Negdje sam cuo da u GRAWE osiguranju postoji neka sluzba, mislim da se zove LEBENVERKURTZDIENST koja pazi na to da umanji rizik od predugackog zivota klijenata !DobroJutroKolumbo wrote:...E sad fol je u tome , sto i ti i osiguranje preuzimate rizik koliko ces ti zivjeti...Recimo nasao si posao i 25 godina ti je , uplacujes 21 godinu i vec u 46-oj godini pocnes primati penzije , ako riknes za 5 do 15 godina osiguranje je hajrovalo
, ako riknes za 20-25 god. onda ste na istom otprilike , ali ako ti dozivis od 25 do 50 godina onda ga osiguranje pusi...
Znaci sve je to proracunati rizik u kojem u svakom slucaju uvijek najvise zaradi osiguranje ali isto tako dobro je i tebi ako primas penziju do kraja zivota...
Zivotno osiguranje
Moderator: anex
-
nigdje.nikog
#76 Re:
- vjesticanametli
#77 Re: Grawe osiguranje
- CLIO
#78 Re: Re:
nigdje.nikog wrote:Negdje sam cuo da u GRAWE osiguranju postoji neka sluzba, mislim da se zove LEBENVERKURTZDIENST koja pazi na to da umanji rizik od predugackog zivota klijenata !DobroJutroKolumbo wrote:...E sad fol je u tome , sto i ti i osiguranje preuzimate rizik koliko ces ti zivjeti...Recimo nasao si posao i 25 godina ti je , uplacujes 21 godinu i vec u 46-oj godini pocnes primati penzije , ako riknes za 5 do 15 godina osiguranje je hajrovalo
, ako riknes za 20-25 god. onda ste na istom otprilike , ali ako ti dozivis od 25 do 50 godina onda ga osiguranje pusi...
Znaci sve je to proracunati rizik u kojem u svakom slucaju uvijek najvise zaradi osiguranje ali isto tako dobro je i tebi ako primas penziju do kraja zivota...
- slavkoimamodilera
#79 Re: Grawe osiguranje
Nisam ekonomista, a ni pravnik, pa slabo razumijem govor cifara i ugovora... ali imam prijatelje koji to jesu i koji su bili dovoljno ljubazni i otvoreni da mi pojasne i dobre i lose strane...
Vjerovatno cu ponoviti vec receno, ali cu pokusati sumirati sto je meni objasnjeno...
Zivotno osiguranje je dugorocna investicija i samo kao takvo se isplati... svi ti prekidi iz ovih i onih razloga su naravno gubitak, ali ne zato sto neko u Grawe-u, Uniqa-i, Wiener-u ili nekom petom ili desetom osiguranju jedva ceka da se to desi, vec zato sto je to ugovor kao i svaki drugi... jedna strana raskida ugovor iz ovih ili onih razloga i zbog toga mora da snosi posljedice... u ovom slucaju finansijske...
Jos jedna stvar koja je bitna u razbijanju ovog mita je da to zapravo njima dugorocno (a Grawe recimo postoji od 1820 i neke ako se dobro sjecam, iz cega se dobro vidi da su firma koja radi dugorocno) ne odgovara... njima trebaju vase pare kako bi ulagali i na taj nacin ostvarivali profit za isplacivanje premija, a kad bi svi odustajali nakon 2-3 godine (sto neki ovdje tvrde da im je u interesu) od ono sice koju ste uplatili za to vrijeme oni ne bi mogli napraviti ni fasadu zgrade na Alipasinom, a kamoli sta drugo...
Jos jedna stvar koju sam primijetio je strah ljudi od propasti jednog takvog osiguranja... svaka osiguravajuca kuca je reosigurana, tako da i ako propadne, nema mjesta strahu...
Sljedece o cemu ljudi brinu je nestabilnost trzista na kojima osiguranje ulaze kako bi ostvarilo profit... mogu reci za Grawe, jer za njih znam, da ulazu iskljucivo u nekretnine, sto je najkonzervativnija investicija... donosi najmanje dobiti u odnosu na druge investicije, ali nosi i daleko manji rizik...
Dalje, sto se tice pada vrijednosti valute tokom godina, svako ko je ikada pokusao ista ozbiljno pokrenuti u vezi zivotnog osiguranja je među prvim stvarima saznao da postoji nesto sto se zove "fiksni index" odnosno zastita od inflacije koja bi mogla "pojesti" stednju nakon 20 godina, recimo... tako godisnja uplata svake godine raste za (ako se dobro sjecam) 2% kako bi se amortizirao taj efekat...
Ja licno, kao i svi moji bliznji, uplacujemo zivotno osiguranje... neko u jednoj, neko u drugoj osiguravajucoj kuci, sto na kraju i nije vazno... vazno je nesto sto je neko vec ranije bas lijepo upakovao - miran san za godine koje dolaze...
Vjerovatno cu ponoviti vec receno, ali cu pokusati sumirati sto je meni objasnjeno...
Zivotno osiguranje je dugorocna investicija i samo kao takvo se isplati... svi ti prekidi iz ovih i onih razloga su naravno gubitak, ali ne zato sto neko u Grawe-u, Uniqa-i, Wiener-u ili nekom petom ili desetom osiguranju jedva ceka da se to desi, vec zato sto je to ugovor kao i svaki drugi... jedna strana raskida ugovor iz ovih ili onih razloga i zbog toga mora da snosi posljedice... u ovom slucaju finansijske...
Jos jedna stvar koja je bitna u razbijanju ovog mita je da to zapravo njima dugorocno (a Grawe recimo postoji od 1820 i neke ako se dobro sjecam, iz cega se dobro vidi da su firma koja radi dugorocno) ne odgovara... njima trebaju vase pare kako bi ulagali i na taj nacin ostvarivali profit za isplacivanje premija, a kad bi svi odustajali nakon 2-3 godine (sto neki ovdje tvrde da im je u interesu) od ono sice koju ste uplatili za to vrijeme oni ne bi mogli napraviti ni fasadu zgrade na Alipasinom, a kamoli sta drugo...
Jos jedna stvar koju sam primijetio je strah ljudi od propasti jednog takvog osiguranja... svaka osiguravajuca kuca je reosigurana, tako da i ako propadne, nema mjesta strahu...
Sljedece o cemu ljudi brinu je nestabilnost trzista na kojima osiguranje ulaze kako bi ostvarilo profit... mogu reci za Grawe, jer za njih znam, da ulazu iskljucivo u nekretnine, sto je najkonzervativnija investicija... donosi najmanje dobiti u odnosu na druge investicije, ali nosi i daleko manji rizik...
Dalje, sto se tice pada vrijednosti valute tokom godina, svako ko je ikada pokusao ista ozbiljno pokrenuti u vezi zivotnog osiguranja je među prvim stvarima saznao da postoji nesto sto se zove "fiksni index" odnosno zastita od inflacije koja bi mogla "pojesti" stednju nakon 20 godina, recimo... tako godisnja uplata svake godine raste za (ako se dobro sjecam) 2% kako bi se amortizirao taj efekat...
Ja licno, kao i svi moji bliznji, uplacujemo zivotno osiguranje... neko u jednoj, neko u drugoj osiguravajucoj kuci, sto na kraju i nije vazno... vazno je nesto sto je neko vec ranije bas lijepo upakovao - miran san za godine koje dolaze...
- CLIO
#80 Re: Grawe osiguranje
Negdje sam na nekoj temi napisao:
Kasnimo za europom 50 godina. Ljudi na zapadu su prije nas sve isprobali, provjerili, dogradili, usavrsili.
Nase je samo da prepisujemo i da radimo sto i oni (ako skacu sa desetog sprata skaci i ti nesto je dobro
).
Nemoj da izmisljamo toplu vodu, ljudi na zapadu imaju po nekoliko uplacenih polica. Svakih cca. tri - pet godina zakljucuju novu polisu tako da ce na kraju imati svakih pet godina po jednu isplacenu.
Kasnimo za europom 50 godina. Ljudi na zapadu su prije nas sve isprobali, provjerili, dogradili, usavrsili.
Nase je samo da prepisujemo i da radimo sto i oni (ako skacu sa desetog sprata skaci i ti nesto je dobro
Nemoj da izmisljamo toplu vodu, ljudi na zapadu imaju po nekoliko uplacenih polica. Svakih cca. tri - pet godina zakljucuju novu polisu tako da ce na kraju imati svakih pet godina po jednu isplacenu.
- Mahalac
#81 Re: Grawe osiguranje
Ja sta je Grawe nafatalo ovih dilera

- slavkoimamodilera
#82 Re: Grawe osiguranje
Moj rodjak zivi i radi vani /skandinavija/... imat ce nesto drzavne penzije, nesto sto je firma uplacivala i privatni fond... sve skupa kad se penzionise ce iznositi oko 1200-1500 eura... i sve to za (relativno) kratak period otkako tamo radi, od '96.-'97....CLIO wrote:Negdje sam na nekoj temi napisao:
Nase je samo da prepisujemo i da radimo sto i oni (ako skacu sa desetog sprata skaci i ti nesto je dobro).
Kad se vrati u SA (gdje ima svoj prijeratni stan) zivjet ce k'o beg... jednostavno, da ne moze biti jednostavnije...
- CLIO
#83 Re: Grawe osiguranje
TIPICNI MAHALAC:Mahalac wrote:Ja sta je Grawe nafatalo ovih dilera![]()
" Uvijek brine brigu da neko na njemu ne zaradi, ne razmislja pri tom da li ima i zanjega tu nesto dobro"
Sta ima novo u mahali.
-
Alex.B
#84 Re: Grawe osiguranje
Evo opet malo matematike jer finasije su racunica zar ne? Ako ulozite 2000 svake godine sledecih 20 godina na stednju od 5% (dugorocna stednja, ova kamata je sasvim realna) na kraju dobijete oko 72000. Moze li neko dati primjer koliko se dobije od Grawe nakon 20 godina ulaganja da izracunamo koliko ustvari kosta ta polisa zivotnog osiguranja i koliki je realan povrat? Takodje, je li moguce uzeti samo zivotno osiguranje (bezpovratno, znaci bez "obecanja" o povratu sredstava) pa da uporedimo sta je isplativije.
P.S. Meni je ova tema "cool" jer vidim da ima ljudi koji razmisljaju o buducnosti i nadam se da ce im ovi primjeri pomoci u njihovoj odluci gdje je bolje uloziti. Komentari kao [quote][/quote]"kako je to lijepo kad isplatis svih recimo 20 godina i dobijes lovu nazad uz dobit (pa neka je i minimalna)." su krajnje neozbiljni i nedobronamjerni. I sad ce Clio i ostali agenti dati "saljiv" komentar i raspliniti odlicnu temu. Cuvajte se komentara kojima je vise mjesto na oglasima a ne na forumu.
P.S. Meni je ova tema "cool" jer vidim da ima ljudi koji razmisljaju o buducnosti i nadam se da ce im ovi primjeri pomoci u njihovoj odluci gdje je bolje uloziti. Komentari kao [quote][/quote]"kako je to lijepo kad isplatis svih recimo 20 godina i dobijes lovu nazad uz dobit (pa neka je i minimalna)." su krajnje neozbiljni i nedobronamjerni. I sad ce Clio i ostali agenti dati "saljiv" komentar i raspliniti odlicnu temu. Cuvajte se komentara kojima je vise mjesto na oglasima a ne na forumu.
-
gaius
#85 Re: Grawe osiguranje
pa naravno da je bolji prinos od kamata.. ali nemaš osiguranje za slučaj smrti.. najbolja je naravno kombinacija ulaganja.. osiguranje, štednja.. nekretnine.. itd.. itd.. napraviš disperziju rizika i to je to..
- CLIO
#86 Re: Grawe osiguranje
Ne znam zasto smatras da je to neozbiljno a pogotovo ne kontam zasto mislis da sam nedobronamjeran. Ako je dobronamjerno da ljudima kazem "nemojte stediti" onda je necu i ne zelim da budem dobronamjeran. A sto se tice "obicne stednje" sa 5 % to isto nije losa stvar samo ko moze da se suzdrzi da nakon 5 god. ne posegne za lovom. Ako je orocena i tu se mora cekati ili se izgubi dio sredstava ako se prije vremena raskine ugovor. I jos nesto ja nisam agent i nemam ugovor nikakav sa GRAWE. Ali imam sa drugom kompanijom gdje stedim. I molio bih objasnjenje tvrdnje "krajnju neozbiljni i nedobronamjerni"Alex.B wrote:Evo opet malo matematike jer finasije su racunica zar ne? Ako ulozite 2000 svake godine sledecih 20 godina na stednju od 5% (dugorocna stednja, ova kamata je sasvim realna) na kraju dobijete oko 72000. Moze li neko dati primjer koliko se dobije od Grawe nakon 20 godina ulaganja da izracunamo koliko ustvari kosta ta polisa zivotnog osiguranja i koliki je realan povrat? Takodje, je li moguce uzeti samo zivotno osiguranje (bezpovratno, znaci bez "obecanja" o povratu sredstava) pa da uporedimo sta je isplativije.
P.S. Meni je ova tema "cool" jer vidim da ima ljudi koji razmisljaju o buducnosti i nadam se da ce im ovi primjeri pomoci u njihovoj odluci gdje je bolje uloziti. Komentari kao"kako je to lijepo kad isplatis svih recimo 20 godina i dobijes lovu nazad uz dobit (pa neka je i minimalna)." su krajnje neozbiljni i nedobronamjerni. I sad ce Clio i ostali agenti dati "saljiv" komentar i raspliniti odlicnu temu. Cuvajte se komentara kojima je vise mjesto na oglasima a ne na forumu.
-
Alex.B
#87 Re: Grawe osiguranje
@CLIO - Poenta i jeste u tome da treba stedjeti ali ja ne bih zelio reklamirati ni jednu ni drugu opciju. Svaka osoba treba da poznaje svoju finansijsku situaciju i da se prilagodi tome. Sto se tice "obicne" stednje i posezanja za lovom nakon odredjenog perioda (vecina nas ce se naci u toj situaciji u sledecih 20 god.), je li bolje dici lovu sa stednje + kamate ili dici sa svoje polise osiguranja manje love nego sto si ulozio? Sada se vracamo na cinjenicu da smo bili osigurani za ono vrijeme dok smo placali osiguranje. Zato sam i pitao moze li mi neko reci koliko polisa sa stednjom vraca nakon 20 god. i koliko kosta polisa bez stednje pa da uporedimo sta je isplativije. Jos jednom, ne treba biti ni ekonomista ni pravnik ni bankar da bih izracunao sta je dobro a sta ne. Primjena osnovnih matematickih funkcija (svi ucili u osnovnoj
) na licnu finansijsku situaciju je sve sto trebate.
Za mene je neozbiljno dati generalni savjet da je "nesto malo kamate" dobro. Vjerovatno ima ljudi kojima je 2-3% kamate OK ali isto tako ima ljudi koji ocekuju vise od toga. Da su tvoji komentari bili tipa "za kozervativne stedise (koji ne vole rizicna ulaganja) koji imaju stabilan izvor prihoda za sledecih 20 god. i koji zele biti osigurani jedna od dobrih opcija je Grawe polisa osiguranja" onda bi oni bili i dobronamjerni.
P.S. Nisam ja zelio reci da ti hoces nekoga namjerno zajebati nego sam zelio upozoriti one koji zele imati i stedjnu i osiguranje da sagledaju sve opcije i donesu odluku koja je za njih najprikladnija.
Za mene je neozbiljno dati generalni savjet da je "nesto malo kamate" dobro. Vjerovatno ima ljudi kojima je 2-3% kamate OK ali isto tako ima ljudi koji ocekuju vise od toga. Da su tvoji komentari bili tipa "za kozervativne stedise (koji ne vole rizicna ulaganja) koji imaju stabilan izvor prihoda za sledecih 20 god. i koji zele biti osigurani jedna od dobrih opcija je Grawe polisa osiguranja" onda bi oni bili i dobronamjerni.
P.S. Nisam ja zelio reci da ti hoces nekoga namjerno zajebati nego sam zelio upozoriti one koji zele imati i stedjnu i osiguranje da sagledaju sve opcije i donesu odluku koja je za njih najprikladnija.
- Mahalac
#88 Re: Grawe osiguranje
CLIO wrote:TIPICNI MAHALAC:Mahalac wrote:Ja sta je Grawe nafatalo ovih dilera![]()
" Uvijek brine brigu da neko na njemu ne zaradi, ne razmislja pri tom da li ima i zanjega tu nesto dobro"
Sta ima novo u mahali.![]()
![]()
![]()
To sto je Grawe nafatalo dilera je stara vijest.
Ja evo vec nekoliko godina na ovom forumu svoje "sugovornike" djelim na
1. one koji svoj komentar baziraju na znacenju mog nicka
2. one koji argumentovano prezentiraju svoje stavove
...eh ove druge prihvatim i stavim u svoju "favorit" listu onako bas kao sto je to i moja stara mahala nekad oprezno radila a ove prve tj one sto misle da su prvi ako su vidjeli malo minkena
nekad sacekam i da mala raja naraste, al se mora nanosat vode
- CLIO
#89 Re: Grawe osiguranje
Ja jednostavno ne mogu protiv sebe, svoje misljenje iznosim pa taman da glava ode.Mahalac wrote:CLIO wrote:TIPICNI MAHALAC:Mahalac wrote:Ja sta je Grawe nafatalo ovih dilera![]()
Sta ima novo u mahali.![]()
![]()
![]()
To sto je Grawe nafatalo dilera je stara vijest.
Ja evo vec nekoliko godina na ovom forumu svoje "sugovornike" djelim na
1. one koji svoj komentar baziraju na znacenju mog nicka![]()
2. one koji argumentovano prezentiraju svoje stavove
...eh ove druge prihvatim i stavim u svoju "favorit" listu onako bas kao sto je to i moja stara mahala nekad oprezno radila a ove prve tj one sto misle da su prvi ako su vidjeli malo minkenastavim na ignore opciju ili im ovim postom posljednji put ukazem na njihovu intelegenciju.
nekad sacekam i da mala raja naraste, al se mora nanosat vode
A to sto ti mislis da sam ja vidio minkena to ja prihvatam kao tvoju predrasusu o ljudima koji su vidjeli svijeta.
Isto kao sto ja mozda imam predrasudu zbog tvog nicka, ali to mi se logicki nametnulo kad sam procitao : a jest grawe nafatalo dilera. Da li je to bila sala ili skretanje s teme ili si imao neki drugi cilj nemam pojma ja sam u tom momentu shvatio da si ti ono sto govori tvoj nick. Oprosti ali pokusaj da shvatis da je to tako izgledalo. na kraju krajeva i ja sam to u "saljivom tonu" napisao.
Nista me ne bi puno pogodilo i da me stavis na ignore.
Ali bolje je kad nema ljutnje tu smo da razmijenimo misljenja.
Na karaju krajeva sto da ne pustim da mi ljudi kazu istinu ako grijesim, bolje i to nego da samo govore jest tako je, a ne misle tako, kao sto je to slucaj u svakodnevnom zivotu.
Ajde majo ojadimo pa ko hoce grawe, uniqa,merkur ili nista svakom po njegovoj volji.
-
hare1964
#91 Re: Grawe osiguranje
Ljepo je sto se razmislja o buducnosti ali dacu vam sad primjer GRAWE osiguranja a posto vam dajem imena mozete lako provjeriti koliki je to lopovluk
Gospodin Hodzic iz Prijedora jedan od najvecis imena bodybildinga svjeta imao je grawe osiguranje od 1988 godine placao sve uredno.Cetnicke horde ga ubijaju pucnjevima u ledza a zena sa cerkom 15 i sinom 13 izlazi u Austriju.Izbjeglica ko i svi sa onim sto ima u rukama uspjeva da dokaze nakon godinu dana da joj je muz ubijen i grawe joj nudi 21 000 silinga ili ti 3 hiljade maraka u to vrjeme.Za smrt i podlo ubistvo Hodzica saznaje Arnold Svarcneger koji odmah ide u potragu porodice svog dobrog prijatelja i nalazi ih u Becu a ja sam citao pismo Arnolda koji se ponudio za svu pomoc koju moze da ponudi.Naravno gospodza je odmah kontaktirana od Americke ambasade i sve sto joj je trebala ljudi su odradili i naravno tuzili preko svojih advokata Grawe i vjerovali ili ne 3 hiljade su presle u 550 000 americkih dolara
Hvala Arnoldu koji se ponudio sinu gospodina koji danas bilda u Americi pod njegovim patronatom a porodica Hodzica koje je grawe prevarilo danas zivi sretno
Zato pazite na mala slova Zapad zivi od malih slova na dnu ugovora a ako neznate sta potpisujete radije platite advokata stotinjak maraka da vam sve pravno prevede
Gospodin Hodzic iz Prijedora jedan od najvecis imena bodybildinga svjeta imao je grawe osiguranje od 1988 godine placao sve uredno.Cetnicke horde ga ubijaju pucnjevima u ledza a zena sa cerkom 15 i sinom 13 izlazi u Austriju.Izbjeglica ko i svi sa onim sto ima u rukama uspjeva da dokaze nakon godinu dana da joj je muz ubijen i grawe joj nudi 21 000 silinga ili ti 3 hiljade maraka u to vrjeme.Za smrt i podlo ubistvo Hodzica saznaje Arnold Svarcneger koji odmah ide u potragu porodice svog dobrog prijatelja i nalazi ih u Becu a ja sam citao pismo Arnolda koji se ponudio za svu pomoc koju moze da ponudi.Naravno gospodza je odmah kontaktirana od Americke ambasade i sve sto joj je trebala ljudi su odradili i naravno tuzili preko svojih advokata Grawe i vjerovali ili ne 3 hiljade su presle u 550 000 americkih dolara
Hvala Arnoldu koji se ponudio sinu gospodina koji danas bilda u Americi pod njegovim patronatom a porodica Hodzica koje je grawe prevarilo danas zivi sretno
Zato pazite na mala slova Zapad zivi od malih slova na dnu ugovora a ako neznate sta potpisujete radije platite advokata stotinjak maraka da vam sve pravno prevede
- DobroJutroKolumbo
#92 Re: Grawe osiguranje
Lazes , Grawe osiguranje ne osigurava profesionalne sportase!! Ni jedan profesionalni sportas se ne moze tamo osigurati , zato sto su sportisti skloni cestim povredama!!!hare1964 wrote:Ljepo je sto se razmislja o buducnosti ali dacu vam sad primjer GRAWE osiguranja a posto vam dajem imena mozete lako provjeriti koliki je to lopovluk
-
nigdje.nikog
#93 Re: Grawe osiguranje
Nevjerovatno zustra reakcija!DobroJutroKolumbo wrote:Lazes , Grawe osiguranje ne osigurava profesionalne sportase!! Ni jedan profesionalni sportas se ne moze tamo osigurati , zato sto su sportisti skloni cestim povredama!!!hare1964 wrote:Ljepo je sto se razmislja o buducnosti ali dacu vam sad primjer GRAWE osiguranja a posto vam dajem imena mozete lako provjeriti koliki je to lopovluk
Meni je u ovoj prici sve drugo manje vjerovatno od dijela koji se odnosi na GRAWE. Svi osiguravatelji prvo probaju da te nacuture, tek ako si uporan mozes nesto dobiti.
- DobroJutroKolumbo
#94 Re: Grawe osiguranje
Zustra je zato sto meni neko blizak radi u tom osiguranju pa znam i sam njihova pravila! Drugo koliko mogu vidjeti ovde ima dosta sagovornika koji pljuju po tom osiguranju jer su sami predstavnici drugog osiguranja!!! I 100% znam da se profesionalni sportisti ne mogu osigurati u Grawe osiguranje , ljudi iznose rekla-kazala informacije!nigdje.nikog wrote:Nevjerovatno zustra reakcija!DobroJutroKolumbo wrote:Lazes , Grawe osiguranje ne osigurava profesionalne sportase!! Ni jedan profesionalni sportas se ne moze tamo osigurati , zato sto su sportisti skloni cestim povredama!!!hare1964 wrote:Ljepo je sto se razmislja o buducnosti ali dacu vam sad primjer GRAWE osiguranja a posto vam dajem imena mozete lako provjeriti koliki je to lopovluk
Meni je u ovoj prici sve drugo manje vjerovatno od dijela koji se odnosi na GRAWE. Svi osiguravatelji prvo probaju da te nacuture, tek ako si uporan mozes nesto dobiti.
-
hare1964
#95 Re: Grawe osiguranje
Stvarno sam bez kometntara cuj lazes.Hoces jos ime i prezime covjeka koji ga je ubio kretencino kretenska maloumna
Nadji mi jedno osiguranje koje nece para a taj divni covjek(nisam ga nikada upoznao)je zajedno od kraja sedamdesetih rame uz rame bio sa arnoldom 93 se organizuje vanredno prvensrvo u njegovu cast u Budimpesti a ti i taj iz familijeti sto radi za grawe slobodno te balalajke stavite macku o rep(kosto je moj jaran smajo 82 uradio sa diplomom pa pravac njemacka ozenio neku starku i nikad se vise nikom nije javio)Zato ponavljam citaj mala slova jer na kome se bogati bogate nego na sirotinji
Nadji mi jedno osiguranje koje nece para a taj divni covjek(nisam ga nikada upoznao)je zajedno od kraja sedamdesetih rame uz rame bio sa arnoldom 93 se organizuje vanredno prvensrvo u njegovu cast u Budimpesti a ti i taj iz familijeti sto radi za grawe slobodno te balalajke stavite macku o rep(kosto je moj jaran smajo 82 uradio sa diplomom pa pravac njemacka ozenio neku starku i nikad se vise nikom nije javio)Zato ponavljam citaj mala slova jer na kome se bogati bogate nego na sirotinji
Last edited by hare1964 on 28/04/2008 08:47, edited 1 time in total.
-
nigdje.nikog
#96 Re: Grawe osiguranje
U redu, oprastam ti, NEKO BLIZAK ti radi za Graweta.DobroJutroKolumbo wrote: Zustra je zato sto meni neko blizak radi u tom osiguranju pa znam i sam njihova pravila! Drugo koliko mogu vidjeti ovde ima dosta sagovornika koji pljuju po tom osiguranju jer su sami predstavnici drugog osiguranja!!! I 100% znam da se profesionalni sportisti ne mogu osigurati u Grawe osiguranje , ljudi iznose rekla-kazala informacije!
Jesi li ti i ostala vam familija osigurani u Grawetu ?!
- DobroJutroKolumbo
#97 Re: Grawe osiguranje
hare1964 wrote:Stvarno sam bez kometntara cuj lazes.Hoces jos ime i prezime covjeka koji ga je ubio kretencino kretenska maloumna
Niko o tom covjeku nije nista rekao , njemu postovanje, a tebi ban zbog vrijedjanja! Profesionalni sportisti se ne mogu osigurati u Grawe!!
- DobroJutroKolumbo
#98 Re: Grawe osiguranje
Jesam ja! Pitaj sta ti nije jasno!?nigdje.nikog wrote:U redu, oprastam ti, NEKO BLIZAK ti radi za Graweta.DobroJutroKolumbo wrote: Zustra je zato sto meni neko blizak radi u tom osiguranju pa znam i sam njihova pravila! Drugo koliko mogu vidjeti ovde ima dosta sagovornika koji pljuju po tom osiguranju jer su sami predstavnici drugog osiguranja!!! I 100% znam da se profesionalni sportisti ne mogu osigurati u Grawe osiguranje , ljudi iznose rekla-kazala informacije!
Jesi li ti i ostala vam familija osigurani u Grawetu ?!
-
nigdje.nikog
#99 Re: Grawe osiguranje
Pitacu te kad otpuhnes i kad prestanes banovati sve sto ti se ne svidja.
- DobroJutroKolumbo
#100 Re: Grawe osiguranje
Ne banujem ja , nego administrator , ja samo prijavim vrijedjanje ! Ja sam samo rekao cinjenice, a on me nazvao, ne znam ti ni ja sta sve nije...A ja sam naucio da ne upadam u rasprave uz vrijedjanje, jer bi i sam mogao biti banovan , sad samo prijavim post gdje me neko vrijedja!!! A ako meni ne vjerujes da se profesionalni sportisti ne mogu osigurati , evo pa sam pitaj 033 772 500 - Grawe osiguranje!nigdje.nikog wrote:Pitacu te kad otpuhnes i kad prestanes banovati sve sto ti se ne svidja.