de procitaj sve pa ces vidjet' da i ja tebi rekoh kakoshuriken wrote:mozda nisi pratio postove, pricamo o tome kako uciniti nesto osim setnje, koja lagano gubi svoj efekt. ne znam kako da ti pristojno odgovorim na ovo sa semihom pa ni necuzemljotres wrote:de, bolan popusti s tim... ko je gdje bio i kako ko dozivljava... ni semiha nas ne dozivljava kako mi mislimo da treba, a party ili koncert bi je bas doveo u katarzu nakon koje bi odlucila da se povuce.... nemoj vise, nasekiraces me... nego od ulaza do ulaza, od kuce do kuce i objasnjavaj ljudima zasto svake subote izlazimo pred katedralu pa setnjom kroz grad!
PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
zemljotres
- homo_sapiens
@amrica
ne amrice, ne trebamo se fokusirati na 3 malodobna djecaka-delikventa, produkta razvoja nase zajednice. ne smijemo sebi dozvoliti sud divljeg zapada.
i mi sami smo djelomicno krivci za nastanak i postojanje kriminaliteta, da, i mi, jer smo godinama slusali, gledali, kako se pokraj nas razvija kriminal, korupcija, bahatost i bezobrazluk vlasti, i td, a nista nismo poduzimali na zaustavljanju.
no, ipak nismo krivci u tolikoj mjeri u kojoj je vlast, kojoj je obaveza da uredjuje odnose, donosi i sprovodi zakone - pravila ponasanja.
fokusirajmo se na vlast. da podsjetim: nas prvi protest je bio 09.feb, subota, par dana nakon denisove smrti. danas je bio 5-ti po redu. sta je kantonalna vlast ucinila, koja rjesenja su iznadjena da se trajno zaustavi i stave pod kontrolu sve vrste kriminala. da li je to pojacan angazman policajaca na ulicama, rezim 6-12 sati (iako je taj rezim zadrzan samo nekoliko prvih dana), da li je to izglasan diskriminirajuci zakon o ogranicenom kretanju maloljetnika, ili su to silne "dugosatne" sjednice, na kojima se, po dobrom, starom obicaju, samo donose mjere i odluke, i uzimaju prekovremene dnevnice.
ako su to rjesenja, onda idemo u linc 3 djece. a nisu. rjesenja jos nisu donesena. cak se i ne zna na kojoj lokaciji ce se graditi centar za maloljetnicke delikvente, ne postoji jasna strategija ogranicenja kriminaliteta, ne postoji nista. to je nas cilj - dokazati i time pojacati nase zahtjeve za ostvkama, da kantonalna vlast i dalje ne izvrsava poslove za koje imaju povjerenje glasaca, gradjana, da nisu sposobni, da nemaju interes, da nece . . .
ne amrice, ne trebamo se fokusirati na 3 malodobna djecaka-delikventa, produkta razvoja nase zajednice. ne smijemo sebi dozvoliti sud divljeg zapada.
i mi sami smo djelomicno krivci za nastanak i postojanje kriminaliteta, da, i mi, jer smo godinama slusali, gledali, kako se pokraj nas razvija kriminal, korupcija, bahatost i bezobrazluk vlasti, i td, a nista nismo poduzimali na zaustavljanju.
no, ipak nismo krivci u tolikoj mjeri u kojoj je vlast, kojoj je obaveza da uredjuje odnose, donosi i sprovodi zakone - pravila ponasanja.
fokusirajmo se na vlast. da podsjetim: nas prvi protest je bio 09.feb, subota, par dana nakon denisove smrti. danas je bio 5-ti po redu. sta je kantonalna vlast ucinila, koja rjesenja su iznadjena da se trajno zaustavi i stave pod kontrolu sve vrste kriminala. da li je to pojacan angazman policajaca na ulicama, rezim 6-12 sati (iako je taj rezim zadrzan samo nekoliko prvih dana), da li je to izglasan diskriminirajuci zakon o ogranicenom kretanju maloljetnika, ili su to silne "dugosatne" sjednice, na kojima se, po dobrom, starom obicaju, samo donose mjere i odluke, i uzimaju prekovremene dnevnice.
ako su to rjesenja, onda idemo u linc 3 djece. a nisu. rjesenja jos nisu donesena. cak se i ne zna na kojoj lokaciji ce se graditi centar za maloljetnicke delikvente, ne postoji jasna strategija ogranicenja kriminaliteta, ne postoji nista. to je nas cilj - dokazati i time pojacati nase zahtjeve za ostvkama, da kantonalna vlast i dalje ne izvrsava poslove za koje imaju povjerenje glasaca, gradjana, da nisu sposobni, da nemaju interes, da nece . . .
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Potrebna je masovnost protestima. Hiljadu ljudi je malo, a i tih hiljadu ce sa vremenom izgubiti volju. 1000 ljudi ne moze srusiti vladu, niti moze izazvati bilo kakvu revoluciju. Nezadovoljnih ima na sve strane al niko nece da protestuje.
- alica.k
ja mislim da je to svima jasno.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Potrebna je masovnost protestima. Hiljadu ljudi je malo, a i tih hiljadu ce sa vremenom izgubiti volju. 1000 ljudi ne moze srusiti vladu, niti moze izazvati bilo kakvu revoluciju. Nezadovoljnih ima na sve strane al niko nece da protestuje.
ono sto nam treba je da skontamo nacin da dignemo ljude na noge.
ja evo konkretno, meni STUDENTI nisu jasni. :S sta da se radi u vezi njih?
- alica.k
ne mogu a da se ne slozim iliti podijelim misljenje. nazalost...al tako jefixer wrote:momenat se po mom misljenju izgubio. jedino sta ponovo moze privuci ljude na protest je il VELIKA greska vlasti, ili ne dao Bog josh jedna tragedija. ali to je ipak moje misljenje, a vrijeme ce pokazati jesam li u pravu.
- amrica
Jao, izgleda da se nismo razumjeli, oni su povod svemu ovome, nikako uzrok i razlog zasto trazimo to sto trazimo. Odakle ti ideja da pozivam na linc? Samo kazem da mislim da je produktivnije nastaviti proteste sa konkretnim zahtjevom da oni ne izadju na ulice nego praviti party-e i koncerte. Nije cilj ovih protesta da se omladina zabavlja uz muziku i dernek.homo_sapiens wrote:@amrica
U krajnjoj liniji, oni su simbol vecine zla u ovom gradu. Vladavine mafije, sprege kriminalaca i vlasti, nepostojanja ustanova za zatvaranje maloljetnika i preblagih zakona. Idola tipa cela i gasija.
Slazem se da smo svi donekle krivi sto se prije nismo bunili, ali dok su kradeni mobiteli i lancici, nije bilo toliko bitno, dok nisu ljudi poceli gubiti zivote.
-
fixer
kad se prave protesti, izuzetno je vazno da svaki sljedeci put bude sve vishe ljudi. jbg, to se ovaj put nije dogodilo. da je kojim slucajem drugi protest bio miran, a da je na tom protestu broj protestanata bio jednak(ili za mrvu veci) broju na prvom protestu, ja vjerujem da danas semiha i samir ne bi sjedili na ovim mjestima. ali kad se sve sabere i oduzme, ovo je izuzetan napredak za jedno, po prirodi nezainteresirano sarajevo
-
damirm
Ima ovdje nas jako pametnih. Jos kad bi citali postove.
Nikakav koncert, party ne bi bio zamjena za bilo kakav nacin protestvovanja, bio on setnja, sjedenje, sta god, nego bi bio kulturni aditiv - dodatni, marketinski nacin obogacivanja politickog sadrzaja nasih protesta. Nadam se da su pametne glavice razabrale sta pise.
Drugo, rekao sam budite kreativni. Sta ste se dohvatili koncerta? Smisljajte zaboga kako da privucemo ljude na proteste!!! Ako je to sahovski turnir, sta me briga!? Dajte samo da ljude motivisemo! Cisto sumnjam da ista mozemo napraviti politickim pamfletima i humanitarnm akcijama, a jos manje sukobima s policijom.
Trece, imam tamo jos tri prijedloga. Razmotrite i njih! Sta se mahalaski raspravljate?
Nikakav koncert, party ne bi bio zamjena za bilo kakav nacin protestvovanja, bio on setnja, sjedenje, sta god, nego bi bio kulturni aditiv - dodatni, marketinski nacin obogacivanja politickog sadrzaja nasih protesta. Nadam se da su pametne glavice razabrale sta pise.
Drugo, rekao sam budite kreativni. Sta ste se dohvatili koncerta? Smisljajte zaboga kako da privucemo ljude na proteste!!! Ako je to sahovski turnir, sta me briga!? Dajte samo da ljude motivisemo! Cisto sumnjam da ista mozemo napraviti politickim pamfletima i humanitarnm akcijama, a jos manje sukobima s policijom.
Trece, imam tamo jos tri prijedloga. Razmotrite i njih! Sta se mahalaski raspravljate?
Last edited by damirm on 02/03/2008 02:38, edited 2 times in total.
-
zemljotres
Pa valjda ne znamo haustorski, sta li... O kakvom POLITIČKOM SADRŽAJU pričaš, pobogu si damirm? Sve do sad sam bio siguran da se radi o GRAĐANSKOM PROTESTU, ni u kom slučaju POLITIČKOM... sad ću već dobro da razmislim o mogućim stvarnim ciljevima svega ovoga!
-
damirm
Je li mi trazimo smjenu nekih politicara ili trenera KK Bosna?zemljotres wrote:Pa valjda ne znamo haustorski, sta li... O kakvom POLITIČKOM SADRŽAJU pričaš, pobogu si damirm? Sve do sad sam bio siguran da se radi o GRAĐANSKOM PROTESTU, ni u kom slučaju POLITIČKOM... sad ću već dobro da razmislim o mogućim stvarnim ciljevima svega ovoga!
-
zemljotres
U našem slučaju - za smjenu trenera KK Bosna ne uzimaš košarkašku loptu, nego se izražiš na, uzimajući u obzir odnose, za to relevantan način - dakle, ne kao sportski stručnjak, što nisi nego kao navijač koji želi da dođe do smjene. Prevedeno na "ovo naše protestno" bilo bi ne političko djelovanje, jer se od tog ograđujemo danima, sedmicama, nego ujedinjeno građansko, protestno!damirm wrote:Je li mi trazimo smjenu nekih politicara ili trenera KK Bosna?zemljotres wrote:Pa valjda ne znamo haustorski, sta li... O kakvom POLITIČKOM SADRŽAJU pričaš, pobogu si damirm? Sve do sad sam bio siguran da se radi o GRAĐANSKOM PROTESTU, ni u kom slučaju POLITIČKOM... sad ću već dobro da razmislim o mogućim stvarnim ciljevima svega ovoga!
-
fixer
hehe. kad sam ja rekao da nije bitno na koji nacin cemo privuci ljude, bitno je samo da se privuku. meni su govorili da je bolje imati 1000 istinskih protestanata, nego par hiljada onih koji tu i nisu bas radi protesta. kad sam rekao da jedan koncert moze sluziti da ljude upoznamo sa pravim problemima i da onda dobijemo josh vishe istomisljenika(damirm je napisao da je to najveci biser foruma u tom mjesecu, pa me cak usporedio sa velikanima totalitarnog rezima):D . tad ste me svi smatrali budalom, bas kao sto sad imam ja pravo vas. jbg.... kasno je. za tako nesto je kasno. politicar su uspjesno predstavili ove proteste kao politicke, a to znaci da ce rijetko koji izvodjac imati dovoljno muda da se zamjeri vlasti kroz koncert. inace ti koncerti mogu biti korisni i s druge strane. mi svi pokusavamo rijesiti problem maloljetnicke delikvencije kroz neke zakonske okvire, a maloljetnicka delikvencija je prisutna u drustvu i ni jedan zakon je ne moze iskorijeniti tako efikasno koliko dobar primjer, edukacija, komunikacija sa maloljetnicima. zakoni ce samo te maloljetnike, koji su vec prekrsili zakon, skloniti sa ulice u neke ustanove, ali to nece promjeniti agresivan nacin na koji nasha djeca rijeshavaju svoje probleme. zakoni nece pomoci da nasha djeca ne vide i dalje idole u raznim celama, gromovima, razbijacima. moramo mladjima pokazat da postoje i druga sredstva koja mogu rijesiti nesuglasice osim nozeva, palija boxera
-
damirm
Ok. Kako da privucemo vise gradjana na gradjanske proteste tj. navijaca?zemljotres wrote:U našem slučaju - za smjenu trenera KK Bosna ne uzimaš košarkašku loptu, nego se izražiš na, uzimajući u obzir odnose, za to relevantan način - dakle, ne kao sportski stručnjak, što nisi nego kao navijač koji želi da dođe do smjene. Prevedeno na "ovo naše protestno" bilo bi ne političko djelovanje, jer se od tog ograđujemo danima, sedmicama, nego ujedinjeno građansko, protestno!damirm wrote:Je li mi trazimo smjenu nekih politicara ili trenera KK Bosna?zemljotres wrote:Pa valjda ne znamo haustorski, sta li... O kakvom POLITIČKOM SADRŽAJU pričaš, pobogu si damirm? Sve do sad sam bio siguran da se radi o GRAĐANSKOM PROTESTU, ni u kom slučaju POLITIČKOM... sad ću već dobro da razmislim o mogućim stvarnim ciljevima svega ovoga!
@ fixer: protesti su br.1. Koncerti ili sta vec, mogu posluziti da ljude privucemo na proteste. Ne treba nam mega zvijezda pa da ljudi nemaju pojma da to ima ikakve veze s protestima. Trazimo nacin. Budale su oni koji puno pricaju, a nista ne rade.
Last edited by damirm on 02/03/2008 02:59, edited 1 time in total.
-
zemljotres
PRVO I OSNOVNO da sami sebi definišemo i jasno i nedvojbeno predstavimo ciljeve ovog što se radi, jer je očito da nismo svi tu iz istih pobuda. Nakon što to jasno naznačimo i pridržavamo se toga bez naglih zaokreta i naknadih pokušaja ubacivanja loših razloga dolazimo u poziciju da smo začepili usta svakom ko nam podmeće nekakvo politikanstvo i političke inicijative i pokušava da opstruira na bilo koji način, a i samima sebi u slučaju da nas ponese na drugu, treću... stranu. Dakle, prvo temelj postaviti jer će se na ovim trenutnim kuća strušit' i bez vjetra.damirm wrote:Ok. Kako da privucemo vise gradjana na gradjanske proteste tj. navijaca?zemljotres wrote:U našem slučaju - za smjenu trenera KK Bosna ne uzimaš košarkašku loptu, nego se izražiš na, uzimajući u obzir odnose, za to relevantan način - dakle, ne kao sportski stručnjak, što nisi nego kao navijač koji želi da dođe do smjene. Prevedeno na "ovo naše protestno" bilo bi ne političko djelovanje, jer se od tog ograđujemo danima, sedmicama, nego ujedinjeno građansko, protestno!damirm wrote: Je li mi trazimo smjenu nekih politicara ili trenera KK Bosna?
-
damirm
Ok. Sta cemo dalje?zemljotres wrote:PRVO I OSNOVNO da sami sebi definišemo i jasno i nedvojbeno predstavimo ciljeve ovog što se radi, jer je očito da nismo svi tu iz istih pobuda. Nakon što to jasno naznačimo i pridržavamo se toga bez naglih zaokreta i naknadih pokušaja ubacivanja loših razloga dolazimo u poziciju da smo začepili usta svakom ko nam podmeće nekakvo politikanstvo i političke inicijative i pokušava da opstruira na bilo koji način, a i samima sebi u slučaju da nas ponese na drugu, treću... stranu. Dakle, prvo temelj postaviti jer će se na ovim trenutnim kuća strušit' i bez vjetra.damirm wrote:Ok. Kako da privucemo vise gradjana na gradjanske proteste tj. navijaca?zemljotres wrote: U našem slučaju - za smjenu trenera KK Bosna ne uzimaš košarkašku loptu, nego se izražiš na, uzimajući u obzir odnose, za to relevantan način - dakle, ne kao sportski stručnjak, što nisi nego kao navijač koji želi da dođe do smjene. Prevedeno na "ovo naše protestno" bilo bi ne političko djelovanje, jer se od tog ograđujemo danima, sedmicama, nego ujedinjeno građansko, protestno!
-
zemljotres
Nema svrhe priči o "dalje" bez pomenutog. Potrebno je, ključno je, poznavati i uvijek imati na umu činjenice, razloge i ciljeve svih zainteresovanih kako bi se moglo "dalje"...damirm wrote:Ok. Sta dalje?zemljotres wrote:PRVO I OSNOVNO da sami sebi definišemo i jasno i nedvojbeno predstavimo ciljeve ovog što se radi, jer je očito da nismo svi tu iz istih pobuda. Nakon što to jasno naznačimo i pridržavamo se toga bez naglih zaokreta i naknadih pokušaja ubacivanja loših razloga dolazimo u poziciju da smo začepili usta svakom ko nam podmeće nekakvo politikanstvo i političke inicijative i pokušava da opstruira na bilo koji način, a i samima sebi u slučaju da nas ponese na drugu, treću... stranu. Dakle, prvo temelj postaviti jer će se na ovim trenutnim kuća strušit' i bez vjetra.damirm wrote: Ok. Kako da privucemo vise gradjana na gradjanske proteste tj. navijaca?
-
jaca78
istina je da setnja pocinje dosadjivati, ali partijanje i slicne stvari su bespotrebne.
sjecam se koncerta koji je organiovao Dosta. doslo tri hiljade ljudi slusati muziku. sutra na protestima opet nas nije bilo ni 30.
mozda nije lose zadrzati se na jednom mjestu, naci one dobre ljude koji su drzali govore i picit s time, transparentima i muzikom.
mislim da protesti trebaju biti malo radikalniji, ali u smislu koji navodi nesavjesna, ne mislim na kamenice
sjecam se koncerta koji je organiovao Dosta. doslo tri hiljade ljudi slusati muziku. sutra na protestima opet nas nije bilo ni 30.
mozda nije lose zadrzati se na jednom mjestu, naci one dobre ljude koji su drzali govore i picit s time, transparentima i muzikom.
mislim da protesti trebaju biti malo radikalniji, ali u smislu koji navodi nesavjesna, ne mislim na kamenice
- zlatiborka
johnnykola (citat):
to za ove debile treba sto vise rastrubiti.
to se vani tako radi. trubili smo za adamovica pa je proslo. ne smije biti niti naznake
linca, ali mislim da bi vezano za sve
dosad u tom smislu treba biti najjasniiji
i najkonkretniji!
Ja neki dan cula na TV Medzidu Kreso, predsjednicu suda: na pitanje novinara sta je sa Vladom Adamovicem, rekla je da on redovno dolazi na posao, jos je nesto rekla, nisam upratila ali je u vezi razloga zasto dolazi na posao.
Mozda neko zna detaljnije, ne bih da nesto pogresno kazem.
Isto tako moramo znati i javnost treba biti obavjestena sta je sa onim romima koji su zapalli gospodju Ljubicu.
Moramo insistirati da javnost treba da zna sta se desava sa ovim monstrumima (izvinjavam se ako je prejaka rijec) i dokle je stigao postupak protiv njih!
to za ove debile treba sto vise rastrubiti.
to se vani tako radi. trubili smo za adamovica pa je proslo. ne smije biti niti naznake
linca, ali mislim da bi vezano za sve
dosad u tom smislu treba biti najjasniiji
i najkonkretniji!
Ja neki dan cula na TV Medzidu Kreso, predsjednicu suda: na pitanje novinara sta je sa Vladom Adamovicem, rekla je da on redovno dolazi na posao, jos je nesto rekla, nisam upratila ali je u vezi razloga zasto dolazi na posao.
Mozda neko zna detaljnije, ne bih da nesto pogresno kazem.
Isto tako moramo znati i javnost treba biti obavjestena sta je sa onim romima koji su zapalli gospodju Ljubicu.
Moramo insistirati da javnost treba da zna sta se desava sa ovim monstrumima (izvinjavam se ako je prejaka rijec) i dokle je stigao postupak protiv njih!
- [Matrix]
Gradjani naseg grada a bome i ostalih bore se za zivot ! Nemaju ljudi niti volje niti zelje da "bespotrebno" hodaju gore-dole,naime zato i jesu vecina mladi ljudi koji jos u nesta vjeruju ili pak traze nacina da se afirmisu(sto nije lose).Studenti,na FF vecinu nije briga za sve ovo,a one sto je briga uglavnom su "patriote" koje uglavnom osudjuju protest.Jedni bi nas kako kazu pobili :"u logor bi vas ja da tucate kamen !" ,kaze jedan student FF-a.
Vecina studenata nema uopce svijest o ideji promjene i progresa ,jedna necuveno ucmala gomila.Jedan opet kaze u raspravi o protestu,da bi pobio svu opoziciju (sav u nekom ubilackom zanosu) i zaveo vladavinu "zelenih".
Svi su navedeni primjeri,studenti Istorije i Filozofije i Soc.
Kad malo razmisli na odsjeku Filozofija i Soc nisam naisao na bilo kakvu podrsku,cak sta vise ! Vecina tih studenata smatra da je veci problem Dodik a da federalni i kantonalni duznosnici brane zemlju od takvih.Mi smo samo spijuni CIA-e i Izrael-a i sl.Zabrine se covjek za njihovo mentalno zdravlje.
Vecina studenata nema uopce svijest o ideji promjene i progresa ,jedna necuveno ucmala gomila.Jedan opet kaze u raspravi o protestu,da bi pobio svu opoziciju (sav u nekom ubilackom zanosu) i zaveo vladavinu "zelenih".
Kad malo razmisli na odsjeku Filozofija i Soc nisam naisao na bilo kakvu podrsku,cak sta vise ! Vecina tih studenata smatra da je veci problem Dodik a da federalni i kantonalni duznosnici brane zemlju od takvih.Mi smo samo spijuni CIA-e i Izrael-a i sl.Zabrine se covjek za njihovo mentalno zdravlje.
-
roditelj
Pozdrav svim upornimalica.k wrote:ja mislim da je to svima jasno.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Potrebna je masovnost protestima. Hiljadu ljudi je malo, a i tih hiljadu ce sa vremenom izgubiti volju. 1000 ljudi ne moze srusiti vladu, niti moze izazvati bilo kakvu revoluciju. Nezadovoljnih ima na sve strane al niko nece da protestuje.
ono sto nam treba je da skontamo nacin da dignemo ljude na noge.
ja evo konkretno, meni STUDENTI nisu jasni. :S sta da se radi u vezi njih?
Na yalost nemogu,a da ne primjetim kao i neki moji prijatelji da se ptotest polako mijenja i pocinje da gubi onu pravu smisao.
Bio sam prisutan na svim organiyiranim protestima,ali ovaj jucerasnji je za nijansu bio drugaciji.ovdje ne govorim o broju ucesnika i da je jedan bio ja bih ga podrzao,ali ja sam podrzavao ideju smjene Gradonacelnice i Premijera,medutim u jucerasnjoj peticiji koju sam potpisao ne vidjeh nigdje da se ona spominje???????da mi li iko na ovom forumu moze objasniti zasto???osim u uvodnim govorima ta zena je naprosto u nastavku protesta zaboravljena i sve se srucilo na taju (kojeg ni u snu ne branim)ali gdje je Semiha ili je ona nesto od prethodnog protesta do danas uradila vrijedno hvale ili je meni nesto promaklo.
nemojte da ovaj protest neko i proglasi politickim jer u juce3rasnjoj koloni ja sam cuo zaista puno istomisljenika koji su bili razocarani stavljanjem svog potpisa na papir na kojem nema njenog imena
- johnnykola
prosto je nevjerojatno da mozda cak i osnov[Matrix] wrote:Gradjani naseg grada a bome i ostalih bore se za zivot ! Nemaju ljudi niti volje niti zelje da "bespotrebno" hodaju gore-dole,naime zato i jesu vecina mladi ljudi koji jos u nesta vjeruju ili pak traze nacina da se afirmisu(sto nije lose).Studenti,na FF vecinu nije briga za sve ovo,a one sto je briga uglavnom su "patriote" koje uglavnom osudjuju protest.Jedni bi nas kako kazu pobili :"u logor bi vas ja da tucate kamen !" ,kaze jedan student FF-a.
forumasa koji guraju gradjansku svijest
cine moji etf-ovci. na to sam tako ponosan!
i samo se pitam sta ti s filozofije
radei? to je, u biti, irelevantno, ali valjda
i tamo ima ljudi sa soli u glavi.
a to im je i kruh buduci - talasanje.
bez linca, ali za ove malce to ne smije
proci ne zapazeno!!! ko sto ce, cini se,
proci.
- johnnykola
to je dobra idejaTopla voda wrote:blokada saobracaja ispred predsjednistva u subotu od 19-20..u vrijeme centralnog dnevnika,federalnog dnevnika,dnevnika bht-a uz pozive ovim tv kucama za live javljanje?
on kaze on kaze
to je dobra ideja
-
zemljotres
Mislim da je pominjanje bilo kakvog linča apsolutno nepotrebno. Najblaže rečeno - iskrivljuje smisao GRAĐANSKOG protesta.johnnykola wrote: prosto je nevjerojatno da mozda cak i osnov
forumasa koji guraju gradjansku svijest
cine moji etf-ovci. na to sam tako ponosan!
i samo se pitam sta ti s filozofije
radei? to je, u biti, irelevantno, ali valjda
i tamo ima ljudi sa soli u glavi.
a to im je i kruh buduci - talasanje.![]()
bez linca, ali za ove malce to ne smije
proci ne zapazeno!!! ko sto ce, cini se,
proci.
-
roditelj
#100 Re: PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje ZASTO JE SEMIHA BOROVAC BLAGO RECENO POMILOVANA PO PITANJU KARIKATURA,PANO NAMJENJENO NJENOM IMENU ITD....JA VAM SAMO KAZEM DA CE TAKVIM NASTUPIMA PROTEST IZGUBITI MNOGE.JA SAM DOSAO SA SUPRUGOM I JOS 6 PRIJATELJA I SVI SMO ISTOG MISLJENJA.anakadabra wrote:Danas je bilo odlično ali hoću da sljedeće subote bude još bolje!!!
Subota 08.03.2008. god. u 13h
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nas 8 i vjrovatno jos dosta njih smo bili nezdovoljni peticijom u kojoj se ona ne spominje i ukoliko se ovako nastavi erozija je neminovna.