco, pa otud i njegov "nadimak".
Nema nista lose u tome kako ih zovemo.
:lol:
Ma znam da nema ništa loše i da je od milja, samo nemojte da joj nadimak ostane do tinejdžerskih dana.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

komi wrote:muskarceva mama je najbolji muskarcev prijatelj i mama je svetica
ti povedi mamu zeni, pa ces vidjeti rahatluka.
:D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

callmethebreeeze wrote:
komi wrote:muskarceva mama je najbolji muskarcev prijatelj i mama je svetica
ti povedi mamu zeni, pa ces vidjeti rahatluka.
Ili da ostane s mamom, sta ce se i zeniti :D
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

callmethebreeeze wrote:
SsTtEeLlAa wrote:
callmethebreeeze wrote:mislim da je razlog sto neki nasi muskarci ne zele nista da rade po kuci jako jednostavan: nisu zivjeli sami.
Apsolutno se slazem s tobom u ovoj konstataciji....... Istina je da je citav zivot njemu po glavom bila njegova mama i jednostavno je naucen tako da zivi... Medjutim njegova mama nije radila i nije imala nikakvih drugih obaveza osim ugoditi njemu i njegovom ocu, dok ja radim i imam milon drugih obaveza....
I da.... u pravu si...ako skontaju da je bolje podjelit poslove onda je dobro oboma....samo problem je u tome da li svi to skontaju ili samo neki ??:D
ah, cuj, da se to lako srediti. nemoj prati sudje i kuhati rucak par dana pa ces vidjeti. ili kuhaj i peri samo sebi. jebo teoriju, zivjela praksa.
p.s ima i mama koje su radile pa opet direktno s posla u kuhinju, a onda se muzevi cude kako im to zena vise nije atraktivna i ne moze imati sex.
Znam ja da ima i moja mama je isto tako cim dodje kuci odmah za sporet..Evo i ja tako...Medjutim nije u tome problem... Nije problem da ja nesto skuham, operem, ispeglam vec je problem u tome da on kad dodje kuci samo se zavali , upali TV... kao da kopa 8 sati a ja kao da lezim na poslu :D i jos mene pocne zajebavat :D
Fair Life

Post by Fair Life »

furuna wrote:period "svjeze ozenjen"? zavisi "kolikim" ga smatras :D
helem, ja sam 2,5g u braku, i vjeruj da sad imam 3x vise vremena nego prije...valjda hanuma, dok me nije skroz upecala, navaljivala da se vecina vremena provodi zajedno...nakon "u zlatni okov je prsten pao" pusta me gdje hocu :D ma imam sa kolegama s posla termine fudbala, odbojke, plivanje, stoni tenis,... valjda skontala da trebam zategnuti mishice :D il' barem jedan od njih :D :D :D :D
Image
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

SsTtEeLlAa wrote:
callmethebreeeze wrote:
SsTtEeLlAa wrote: Apsolutno se slazem s tobom u ovoj konstataciji....... Istina je da je citav zivot njemu po glavom bila njegova mama i jednostavno je naucen tako da zivi... Medjutim njegova mama nije radila i nije imala nikakvih drugih obaveza osim ugoditi njemu i njegovom ocu, dok ja radim i imam milon drugih obaveza....
I da.... u pravu si...ako skontaju da je bolje podjelit poslove onda je dobro oboma....samo problem je u tome da li svi to skontaju ili samo neki ??:D
ah, cuj, da se to lako srediti. nemoj prati sudje i kuhati rucak par dana pa ces vidjeti. ili kuhaj i peri samo sebi. jebo teoriju, zivjela praksa.
p.s ima i mama koje su radile pa opet direktno s posla u kuhinju, a onda se muzevi cude kako im to zena vise nije atraktivna i ne moze imati sex.
Znam ja da ima i moja mama je isto tako cim dodje kuci odmah za sporet..Evo i ja tako...Medjutim nije u tome problem... Nije problem da ja nesto skuham, operem, ispeglam vec je problem u tome da on kad dodje kuci samo se zavali , upali TV... kao da kopa 8 sati a ja kao da lezim na poslu :D i jos mene pocne zajebavat :D
Pa bona, znas li se ti naljutiti :? :D
Fino i ti dodjes s posla, zavalis se pred TV i pocnes ga zahebavati :D
dnaxy

Post by dnaxy »

Dajdo wrote:moze li se pridruzit i jedna sto se upravo sprema da izadje iz pomenutog statusa (a nije kratko trajao)....? ono, cisto da zaokruzimo pricu....?

a bilo divno krasno idealno, tolerancija razumijevanje i sve ostalo...
Problem je u tome, sto meni ne smeta da izlazi s društvom kad hoce, koliko hoce i dokle hoce i što mu ne dajem rok da nesto uradi...
jest, ista sam ti taka bila.... (cak se i u onoj prici o postavljanju slika, a bome i o razvaljivanju stomacica kod doticnog - nikad kod mene! - nalazim...)
pa se apetiti prosirili.... posebno kad je doslo ovo:
Sacekaj prvo dijete, pa ces odmah promijeniti odnos prema muzu. On da derneci sa rajom i udara po pivama, a ti da ljuljas dijete i mijenjas mu pelene
"hajde boga ti sta fali, neka ga, ja sam svakako neispavana po cijelu noc od ustajanja djetetu jer doticni nikad nista ne cuje....."
a moj "jaran" polako preso sa izlazaka s rajom i pucanja lopte na pucanje... sekretarica :roll:

tja sta ces.
a ja bome, ne budi mi mrsko, presla kod advokata :)

idemo dalje. al ne bi mi vise na um palo da se udam.
svoje dijete imam, a sve ostalo mogu i bez braka - sta vise, ne samo da mogu nego bome jedva i cekam da se i ja malo bacim u taj 'slobodni svijet'...
predugo sam bila samo slatka zenica, najbolji jaran, mama a bome i vrijedni privrednik ;-) - hajmo sad malo ludovati 8-)

elem, jel brak gubljenje vremena?
apsolutno.
Vrlo dobra tema.:D procito sam je od samog pocetka, pa da se osvrnem na ovo.Ja zivim sam,od svoje 20 god. takve okolnosti.i u sustini sve sam i radim od tad,naucio me zivot mnogo toga.onda sam se i ozenio sa 22 i kako se sve hoce,sve merak sve super.dok nekad nisam skonto da je mirna krajina dok ja sutim i radim sve,a doticnoj mrsko i jelo napravit.u godinu i po naseg braka nije mi 5 puta napravila jelo.a ja radio,ona isla u skolu..i kad sam se povukao iz svega onda sam postao nevaljat.te ovo nevalja te ono,prije nisam takav bio.fore fazone.da skratim,dok sam bio magarac bilo je divno i krasno i nije bilo boljeg covjeka od mene, kasnije sam bio najgori.tu smo se i rastali..opet sam zivim,i uzivam u zivotu. ali opet..
jel brak gubljenje vremena?
NIJE.
i sigurno necu ulazit u brak samo da bi dijete mogao napravit.ima tu mnogo toga vise.
Mocart kuglica

Post by Mocart kuglica »

"Jednog lijepog dana jednom covjeku se smucilo da odlazi na posao svaki dan dok njegova zena stalno ostaje kod kuce. On je zelio da ona vidi kroz sta sve on prolazi, te se pomolio: Dragi Gospodine: Ja idem na posao svaki dan i radim tamo 8 sati dok moja zena samo ostaje kuce. Zelim da ona zna kroz sta sve prolazim i zato Te molim da dozvolis da se njeno tijelo
zamijeni sa mojim na jedan dan. Amen.````

Bog je, u svojoj beskrajnoj mudrosti, odobrio covjeku tu zelju.

Slijedeceg jutra,covjek se probudio kao zena. Ustao se, spremio dorucak svojoj supruzi, probudio djecu, pripremio im odjecu za skolu, postavio dorucak, spakirao uzinu, odvezao ih u skolu, vratio se kuci i pokupio
stvari koje su za kemijsko ciscenje, odnio ih na kemijsko, svratio u banku da podigne novac, obavio kupovinu, zatim otisao do kuce da ostavi namirnice, poplaca racune i sredi cekovnu knjizicu. Zamijenio je pijesak u kutiji za macku i okupao psa. Tada je vec bilo 13 h te je pozurio da namjesti krevete u spavacim sobama, opere rublje, usisa, prebrise prasinu i obrise pod u kuhinji; odjurio je po djecu u skolu i upustio se u prepirku sa njima na putu do kuce. Spremio im je mlijeko i kolacice i pomogao im oko domacih zadataka. Zatim je pripremio dasku za peglanje, pa je gledao TV dok je peglao rublje. U 16.30 je poceo guliti krumpire i prati povrce za salatu, valjao snicle u prezle i ljustio grasak za veceru. Poslije vecere, ocistio je kuhinju,ukljucio masinu za sudje, slozio ispeglano rublje, okupao djecu i stavio ih na spavanje. U 9 uvecer je bio iscrpljen a kako kucni poslovi jos uvijek nisu bili zavrseni, otisao je u krevet jer se od njega ocekivalo da vodi ljubav sa zenom, sto je nekako uspio obaviti bez zalbi.

Sljedeceg jutra, cim se probudio kleknuo je kraj kreveta i rekao:

````Gospode, ne znam sto sam mislio. Mnogo sam pogrijesio kada sam zavidio zeni sto svaki dan ostaje kod kuce dok sam ja na poslu. Molim Te, kad Te molim, dozvoli da se vratim u svoje
tijelo.````

Gospod mu, u svojoj velikoj mudrosti, odgovori:

```` Sine moj, osjecam da si naucio svoju lekciju, i bit cu sretan da sve vratim onako kako je bilo. Samo, morat ces sacekati 9 mjeseci. Prosle noci si zatrudnio.```` "
luciferino

Post by luciferino »

callmethebreeeze wrote:moje uvjerenje da je dobro zivjeti "grijehu" prije zenidbe se samo pojacalo citajuci pojedine postove.

mislim da je razlog sto neki nasi muskarci ne zele nista da rade po kuci jako jednostavan: nisu zivjeli sami.

sjecam se kad sam bio mladji i kad smo buraz i ja zivjeli kod mame, uvijek je ona radila vecinu poslova iako je znala reci "ako ne zelite prati sudje onda pretpostavljam da ne zelite jesti". jednostavno, cesto smo se izvlacili, ali smo se ipak stigli nauciti raditi te neke osnovne stvari.

medjutim, preseljenje u vlastiti stan mi je bila najbolja skola. tada sam se jednostavno naucio da de sudje mora oprati (iako sam ga ja znao slagati po sudoperu pa ga zaliti serpom kipuce vode samo da ono najodvratnije maknem), naucices se da se rucak ne kuha sam, da se kosulja ne pegla sama i tako dalje... najvaznije od svega je sto skontas da su ti poslovi zahtjevni, dosadni i da nikome nije merak to raditi.

jos kad skontas da ako se ti dosadni poslovi u vezi podijele onda ce oboje imati vise vremena, kako za sebe tako i jedno za drugo.
E vidiš, naša sredina ti je po tom pitanju pravo čudna. Meni se stvarno smuči kad se sjetim raznoraznih komentara i nekakvog zaziranja koje sam osjetila na sopstvenoj koži. Onda je tu obavezno ispitivanje "je li ona trudna", ali ne pitaju nikada direktno nego idu preko sestre. Nisam mogla proći pored rode u zološkom da ne prođe bez komentara "Čuvaj se rode!" Boga pitaj šta se to u njihovim glavama dešava i kako to oni zamišljaju život jednog nevjenčanog para (seks prije doručka, seks na stolu, seks nakon kafe, seks prije ručka, seks na balkonu, seks na biciklu, seks za večeru i naravno prije spavanja).

Zajednički život prije braka je super stvar. Ko ima uslova da proba, neka obavezno proba. Ono što se dešava u braku jeste da, kada se zakačite, nemate odvojene stanove gdje se možete pečiti dok vas huja ne prođe (osim ako ne živite u nekoj vili ili svako ima svoj kućerak na kraju grada). Živite pod istim krovom, svako ima svoj karakter, svako ima svoje navike i sukoba će biti sigurno. Uostalom, neće mama i tata trpiti karafeke vašeg bračnog partnera nego vi sami i bolje da ga upoznate prije nego što se pokajete u braku.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

ma ženmske samo preko....hhmmmmm :D

Image
Dajdo

Post by Dajdo »

...boga ti dnaxy, gdje, od svih postova, nadje moj post da citiras, kad nam price nemaju ama bas nista zajednicko...?

ziv bio nemoj vise - tebi tvoje misljenje meni moje - a ja nekako mislim da imam itekakvu podlogu za potkovano misljenje nakon 12 godina sto zajednickog zivota sto braka (ne, ne pravim distinkciju izmedju to dvoje), sto hiljada teskoca i radosti preturenih preko glave i zajednickog maksumceta....

ja licno mislim da taj komad papira ne vrijedi, ja licno nemam ni zelju ni potrebu da se ikad vise udam - a sto se tice ljubavi, da, njoj se nadam, da cu naci novu i da ce biti prava - i da, za ljubav mislim da vrijedi.
(samo nazalost ima puno ljudi koji nisu vrijedni ljubavi...)

toliko od mene. over and out.
dnaxy

Post by dnaxy »

Dajdo wrote:...boga ti dnaxy, gdje, od svih postova, nadje moj post da citiras, kad nam price nemaju ama bas nista zajednicko...?

ziv bio nemoj vise - tebi tvoje misljenje meni moje - a ja nekako mislim da imam itekakvu podlogu za potkovano misljenje nakon 12 godina sto zajednickog zivota sto braka (ne, ne pravim distinkciju izmedju to dvoje), sto hiljada teskoca i radosti preturenih preko glave i zajednickog maksumceta....

ja licno mislim da taj komad papira ne vrijedi, ja licno nemam ni zelju ni potrebu da se ikad vise udam - a sto se tice ljubavi, da, njoj se nadam, da cu naci novu i da ce biti prava - i da, za ljubav mislim da vrijedi.
(samo nazalost ima puno ljudi koji nisu vrijedni ljubavi...)

toliko od mene. over and out.
pa citam ostale i kontam se manje vise suplja kao po obicaju.:D jedino ti izgubila nadu u sve to pa reko da te malo probudim.pa nemoj bona.nije svaki isti :D
i mislim da nam price itekako imaju zajednicko,mozda ja nisam svoju isprico do kraja ;)
fakat da postujem tvoje misljenje,i cijenim ga.samo ovo je forum i valjda se mogu osvrnut na nesto bez da mi do odma prebacujes preko nosa :D

a ovo zadnje..kako bi rekao sitting bull howgh :D
missko

Post by missko »

Ma kako citam ove postove i sagledam svoju situaciju cini mise da smo svi isti a u sustini nista isto nije. Sad mogu da ispricam svoju situaciju gdje sam ja kao domacin a imam puno vise vremena od zene jer radim samo navecer i vikendom i to samo po pozivu. Zena radi normalno radno vrijeme od 8-5 i ja pazim na kucu i dijete u toku dana. Ustajanje u 8 ili cak i ranije s tim sto po noci ustanem jos par puta radi djeteta, igranje do pola 9 zatim presvlacenje umivanje pranje zuba pa tek onda ja u kupatilo, u 10 sati dorucak dok ga nahranim i pocistim sta je sve izmrvio traje do 11, zatim ponovo igra pa presvlacenje i pranje guzice, da bi ga oko 12 uspavao. Tad imam vremena za tusiranje brijanje i te stvari licne higijene,napravim kafu i gricnem nesto usput,pola 2 budan mali pa opet ide presvlacenje umivanje zubi i ide se vani na igranje do 4 sata. Svratim usput u kupovinu i kuci izvrsim pripremu za vecere odledim meso izdinstam ili sta ja znam sta treba zavisi od vecere, u to dolazi azbaha (zena) s posla i dovrsi veceru igra se s malim a ja jedva cekam da se zavalim samo mozak sekundu da opustim misleci da sam zasluzio al onda azbaha stupa na djelo pa sta je ovo ti stalno spavas ti imas vremena toliko a nikad nisi naspavan jesi bolestan kako ja sve stignem,. Kad ja pomislim da sam sve dobro uradio i da ce bit zadovoljna ona uvijek nadje nesto. Kuci ona samo cisti kupatilo i pegla ves a ostalo ja , usisavanje krecenje brisanje prasine ves i sudje uz pomoc masina. Plus klanjam tokom dana svih 5 vakat namaza. Tako da i zene kada su u situacijama koje im dozvoljavalju ponasaju isto kao muskarci. Znaci ne treba fokusirati tezu samo na stvari i muski ovo muski ono nego ljudi smo i imamo slicne osobine.
dnaxy

Post by dnaxy »

missko wrote:Ma kako citam ove postove i sagledam svoju situaciju cini mise da smo svi isti a u sustini nista isto nije. Sad mogu da ispricam svoju situaciju gdje sam ja kao domacin a imam puno vise vremena od zene jer radim samo navecer i vikendom i to samo po pozivu. Zena radi normalno radno vrijeme od 8-5 i ja pazim na kucu i dijete u toku dana. Ustajanje u 8 ili cak i ranije s tim sto po noci ustanem jos par puta radi djeteta, igranje do pola 9 zatim presvlacenje umivanje pranje zuba pa tek onda ja u kupatilo, u 10 sati dorucak dok ga nahranim i pocistim sta je sve izmrvio traje do 11, zatim ponovo igra pa presvlacenje i pranje guzice, da bi ga oko 12 uspavao. Tad imam vremena za tusiranje brijanje i te stvari licne higijene,napravim kafu i gricnem nesto usput,pola 2 budan mali pa opet ide presvlacenje umivanje zubi i ide se vani na igranje do 4 sata. Svratim usput u kupovinu i kuci izvrsim pripremu za vecere odledim meso izdinstam ili sta ja znam sta treba zavisi od vecere, u to dolazi azbaha (zena) s posla i dovrsi veceru igra se s malim a ja jedva cekam da se zavalim samo mozak sekundu da opustim misleci da sam zasluzio al onda azbaha stupa na djelo pa sta je ovo ti stalno spavas ti imas vremena toliko a nikad nisi naspavan jesi bolestan kako ja sve stignem,. Kad ja pomislim da sam sve dobro uradio i da ce bit zadovoljna ona uvijek nadje nesto. Kuci ona samo cisti kupatilo i pegla ves a ostalo ja , usisavanje krecenje brisanje prasine ves i sudje uz pomoc masina. Plus klanjam tokom dana svih 5 vakat namaza. Tako da i zene kada su u situacijama koje im dozvoljavalju ponasaju isto kao muskarci. Znaci ne treba fokusirati tezu samo na stvari i muski ovo muski ono nego ljudi smo i imamo slicne osobine.
da ti nisi gigolo :D

buraz, nije ti lako..
d2

Post by d2 »

SsTtEeLlAa wrote:Kako je fino procitati postove pojednih forumasica u kojima navode da njihovi muzevi peru sudje, peglaju, peru prozore i Wc skoljke... Nije da i ja nebi voljela da i moj muz radi to al jednostavo ne zeli i nece ... Znaci 90% poslova u kuci je spalo na mene, a i ono kad on nesto treba uradit treba mu pisat pismene molbe... Vjerujem da sam i ja vecim djelom kriva zbog toga , sto nisam na samom pocetku naseg braka rekla ne moze to tako, jer sad koliko god se trudila i pricala on jednostavno kaze... Kako si prije mogla mozes i sad....

Dalje... sto se tice slobodnog vremena jako malo ga imam.....tj cini mi se da mi dan traje 38 sati da bi mi bilo malo... Kad sam se tek udala, svo svoje slobodno vrijeme provodila sam u kuci radeci nesto, a vrlo rijetko bih negdje izasla... Medjutim sada sam i ja okrenula plocu ...jednostavo ne mogu tako zivjeti vise... Sada se i spremim i izadjem sa kolegicama na kafu, malo prohodam s njima i u svoje slobodno vrijeme sebi nesto drugo organizujem, osim spremanja kuce....

Eto toliko ....Vjerovatno cete se sad iscudjavati kako mogu tako da zivim, al eto zivim :D
bil se udala ? :)
pici

Post by pici »

ako ženmkice nemereš pobijediti onda im se pridruži :D

Image
Sarayman

Post by Sarayman »

Malo fali ovom iznad da ima dobre noge i za zenu.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

missko wrote:Ma kako citam ove postove i sagledam svoju situaciju cini mise da smo svi isti a u sustini nista isto nije. Sad mogu da ispricam svoju situaciju gdje sam ja kao domacin a imam puno vise vremena od zene jer radim samo navecer i vikendom i to samo po pozivu. Zena radi normalno radno vrijeme od 8-5 i ja pazim na kucu i dijete u toku dana. Ustajanje u 8 ili cak i ranije s tim sto po noci ustanem jos par puta radi djeteta, igranje do pola 9 zatim presvlacenje umivanje pranje zuba pa tek onda ja u kupatilo, u 10 sati dorucak dok ga nahranim i pocistim sta je sve izmrvio traje do 11, zatim ponovo igra pa presvlacenje i pranje guzice, da bi ga oko 12 uspavao. Tad imam vremena za tusiranje brijanje i te stvari licne higijene,napravim kafu i gricnem nesto usput,pola 2 budan mali pa opet ide presvlacenje umivanje zubi i ide se vani na igranje do 4 sata. Svratim usput u kupovinu i kuci izvrsim pripremu za vecere odledim meso izdinstam ili sta ja znam sta treba zavisi od vecere, u to dolazi azbaha (zena) s posla i dovrsi veceru igra se s malim a ja jedva cekam da se zavalim samo mozak sekundu da opustim misleci da sam zasluzio al onda azbaha stupa na djelo pa sta je ovo ti stalno spavas ti imas vremena toliko a nikad nisi naspavan jesi bolestan kako ja sve stignem,. Kad ja pomislim da sam sve dobro uradio i da ce bit zadovoljna ona uvijek nadje nesto. Kuci ona samo cisti kupatilo i pegla ves a ostalo ja , usisavanje krecenje brisanje prasine ves i sudje uz pomoc masina. Plus klanjam tokom dana svih 5 vakat namaza. Tako da i zene kada su u situacijama koje im dozvoljavalju ponasaju isto kao muskarci. Znaci ne treba fokusirati tezu samo na stvari i muski ovo muski ono nego ljudi smo i imamo slicne osobine.
svaka cast :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ljudi dragi gdje vam je ljubav i uzajamno postovanje? O cemu ste pricali prije nego ste se odlucili za brak?Ok, svjesna sam da uvijek ona druga strana moze da glumata i da se dosta stvari otkrije tek u braku...ali...mislim da neokacene slike na zidu su samo ona kap koja preljeva casu svih dotadasnjih stinica koje se nisu razgovorom rijesile nego se presucivale i ignorisale. Ja sam ostala neudata do sada, ne zato sto me niko nije htjeo, nego sto sam kroz veze shvatila da ja nisam zena za njih ili da oni nisu muzevi za mene. Tako mi se desilo da sam "izbjegla" dozivotne probleme sa svekrvom, ili u drugom slucaju,da budem neko ko ce da bude i musko i zensko u vezi...ko ce da donosi platu, radja djecu, odgaja ih, kuha, pere, kontrolise osigurace, zove majstore kad se nesto pokvari i sl.... Nije mi svejedno sto sam halalila prvi put godinu dana svog zivota, drugi put 3 godine...jer kad shvatim...mogla sam da budem citav zivot nesretna.
ne baca se tek tako brak. Na zalost, svakodnevno slusam probleme u braku i probleme oko rastave....ali ljudi moji prestanite biti razmazena djeca i traziti krivca u onom drugom da bi opravdali svoje razmazeno ponasanje. Ne znam sta me ceka u braku, zato sada drzim oci sirom otvorene i u brak cu stupiti tek onda kada shvatim da mi za tog covjeka nije mrsko nista uraditi, da sve sto radim za njega-radim i za nas, da svaki dinar koji zaradim da je to nas dinar, da djete koje rodim-da je to nase dijete, da kad je on tuzan-da i ja placem...
a sve ovo je moguce kad taj neko uspije da me usreci svojim prisustvom, kada nebudem mogla zamisliti ovaj zivot bez njegovog disanja...
znam 100% da se nebi upustila u brak s osobom s kojom nebi moglarazgoavarti, jer na kraju samo razgovor ostane. Sve je lako kada si mald, i djeca dodju, odrastu i odu, sex s godinama iscezne... ostaje samo razgovor... zato pokusajte prvo razgovarati sa osobom pa tek onda potezati za razvodom... kaosto neko rece, zavali se na kauci gleda tv, lezi i ti pored njega i reci da si pozelila da se grlis, jebo rucak, narucite nesto,...pokusaj sama zakaciti slike pa razvali zid...i onda reci da nisi htejla vise da ga peglas sa molbama... napravi neki gest paznje, nesto sto ce ga obradovati kad dodje kuci... :sad:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Sto se tice mene i moje zene, stvari su ovakve...
Budjenje u 07:00, jutarnja higijena, pa zatim uglavnom popijemo kafu "smirom". Otprilike tada se budi i mala beba (1 mjesec) i zena ga presvuce, podoji, folovi-golovi...Ja nahranim ribice u akvarijum. :D
Tada nesto prezalogajimo.
Zatim izmedju 0830-0900 odlazak u kupovinu, pijaca, placanje racuna (ako treba) - to je moj posao.
Dok to obavim probudi se drugo dijete, negdje oko 0900. Ja sam zaduzen za malu (17 mjeseci), presvucem je, napravim nesto za klopu, nahranim je ako stignem, jer vec u 10 zurim na posao.
Ostatak dana pripada zeni jer se ja vracam doma tek oko 2000.
Znaci, zena kuha, brine se o djeci, njeno je i peglanje.
Ja ponekad ukljucim masinu za ves, malo cesce masinu za sudje, a sto se tice usisavanja, to je striktno moja odgovornost.
Za pranje prozora platimo zeni da nam to odradi za cvaju, dobro nama a dobro i njoj.
Moje je i kupanje starijeg djeteta, zena kupa mladje.
Sta ja znam, shvatam da sam poprilicno lijen, ali daleko od toga da nista ne radim kako ovdje neke djuvegije rekose... :)
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

u cemu je problem? jel opcenito do muskaraca, do naseg mentaliteta ili je ipak individualna stvar?
pici

Post by pici »

kod mene je situacija pod stalnom kontrolom,eve vako....
ustanem se kada namirušim kahvu,jedno oko se polako diže dok drugo se oporavlja od sna.Higijena na nivou,uzmem koji casopis i do 12:00 sam u ćenifi.Djeca su vec,valjda tu negdje il u školi il po sobama.Ja polahko dolazim do kompa,koji teškom mukom palim.Dorucak je u kuhinji pa ide ona "Ako nece brdo muhamedu,muhamed ce brdetu".Poslije dorucka ubrzo sleduje rucak,pa se usesredujem na cekanje da žena dojde s posla i prihvati se bracne obaveze.Kada smo svi na rucku zajedno,pricamo dogadaje i viceve.Slijedi poslije podnevni odmor,koji mi žena prekine zveckanjem u kuhinji,suđe se samo nece oprat.Od 19:00 do 21:00 gledamo omiljene sapunice.Djeca su opet tu negdje,motaju.Supruzi oko 23:00 pozelim lahku noc,a onda se posvetim pregledu interneta.Jedva cekam miris jutarnje kahve.
Last edited by pici on 07/03/2008 17:16, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

pita_zeljanica wrote:u cemu je problem? jel opcenito do muskaraca, do naseg mentaliteta ili je ipak individualna stvar?
Ja mislim da je vise individualno.
Krecem od sebe... ako volim svoju zenu (a volim, naravno) ne bih mogao gledati kako ona "rinta" po kuci po citav dan, dok ja shaltam daljinski i cugam dobro ohladjeno vopi.
Naravno, osim kada je u pitanju LIGA SAMPIONA! :D
chuchumbamayumbe

pici wrote:kod mene je situacija pod stalnom kontrolom,eve vako....
ustanem se kada namirušim kahvu,jedno oko se polako diže dok drugo se oporavlja od sna.Higijena na nivou,uzmem koji casopis i do 12:00 sam u ćenifi.Djeca su vec,valjda tu negdje il u školi il po sobama.Ja polahko dolazim do kompa,koji teškom mukom palim.Dorucak je u kuhinji pa ide ona "Ako nece brdo muhamedu,muhamed ce brdetu".Poslije dorucka ubrzo sleduje rucak,pa se usesredujem na cekanje da žena dojde s posla i prihvati se bracne obaveze.Kada smo svi na rucku zajedno,pricamo dogadaje i viceve.Slijedi poslije podnevni odmor,koji mi žena prekine zveckanjem u kuhinji,suđe se samo nece oprat.Od 19:00 do 21:00 gledamo omiljene sapunice.Djeca su opet tu negdje,motaju.Supruzi oko 23:00 pozelim lahku noc,a onda se posvetim pregledu interneta.Jedva cekam miris jutarnje kahve.
Selo veselo? :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

chuchumbamayumbe wrote:
pita_zeljanica wrote:u cemu je problem? jel opcenito do muskaraca, do naseg mentaliteta ili je ipak individualna stvar?
Ja mislim da je vise individualno.
Krecem od sebe... ako volim svoju zenu (a volim, naravno) ne bih mogao gledati kako ona "rinta" po kuci po citav dan, dok ja shaltam daljinski i cugam dobro ohladjeno vopi.
Naravno, osim kada je u pitanju LIGA SAMPIONA! :D
ti si super.. :D

ja nisam u braku, a i ne stanujem s momkom..
moj momak je njemac..kod nas je sve svakako maksimalno isplanirano .. :D
Post Reply