Morace i FoxTrash smanjit dozivljaj jer bi Obama mogao (kao sto vjerujem i da hoce) doci u White House i bez njihove naklonosti.... Zato im je bolje da budu neutralni koliko god mogu...domi wrote:Obama u to vrijeme nije imao sta da izgubi svojim izjavama, bio je niko i nista - cinovnik u Senatu Illinoisa, tako da je mogao pricati sta god hoce, niko obracao paznju nije. Sam(a) kazes da je veliki broj Demokrata glasao za rat za sto su fakticki " morali ", jer da nisu bili bi proglaseni za izdajnike i njihove politicke karijere bi vec odavno bile zavrsene. To samo potvrdjuje koliko mediji ( koji su veciniski u rukama konzervativaca ) imaju utjecaj na nasu svakodnevnicu i kakav ce oni imati utjecaj na sljedecim predsjednickim izborima.jeza u ledja wrote:
Haj sto ne vjerujes Obami (koji je tada javno govorio da je ulazak u Irak velika greska, nema tu sta da vjerujes ili ne), ali sto vjerujes Hillary na tu ispraznu pricu o laziranim informacijama (koju u stvari kao izgovor koristi cijela Busheva administracija), e to meni nije jasno?!?
Clintonova, kao i Kerry, kao i vecina demokratskih senatora tada su glasali za slanje vojske u Irak iskljucivo zato sto je to tada (nakon 9/11) bilo popularno i patriotski. Jedina dva covjeka sa obrazom u cijeloj ovoj utrci su McCain i Obama i zbog toga mi je drago sto ce njih dvojica biti kandidati.
Ako kojim slucajem Obama i pobijedi, vec sada mogu da zamilslim jednu od debata na FoxN. Dole u dnu ekrana stoje imena kanidata, pa cemo imati John McCain, Husein Obama....pa onda se pocne pricati o sigurnosnoj situaciji Amerike, pa onda McCain pocne pricati o opasnosti od islamskog fundamentalizma, you know the deal.
Posljednja nada za Hilary: Barack Obama sa turbanom na glavi
-
artzy
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Uspjeh Obame je uglavnom baziran na tome sto su Ameri prezasiti uvijek istim ljudima u politici. Dovoljno je pogledati zadnjih 5 predsjednika i ako bi Hillary pobjedila bilo bi Bush-Clinton-Clinton-Bush-Bush-Clinton. Ovo nije nevazna stvar jer politika u SAD-u polako postaje da bude monarhijsko-dinastijska i mnogima, narocito srednjoj i nizoj klasi to smeta. Obama je najsvjeziji karakter koji se pojavio u SAD politici od Kennedija.
Za bosance u SAD-u bi ovo trebala biti cista stvar. S jedne strane imamo potencijalnog islamofoba Hillary koja bi vjerovatno nastavila anti-muslimansko podjeb….. muslimana u SAD-u koji su danas gradjani drugog reda u ovoj drzavi, a s druge strane imamo Obamu koji iako nije musliman ocigledno ima barem postovanje i razumjevanje prema islamu i svom porijeklu kao i tradiciji u kojoj je Islam aktuelan.
Koliko bi Hillary uradila za BiH je upitno i svodi se vjerovatno na nivo "real politic". U Americkoj politici je potreban preokret po pitanju BiH sto Hillary kao cinovnik tradicionalne Americke politike nikako nemoze donijeti. Sa Obamom vjerujem da su sve mogucnosti otvorene.
Za bosance u SAD-u bi ovo trebala biti cista stvar. S jedne strane imamo potencijalnog islamofoba Hillary koja bi vjerovatno nastavila anti-muslimansko podjeb….. muslimana u SAD-u koji su danas gradjani drugog reda u ovoj drzavi, a s druge strane imamo Obamu koji iako nije musliman ocigledno ima barem postovanje i razumjevanje prema islamu i svom porijeklu kao i tradiciji u kojoj je Islam aktuelan.
Koliko bi Hillary uradila za BiH je upitno i svodi se vjerovatno na nivo "real politic". U Americkoj politici je potreban preokret po pitanju BiH sto Hillary kao cinovnik tradicionalne Americke politike nikako nemoze donijeti. Sa Obamom vjerujem da su sve mogucnosti otvorene.
-
domi
Obama je postao ovoliko popularan zato sto ga je Oprah lansirala u orbitu. Za njega nikad prije ni cuo ni vidio, a tako vjerujem ni velika vecina Amera. Ameri ( ogromna vecina ) vjeruju u ono sto vide na TV-u, to je za njih tapija, razumijes!? Liberalni umovi poput Alana Clolmesa ( ciji radio program slusam kad god mogu ), imaju minoran utjecaj....Ako slusas Alana mozes vidjeti koji fobicari zive u ovoj zemlji, ako ne poslusaj ga....humor zivi.jeza u ledja wrote:
Rekoh ja da previse gledas Fox.
Kako mislis Obama nije imao sta ga izgubi??? Cuj bio 'cinovnik'??, pa bio je drzavni senator Illinoisa, i njega je neko birao na to mjesto.
Je li ti palo na pamet da je upravo zbog takvih smjelih izjava protiv rata Obama stekao ovoliku popularnost??? Je li ti palo na pamet da nisu svi Amerikanci opsjednuti anti-islamskom histerijom? ...da ne govorimo o tome da Obama nema nista sa islamom.
Prvo su govorili ma gdje ce Obama pobjediti kao crnac, sad ma gdje ce ime mu Huso. Have some faith for god sakes.
Obamino srednje ime je Husein....sasvim dovoljno, nista drugo oni ne trebaju da bi ga napravili fundamentalistom skolovanim u jednim od medresa. To i par bombi negdje u blizini, eskalacija napada na americke trupe i to je to...bye, bye sherri.
-
zemo_online
Kako ne bi bili fobicari kad su svi naoruzani.domi wrote:Obama je postao ovoliko popularan zato sto ga je Oprah lansirala u orbitu. Za njega nikad prije ni cuo ni vidio, a tako vjerujem ni velika vecina Amera. Ameri ( ogromna vecina ) vjeruju u ono sto vide na TV-u, to je za njih tapija, razumijes!? Liberalni umovi poput Alana Clolmesa ( ciji radio program slusam kad god mogu ), imaju minoran utjecaj....Ako slusas Alana mozes vidjeti koji fobicari zive u ovoj zemlji, ako ne poslusaj ga....humor zivi.jeza u ledja wrote:
Kako mislis Obama nije imao sta ga izgubi??? Cuj bio 'cinovnik'??, pa bio je drzavni senator Illinoisa, i njega je neko birao na to mjesto.
Je li ti palo na pamet da je upravo zbog takvih smjelih izjava protiv rata Obama stekao ovoliku popularnost??? Je li ti palo na pamet da nisu svi Amerikanci opsjednuti anti-islamskom histerijom? ...da ne govorimo o tome da Obama nema nista sa islamom.
Prvo su govorili ma gdje ce Obama pobjediti kao crnac, sad ma gdje ce ime mu Huso. Have some faith for god sakes.![]()
Obamino srednje ime je Husein....sasvim dovoljno, nista drugo oni ne trebaju da bi ga napravili fundamentalistom skolovanim u jednim od medresa. To i par bombi negdje u blizini, eskalacija napada na americke trupe i to je to...bye, bye sherri.
- jeza u ledja
Upravo tako Dado.
A Air America je meni isto sranje ko Fox, samo lupetaju suprotnu propagandu. Sve je to isto, puno nadobudnih i cinicnih komentatora koji misle da je dovoljno blatiti drugu stranu da bi uvjerili ljude u neke svoje ideje. Ukljuci malo PBS, gledaj Jim Lehrera, Gwen Ifil i onog bradatog bezvratog kako li se vec zove, ili kad se vracas kuci odvrni NPR pa slusaj malo prave novinare.
A Air America je meni isto sranje ko Fox, samo lupetaju suprotnu propagandu. Sve je to isto, puno nadobudnih i cinicnih komentatora koji misle da je dovoljno blatiti drugu stranu da bi uvjerili ljude u neke svoje ideje. Ukljuci malo PBS, gledaj Jim Lehrera, Gwen Ifil i onog bradatog bezvratog kako li se vec zove, ili kad se vracas kuci odvrni NPR pa slusaj malo prave novinare.
- jeza u ledja
Ti za Obamu cuo preko Opre??domi wrote:Obama je postao ovoliko popularan zato sto ga je Oprah lansirala u orbitu. Za njega nikad prije ni cuo ni vidio, a tako vjerujem ni velika vecina Amera. Ameri ( ogromna vecina ) vjeruju u ono sto vide na TV-u, to je za njih tapija, razumijes!? Liberalni umovi poput Alana Clolmesa ( ciji radio program slusam kad god mogu ), imaju minoran utjecaj....Ako slusas Alana mozes vidjeti koji fobicari zive u ovoj zemlji, ako ne poslusaj ga....humor zivi.jeza u ledja wrote:
Prvo su govorili ma gdje ce Obama pobjediti kao crnac, sad ma gdje ce ime mu Huso. Have some faith for god sakes.![]()
Pa upravo ti govorimo da se kljukas propagandnim medijima jednih i drugih koji blate suprotnu stranu, jedni ce reci kako je Obama musliman, a drugi kako niko nece glasati za njega zato sto ce ga optuziti da je musliman. Jednostavno, preuvelicava se uticaj i moc gluposti.
Jos jednom, sori, al to za Oprah je pravo smijesno, ja nisam ni cuo da ga ona podrzava do prije mjesec-dva. Obamu je digla u orbitu njegova karizma i nista drugo. Ako cemo konkretno on se prvi put pojavio na nacionalnoj sceni prije 4 godine ga je Kerry pozvao kao uvodnog govornika na Demokratskoj konvenciji, upravo zato sto ima karizmu. Od tada se njegovo ime pojavljuje u medijima kao nekog ko bi mogao promjeniti javno mjenje, i upravo to javno mjenje ga je poguralo u orbitu, a ne nekakvi interesi korporacija i slicno. Kad je usao u Senat 2006-e za te dvije godine niko ga od kolega nije uzimao za ozbiljno i bio je na margini politickog uticaja. Jos koliko prije godinu dana niko nije vjerovao da moze i prismrditi nominaciji svoje stranke, a kamo li nesto vise, a vidi ga sad.
-
domi
Ha ha, cuj NPR pravi novinari....dajte molim vas, pa dokle vise!?jeza u ledja wrote:Upravo tako Dado.
Oni su meni dobri samo kad mi se prispava, pa me onim monotonim jednoglasnim tonom gurnu u san. Ozbiljno, nisu bili losi prije nekih 7-8 godina, medjutim financijski nisu bas sigurni, pa su cujem i oni poceli primati nekakve grantove od onamo onih.
Mozda BBC World News, iako ni njima ne vjerujem bas previse....sve je to isto sranje.
- jeza u ledja
Pa tebi se ocigledno novinarstvo svodi na senzacije i skandale, a ne na objektivno izvjestavanje koje je tebi ocigledno dosadno. PBS je javna televizija i dobija lovu od obicnih ljudi, zato ih i slusam jer su najrelevantniji, a ne zato sto imaju fensi studije i big screen monitore sa kojekakvim kerefekama.domi wrote:Ha ha, cuj NPR pravi novinari....dajte molim vas, pa dokle vise!?jeza u ledja wrote:Upravo tako Dado.
Oni su meni dobri samo kad mi se prispava, pa me onim monotonim jednoglasnim tonom gurnu u san. Ozbiljno, nisu bili losi prije nekih 7-8 godina, medjutim financijski nisu bas sigurni, pa su cujem i oni poceli primati nekakve grantove od onamo onih.
Mozda BBC World News, iako ni njima ne vjerujem bas previse....sve je to isto sranje.
-
domi
Ako je to istina, kako onda objasniti sve one politicare u Washingtonu, koji su tamo vec citavu vjecnost.Dado dijasporitus wrote:Uspjeh Obame je uglavnom baziran na tome sto su Ameri prezasiti uvijek istim ljudima u politici. Dovoljno je pogledati zadnjih 5 predsjednika i ako bi Hillary pobjedila bilo bi Bush-Clinton-Clinton-Bush-Bush-Clinton. Ovo nije nevazna stvar jer politika u SAD-u polako postaje da bude monarhijsko-dinastijska i mnogima, narocito srednjoj i nizoj klasi to smeta. Obama je najsvjeziji karakter koji se pojavio u SAD politici od Kennedija.
-
walkabout
Artzy, Artzy...artzy wrote:
Morace i FoxTrash smanjit dozivljaj jer bi Obama mogao (kao sto vjerujem i da hoce) doci u White House i bez njihove naklonosti.... Zato im je bolje da budu neutralni koliko god mogu...
News su skoro ovdje ustolicili novog premijera...
A on, u jednoj od svojih prvih inicijativa, na samit poziva njihovog lokalnog glavnog urednika (btw jednog od oko 200 Rupertovih generala tj glavnih urednika sirom svijeta) da odrzi predavanje na temu "Buducnost vladanja u Australiji"
Sto znaci...
Ako im Obama nije "miljenik" (a nije
Jedino Hillary (tj Bill-a radi) ima neke sanse da se US rijesi neoconsa...
Narod se tu slabo sta pita, to se da "napumpati" preko medija...
PS. Sto vrijeme vise odmice, US mi pomalo lici na Srbiju - upali u neku vrstu "vrzinog" kola i tonu sve dublje i dublje u svoje sopstveno blato
-
zemo_online
Ko god gleda CNN ili bbc worlds moze da uoci ili primjeti da gost u tim emisijama uopce ne moze da kaze ono sto hoce.
Voditelj pozdravi gosta i odmah postavlja`pitanje tako da gost nema vremena da odzdravi.Gost se cesto prekida i ne moze da kaze ono sto hoce.U stvari,traze se kratki i brzi odgovori,slicno kao u kvizovima sa da ili ne.
-Hocu da kazem da su cnn ili bbc za one koji zele golu informaciju bez ulazenja u detalje i analize.
-Na kraju,vremenska prognoza iz koje ne mos nista da saznas o vremenu.
Voditelj pozdravi gosta i odmah postavlja`pitanje tako da gost nema vremena da odzdravi.Gost se cesto prekida i ne moze da kaze ono sto hoce.U stvari,traze se kratki i brzi odgovori,slicno kao u kvizovima sa da ili ne.
-Hocu da kazem da su cnn ili bbc za one koji zele golu informaciju bez ulazenja u detalje i analize.
-Na kraju,vremenska prognoza iz koje ne mos nista da saznas o vremenu.
-
domi
Ja tebi pokusavam objasniti sta obican Amer slusa i gleda, kontas? Ja licno politiku pratim rekreativno, tako da stvarno za Huseina nisam cuo dok nisu ova sranja sa prajmeriz pocela. Stojim iza svoga kada sam rekao da Obama ne moze pobijediti Republikance, ti stojis iza svoga da moze, ostaje nam samo da sacekamo Novembar, pa da vidimo.jeza u ledja wrote:
Pa tebi se ocigledno novinarstvo svodi na senzacije i skandale, a ne na objektivno izvjestavanje koje je tebi ocigledno dosadno. PBS je javna televizija i dobija lovu od obicnih ljudi, zato ih i slusam jer su najrelevantniji, a ne zato sto imaju fensi studije i big screen monitore sa kojekakvim kerefekama.
- jeza u ledja
Znaci jedino oni koji isto tako dobijaju pare od kojekakvih interesnih grupa i korporacija mogu da se rijese - ostih takvih? Sjasi Kurta da uzjase Murta. U tome je poenta, svi su oni u tome isti: kolekcija izlobiranih poltrona. To je ono cega narod hoce da se rijesi, i to je razlog sto glasaju za Obamu, koji tek sad dobija podrsku velikih imena (kad su vidjeli da im nema druge). ISTO maltene vrijedi za McCaina, tek sad mu svi skacu da ga potapsu po ramenu.walkabout wrote:Artzy, Artzy...artzy wrote:
Morace i FoxTrash smanjit dozivljaj jer bi Obama mogao (kao sto vjerujem i da hoce) doci u White House i bez njihove naklonosti.... Zato im je bolje da budu neutralni koliko god mogu...
A on, u jednoj od svojih prvih inicijativa, na samit poziva njihovog lokalnog glavnog urednika (btw jednog od oko 200 Rupertovih generala tj glavnih urednika sirom svijeta) da odrzi predavanje na temu "Buducnost vladanja u Australiji"...
![]()
Sto znaci...
Ako im Obama nije "miljenik" (a nije), onda bye, bye...
PS. Sto vrijeme vise odmice, US mi pomalo lici na Srbiju - upali u neku vrstu "vrzinog" kola i tonu sve dublje i dublje u svoje sopstveno blato...nadam se da grijesim...
- jeza u ledja
Pa kako je onda 'obican narod' glasao za Obamu kad nikad culi za njega nisu?domi wrote:Ja tebi pokusavam objasniti sta obican Amer slusa i gleda, kontas? Ja licno politiku pratim rekreativno, tako da stvarno za Huseina nisam cuo dok nisu ova sranja sa prajmeriz pocela. Stojim iza svoga kada sam rekao da Obama ne moze pobijediti Republikance, ti stojis iza svoga da moze, ostaje nam samo da sacekamo Novembar, pa da vidimo.jeza u ledja wrote:
Pa tebi se ocigledno novinarstvo svodi na senzacije i skandale, a ne na objektivno izvjestavanje koje je tebi ocigledno dosadno. PBS je javna televizija i dobija lovu od obicnih ljudi, zato ih i slusam jer su najrelevantniji, a ne zato sto imaju fensi studije i big screen monitore sa kojekakvim kerefekama.
-
domi
Zaboravih odgovoriti i na tvoj post. Vidis, politicar glasa onako kako njegovi biraci misle da bi trebao, biraci svoje misljenje formiraju na osnovu informacija koje imaju a koje dobivaju od strane medijskih kuca.lady midnight wrote:
ma jashta
jesu li to oni isti lazhirani izvjeshtaji koji nisu mogli ubijediti ostatak svijeta da se u iraku nalaze WMDs; oni isti za koje je tadashnji njemachki ministar vanjskih poslova joshka fischer powellu na sjednici UNa u lice rekao "excuse me sir, I am not convinced"; oni isti izvjeshtaji koji nisu sprijechili kolumniste The Nation-a i ostale liberalne intelektualce u americi da od samog pochetka upozoravaju na nedostatke u ovim izvjeshtajima i na prave razloge rata, kao shto su to chinili i novinari i analitichari i politichari shirom svijeta...
a hillary, senatorica new yorka, jedna od najmocnijih zhena u toj zemlji, sa svim svojim mrezhama informacija, eto pojma imala nije...
Ukratko, briga nekog senatora Mikea, sta misli ostatak svijeta - on ce glasati onako kako oni sto su ga izabrali na tu poziciju ( biraci) misle da bi on trebao. Cisto da bi ostao na toj funkciji. Ne kazu dzaba da je politika kurva, zar ne?
- jeza u ledja
Jeste, a narod gleda i CNN i Fox i MSNBC i PBS i BBC i svasta nesto i na osnovu toga formira svoje misljenje. Neko cita New York Times, a neko cita Washington Post, a neko cita National Review ili Economist...domi wrote:Zaboravih odgovoriti i na tvoj post. Vidis, politicar glasa onako kako njegovi biraci misle da bi trebao, biraci svoje misljenje formiraju na osnovu informacija koje imaju a koje dobivaju od strane medijskih kuca.lady midnight wrote:
ma jashta
jesu li to oni isti lazhirani izvjeshtaji koji nisu mogli ubijediti ostatak svijeta da se u iraku nalaze WMDs; oni isti za koje je tadashnji njemachki ministar vanjskih poslova joshka fischer powellu na sjednici UNa u lice rekao "excuse me sir, I am not convinced"; oni isti izvjeshtaji koji nisu sprijechili kolumniste The Nation-a i ostale liberalne intelektualce u americi da od samog pochetka upozoravaju na nedostatke u ovim izvjeshtajima i na prave razloge rata, kao shto su to chinili i novinari i analitichari i politichari shirom svijeta...
a hillary, senatorica new yorka, jedna od najmocnijih zhena u toj zemlji, sa svim svojim mrezhama informacija, eto pojma imala nije...
Ukratko, briga nekog senatora Mikea, sta misli ostatak svijeta - on ce glasati onako kako oni sto su ga izabrali na tu poziciju ( biraci) misle da bi on trebao. Cisto da bi ostao na toj funkciji. Ne kazu dzaba da je politika kurva, zar ne?
Sega mi ideja kao konzervativci drze sve medije, a standardna poskocica svih konzervativaca kako su americki mediji liberalna propaganda.
Plus sto ti izgleda zaboravljas da maltene svaki Amer ima internet. Je li i njega kontrolise Murdoch i kompanija?
Imas sve sto ti treba da formiras misljenje, samo treba potraziti. Isto kao sto ima interesa jednih, zastupljeni su i interesi drugih. Pa proberi.
-
domi
I ja im pokusavam objasniti da nije toliko ni bitno ko je bolji politicar, nego ko ima vece sanse da pobijedi Republikance...al' ne ide.walkabout wrote: Artzy, Artzy...
A on, u jednoj od svojih prvih inicijativa, na samit poziva njihovog lokalnog glavnog urednika (btw jednog od oko 200 Rupertovih generala tj glavnih urednika sirom svijeta) da odrzi predavanje na temu "Buducnost vladanja u Australiji"...
![]()
Sto znaci...
Ako im Obama nije "miljenik" (a nije), onda bye, bye...
PS. Sto vrijeme vise odmice, US mi pomalo lici na Srbiju - upali u neku vrstu "vrzinog" kola i tonu sve dublje i dublje u svoje sopstveno blato...nadam se da grijesim...
Mi Bosanci smo cudan neki narod, svi neki idealisti, izgleda sevdalinke radi, sta li?
- jeza u ledja
Obama je
a) bolji politicar, i
b) ima vise sansi da pobjedi Republikance (upravo zato sto je bolji politicar)
a) bolji politicar, i
b) ima vise sansi da pobjedi Republikance (upravo zato sto je bolji politicar)
- jeza u ledja
Ja nisam rekao da ce on uzeti u novembru, vec da ima vise sansi protiv Reps od Hillary.domi wrote:Ako on uzme prajmeriz, pripremi kakvu dobru dovujeza u ledja wrote:Obama je
a) bolji politicar, i
b) ima vise sansi da pobjedi Republikance (upravo zato sto je bolji politicar)pred Novembar, trebace nam.
- jeza u ledja
Pa to ti govorim majka mu stara!
Isto to su uradili Republikanci (na njihovu srecu, ali i na nasu na neki nacin, ako slucajno pobjedi) sto su izabrali McCaina umjesto bilmeza Romneyja ili Huckabeeja koji bi sigurno dobili manje glasova od independents nego McCain.
Isto to su uradili Republikanci (na njihovu srecu, ali i na nasu na neki nacin, ako slucajno pobjedi) sto su izabrali McCaina umjesto bilmeza Romneyja ili Huckabeeja koji bi sigurno dobili manje glasova od independents nego McCain.
-
walkabout
Na izbor Hillary treba vise gledati kao loophole da Bill dodje u Bijelu kucu, a ne samo gledati Hillary kao predsjednika.
Recite mi koga ce zensko pitati za savjet ako ne "muskarca svog zivota" (jel sam ovo fino reko
). A boljeg savjetnika od Bill-a nece biti zadugo, ne samo za US, nego za cijeli svijet. Iako ni tu nece biti idealno i bez gresaka ali sta je alternativa - McCain & neocons
...
Zato republikanski tabor "gura" Obamu kroz prajmaris jer znaju da ga mogu pojesti za dorucak u duelu sa McCain-om.
Ko je bolji politicar, kao i to sta treba da bude - to ne igra ulogu.
Recite mi koga ce zensko pitati za savjet ako ne "muskarca svog zivota" (jel sam ovo fino reko
Zato republikanski tabor "gura" Obamu kroz prajmaris jer znaju da ga mogu pojesti za dorucak u duelu sa McCain-om.
Ko je bolji politicar, kao i to sta treba da bude - to ne igra ulogu.
-
mustang_gt_1987
evo jedna fotka za nostalgičara