Sto se kuca tice ljudi nemaju kuda pa pribjegavaju pravljenju kuca koliko se moze i gdje se moze pa imamo urbanisticki haos koji je opkolio Sarajevo, a onda kantonalne vlasti kad im zafali para samo kazu masovna legalizacija 20 000 kuca u KS, 1000KM po objektu
Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
- atko
#76 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Da ne govorimo o tome sto bi ovakvih projekata kao sto je ovaj na D5 trebalo bar 10 pa da se moze smatrati da se nesto cini... na ovaj nacin ovo je samo jedan reprezentativni primjerak kojim ce vlast mahati narodu ispod nosa kako se slomi od posla u ime naroda ...
Sto se kuca tice ljudi nemaju kuda pa pribjegavaju pravljenju kuca koliko se moze i gdje se moze pa imamo urbanisticki haos koji je opkolio Sarajevo, a onda kantonalne vlasti kad im zafali para samo kazu masovna legalizacija 20 000 kuca u KS, 1000KM po objektu
-
Dxo
#77 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
kako ova cijena ja sam pročitao 1600, 1700 i 1800 +PDVsemmy wrote:cijena stanova na dobrinji v je prizemlje 2600m2, I sp. 2700m2 a II sp. 2900m2...umalo me srce ne opali kad mi to ciko na telefon rece
-
Dxo
#78 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Da zaključimo ovo oko cijene evo šta piše na zvaničnom site-u:
http://www.ksfs.ba/index.php?subaction= ... om=&ucat=1&
A ova cijena od 2600 to vam je za Bare šip neko je pogrešno nazvao, sve ove fondacije imaju sličan naziv ''kantonalna za nešto.....'' Semmy pogreška
A ova cijena od 2600 to vam je za Bare šip neko je pogrešno nazvao, sve ove fondacije imaju sličan naziv ''kantonalna za nešto.....'' Semmy pogreška
- semmy
#79 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
ama nije....zvala ja prije 2 dana, za izgradnju na dobrinji V, covjek mi fino rekao cijene za prizemlje i za spratove, pa nisam budala, znam sta sam zvala i pitalaDxo wrote:Da zaključimo ovo oko cijene evo šta piše na zvaničnom site-u:
-
Dxo
#80 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
dobro vjerujem ti a šta piše na site-u nije sad ni meni jasno haj nazvaću ja pa pitati
- semmy
#81 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
e sad ni meni nista nije jasnoDxo wrote:dobro vjerujem ti a šta piše na site-u nije sad ni meni jasno haj nazvaću ja pa pitati
-
Dxo
#82 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Cijena je kako piše na site-u, provjerio sad.
Može uplata sad odmah cijelokupan iznos ili 30% učešće a ostatak do kraja izgradanje tj. 18 rata (stim da ovde može doći do nekog povećanja cijene). Sve mi rekao čovjek iz fonda za izgradnju KS-a.
Može uplata sad odmah cijelokupan iznos ili 30% učešće a ostatak do kraja izgradanje tj. 18 rata (stim da ovde može doći do nekog povećanja cijene). Sve mi rekao čovjek iz fonda za izgradnju KS-a.
Last edited by Dxo on 17/04/2008 09:02, edited 1 time in total.
- semmy
#83 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
e svasta....
opet kuca je isplatnija, jos je pravis kako ti ceif
opet kuca je isplatnija, jos je pravis kako ti ceif
- poplava
#84 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Samo, molim vas, kad budete kupovali, kupite dovoljno, dodajte par kvadrata. Nemojte da neko ustakli balkon poslije, da pravi ruglo od grada 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#85 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
REFRESHED 25. KOLOVOZA LJETA GOSPODNJEG 2008. DESETAK DANA PRED RAMAZAN I ČETRDESETAK DANA PRED OPŠTINSKE IZBORE.
Idemo dalje. Sky is the limit!
Predizborna: Zbrinućemo mlade!http://www.sarajevo-x.com/clanak/080825058 wrote:Kanton Sarajevo
Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih
Ministar stambene politike Kantona Sarajevo Čedomir Lukić danas je istakao da je 29. august rok za dostavljanje aplikacija na javni poziv za mlade do 35 godina kojima će se omogućiti kupovina stana po povoljnijim uvjetima.
On je na pres-konferenciji pozvao sve zainteresovne aplikante da dostave dokumentaciju da bi komisija formirana od Vlade KS-a imala što veći broj zahtjeva. Dosad je, prema njegovim riječima, podneseno 30-ak aplikacija, a broj stanova kojima će se raspolagati u okviru ove dodjele je između 120 i 150 (lokacije u Vogošći i na Dobrinji).
Što se tiče pokretanja nove kolektivne stambene izgradnje i predinvestiranja, Lukić je kazao da je u ovoj godini izdvojeno 5,5 miliona KM i potpisano sedam sporazuma na šest općina KS-a. Trenutno, u projekt nisu uključene općine Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo, a na svim ostalim općinama postoje novi lokaliteti.
-Ovim sporazumima će se pokrenuti izgradnja oko 1.130 stanova, od kojih će se obezbijediti 300 stambenih jedinica za rješavanje pitanja prioritetnih kategorija, kupovinom stana po povoljnijim uslovima- kazao je Lukić.
Što se tiče cijene kvadratnog metra stana za mlade, Lukić kaže da još nije utvrđena u apsolutnoj vrijednosti. Na lokalitetu Rosulja, Fond za izgradnju je u okviru tendera koji je provođen za dodjelu zemljišta za izgradnju ponudio vrijednost od 1.450 KM po metru kvadratnom. Na lokalitetu Dobrinje V gdje će se pokrenuti izgradnja objekta E putem Kantonalnog stambenog fonda očekivana cijena kvadratnog metra stana će biti od 1.800 do 1.900 KM.
Ministar Lukić je reagirao na pojedine nekorektne navode da Uprava za stambena pitanja "nekoga istjeruje na ulicu iz stana, a nekome rješava stambeno pitanje".
-Uprava za stambena pitanja je organizaciona jedinica ovog ministarstva koja provodi postupke po zahtjevima koji su podneseni od nosilaca stanarskih prava i vlasnika stanova i u tom smislu nema nadležnosti da nekoga istjeruje po svojoj volji na ulicu ili nekome rješava stambeno pitanje, već joj je nadležnost da implementira imovinske propise- kazao je Lukić iznoseći otežavajuće okolnosti u njenom radu prije svega u smislu velikog broja podnesenih zahtjeva, te malog broja uposlenih.
(FENA)
Idemo dalje. Sky is the limit!
- shipak
#86 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Samo da napomenem, vezano za ovaj članak iznad.
Sredstva finansiranja su vlastita za ove stanove, ili snađi se kako znaš i umiješ.
Nije mi jasno šta je tu onda povoljno, ako ti nisu obezbijedili kredit po povoljnoj kamati.
Stoka
Sredstva finansiranja su vlastita za ove stanove, ili snađi se kako znaš i umiješ.
Nije mi jasno šta je tu onda povoljno, ako ti nisu obezbijedili kredit po povoljnoj kamati.
Stoka
- Amazonka27
#87 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Fakat niko nije odgovorio na pitanje: Do koliko godina si mlad?
-
crni bombarder
#88 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
....to je relativno, kad imaš 15 mlad ti je onaj što ima 7 a kad imaš 70 mlad ti je onaj od 60....
lično mislim da mladost definitivno prestaje oko 35-e, to je neka krajnja granica....
- Meshtar
#89 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Amazonka27 wrote:Fakat niko nije odgovorio na pitanje: Do koliko godina si mlad?
Ako pitaš za ove stanove, mlad si do 35 godina
-
papacja
#90 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Juuuupi, još 5 godina sam mladMeshtar wrote:Amazonka27 wrote:Fakat niko nije odgovorio na pitanje: Do koliko godina si mlad?
Ako pitaš za ove stanove, mlad si do 35 godina
- Dust
#91 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
E ovdje nesto nije bas cisto. Meni su na razgovoru rekli sljedece:
dva nacina finansiranja
I preko fonda polog [b]50%[/b] a ostalo na 36 rata po 1.300 KM mjesecno
II nacin preko komercijalne banke polog [b]30%[/b] + hipoteka na sta + 20 godina otplate.
Kada covjek sve sagled ispade lud zbunjenog, bas me interesuje koliko ce se javiti mladih, te ovako kupiti san.
dva nacina finansiranja
I preko fonda polog [b]50%[/b] a ostalo na 36 rata po 1.300 KM mjesecno
II nacin preko komercijalne banke polog [b]30%[/b] + hipoteka na sta + 20 godina otplate.
Kada covjek sve sagled ispade lud zbunjenog, bas me interesuje koliko ce se javiti mladih, te ovako kupiti san.
-
Master.DKP
#92 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Ova "ideja" za gradnju stanova za mlade u Kantonu Sarajevu, kao i sama diskusija,tj. organizacije i pricao oko cijelog "projekta" je vise neko perverzna. Pervezna i nejasna do kraja ?
Kao prvo, zasto jedan drzava da se "brine" za jednu kategoriju a pritim ima potpuno komercijalni karakter, totalno lose stambene prostore koji nisu prilagodeni svojom velicinom i organizacijom prostora tim "mladim" i kao najperverznije nacin "finansiranja"
30 % uplata pa onda 20tak rada po 1 300 KM
Sta ?
Stambeni prostor kosta, bio on u Sarajevu, Rotterdamu ili Sao Paolu, svaki stan ima svoju vrijednost i ima triste koje diktira. Drzava nigdje u kapitalistickim zemljama ne pomaze niti jednoj kategoriji da dode do stambemog prostora zasto sto su se sazalili i zasto sto su im oci pune suza,gdje ce mladi. Ja ne mogu da vijerujem da ima "mladih" koji gledaju te konkurse, koji su zavrsili fakultet i u naponu snage su da vijeruju da ce im neko "iz Kantona" pomoci da oni dodu do svoja 4 zida ? Ovo je neki veci stepen naivnosti gradna u Sarajevu. Perverzija je dosegla kulminaciju kada vidis da "mladi" treba da ispune "more" uslova da bi po komercijalnim cijenama kupili nesto.I jos limitirana ponuda
Ja ne mogu da vijerujem da neko ko je naucio da pise i cita i broji do 100 moze otici i uzeti formular i popuniti nesto ovako, meni je smijesno
a i place mi se kada vidim ovo.
U kojoj to zemlji, gdje vladju pravila slobodne ekonomije i otvorenog trista, vlast gradi ljudima stanove i prodaje im dalje po njima razumnim i prohvatljivim cijenama ? U bilo kojoj zemlji EU ili eto jos bolji primjer u Americi, zavisno od regije, kvarta,ponude-potraznje 1m2 kosta XY Eura ili Dollara i ako mozes kupis ili ako mozes dobijes kredit a ako ne mozes svaka ti vlast nasmije kada pitas ima li neka pogodnost ?
Ako imas novac, tj mozes doci do novca kupis ono gdje hoces i koliko mozes da kupis. Ako nemas onda nista ! Onda jednostavno ne kupis nista !
Kao prvo, zasto jedan drzava da se "brine" za jednu kategoriju a pritim ima potpuno komercijalni karakter, totalno lose stambene prostore koji nisu prilagodeni svojom velicinom i organizacijom prostora tim "mladim" i kao najperverznije nacin "finansiranja"
30 % uplata pa onda 20tak rada po 1 300 KM
Stambeni prostor kosta, bio on u Sarajevu, Rotterdamu ili Sao Paolu, svaki stan ima svoju vrijednost i ima triste koje diktira. Drzava nigdje u kapitalistickim zemljama ne pomaze niti jednoj kategoriji da dode do stambemog prostora zasto sto su se sazalili i zasto sto su im oci pune suza,gdje ce mladi. Ja ne mogu da vijerujem da ima "mladih" koji gledaju te konkurse, koji su zavrsili fakultet i u naponu snage su da vijeruju da ce im neko "iz Kantona" pomoci da oni dodu do svoja 4 zida ? Ovo je neki veci stepen naivnosti gradna u Sarajevu. Perverzija je dosegla kulminaciju kada vidis da "mladi" treba da ispune "more" uslova da bi po komercijalnim cijenama kupili nesto.I jos limitirana ponuda
U kojoj to zemlji, gdje vladju pravila slobodne ekonomije i otvorenog trista, vlast gradi ljudima stanove i prodaje im dalje po njima razumnim i prohvatljivim cijenama ? U bilo kojoj zemlji EU ili eto jos bolji primjer u Americi, zavisno od regije, kvarta,ponude-potraznje 1m2 kosta XY Eura ili Dollara i ako mozes kupis ili ako mozes dobijes kredit a ako ne mozes svaka ti vlast nasmije kada pitas ima li neka pogodnost ?
Ako imas novac, tj mozes doci do novca kupis ono gdje hoces i koliko mozes da kupis. Ako nemas onda nista ! Onda jednostavno ne kupis nista !
- atko
#93 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Master.DKP wrote:Ova "ideja" za gradnju stanova za mlade u Kantonu Sarajevu, kao i sama diskusija,tj. organizacije i pricao oko cijelog "projekta" je vise neko perverzna. Pervezna i nejasna do kraja ?
30 % uplata pa onda 20tak rada po 1 300 KMSta ?
Stambeni prostor kosta, bio on u Sarajevu, Rotterdamu ili Sao Paolu, svaki stan ima svoju vrijednost i ima triste koje diktira. Drzava nigdje u kapitalistickim zemljama ne pomaze niti jednoj kategoriji da dode do stambemog prostora zasto sto su se sazalili i zasto sto su im oci pune suza,gdje ce mladi. Ja ne mogu da vijerujem da ima "mladih" koji gledaju te konkurse, koji su zavrsili fakultet i u naponu snage su da vijeruju da ce im neko "iz Kantona" pomoci da oni dodu do svoja 4 zida ? Ovo je neki veci stepen naivnosti gradna u Sarajevu. Perverzija je dosegla kulminaciju kada vidis da "mladi" treba da ispune "more" uslova da bi po komercijalnim cijenama kupili nesto.I jos limitirana ponudaJa ne mogu da vijerujem da neko ko je naucio da pise i cita i broji do 100 moze otici i uzeti formular i popuniti nesto ovako, meni je smijesno
a i place mi se kada vidim ovo.
Ali da stvar bude gora ... sve ide po principu, veze, stela, ilegalna djela ... ako sam ja uspjesan sportista, ili strucnjak u necemu ili dobar biznismen ... u ovoj drzavi jednostavno ne postoji zdravo okruzenje da napredujem .... da zaradim tix XYZ KM ... treba sabrati 2+2 i nabiti se odavde nogom u guzicu i to cipelmo br. 46
-
Dxo
#94 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
e za ova prethodna dva posta, ja sam i postavio temu pa da malo prokomentarišem,
to ko ima para da kupi kupi prijatelju u centru grada, ja sam mlada osoba i državi bi trebalo da je u intersu da ja ostanem ovde, a ne mogu ostati ako moram da kupujem stan po komercijalnim cijenama ili da se takmičim sa dijasporom koji imaju para ko pljeve, tako da smatram da treba pomoći mlade naročito ovde kod nas u bih, nismo mi veseli zapad da to tako ide lagano ko ima kupi gdje može, jer kod nas zarada nekoga ko je dipl.ing je godišnje puno manja nego jednog dipl.ing u americi (imam prijatelja koji rade tamo).
to ko ima para da kupi kupi prijatelju u centru grada, ja sam mlada osoba i državi bi trebalo da je u intersu da ja ostanem ovde, a ne mogu ostati ako moram da kupujem stan po komercijalnim cijenama ili da se takmičim sa dijasporom koji imaju para ko pljeve, tako da smatram da treba pomoći mlade naročito ovde kod nas u bih, nismo mi veseli zapad da to tako ide lagano ko ima kupi gdje može, jer kod nas zarada nekoga ko je dipl.ing je godišnje puno manja nego jednog dipl.ing u americi (imam prijatelja koji rade tamo).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#95 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Master.DKP
poradi malo na ijekavizaciji vidim prozivaš one koji znaju da čitaju i pišu
-
nudis verbis
#96 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
ne mogu da vijerujemkomi wrote:Master.DKP
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#97 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
ne mislim... na zapadu se zna... kad vidiš da frajer ne zna pravilno pričati sigurno nije direktor nekog ministarstva za obrazovanje nego vlasnik neke farme ili nekog waste disposal unita... čini mi se da je tačerka morala ići na tečajeve engleskog--->
a kod nas je sve obrnuto...
što je najgore s njima i što si znao zaboraviš il moraš stalno provjeravati u pravopisu
jebote ako svi govore nepravilno malo se čovjek zapita
a kod nas je sve obrnuto...
-
Klodovik
#98 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
A zašto bi državi bilo u interesu da ostaneš ovdje? Jer imaš neke posebne sposobnosti i znanja? Zašto bi baš ti kupio stan po povoljnijoj cijeni? Imaš posao, radiš, nisi socijalni slučaj, riješi svoje "stambeno pitanje".Dxo wrote:e za ova prethodna dva posta, ja sam i postavio temu pa da malo prokomentarišem,
Mislim, nemoj me shvatiti pogrešno. Bio sam u sličnoj situaciji i dok nisam sam zapeo i radio nekad i po 16 sati dnevno, nisam ni mogao zaraditi za kupovinu jednog malog stana (za početak). Neće ti država pomoći, ne pomaže ni tvojim prijateljima na zapadu.
-
nudis verbis
#99 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
da ne odlutam od temekomi wrote:ne mislim... na zapadu se zna... kad vidiš da frajer ne zna pravilno pričati sigurno nije direktor nekog ministarstva za obrazovanje nego vlasnik neke farme ili nekog waste disposal unita... čini mi se da je tačerka morala ići na tečajeve engleskog--->![]()
a kod nas je sve obrnuto...što je najgore s njima i što si znao zaboraviš il moraš stalno provjeravati u pravopisu
imam ja rodjaka trijespet mu ima firmu kucu stan komada dva
pa imam rodicu
Him /da se ne odluta od teme/
nema niko pojma
-
nudis verbis
#100 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
nije tacno da drzave na zapadu ne pomazu mladimaKlodovik wrote:A zašto bi državi bilo u interesu da ostaneš ovdje? Jer imaš neke posebne sposobnosti i znanja? Zašto bi baš ti kupio stan po povoljnijoj cijeni? Imaš posao, radiš, nisi socijalni slučaj, riješi svoje "stambeno pitanje".Dxo wrote:e za ova prethodna dva posta, ja sam i postavio temu pa da malo prokomentarišem,
Mislim, nemoj me shvatiti pogrešno. Bio sam u sličnoj situaciji i dok nisam sam zapeo i radio nekad i po 16 sati dnevno, nisam ni mogao zaraditi za kupovinu jednog malog stana (za početak). Neće ti država pomoći, ne pomaže ni tvojim prijateljima na zapadu.
zatim fondovi za gradjenje stanova za mlade bracne parove npr, drzava subvencionira te fondove postoje cak fondovi
iz kojih se financiraju stanarine ljudi koji malo zaradjuju